Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
anamana123 spune:
fetelor, nu stiu ce a avut maria zilele trecute, mai ales ieri, ca a fost maraita; de fapt, a inceput sa planga - a invatat, ca ea nu prea stia, si, drept urmare, se trezeste dimineata plangand si pe parcursul zilei la fel. io m-am cam stresat si am vrut sa fug la dr pt ca facea kk cu putin mucus si ieri l-a facut si verzui, dar i-am dat azi ecoflorina si a facut un kaka frumos cand eram la ikea.
m-am gandit ca poate a racit, ca poate are rosu-n gat si d-aia plange insa nu are temperatura. asa ca, am ajuns la concluzia ca a fost ieri maraita pt ca n-am plimbat-o cu masina ca ea e invatata sa se fatzaie toata ziua. azi a fost f cuminte, a dormit pe burtica pt prima data singura (am inceput de alaltaieri, dar am pus-o eu).
kara, ce bine ca n-are cristina torticolis! ma bucur pt tine!
azi i-am luat mariei " covoras de jucat" , ca sa traduc asa, si vad ca-i place; face niste ochi mari-mari si da din maini si din picioare pt ca inca nu ajunge la atarnate!![]()
mah, fetelor! ca tot vorbirati de kile, io inca am vreo 8 in plus si ma chinuiesc de vreo 3 sapt sa dau jos si abia am dat 3. nu stiu ce sa fac! si mai sunt si nevopsita si netunsa, arat ca ciuma. si mie imi creste par alb, deci...nu stiu cand ajung la coafor!
ela, o am perna de alptare, d-aia de care vrei tu. aici am luat-o cu aproape 50E si mai costa si husa cam 15-20, depinde de unde-o iei, dar, sincera sa fiu, mie mi se pare cam tare si inconfortabila, pana se mai moaie bilutele alea din ea. si am incercat s-o pun pe maria dar nu poate sa stea bine.
hai ca m-am lungit...
mai am doar doua lucruri sa va spui! la mine in casa parca au navalit turcii si tatarii. nu reusesc sa mai strang hainele si deja s-a adunat un morman mare pt calcat. dimineata abia strang prin bucatarie; n-am chef de nimic si ma simt epuizata dar nici in dezordine nu ma simt bine deloc.
si al doilea- gatesc din joi in pasti si sunt si io in pana de idei. am reusit acum vreo 2 nopti sa fac o ciorba de perisoare dar felu' doi ma depaseste. pap salate si orez cu legume... si nu mai stiu ce... a! am inceput sa cumpar semipreparate gen cordon bleu si file de peste pane, loempias(un fel de clatite umplute chinezesti) etc pe care le prajesc sau bag la cuptor si gata masa!
ziceam ca termin dar mi-am adus aminte de tzantzari! i-am luat azi mariei o plasa de pus deasupra patutzului ca nu-mi vine sa ma ris cu pastile. sper sa aiba maine tati timp s-o fixeze.
maine ma duc la scoala dupa rezultat. pote-mi tine si mie cineva pumnii![]()
pupam si scuze de mesaj exagerat de lung
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
roxanici spune:
Loradin, nu stiu daca ai citit dar am si eu zile de astea, fix ca tine. Ieri am experimentat inca una. Pur si simplu imi vine sa fug si sa nu ma mai intorc. Nu ma mai plang de cum arat ca slava domnului acu dorm mai mult nu mai am cearcane, ma simt fizic in cote normale INSA duc lipsa de acel dolce far niente dinainte de bebe, de linistea din casa, de momentele in care daca nu aveam chef sa ma dau jos din pat un weekend prindeam radacini in pat, nu mai zic de colindat aiurea si fara tinta prin oras, doar ca sa pierd vremea. Acu totu e cu scop si programat. Nu mai zic de episoadele in care rares ma scoate din sarite
. O sa ziceti ca is mama rea, asta e, dar cand il aud cum tipa de imi face franjuri timpanele si stiu ca face asta doar ca sa obtina ceva imi vine sa ii zic TACI!!!
Deci, zic io ca e normal sa trecem prin stari de astea, stiu ca suntem mai multe categorii de mame, unele cu fff multa rabdare altele cu putina, unele care isi vor partea lor, unele care se dedica total copiilor si nimic altceva nu mai conteaza.
