Cel mai lenes dintre soti!!!!
Raspunsuri - Pagina 7
mitzura spune:
Hai sa va povestesc si eu de al meu ca merita. Nu-i place sa faca nimic in casa si abordeaza absolut tot ce tine de problemele casei cu o atitudine superioara de genul "nu merita sa-mi pierd timpul cu astfel de maruntisuri". E drept ca are o scuza foarte puternica si anume ca lucreaza foarte mult pana la 10/11 seara, dar totusi uneori imi vine sa . N-as avea nici o problema daca ar strange dupa el, pentru ca in felul asta s-ar mentine mai mult curatenia, dar nu are acest obicei. Legat de mancare are o atitudine foarte interesanta in sensul ca nu mi-a cerut niciodata sa fac de mancare, dimpotriva imi spune sa nu-mi mai pierd timpul cu asta ca mai bine cumparam ceva de mancare. Dar cum eu trebuie totusi sa mananc ceva (pt ca el mananca prin oras la amiaza) atunci trebuie sa gatesc. Masina o curata cu chiu cu vai dupa ce il innebunesc eu la cap: aceeasi scuza, nu are timp. Hainele murdare, e drept si le pune in masina de spalat, dar lasa tot timpul hainele pe care le poarta imprastiate prin case (pe scaune etc.). Cu greu isi strange masa dupa ce mananca, dupa ce reusesc eu sa il enervez spunandu-i ca nu a strans masa. Cum zicea una dintre voi aici nu il deranjeaza nici un grad de mizerie in casa, si ar fi in stare sa manance orice gaseste in frigider. N-a calcat niciodata in bucatarie (in sensul de a gati ceva), habar n-are unde sunt oalele. Cica cosul il duce el, dar numai daca il pun in fata usii de la intrare ca sa il vada dimineata cand pleaca (daca il pun la distanta de usa nu il vede). Cea mai tare faza, care a devenit un fel de legenda a familiei si o gluma preferata in acelasi timp este ca il aud intr-o zi strigand din baie pe un ton dulce "oare stii cat de mult te iubesc eu pe tine?" si curioasa sa vad ce-i cu manifestarea asta brusca de tandrete ma duc sa vad unde e. Era la WC si dupa ce a mai repetat inca o data intrebarea mi-am dat seama ca nu mai avea hartie igienica si ca vroia sa ii aduc. De atunci stim amandoi ca in familia noastra, "te iubesc" este legat de stocul de hartie igienica de la buda, asa ca avem amandoi grija ca uneori sa se termine in anumite momente cheie ca sa putem sa spunem "ce mult te iubesc". Bineinteles ca stim sa ne manifestam iubirea in multe alte moduri, dar chestia asta ne distreaza de fiecare data.
Oricum pe langa toate astea e un om foarte bun, ar sari si in foc pentru familia lui e super destept si il iubesc foarte mult. Are un suflet mare iubeste animalele si are grija de florile din balconul nostru care e ca o gradina botanica. Asa ca ii iert totul.
cristina_n spune:
Ce va spun acum este nu despre sotul meu (care nici el nu e prea departe)ci despre fratele meu( asta era acum citiva ani, sper sa se fi schimbat) . Ca sa nu i se reproseze ca nu stringe masa, intotdeauna lasa o lingura de mincare in farfurie, o bucatica de paine, ceva, dupa care si farfuria si furculita le baga in frigider si invoca motivul ca nu a spalat farfuria pentru ca mai ramasese mincare si nu voia sa o arunce.
mamica dulce spune:
sa va spun si eu oful meueu am fost fetita mamicutei si a taticutului,n.am miscat un pai in viata mea,chiar si in fac daca imi facea prietena ordine in dulap era ok,daca nu...o data pe luna ma rafuiam cu sifonierul si ma simteam tare mandra
A dat Domnul si mi.am tras barbat ...si mi.a iesit pe ochi...m.am schimbat total de cand m.am maritat,muncesc pe br5anci,fac curat pana mi se face rau,dulapul sotului e model in contrast socant cu al meu, e vraiste totala dar pt mine e ok,ma descurc.
Am numai gresie alba in casa,vreo 80mp pe care ii frec mereu,ce mai totul e ok DAR oricat as face nu e de ajuns pt printzul meu,care bineinteles nu concepe sa miste cevca in casa deoarece si.a tras nevasta..basca bebelusul la care nu ma ajuta cu nimic,plus ca tre sa fie ochios pt firma ..dar merge repede cu calcatul,nu ca as avea o dexteritate iesita din comun ,ci pt ca eu nu posed haine de.ale mele sa le calc,ci numai camasile lui.
una peste alta eu iubesc sa am casa curata dar asta sa nu devina o obsesie si un scop in viata,consider ca daca te simti bine si esti fericit poti trai si cu o pata pe gresie.
Si luni de zile asa ma suparam la fiecare remarca de.a lui ca nu straluceste ca la ma.sa acasa ,si i.am zis clar sa nu indrazneasca sa ma mai critice vreodata,decat daca o sa fie vreun kk in living vreo doua zile si nu il curat,efectiv vad rosu inaintea ochilor,mai ales ca el nu face NIMIC si nici cu bebe nu m.a ajutat mai DELOC si nici cat o femeie de serviciu nu sunt platita.
Dar una peste alta este omu'meu si stiu ca ma iubeste ca pe okii din cap si eu pe el la fel si incetul cu incetul am ajuns la un compromis tare bun.
inca ceva haios...sa nu radeti de mine,dar acum,cand pleaca sotul meu in delegatii(cam o saptamana )eu nu fac NIMIC pana in ziua cand vine,ma simt in vacanta ,fara griji si nici un stress si taaaare.i binesi in ultima zi trag puternic vreo 3 ceasuri si straluceste totul si asa de mandra mai sunt
biankita spune:
fetelor al meu imi cam shtie de frica.
sunt cam turbata de fel
imi place sa fie casa curata, shi chiar daca nu am bebe inca , am senzatzia ca zilnic trebuie curatzat , mi se ridica tensiunea
al; meu , ca orice barbat, nu face mai nimic, mai spala vasele din an in pashte, duce gunoiu pana jos dupa ce ii amintesc de spe mii de ori.
INSA, eu nu calc, pentru ca nu-mi place, shi duc toate camashile shi pantalonii lui la curatzatorie.
daca ma apuc de shmotru prin casa shi il vad ca nu face nimic, imi iese frumushel fum pe nas, ma incrunt, shi brusc pune mana pe aspirator de zici ca-i speedy gonzales
nu fac mancare, foarte rar gatesc shi o fac din placere
asha ca nu prea am de ce ma plange
sunt o alintata shi e terminat dupa mine
mama mi-a zis ca viatza mai buna nici ca exista !!!!
biankita
roxanal spune:
Hai,sa vin si eu cu plangerile, poate cine stie prin ce minune vede si al meu sot si se ma indreapta, desii nu-mi vine a crede..de, avem si mostenire grea, soacra-mea nu l-a lasat sa faca absolut nimic, ii dadea totul mura-ngura
deci baiatul meu nu face aproape nimic in casa, decat destul de rar, adica prin nimic in casa ma refer la curatenie ca in rest, totul este facut de el, fara mesteri sau cu mesteri putini si in rest a mulcit el de i-au sarit capacele...se ocupa de masina, sa plateasca darile, s-o spele, etc...dar in rest, pe motiv ca el face lucrurile mari(ca zugravitul, pusul mochetei, pusul gresiei, faiantei, etc..)si restul sa le fac eu, in acest fel eu am ajuns sa fac absolut tot in casa, el nu stie sa cumpere absolut nimic in casa, nici macar o paine, si cand n-o are face un scandal monstru, de parca lui i-ar cadea mana daca-ar cumpara-o...nu mai vorbesc ca nici mie, nici fetitei noastre nu ne ia niciodata cadouri(mie mai treaca mearga, desii nu-mi place) dar ma oftica ca la Maria nu vine niciodata cu nimic, nici macar cu un ou kinder..zice ca lasa ca-i iau eu :-( ), mie de ziua mea imi da bani sau nu-mi ia nimic, ca n-a putut, ca nu a stiut, etc...
in rest flori sau altceva nu-mi cumpara, ca n-a avut bani, ca n-a avut timp, etc...si nu-si da seama cat ma doare, daca-l intreb de ce nu-mi aduce, cate-odata, ca sa fie rau zice ca nici eu nu ma port bine cu el :-((
asa ca...eu fac absolut totul, sa ma vedeti cum car ca un magar de la piata tone de mancare de zici ca acum pic sub greutatea lor, in conditiile in care nu am voie sa ridic nimic peste 1 kg(am probleme la coloana)...nu zic, eu sunt singura vinovata ca am ajuns asa, ar trebui sa pun piciorul in prag, dar deja s-ar ajunge la alte discutii si iar am luao de la capat cu certurile de care m-am super-saturat, oricum ne certam asa ca...
cam atat, ca iar ma apuca amocul, mai ales cand vad ca altii nu-s asa :-(
Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva
Margot spune:
Adevarul ca este un subiect tare, eu ma gandeam sa postez si eu asa ceva , dar mi-a venit in minte ca am citit la un alt subiect cum fetele isi laudau sotiorii si ma gandeam ca sunt singura care imi" denigrez " sotul, dar vad ca mai sunteti, asa ca sa-i dau drumul.
Eu am o mare intrebare care ma framanta de multa vreme si la care incerc sa-i gasesc raspunsul:Daca toti barbatii sunt asa de egoisti sau numai "Dragul" meu, fiindca eu gasesc toata explicatia in egoism(nu ar renunta la unul din tabieturile lui nici mort, chiar daca este spre binele familiei, nu doar al meu specific) si in mentaliatea de la tara(barbatul este barbat ca daca face ceva ii cade puta)si educatia primita de la ai lui mamica, asa ca fete cu baietei invatat-i de mici sa nu mai chinuie un suflet cand vor fi mari.Ce sa-i
invatati ? va spun eu:
sa duca regulat cosul de gunoi,sa-si stranga farfuria si sa o spele dupa ce mananca, sa stie sa-si calce singur hainele,dupa ce se dezbraca sa stranga hainele, dupa ce fac baie sa stranga in urma lor si sa sterga pe jos, sa stie unde se plateste telefonul, gazul, asociatia si cablul si sa stie programul,sa lase meciul daca este ceva mai important de facut,sa nu adoarma cu televizorul deschis(doar se poate programa),sa fie alaturi de sotie cand este insarcinata si mai ales dupa ce naste sa-i inteleaga starea si depresia nu sa sara si el ca ars, sa scoata copilul singur la plimbare, sa-i dea sa manance , sa-i schimbe scutecul,sa se joace cu copilul, sa-i spuna povesti, sa fie tandru, sa vina acasa din cand in cand cu o floare, poate sa mai dea si cu aspiratorul din cand in cand.Eu nu cred ca am pretentii exagerate dar stiu ca sunt si barbati atenti la astfel de chestiuni.In rest este painea lui D-zeu , la capitolele mari sta excelent, aduce toti banii in casa, nu se uita dupa femei , nu bea...dar aceste nimicuri ma imbolnavesc, si m-am saturat sa-i tot spun de 10 ori pana face un lucru.NU AM/AVUT TIMP. ma omoara....
El de ce sa se streseze ca doar are cine, am spus de o mie de ori ca nu mai stang dupa el, dar nu stiu cad o sa reusesc.
Margot
Anna B spune:
Apropo de hainele mototolite (calcate de mine in prealabil), ciorapii lasati te miri unde si multe altele pe care dragii nostri soti LE FAC (si ne mai plangem ca ei nu fac nimic).
Ei bine, ce te faci cand in urma grevei pe care o faci, (nu japoneza) iti promite ca..... bla, bla, bla
Vorbe doar, faptele raman.
Tot noi cu iar ei cu
Astept sugestii
Anna
biankita spune:
fetelor care suntetzi la inceputul casatoriei, ascultatzi-o pe Margot !MARE DREPTATE asha cum il invetzi la inceput , asha il ai toata viatza
eu asha am facut, strategie care a prins, shi acum este ushor shi relatzia merge fara nervi shi injurii!!!
biankita
Podeanu spune:
Asa e Margot,ai mare dreptate.Asa mi-am zis si eu saptamina trecuta.
I-am spus si lui de acest subiect interesant,s-a "regasit" cite un pic in fiecare sot(sertarele deschise,tipatul vesnic dups chiloti-la sf dusului,nedusa farfuria,si multe altele).S-a amuzat teribil la faza cu ciorapii clociti in lighean.
Pe mine ce ma mai enerveaza e ca de ex: seara inainte de a inchide TV si cind trebuie sa urcam la culcare,cu masa insirata de pungi de chipsuri,etc ii zic"hai ajuta-ma sa string si eu masa si mergem amindoi la culcare" el raspunde "mai bine ma mai uit eu un pic la TV pina stringi tu tot".Ma umple de nervi,ca ce are daca ramin acolo pe masa.(ca tot eu le string a doua zi)
Atunci i-am zis "pe Edi am sa-l invat eu cite ceva,ca sa nu ma injure nora cum o injur eu pe soacra'mea".
Dar el m-a intrebat"dar tu de mine ce ai zis?"Ehe,as mai avea multe,dar are si bune asa ca i le mai iert e alea rele.
Ma intreaba" dar tu de tine le-ai zis-ca-mi scoti mereu cite un tricou nou dupa spalat"Are si el un of,ca din cind in cind(acum mai rar) cind spal alea colorate ii mai amestec culorile la tricouri.
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu