Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cheburashka spune:

Salutare dragele mele,

vad ca toata lumea se confrunta cu caldura. Nici noi nu stam prea bine la capitolul ast. Ne este tare cald... Oricum, noi stam la curte si pana acum am tinut-o pe pui toata ziua in gradina, dara acum pe caldurile astea trebuie sa o aduc in cas la pranz. Abia seara o mai pot scoate. La noi e destul de cald in casa, asa ca ne-am hotarat sa luam si noi aer conditionat. Problema este ca nu stiu unde sa-l pun. Voi l-ati pus in camera lui bebe. Eu parca l-as pune pe hol, dra mi-e frica ca nu va face face. Noi la etaj avem 2 camere: dormitorul nostru si a lui bebe, iar holul e deschis. Mi-e frica ca tot aerul rece va cobori jos. Voi care mai aveti aer, cum l-ati montat? Direct in camera lui bebe?
Despre lapte... Eu fac parte din categoria alimetare la san. La inceput tare ma mai stresam, cat, cum..., dar m-am linistit repede cand am vazut ca pitica mea a luat mai mult de 2 kg intr-o luna jumatate. Asa ca nici nu-mi bat capul cat mananca, de ce vomita atat de mult, si pare ca merge mult mai bine...
Cat despre ceai, eu i-am dat acum pe calduri. Am inceput sa-i dau cu lingurita, iar acum ii dau cu bibe. Se pare ca-i place. II mai dau intre mese, in plus cred ca o si calmeazala burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Buna fetelor!

Madybulancea e normal sa faca puroi la vaccinul BCG dar se sparge si apoi se cicatrizeaza. Asa cica functioneaza vaccinul asta. Evita doar sa dai cu prea multa apa sau cu buretele pe mana respectiva vreo 2-3 zile. Deci totul e ok! Al meu fecior a facut ganglioni in cap ca reactie la BCG.Si cica trec taaaaaare greu astia.

Ovule am luat si eu, dar Polyginax si scrie si pe ele ca nu se recomanda in timpul alaptarii. Vreo saptamana juma m-am gandit ce sa fac si apoi le-am luat. Bebe nu a avut nimic. Fiecare face cum crede de cuviinta.
p,
va pu

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

http://community.webshots.com/user/radcarmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

la stup!

Azi am fost f harnicuti - am iesit l aplimbare dimineata la ora 9 si am stat pana la 11, ca nu se mai poate altfel cu caldurile astea. Intr-adevar, AC sa traiasca. Noi il avem pe hol si tin deschisa usa spre camera lui bebe. Aseara nu vroia sa adoarma de caldura - cum am dat drumul la aer, a adormit. DOar ca mi-a venit ideea salvatoare abia dupa ora 11, iar el in mod normal la 10 doarme deja. Dar acum macar stiu care e problema, asa ca diseara sunt pregatita.

Elpower - si la Raul sunt semne ca i-ar iesi dintisorii. Doctorita a zis ca are gingiile umflate si sus si jos, doar ca la el se pare ca ies prima data caninii. Va fi un mic vampiras. Sper sa mai pot alapta.

Ioanaradu - eu nu ii schimb pampersul noaptea, pentru ca nu e nevoie. Am observat ca acum face pipi noaptea mult mai putin decat facea in primele 2 luni. Doar daca a facut kk il schimb.

Ghibuadina - si eu ma intrebam daca e nevoie sa-i dau apa pe caldurile astea. Citisem intr-o carte ca daca ii e sete, are buzele uscate. Inca nu am vazut asta, asa ca nu i-am dat apa. Oricum, il alaptez la 3 ore ziua, foarte rar - daca doarme - ii dau la 4 ore.

Ane & Raul - 17 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!

Venim si noi pe 1 iulie dar sa fie in IOR si numai dupa ora 17.30.

ROXANICI- noi tot visam sa ne mutam in Brasov sau Piatra_Neamt. Mai greu cu serviciul dar cine stie... Nu am renuntat la idee.

Eu ii dau intai cereale ca sa-i ingros laptele. Ii voi pune o lingurita in biberonul de la prima masa si una inainte de culcare. Sper sa nu sara masa de noapte cu ocazia asta. Iar in zeama de legume vroiam sa-i pun 1-2 masuri de lapte praf ca sa o bea si ca sa aiba destul aport caloric, dar am uitat sa intreb dr daca e ok. Ca faceam chestia asta pe cand eram voluntara la leaganul de copii dar asta se intampla acum 6 ani si cum s-au mai schimbat multe in legatura cu alimentatia copiilor..... Iar sucurile dupa ce primeste toate astea si se mai mareste ca sa nu-i faca rau la stomac (din cauza refluxului)

Despre laptic- Maria s-a gandit ca m-a bucurat prea mult si si-a redus drastic portiile. De vina e si caldura (avem 30 de grede in casa cu tot cu ventilator, geam deschis) dar si faptul ca am intrerupt ranitidina. Asa ca e iar mataita, mananca f haotic, intre 580-720ml/ zi. In ultima saptamana a luat 130g asa ca acum are 5.660kg si face acusi 4 luni deci nici vorba de dublatul greutatii de la nastere. Ar fi ttrebuit sa aiba 6.700kg. Eu sunt putin ingrijorata si legat de cresterea in lungime. Acum la 3 luni si 3 sapt are 60cm si s-a nascut cu 51cm. Nu e prea putin? Mi se pare ca nu creste destul de bine ca alti copii. E tot din cauza ca mananca prost?
Cum sa pape 150ml-170ml mi se pare imposibil pentru ea.Ieri m-am bucurat enorm pentru ca a mancat pentru prima data 140 ml si apoi nimic vreo 5 ore.
Stiti o firma care sa monteze aer conditioant ff repede? Noi am dat comanda dar pana pe 2 iulie.... Azi noapte cu geamul deschis erau 32 de grade. Eu am vrut sa-i iau temperatura fetitei si nu intelegeam de ce imediat ce deschid termometrul imi afiseaza 32 ca de obicei nu afisa nimic . Si apoi imi dau seama ca in camera erau 32 de grade si el asta inregistra. Nu pot sa cred. Ne topim pur si simplu. Cred ca de asta a papat numai 70 ml noaptea in loc de 110 cat obisnuia.

PAXELA- cand i-ai dat lui Silviu cereale a inceput sa ia mai bine in greutate? Si laptic bea la fel? Ca mi-e frica sa nu inceapa sa -si scada si mai mult ratia zilnica de lapte.

Legat de cereale: stiti care sunt fara laptic? Ca mie dr mi-a zis de alea de la nestle cu orez si roscove sau orez simplu si apoi mi-a zis ca pot lua ce vreau. Oricum ma duc si analizez.. dar cu Maria dupa mine nu voi citi eu prea multe etichete... Deci daca stiti care sunt mai bune si nu au laptic spuneti-mi si mie.

Reteta de tiramisu o vreu si eu ca o mai creste si Maria sa ma lase sa stau mai mult in bucatarie. Acum mancarea o incep eu si o termina sotul ca s anu mai riscam sa o ard.

Maria 28.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

am venit si noi acasa... bilantul la (aproape) 2 luni: 5,300 kg (de la 3,300 la nastere) si 59 cm (de la 52, desi mie acasa imi ies 60, dar e bine si asa )

Am facut si vaccinul, a plans putin, cred ca mai mult de nervi ca era imobilizat decat de intepatura... mai ales ca el se zgarie mereu (desi ii tai unghiile tot la 2 zile!) pe fata de se face tot sange, si nu zice nici mac

Intrebare: voi toate le-ati pus supozitor preventiv dupa vaccin? Ca nu i-as pune - am incredere in el ca n-o sa aiba probleme, dar nu vreau nici ca risc prea mult...

Carmen:

Ma bag in bucatarie, ca ar fi cazul...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Fetelor multumesc mult pentru sfaturi.

Bianca cereale de ovaz simple fara lapte, doar oparite cu apa?

Karla doctorul de familie nu ti-a spus de ce ti-a crescut colesterolul? Eu am avut o oarecare tendinta dar il aveam cam 230 in nici un caz 310. Eu sunt tare speriata de colesterol pentru ca stiu care pot fi consecintele. Am reinceput sa merg pe bicicleta de casa, in principiu asta ajuta dar sa vedem.

Martutza daca este racoare la terasa vin dar nu spun de pe acum ca sa nu fac ca data trecuta. Oricum pe la 17,00 nu este caldura cea mai mare?

Mariuca mea mai mult de 600 ml nu mannca si totusi ia cam 300 grame pa saptamana ceea ce este absolut OK. Si avea la 7 saptamani 4,750 cu 2,950 la nastere. Asa ca nu cred ca este cazul sa ne luam dupa cantitati prestabilite pentru ca fiecare copil are ritmul lui. Important este sa se incadreze intre niste limite si sa pastreze un anume ritm de dezvoltare.

Pupici

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Val_, si doctorita era cam nedumerita. A bajbait cu explicatia: ca depinde si ce am mancat cu o zi inainte, ca e de la kg sarcina. N-a exclus nici posibilitatea unei greseli de laborator. Asa ca, is in ceata, mai ales ca asa cum mananc acum am mancat mereu si nu aveam nimic. Am imbatranit, ce sa mai! Arderile se fac mai greu!

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

Cheburashka noi am luat unul mobil pe motiv ca stam cu chirie, intr-o garsoniera. deci ... l-am montat in camera cu bebe, insa l-am directionat in asa fel incat sa nu bata spre locul in care sta bebe. acum, parerea mea este (ca noi ne-am documentat la greu ... ) ca daca il pui pe hol s-ar putea sa nu aiba efectul dorit. oricum, ganditi-va repede ca e jale mare la montat AC. pe cele mobile nu le prea gasesti, iar la cele pe care ti le instaleaza ei, astepti si 1 luna pana vin.
bafta multa!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze botez - 20 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

tzuna eu zic asa: nu te mai stresa atat!! eu nu stiu cum ai vrea tu sa creasca mariuca asemeni lui Fat-Frumos. depinde f mult si de conformatia parintilor. pai daca tu esti mititica cum te stiu, cam cat ai vrea sa creasca mariuca in lungime?
sper sa nu te superi, dar nu te mai stresa ca o stresezi si pe ea. daca e vioaie, rade, i-ai facut toate analizele ... atunci e ok.
uite www.reclama ilegala - avertizare.ro/catalog/BeBe-serveste-masa/Hrana-Bebe/Cereale-fara-lapte/1/" target="_blank">aici si aici si www.reclama.ro/cereale-copii/" target="_blank">... despre cereale. eu i-am luat azi lui matei o cutie de cereale din faina integrala de orez organic, de la topfer, pt ca el si lapte tot topfer papa.
pupam pe mariuca si pe mama mariucai!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze botez - 20 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Diana_jors eu i-am facut vaccinul Pentaxim si Euvax si nu i-am pus preventiv supozitor pentru ca doctorita a spus sa ii bag supozitor doar daca face febra. Al meu a fost putin subfebril, adica dupa ce i-am facut vaccinul la ora 13:30 la ora 19:00 a facut febra 38 rectal (adica fara sa scad acele 4 unitati), i-am pus un supozitor cu paracetamol 125 mg si i-am urmarit temperatura toata noaptea si in ziua urmatoare pana seara. Peste noapte nu a facut febra deloc dar mimineata avea 37.8 rectal si a mai facut un 37.5 rectal la pranz si apoi gata. Piciorusele nu l-au durut. Va tinem pumnii sa treceti cu bine. Sanatate!!!

Ioanaradu imi spui te rog cat a costat AC mobil, daca face fata (adica daca e bun de ceva) si unde ai gasit. Multumesc.

Va pup,

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

http://community.webshots.com/user/radcarmen

Mergi la inceput