Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 15
carmenefr spune:
Apropo de ce ziceau ieri Roxanici si Eliana, yo ieri am intrat la primul capitol de odisee...cand ne anuntam achizitiile din burtici...Chiar ma gandeam pe cand Mamici de martie-apr 2008?
Noi pe vremea asta eram in "practica"din 2in 2 zile
![]()
Peste o sapt plecam la mare, apoi peste o alta sapt, cand bb avea 4sapt si o zi, eu luam examenul auto...apoi greturi....
istorie, cum se zice.![]()
Carmen si Teodora Ioana ,8 martie 2007
stefaniya spune:
Roxanici - da`vorbeste Raresul tau,nu gluma
E dulce foc,astea sunt momentele cele mai dulci,cand sunt asa de inocenti
Cheburashka - da,nu conteaza ca de la san sau biberon,daca inghite mult aer cand suge atutomat aerul impinge si iese afara lapticul.Eu tot de la san ii dau si da afara.Nu te grabi cu doctorul sau daca tot alegi varianta nu te grabi cu tratament in caz ca iti da ceva.Nu stiu,dar parca m-am saturat de medicii care pt cea mai mica problema au solutii fel si fel de tratamente.Incearca sa-i scoti aerul bine,nu 5 min,15min si dupa 15min mai ridic-o pe umar sa-i scoti aerul.
Cat despre intorsul de pe spate pe burta si raman cu nasucul in perna.Si eu am teama asta pt atunci cand Carl va incepe sa se intoarca,inca n-o face,si am citit despre asta si spune ca bebeii din instinct de isi intorc capul atunci cand nu pot respira,ca si atunci cand se ineaca cu laptic si dau capul intr-o parte.Daca inca n-o fac e bine sa-l lasi sa incerce cand esti de fata,chiar un pic de ajutor ca sa se invete cum trebuie sa faca.
Si eu am teama asta si sper sa stie sa-si intoarca,capul.
De fapt intr-o zi l-am pus intr-o parte si s-a intors pe burtica,si-a ridicat capusorul si l-a pus intr-o parte dupa care s-a chinuit sa-si scoata manuta si a reusit.
Karra - simpatica freza la bebelusa ta in pozele de pe webshot ![]()
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
tzuna spune:
SHERBi- bine ai revenit, ca ma tot gandeam la tine. Vezi ca s-a stabilit o intalnire pe 1 iulie dc poti veni.
LORADIN- te inteleg perfect. Doar stii cat plangea Maria la inceput. Si acum plange, nici afara nu doarme ca na a mai crescut si nu are nevoie de asa mult somnic... Dar nu dispera. Copilul te simte si e mai agitat. Trebuie sa gasesti o solutie. eu una sunt o fire f sociabila si mi-e greu sa stau singurica in casa mai ales cu caldurile astea ca nu pot iesi decat seara f tarziu. Asa ca eu ma simt bine daca reusesc sa intru pe forum. Alt momet de relaxare; ma uit la Tanar si nelinistit. E singura data cand deschid televizorul intr-o zi. Si asta pentru ca totul se desfasoara asa lent incat nu pierd nimic dc intr-o zi Maria plange si nu ma pot uita sau tb sa-i dau sa pape chiar atunci. Dar daca ma lasa in pace imi urc picioarele pe canapea, imi aduc niste lapte rece cu biscuiti si ma relaxez. Ca de citit nici la mine nu poate fi vorba, sa nu mai vb de treba care ma asteapta prin casa si care o fac in cea mai mare graba. Dar se pare ca asa va fi de acum, sau macar pentru o perioada. Cred ca mi-e mai greu pentru ca primele 2 luni jumatate au fost groaznice si plangea enorm de mult. Acum o cunosc si eu mai bine. daca sunt la dus si doar se mataie nu mai ies cu sapunul pe mine. Acum o mai las si in patut sa se joace sau sa se uite pe pereti . Nu rezista decat 15 minute dar decat deloc tot e mai bine.
Asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Atunci cand esti f obosita, deprimata, uita-te la fetisoara fetitei tale si vezi ca ea e multumita ca o ingrijesti bine, ca o iubesti si ca ea oricum depinde 1005 de tine si ca nici ei nu-i este usor.