In concluzie, nu fugi de-acasa si sa nu uiti ca bebe e pionul principal acum si va veni vremea cand o sa ne recastigam "libertatea". Peste 18 ani asa, dar totusi mai e o speranta ![]()
Intorsul pe burta rares face asa: sta pe spate si ridica picioarele la 90 grade si se lasa pe o parte. Asa ajuge pe o parte. De-acolo isi intoarce capul inspre saltea si in felu asta ii vine si umarul tot inspre saltea. Cu un pic de ajutor de la picior se impinge si mai tare si gata e pe burta, bineinteles cu nasul in saltea si cu o mana prinsa sub el. Sta ce sta asa si apoi incepe sa urle ca nu ii convine. Pai ce, io l-am pus asa?!? Acu a inceput sa ridice capul si sa isi scoata manuta de sub el, deci e mai lung timpul pana incepe sa urle.
Am incercat sa ii filmez manevra da cand ma duc la el devine atent la mine si nu mai face schema.
BTW am pus un filmulet cu ce povesteste el cu caruselul lui. (la semnatura in albumul de 3 luni, ultima pagina)
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Laina spune:
Buna fetele! Mai reusesc si eu sa intru din cand in cand...sa stiti ca de citit citesc, insa mai greu e cu scrisul...
Of..va inteleg pe toate, si pe tine Loradin, si pe tine Roxanici, cum e cu dorul imens de viata de dinainte care te apuca asa din senin cateodata...si mie mi-e dor sa mai ascult o muzica, sa ma mai uit linistita la un film fara sa ma sperii in fiecare clipa ca plange, ca are vreo problema, ca se sufoca, ca..etc., mi-e dor sa pot pleca de acasa cand vreau si sa ma intorc cad vreau, mi-e dor sa hoinaresc cel putin cu mintea, fara sa ma gandesc ca in cele trei ore in care daca am noroc doarme si ea, eu trebuie sa dorm, sa mananc, sa-i spal hainutele, sa fac de mancare si sa mai aranjez ceva prin casa, si sa mai si invat pentru examene... E greu, si eu sunt singura acasa cu ea, stiu ca nu sunt o mama buna, nu am nici mama experientei, nu am avut frati mai mici, nu am avut contact cu bebeii, asa ca habar n-am cum si ce se face, si cand...
Sotul meu e la servici si el se culca la ora 23-24, iar eu am tura de noapte plus ziua pana la 16 cand vine el. Atunci mancam, se mai odihneste el putin dupa ziua grea de la servici, iar de la 20 cand facem baita pana la 23 reusesc sa am si eu trei ore pentru mine...mi-e greu. Mai ales ca acum el a facut o laringita acuta cu febra etc si nu i-am dat voie sa stea langa fata...a fost si internat...va dati seama ca am fost singura de tot. Nu ma plang prea tare, m-a ajutat experienta asta sa ma leg mai bine de copilul meu, sa stiu ca e a mea si sa vad ca de fapt ma pot descurca cu ea. Mai avem putin si facem 2 luni! abia astept sa mai faca ceva nou. Deocamdata isi ridica bine capul, rade la mine, zambeste, stranuta (sunt fascinata de felul cum isi pune mana la gura cand stranuta!), desi ma cam sperii cand stranuta, mereu mi-e frica sa nu fi racit din nou si iar sa bat drumul pana la spotal cu ea sa-i faca penicilina o saptamana...ne-am chinuit un pic si atunci. Eh, trec toate si ne facem noi mari!
Ma bucur ca pitica, dupa ce ma chinuia noptile de nu dormea deloc, acu si-a schimbat programul. Macar sta treaza si iscartaie ziua. Macar asa e mai usor, chiar daca trebuie sa o plimb cu carutul prin casa ca sa doarma si ea un pic, sau macar sa-i taca un pic gurita. I-o fi si ei cald, o fi vrand si ea racoare si aer...
Si ea tot pe Nan este, ii dau si ceai, ca e tare cald si numai deshidratare imi trebuie...si e un copil tare bun, a luat 1 kg pana acum...e ea mai mica, dar asa sunt fetitele, mai delicate!...
Hai ca v-am innebunit. Ma duc sa vad daca pot si eu dormi pana se trezeste spiridusa. Pup la stup!
loradin spune:
Neata,
dragele mele am citit mesajele de incurajare si am inteles ideea,insa...
