Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 25
kmi78 spune:
LA MULTI ANI REBIANA!!!! SA FII SANATOASA SI FERICITA ALATURI DE FAMILIA TA!!!
Amma mi-ai facut pofta cu inghetata aia imi place si mie, ma duc sa cotrobai frigiderul , mi-am adus aminte ca am provizii
Tantari , nu avem nici noi da' am caldura 27 ° si am si AC da la ce folos, dupa ce se raceste cu 2° intr-o ora cat merge, in urmatoarea ora e la fel de cald...
Mihaela@, nu cred ca e o idee buna cu congelarea fructelor, cand le dezgheti sunt fleasca poate sa le pui in iaurt mixate...
Ce mai face Stefania, seara, inainte de culcare , mai plange? ca a mea s-a calmat de vreo saptamana si tare bine e , singura fara sa ii fac nimic
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA -2luni
TIMEEA LA 3 LUNI
TIMEEA
martutza spune:
Buna seara.
Diversificarea subiect controversat.Fiecare medic recomanda cum crede el ca e mai bine de cuviinta.Sunt multe necunoscute un singur lucru e cert-LAPTELE DE MAMA E SUFICIENT PANA LA 6 LUNI CA SI COMPOZITIE;IN TIMP SE MODIFICA COMPOZITIA DATORITA HORMONILOR, STRESULUI, MODIFICARILOR OBICEIURILOR ALIMENTARE (NU MAI SUNTEM ASA PRECAUTE).sUNT ABSOLUT DE ACORD CU DIVERSIFICAREA (SUCURI, SUPE,ETC) LA COPII CARE NU IAU IN GREUTATE, CU PROBL DE SANATATE SAU ALE CAROR MAME NU AU SUFICIENT LAPTE PT POFTA LOR.DAR LA UN COPIL DE 7 KG LA 4 LUNI NU CRED CA E NECESAR ALTCEVA.
VICTOR ARE 7.2KG SI PANA LA 6 LUNI NU VA PAPA ALTCEVA DECAT SAN.
Apoi supe de radacinoase.Sucurile sunt recomandate sa fie neamestecate,adica nu mar+morcov pt ca daca copilul respinge sucul nu stim de la ce e.Cel mai bine se incepe cu supa de radacinoase (fara cartof la copiii care se constipa sau sunt mai grasuti decat max la varsta lor)si dupa inlocuirea integrala a unei mese cu supa se trece la sucul de morcov, respectiv mar,functie de toleranta digestiva a bebelusului.
Diversificare inainte de 6 luni la copii normal dezvoltati si alimentati doar la san mi se pare o fortare a naturii umane.
IOanaradu nu te-am intrebat dar Matei facuse si febra ?? Cu caldura avem si noi probleme si dormim cu fereastar deschisa si doar on body.Seara dupa baie mai pun un panatalonas subtire si atat.
Val nici o problema, ne vedem pe 1 Iulie in IOR.Eu sunt a 3a persoan acre a votat.Avem pe Elyane si Carmenfr care au anuntat ca vin in IOR.Cine se mai inscrie?
Pup.Revin cand mai pot.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
kmi78 spune:
Tzuna, medicul ti-a recomandat sa incepi cu cereale? si de care? si apoi supa din legume? si numa' pe urma sucuri de fructe? de ce? nu e inversa ordinea, vad ca si Martutza introduce sucul tot dupa fierturi; De ce fetelor??? m-ati bagat in ceata
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA -2luni
TIMEEA LA 3 LUNI
TIMEEA
Val_ spune:
Martuza eu as veni cu mare placere chiar si in IOR, desi este cam departe, dar am o problema.
Nu suport deloc caldura asa incat pentru mine conteaza foarte mult cat de cald o sa fie pe 1 iulie si pe la ce ora este intalnirea. Daca era la aer conditionat ma anuntam de acum. 
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
elpower spune:
Fetele, intru si eu pe fuga, ca a mea pe cat de cuminte e ziua, pe-atat de mataita a devenit seara. Caldura asta e de vina si o bag la murat odata si peste zi, nu numai la baita de seara. Dar degeaba. Azi nici afara n-am fost ca a apucat-o plansul de pe la cinci si apoi a adormit dupa care iar concert. Parca o durea burtica, dar m-am uitat in gurita ei sa vad daca nu cumva e ceva pe-acolo, ca prea tragea de san si se punea pe plans. Si am vazut
niste punctulete albe pe gingia de jos
! Am masat-o putin pe gingii cu degetul si s-a linistit, dar peste putin a luat-o de la capat. E posibil sa se pregateasc dintisorii sa iasa de pe acum? Mai are o saptamana pana la trei luni, ce naiba, nici n-am scapat bine de colici!
Si mai am o intrebare. Fetelor voi ati vazut vreo www.boppy.com/" target="_blank">chestie de genul asta in Romania? Ca eu caut de cand am ramas insarcinata si nu stiu unde sa asesc. Si daca DA, unde si cu cat?
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
florin-a spune:
Buna seara stupule!!
O intrebare pentru mamicile ce isi hranesc puii cu formula!Aveti mese la ore fixe stabilite sau ca la un copil ce e hranit la san adica din doua in doua ore.Si cat le dati. Ca a amea la o masa mananca 160 de ml si de abia saptamana viitoare facem 2 luni, Oare mananca prea mult.Am incercat sa ii dau mai putin dar plange. E tare mancacioasa.A si mancam cam la 2ore jumate
pupici cu scilipi
florin-a si Ana-Maria 26 aprilie 2007
Rebiana27 spune:
Multumesc inca o data pentru urari fetelor! Sunt obosita, ca azi am hoinarit cu sotul si baiatul prin Targoviste sa ma sarbatorim, asa ca raspund maine la intrebarile voastre la care stiu raspuns!
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca
Val_ spune:
Karla merci pentru pontul cu vaccinul. Avem o farmacie Dona in apropiere asa ca l-am trimis pe sotul meu si l-a cumparat.
Apropo de unghia ta incarnata cumnata mea a avut asa ceva si i-a operat-o un chirurg de la Titan.
Nici eu nu ma simt grozav. M-a durut capul doua zile cumplit (poate de la aerul conditionat) si nu mi-a trecut cu Nurofen. Plus ca nu ma simt bine in general. Ca sa nu mai vorbesc de oboseala.
Mi-am facut zilele astea niste analize si m-a socat valoarea colesterolului care este pentru cel total 310. Imi crescuse in timpul sarcinii si se pare ca mi-a ramas asa. Nu stiu ce sa fac pentru ca in mod evident este necesar un tratament dar ar insemna sa opresc alaptarea. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Pupici 
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
lilidana spune:
florina,si bb David manca la 2 luni 160 ml lapte,la 3 ore,dar si acum tot pe acolo se "invarte",adica eu ma asteptam sa ajunga pe la 190-200,dar a atins cotele astea doar de 2 ori,in schimb mananca mai des,cam la 2 ore,depinde,oricum 900-1000 ml/zi.Ana-Maria cat mananca pe zi?
Kmi78 ,750 ml/zi nu e putin,dar pentru David e neobisnuit,asa ca maine mergem la medic ca si azi mananca aiurea,cam la o ora vrea si apoi impinge sticla afara din gura,nervos.Cred ca are gatul rosu.
http://community.webshots.com/user/lilidana
roxanici spune:
Florina-a formulistul Rares mananca la 4 ore cam fix (uneori adoarme inainte de masa si trec mai bine de 4 ore) si mananca tot 160ml(la aproape 3 luni).
Dar si cand era alaptat tot la 4-5 ore manca, f rar mai des
, deci cred ca tine de obiceiurile copilului nu de modul de hranire intervalul la care e data masa.
Cantitatea de lichid in 24 de ore nu stiu cat ar tb sa fie,dar azi am citit in mama si copilu ca de la 2 la 3 luni aportul de lichide intr-o zi tb sa fie tot 150ml/kg corp...faceti socoteala si vedeti cam cat ar tb sa mance copiii. Raresu e sub socoteala asta dar nu cu mult
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)