Cat despre sot.... se implica in multe legat de fetita (biberoane, baita, plimbat dar impreuna cu mine si mai rar singur) .O iubeste enorm dar si el e f obosit si stresat de la serviciu, plus primele luni cand Maria a plans de ne-a terminat pe amandoi. Iar el e mult mai putin rabdator decat mine. Inca din prima noapte a zis ca regreta ca a facut-o (lucru care pe mine m-a durut f tare)asta in situatia in care Dumnezeu chiar ne-a ajutat pentru ca erau sanse destul de mici sa facem un bebe (tot din cauza lui). Deci uneori ma supar si eu pe el si mi se pare ca nu e recunoscator pentru ce avem... Duminica trecuta in parc Maria plangea iar de mama focului si el o tinea in marsupiu asa ca s-a enervat , a tipat la ea, mi-a pus-o in brate si a vrut sa plece dupa care s-a razgandit. Eu m-am suparat f tare, el si-a dat seama cat a gresit si de atunci e mult mai atent si cu mine si cu Mariuca. Am discutat despre ce simtim si unul si altul si sper sa se fi rezolvat problema.
Aseara Mariuca a mancat numai 60 ml dupa baie si a adormit. Dupa 2 ore, la 23 s-a trezit plangand. Eu nu aveam laptic pregatit asa ca am luat-o in bucatarie. si asa cum am intrat pe usa l-a vazut pe tati pe scaun, a uitat ca-i e foame si a inceput s arada in hohote fara ca el sa-i spuna nimic. Si a ras asa la el (niciodata nu a mai ras chiar asa)vreo 3 minute in continuu. Numai bine s-a incalzit si lapticul , a mancat si s-a culcat pana la ora 5.
RIANNA_STEF- chiar tb sa vb cu sotul. Gaseste o modalitate. Trebuie sa te asculte pana la capat. Dupa ce mi-a facut mie duminica daca nu ma asculta si nu-si schimba comportamentul ii pregatisem un mail de toata frumusetea si i-l trimiteam pe adresa de la serviciu ca acolo tot si-o verifica si are si timp sa citeasca tot.
CHEBURASKA- daca ia in greutate nu te ingrijora. Daca vomita imediat poate fi din cauza pozitiei in care papa, inceraca sa o tii mai ridicata. Daca vomita mai tarziu e mai rau ca ar putea avea reflux gastroesofagian dar fiziologic (ca se pare ca ia bine in greutate). Eu zic s anu te stresezi inca. Daca nu are si scune moi, e vesela, nu refuza hrana si ia in greutate nu-i grav. Daca mananca prea lacom si mult nu o ridica brusc sa scoata aerul. Adica nu o pune pe umar ci tine-o mai ridicata decat in pozitia in care a mancat si abia apoi la scos aerul. Eventual vb si cu medicul ei.
MADY- ai grija cu infectia. Daca nu se rezolva, accepta totusi internarea. Nu stiu ce sa-ti spun. Sa nu ajungi la mai rau. Bebe are nevoie de o mama sanatoasa.
ELYANNE- esti super draguta cum povestesti de familia ta.
LORADIN -e superba aia mica, asa vesela... Iar pisica , f frumoasa. Nu stiu cum va arata peste cateva luni cand se va infinge bebita in ea, dar asteptam poze si pe viitor.
Eu sunt mirata ca simtim cam acelasi lucru toate. Invatasem asta la psihologie, ca la 3 luni de la nasterea copilului ne e cel mai greu. Deci se pare ca e adevarat acum ca o vad si pe CARMEN si multe altele ca simt la fel.
IOANARADU-ma ras cu lacrimi la povestea cu nasii. Super. Tu nu cred ca ai ras atunci.
GATA ca am deschis forumul la 12 si e deja 14.25, intre timp Maria a dormit, a plans, a mancat, a ras.... Si acusi o luam de la capat.
roxanici spune:
Carmen, facem si clubul matzoaselor. Si a mea pisica e sterilizata de mica si nu isi poate castiga singura painea/crontanelele, de aia am scos-o atunci la produs...cu poza la concurs. Ce mancare speciala ii dai?