Ioanaradu-sunt mai mult ca sigura ca starea mea de acum este si rezultatul celor 6 luni in care am stat doar in casa.Fetele mai vechi pe site stiu de ce! Am incercat sa ies dar de fiecare data am primit telefon sa ma intorc caci plange ca din gura de sarpe.Nu vrea biberon nu vrea suzeta.Eu nu imi pot detasa tzatzele sa le las acasa caci as face-o.Sa nu credeti ca nu am insistat cu biberonul.Dar...plange cu nervi si daca nu ii scot tetina din gura vomita.Imaginati-va ca sucul(cca 40ml )il dau cu lingurita si trebuie sa o fac f repede deoarece nu are rabdare.Ii place f mult si daca intarzii se pune pe un plans de ma stie tot blocul.
Kmi78-procesul de intoarcere pe burta este absolut identic cu cel pe are l-a descris Roxanici.Cu o singura specificare.Nu intotdeauna reuseste sa scoata mana de sub ea.Daca o intorc pe spate urla ca din gura de sarpe,ca si cum mi-ar zice"eu ma chinui sa ma intorc si tu ce faci?!"Faza nasoala este ca nu ia pauza.Din momentul in care se trezeste o tine asa continuu.Abia daca ajung la toaleta.
Despre ajutorul sotului-Ioana radu-imi sugerai sa-l implic pe sot.Pai cand sa-l mai implic saracul ca pe langa faptul ca vine mort de oboseala el se ocupa de restul.Adica: curatenie,mancare,piata,banci.A fost un pact pe care l-am facut cu el si pe undeva il regret.El a zis "tu te ocupi de copil si eu de restul" La inceput a fost super insa acum nu stiu daca ma credeti dar as vrea macar pentru o zi sa facem invers.Simt nevoia sa raman cu gandurile mele. Ai mai venit cu solutia iesitului afara.Am si zambit cand am citit.Poate ca ai vostrii micuti dorm afara. Ana mai mult de 20 de minute nu doarme dupa care incepe sa se impinga in calcaie si vrea in brate.Bineinteles ca nu o iau si ca drept urmare incepe sa planga.Cand sa stau pe banca ?Cand sa citesc? ![]()
Stiu ca datorita faptului ca de fel sunt o persoana agitata trecerea a fost dura pentru mine si probabil de aceea nu am f multa rabdare.Mi-am dorit f mult sa fac doi copii insa nici nu vreau sa ma mai gandesc.
Roxanici-citisem mesajul tau si stiam ca starile noastre sunt identice.Tocmai de aceea nici nu am intervenit.M-am gandit ca mai bine ti-ar scrie mamicile care au rabdare(vezi Ela si nu numai)pentru a te incuraja.Acum realizez ca trebuia totusi sa-ti fi spus ca nu esti singura care simte ca vrea sa plece.Si eu ii mai zic "taci" insa dupa 2 minute regret groaznic si o iau la pupaturi. Cat despre super incurajarea ta (hahahahah) ca la 18 ani ne linistim da-mi voie sa ma indoiesc.Cred ca o data ce ai devenit mama te mai linistesti cand dispari de pe fata pamantului.
Nu aveti idee ce bine imi face sa citesc mesajele voastre. De la voi invat sa alung oboseala si sa ma bucur de progresele Anei.Sa stiti ca nu o data m-am simtit vinovata si nu o data mi-am zis " Ai fi vrut sa fie ca o mamaliga?"Dar...monotonia si statul in casa isi spun cuvantul!
Val-apartamentul este decomandat.Daca l-as pune in hol m-ar mai costa inca 3 milioane de care acum nu ma pot lipsi.Este si luna cu vaccinul! Sotul meu a zis sa vorbim cu montatorii si sa-i intrebam daca se pot face modificari mai tarziu.Astept raspuns de la tine.Multumesc!
Eu va pup pe toate si va doresc o zi linistita!
loradin
poze cu albinuta mea
loradin spune:
Neata din nou!
Am adaugat la semnatura trei poze cu gogoasa mea infuriata la aproape 4 luni! Sper sa va placa!
Va pup din nou!
loradin
poze cu albinuta mea
rianna_stef spune:
Neata fetelor!
Eu nu am mai intrat pentru ca sunt intr-o stare depresiva de vreo trei zile si am zis sa nu va amarasc si pe voi cu problemele mele;dar am vazut camai sunt ca mine si atunci am zis ca poate imi face bine totusi sa ma descarc;
Asadar...nu mai pot..nu ma intelegeti gresit ,imi place sa am grija de albinuta mea si am rabdare cu ea,dar am momente cand cand simt ca o iau razna..pur si simplu imi doresc si eu sa dorm o noapte intreaga ;asta inseamna de la 9-10 pana dimineata la 8.00.Dar in conditiile in care fata adoarme pe la 23.00-24.00 si se mai trezeste o data pe la 2-3.00,si dimineata la 6-7.00 ...nu mai pot;si ce ma deranjeaza cel mai mult si cred ca mi s-a pus pata bine,e ca sotul nu ma ajuta deloc;pana acum l-am protejat ca am zis ca lucreaza de dimineata pana seara si e obosit si ..ce sa zic...aveam si eu mai multa rabdare,dar acum,vreau si eu sa vina macar o data sa-mi zica hai lasa fata cu mine si du-te si te intinde si tu o ora,sau "iubita hai ca in noaptea asta ma trezesc eu sa-i dau mancare";ca doar fata nu e mofturoasa,pur si simplu mananca si adoarme la loc;mie nu-mi mai tihneste nici mancare ,nici somn,nici macar un dus nu pot sa fac ca lumea;trebuie sa astept sa vina ori mama ,ori sotul ca sa stea cu fata si trebuie sa ma grabesc ,sa nu stau mult ca daca incepe fata sa planga sotul nu stie ce sa-i faca si se enerveaza ca zice ca fac intentionat;iar mama,..imi pare rau ca vorbesc asa...dar am senzatia ca de cate ori o rog sa stea cu ea,parca-i dau in cap;nu stiu cum sa va spun ca sa nu ma intelegeti gresit;mamei ii place sa stea cu ea numai ca ea lucreaza si vine obosita de la servici si se apuca de trebaluit pe afara(ca noi stam la casa),si are senzatia ca numai ea le face pe toate;eu o inteleg si pe ea ,dar as vrea sa ma inteleaga si ea pe mine,ca nu pot sa las fata si sa o ajut pe ea;si de cand am nascut de foarte putine ori am lasat fata cu ea pentru ca am zis inca de cand eram insarcinata ca eu am sa-mi cresc fata singura si asa am si facut;nu stiu....lasand-o la o parte pe mama ,cred ca atitudinea sotului ma deranjeaza cel mai tare;doar il vad si pe el ca vine sta cu fata putin ,cat e bine dispusa,cand incepe sa se mataie deja mi-o plaseaza;si cel mai tare ma deranjeaza ca mai vine si sfaturi luate de la nu stiu cine ...ca de ce nu fac asa,de ce nu fac invers;daca plange fata ,sigur i-am dat eu ceva si de asta plange...adica ma mai face si mama denaturata...sau cel putin asta e impresia mea...am luat-o razna ,nu?
Stiu ca imi ve-ti spune sa stau de vorba cu sotul ,dar am stat si degeaba;el nu stie ce sa-i faca...asa ca el vine de la servici si sta la calculator pana adoarme fata,daca nu se aseaza la televizor si da-i somn;si eu mor de draci si de ciuda ca el ddoarme,fata are chef de giugiuleala si eu pic de oboseala;
Na ca m-am descarcat si eu unpic;nu stiu daca ma simt mai bine dar...poate ma intelege si pe mine cineva..
Sper ca nu v-am plictisit si nici nu v-am stresat,cum zicee sotul meu in ultima vreme;
Rianna_stef mamica (39 sapt)de Daria Georgiana(13 aprilie 2007)
roxanici spune:
Loradin, scumpetea aia de fetita te supara?!? pai cum sa nu iti treaca toate cand te uiti la ea ca tare dragalasa e
.
Si ce pisica frumoasa aaai, e adevarata? ![]()
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
ioanaradu spune:
neata fete!
vin la raport: azi noapte am facut primul compromis ... l-am luat pe matei in pat cu noi!
EU ... care ziceam ca NEVER EVER n-o sa se intample, dar nu mai puteam de somn, sotul era obosit si el, si matei se mataia in patut si se agita, se mai trezea plangand, asa ca pe la 3.30 l-am luat. surpriza!!! a adormit destul de repede si nici macar nu s-a mai trezit la 4.30-5, ca de obicei, sa manance.
voi, care ii mai luati in pat, ce ziceti? s-o obisnui asa? ca n-as prea vrea ...