Karra, am vizionat zambacioasa; n-ai zice ca are ceva la gat. si ce freza i-ai facut....iar ajung sa va invidiez pe voi cele cu bebei pletosi, da lasa ca ne facem si noi intr-un an-doi la fel.
De altfel am vazut o multime de poze cu fete nostime si cum zicea cineva aici, parca prind contur. Avem copii mari, ce mai...
Noi pe 3 sau 4 iulie l-am facut pe raresu, deci sa mai avem rabdare cu mamicile de 2008, acu sunt puse pe treaba ![]()
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
phili spune:
Cheburashkasi al meu vomita foarte des inainte tot pentru ca manca cu pofta,iar noaptea si al meu sugea putin si nu vomita sau regurgita nimic.Am incercat sa-i dau puti mai repede de 3 ore sa manance sa nu fie foarte infometat si atunci nu mai sugea asa cu pofta si evident nu mai vomita.S-au daca ii dai cu biberonul fa pauze si lasa-l sa ragaie si va fi mai bine.
Madybulanceanu e de joaca ,du-te neaparat la medic,ceva este nu te lasa\!!
Rianna stefeu te inteleg foarte bine si eu trec prin starile astea dar cred ca e normal.
Nu am putut scrie pana acum ca am niste examene de dat,imi ajut sotul ii fac niste referate si vorba cuiva ziua trece asa repede de nici nu-mi dau seama...ma trezesc pe la 11 ziua ca daca eu nu dorm nu sunt buna de nimic...mananca copilul fac putina ordine in casa,pun o tura de haine la spalat ,ma spal si eu ,mananc si se face 13.atunci ma apuc si fac de mancare,apoi alaptez,se face 14 si vine sotul ii dau sa manance si se face 15.ma pun la lucru la calculator si cu pauza de alaptat se face 19.iesim afara pana la 21.baita la baietel,alaptat se face 22.3 .sunt franta ,mai butonez ceva la tv,asta asa ca sa nu zic ca a trecut prea repede ziua si adorm ...23.30.alaptat la 5 dimineata,dorm pana la 8 ,alaptat si dorm pana la 11.
normal dorm ..10 ore dar intrerupte.Sunt in concediu de ingrijire copil si am impresia ca nu fac nimic si viata mea se duce asa....vreau sa ma duc sa lucrez undeva cu 4 ore nu mai rezit la programul asta de casnica...si cand sotul vine acasa zice cum esti obosita?nu am vaazut un film la hbo de luni intregi de cand eram insarcinata.....
si plus de asta ma deprima kg in plus care nu se mai duc,adevarul este ca daca vrei sa ai lapte trebuie sa mananci!!!
si eu strig la copil si ulterior regret amarnic....
si eu am zis ca-mi cresc copilul singura.....
nici eu nu mai pot....desi il iubesc tare mult...
poate de asta suntem asa deprimate ca nu mai vedem progrese la copii,poate noi am vrea sa gasim zilnic ceva nou...la ei.
nu e usor sa fii om,nu e usor sa fii mama!!
va pup pe toate si copii ascultatori si cuminti!!
bogdan(11.04)
elyanne spune:
quote:
Originally posted by roxanici
Eliana, fain program, adica...incarcat. Da nu vad ceva in prg tau, baietii tai nu plang niciodata sau nu sunt maraiti? sau daca sunt ii pui fata in fata si isi discuta intre ei problemele
Ii mai pun si fata in fata... da' tot degeaba...Au program de maraieli seara, cand iesim afara... si ii tinem mai mult in brate... si pt. ca suntem gasca numeroasa... are cine sa-i tina
Daca se intampla sa nu iesim seara pt. ca ploua sau ii apuca maraiala mai devreme, ii pun intr-un singur patut si le dau drumu la carusel... Pana acum a mers asa...
Noi pe 3 spre 4 ... acu' nu stiu cat era ceasu... totusi cred ca inca era 3 iulie
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
karra80 spune:
quote:
Originally posted by roxanici
Carmen, facem si clubul matzoaselor. Si a mea pisica e sterilizata de mica si nu isi poate castiga singura painea/crontanelele, de aia am scos-o atunci la produs...cu poza la concurs. Ce mancare speciala ii dai?
Karra, am vizionat zambacioasa; n-ai zice ca are ceva la gat. si ce freza i-ai facut....iar ajung sa va invidiez pe voi cele cu bebei pletosi, da lasa ca ne facem si noi intr-un an-doi la fel.
De altfel am vazut o multime de poze cu fete nostime si cum zicea cineva aici, parca prind contur. Avem copii mari, ce mai...
Noi pe 3 sau 4 iulie l-am facut pe raresu, deci sa mai avem rabdare cu mamicile de 2008, acu sunt puse pe treaba
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
pai nu are....nimik medical...s-a obisnuit pe partea dreaopta dar daca insist si o tin ocupata asa cum a zis medicul sta invers acuma...si noptea i-am luat o perna speciala si sta cu capul doar in partea stanga......
eu m-am agitat mai mult...medicul la care am fost a zis ca nu nici o probl doar obbisnuinta.....
Freza o facem seata dupa baitza pieptanam cu peria in sus tot parul.....
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
elyanne spune:
Intru si eu in clubu cu pisicile... vai de capu' lui... Nicaieri nu mai e loc si pt. el... nu l-am mai periat de nu mai stiu cand... de iubit nici atat
mereu stau cu gura pe el...
In schimb el, cand mai apuc sa stau un pic in pat, vine si ma baga in seama... si se baga in sufletu' meu...
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Mihaelaaa spune:
Cheburashka,a avut si David o perioada in care a vomitat f mult si in jet,cateodata laptic asa cum l-a baut si cateodata branzit.
Am stat vreo 2 zile sa vad daca-i trece,si am incercat sa ma linistesc singura ca nu e nimic....dar daca am vazut ca tot asa e ,m-am gandit ca nu strica sa o sun pe moasa sa ma sfatuiasca cumva....
am sunat-o si mi-a zis sa nu ma nelinistesc ca "e normal " sa vomite.
Numai asta nu vroiam sa aud.....si mi-a zis totusi ca daca chiar nu sunt linistita sa merg cu el la dr,sau as mai putea sa-l cantaresc sa vad daca ia in greutate dacca vomita asa mult....( ea zice ca daca copilu ia in greutate nu-i nimic rau)
Zis si facut! Am mers la farmacie si am inchiriat pt 10 zile un cantar si l-am cantarit toata ziua.Si daca am vazut ca a luat in greutate m-am linistit.
Si acum mai vomita,nu asa mult ca inainte,dar nu vreau sa ma mai speriu asa usor...
Mihaela,
de
DAVID-29 martie 2007
DAVID...cat sunt de maricel...
Poze cu David
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)
elyanne spune:
Stiam ca ma uitat ceva... despre dinti...
Fluor... eu i-am dat mandrei de la 4 luni (la recomandarea pediatrului) si pentru dintii de lapte, pt. ca e important ca si astia sa nu se carieze... Daca dintii de lapte se cariaza si trebe scosi, afecteaza si dentitia permanenta. Asta stiu de la dr. stomaolog...
Cand trebuie sa-i dau si D3 ii dau fluor-vigantoletten, cand nu mai trebe D3 ii dau Zymafluor (adica de pe la 1 an jumate'... pana atunci i-am dat zilnic D3).
Dizolvam pastiluta de fluor-vigantoletten in putin ceai si o lua fara comentarii...
Zymafluorul mi se pare imposibil de dizolvat, dar asta il ia de cand s-a marit si ii rontaie in dinti.
Cred ca si la baieti o sa incep tot cam asa... 4-5 luni. Trebuie sa intreb pediatrul.
Spalat pe dinti... am inceput s-o spal de cand i-a spart gingia primul dintisor... cu periuta pt. pitici si cu pasta de dinti fara fluor (nenedent). Pt. ca nu stiu sa scuipe pasta de dinti si n-ar trebui sa mai inghita fluor si idn alte surse in fara sa pastilute...
Florul nu face rau numai daca este in exces...
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)