Mihael@ nu-i bai de incuscreala. oricum, daca matei o sa ia modelul lu' taticul lui, o sa astepte sa vina fetele la el ... deci nu cred ca plecam la petit curand.
anamana123
!!!
loradin
. eu n-am vrut sa te supar, dar nu-mi place sa vad persoane care sufera. iti doresc sa ai multa rabdare. eu inainte de sarcina nu eram nicicum o persoana toleranta. "radeam" tot ce ma deranja, iar la serviciu eram bine-cunoscuta ca una dintre cele mai "afurisite", si mai sunt si supervisor
. dupa ce am ramas insarcinata, am devenit brusc, toleranta (nu ma intreba care a fost cauza). sa stii ca si eu obosesc si uneori imi mai pierd rabdarea la maraielile lui matei, care de altfel este un copil chiar cumintel. intr-o seara dupa ce l-am spalat, l-am aranjat, urma sa intru si eu la dus, dar era super marait si nu ne intelegeam deloc cu el. cand i-am verificat pampersul, bineinteles, facuse kk. asa ca ia-l iar la spalat, schimbat. apoi l-a luat sughitul ... deja ma exasperase. ii zic: "fa-te mare, insoara-te si du-te la casa ta!!!!!". sotul deja se tavalea pe jos de ras, ca cica am sarit cateva etape: dinti, mers in picioare, vorbit, gradi, scoala primara, liceu ... dar poate se insoara si el la 13 ani, ca tiganii. ![]()
ziua , in caz ca imi vine dor de duca, instalez copilu' in masina si pe-aci ti-e drumul. dar dumnealui e obisnuit cu plimbarile, ca eu am plecat singura cu el de la 10 zile.
deci ... don't worry, be happy ...
super pozele cu albinuta ta, cand o vezi razand asa trebuie sa-ti treaca toata supararea.
pisica e de plus????
rianna_stef
sa mai treaca supararea. eu pe sot l-am implicat de la inceput, si mai are si el momente cand cica nu stie ce sa-i faca si ma cheama, dar ma duc, ii arat, sau ii explic ca ba ii e sete, ba vrea suzi, ba cum sa-l mai tina si apoi ma duc si-mi vad de trebi, ca nu le fac pt mine, tot pt dumnealui fac mancare. dar nu zic ... am vazut si cazuri gen cumnatul meu, care n-ar sta cu copiii nici mort, si cumnata-mea isi face treaba numai noaptea. deci, fetelor, eu propun sa facem o intalneala cu tatici si sa-i bagam la reciclat!! apropo de asta, incepe o emisiune pe prima, pe 28, parca, ceva de genul plecat mamica de acasa si lasat copiii cu taticul. abia astept sa vad faze!!
acum sa va spun ce-a mai facut matei ieri. cand il tin la mine in brate, ca in fotoliu, cu spatele pe burta mea (nu stiu sa va explic), da sa se ridice cu capul inainte. aseara il tinea sotul de maini si el se tragea si cand ajungea in fundulet chiuia de ziceai ca a urcat everestul.
pe burtica inca nu se intoarce, cel mult pe o parte, dar nu mai stie sa revina si se enerveaza.
atat deocamdata, revin mai tarziu, acum s-a trezit si cere papa!!! 
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
doina.todor spune:
Buna fetele, deabea acu am reusit sa intru si eu, e groaznic de cald si Raducu e supermaraici din cauza asta.
MULTUMESC DIN SUFLET PT RASPUNSURI! 

Am redus cantitatea de lichide si am renuntat la bere, mi-am luat ceai pt stimularea lactatiei si cel mai important am renuntat sa ma mai stresez pe tema asta si vad ca incet incet creste si prosuctia! Cred ca oboseala mea fizica si psihica si faptul ca nu ajung sa mananc decat seara cand adoarme Radu ( sunt singura, sotul e la lucru pana seara)au dus la scaderea laptelui dar de cand imi fac cate un sandwici seara pentru a doua zi si reusesc si eu sa manananc vad ca e mai bine si sper eu sa fie tot mai bine.
KARRA Te rog sa imi trimiti un PM cu nr de telefon al doctorului, multumesc mult! daca nu merge pe PM trimite-l la : chiriceasca@yahoo.com
COLESTEROL Tatal meu a avut problema aceasta si s-a tratat cu cate un grapefruit rosu dimineata si a baut ceva ceaiuri, o sa il intreb si o sa va spun de care si i-a scazut pana la normal. Poti incerca asa ca daca lui i-a scazut care are 64 de ani si tie ar trebui sa iti scada.
Va pup si va las acu ca s-a trezit Radu 
Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu http://community.webshots.com/user/doinatodor
http://b1.lilypie.com/sJbup3.png
ioanaradu spune:
doina.todor ai lumina? ca zisera astia la tv ca timisoara nu are curent din cauza furtunii de azi noapte!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei