Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 24
ane2200 spune:
Foarte repede mai umpleti stupul... nu poate omul sa tina pasul cu voi.
Despre primele saptamani ce pot sa spun... am avut mare noroc cu faptul ca mama a fost cu mine non-stop. Am trecut si eu prin doua mastite; doctorii imi recomandau antibiotice, dar am refuzat orice fel de tratament care ma impiedica sa alaptez. Eu de felul meu sunt foarte capoasa, si daca mi-am pus in cap ca alaptez cel putin sase luni, nu am vrut sa renunt. M-a ajutat DD si am avut si lapte, chiar daca, din nestiinta (deh, nu aveam calculator ca sa va citesc) i-am dat si eu de cateva ori completare cu lapte praf, pana m-a certat pediatra. Am scapat de probleme cu comprese cu apa calda si pus bebe la san - asta dupa ce i-am explicat ca mami e bolnava si are nevoie de ajutorul lui. Asa frumos a papat, de parca m-ar fi inteles - el care de obicei e destul de agitat la san.
Acum insa am o mare dilema - in cartile pe care le-am citit se recomanda diversificarea dupa 4-6 luni daca copilul ia bine in greutate. Noi la trei luni avem 6,830 kg (la nastere a avut 4,150 kg) si pediatra ne-a recomandat sa incepem cu suc de fructe - potocala, mar si morcov - amestecate. Voi ce parere aveti?
Fug acum ca plange bebe.
Ane& Raul - 17 masrtie 2007
Val_ spune:
LA MULTI ANI Rebiana. Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate, iubire si bucurii.
Ghibuadina unde ai gasit vaccinul INFARIX HEXA cu 2 mil? Ca eu am gasit cu 3 mil si mi s-a spus ca asta este pretul.
Imi pare rau ca nu am reusit sa vin la intalnirea de pe 1 iunie. Mi-ar fi facut mare placere sa va cunosc.
Noi suntem bine. Am luat 1,200 kg si 3 cm intr-o luna si suntem extrem de vioaie. Toate ziua dam din manute si picioruse siincercam sa tinem capul drept. De la atata gimnastica avem niste muschiuleti de invidiat pe picioruse si pe manute. Si ne-am invatat in brate ceea ce este foarte obositor pentru mami si tati.
Pupici
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
ane2200 spune:
Am uitat - La multi ani, Rebiana!
Multa sanatate, fericire si tot ce-ti doresti alturi de cei dragi.
Ane & Raul - 17 martie 2007
karla32 spune:
val_, chiar zilele astea ma intrebam de ce nu mai apari!
Infanrix-ul cel mai ieftin eu l-am gasit in farmacia Dona. Cu o reducere ptr bebei pe card, l-am luat cu 240 Ron. In celelate farmacii intr-adevar atingea 300.
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
madybulancea spune:
Buna fetelor...nu am mai scris de mult dar ce sa fac dak bb ma solicita...nu stiu dak se mai intampla la cineva dar bb al meu nu prea doarme ziua,iar noaptea dak nu ii fac baita seara e dezastru...ziua atipeste cate 15 min si apoi se trezeste dak nu sunt langa el sa il mai legan sa ii bag suzeta in gura si tot asa eu abia apuc sa fac cate ceva pt mine...of colicii astia nu ne dau deloc pace!!!Noaptea sunt rupta ma trezeste sotul si mi-l pune la san si tot el il ia cand vede ca nu mai papa si a dat drumul la san k eu nu mai sunt in stare...eu il iau in preluare pe la 4 dim ca sa apuuce si sotul somn,k merge la munk....of a avut si el vreo 3 nopti bune in care dormea pana la 3 papa si apoi somn pana la 5 si apoi tot papa si apoi iar somn...
Eu tot nu reusesc sa ii dau sa pape mai tarziu de 2 ore-2 ore jum,decat daca suntem afara si ne plimbam mult,dar si atunci se trezeste cand ar fi ora de papa dar ii dau ceai si adoarme la loc....dar ma omoara programul asta la 2 ore si acum a inceput sa stea mai mult la san 20-30 min...
In rest e un scumpic...rade,gangureste,i-am luat o jucarie de plus care canta si ii place tare mult,ce sa mai zic de carusel ca sta si se uita la el cam 20 min,asta dak e linistit,si isi invarte ochii dupa el...acum ne urmareste mereu cu privirea,cel putin pe mine dak il las cu altcineva si eu plec din cam se uita dupa mine pana ies,asta dak are pozitie...Ieri am fost in Selgros in galati si l-am pus in marsupiu si a dormit puiu meu bustean iar distanta dintre mese s-a dus la 4 ore....
Roxanici super tabelu...o sa il completez cand o sa am timp mai mult...
LA MULTI ANI TUTUROR!!!!!
Mady cu Razvan Stefan 9.05.2007
paula75 spune:
Buna mamici!
Nu dati cu rosii dar abia am timp sa-mi trag sufletul daramite sa intru pe net....Eu le fac pe toate si abia am timp sa imi trag sufletul...Incerc sa citesc din urma ce ati scris si sa recuperez.
Noi maine facem 4 luni si joi mergem la vaccin iar..
.
Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.
Eliana mea papa numai san si doctorita ei pediatru a zis numai san pana la 6 luni....voi daca dati numai san la bebei ati inceputn sa le dati si suc de fructe ca noua ne-a spus dupa 6 luni...sunt cam descumpanita..si apoi bebelul vostru are naravul sa-si suga degetul cel mare de la mana intruna ca eu nu mai stiu ce sa-i fac
Acum ma strduiesc sa incarc ceva poze cu Eliana mea de la 3 luni..suntem grasunici ca acum avem 7kg. iar la nastere am avut 4,200
Va pup pe toate
Paula mamica fericita de Eliana Ioana
ane2200 spune:
Buna Paula. Aceeasi problema o am si eu, doar ca in partea cealalta. Mie pediatra mi-a recomandat suc de fructe acum, cand abia a facut 3c luni. Explicatia a fost ca aceste sucuri contin vitamine pe care laptele de mama nu le are. Chiar nu stiu ce sa fac. Fetele cu bebei mai mari - voi ce ati facut?
Ane & Raul - 17 martie 2007
gabdyd spune:
Fetelor, eu Juliei i-am inceput diversificarea de la 5 luni si asta numai pt ca m-a speriat dr ca e subnutrita
altfel aveam de gand pana la 6 luni sa nu-i dau nimic.
si cu Riana as vrea s afac la fel, doar ca ea a fost mult mai mare la nastere si ma tem ca intr-adevar n-o sa-i ajunga. Dar mai devreme de 4 luni nu ii dau nimic. Si mie imi spune dr sa incep cu sucuri de la 3 luni dar eu zic ca ea si fac ca mine
.
o sa ii dau sucuri de mar si morcov, supa si apoi cereale. I-as da initial cerereale, dar nu vreau sa ii dau lapte praf cu ele si sa ma mulg mi se pare deja prea mult si deja inutil la varsta aia.
Chiar asa, cat timp isi pastreaza laptele de mama calitatile . Ma refer si de la muls pana la hranit dar si in timp de la nastere si pana la intarcare. In carti se recomanda 6 luni alaptare exclusiva si in continuare pana la 1 an. Asta inseamna ca dupa 6 luni laptele incepe sa nu mai aiba aceeasi valoare? Iertati-ma ca va intreb, stiu ca e undeva pe net subiectul asta dar nu am timp sa caut.
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
ioanaradu spune:
salutare fete!
aseara l-am dus pe bb la orl si nu e asa grav cu urechea, s-a uitat si doar la dreapta e putin iritat. inseamna ca alta a fost cauza crizei de plans isteric si se pare ca bebelache nu suporta caldura ... DELOC. am avut si aseara o repriza de plans de pe la 21.30 pana pe la 22.00 si apoi cat de cat liniste. am stat si l-am pazit pe matei, cu sotul si ne-am chinuit sa scadem temperatura in camera. am reusit ... de la 30 ... la 28. 
azi am fost cu sotul si am luat aer conditionat, ca nu se mai poate.
acum a adormit matei, sotul e plecat sa taie geamul pe masura aerisirii asa ca ma duc si eu pe la bucatarie.
revin ... am de recuperat ... 5 pagini!!!
va pup!!!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
kmi78 spune:
Hop si eu, tot mai greu cu timpu... de abia astept sa completez in tabel , nu stiu cand reusesti Roxanici sa faci atatea pt noi...
Sanatate maxima lui Matei- bb de IoanaRadu, si lui Silviu- a Paxelei!!!
Karla, nu cred ca unghile incarnate au legatura cu sarcina... stiu ca sunt nasoale unghiile incarnate si cel mai bine e sa le tai cat mai dessa nu ajunga la incarnare, acum ca deja te doare... eventual la o pedichiurista buna ai fost? sa ai grija ca nu-i de joaca cu ele;
Lilidana, 750 ml de lapte ti se pare putin? ce zici de 550 max pe zi??? probabil ca e putin in comparatie cu cat manca inainte , dar eu zic ca e bine
Ane, daca vrei sa incepi diversificarea cel mai bine e un singur fruct pt inceput , o lingurita in prima zi , apoi doua - a doua zi, si tot asa pana la sapte, apoi un alt fruct o sapt , dupa care le combini, deci nu de la inceput;
Paula, bine ai revenit in primul rand, ti-a zis bine pediatra cu suculetul daca ii dai numai san, are ea timp sa tot bea sucuri de ce sa te grabesti; in ceea ce priveste degetelul care uita sa-l mai scoata din gurita de ce nu incerci sa ii pui manusi cu toate ca e vara... de abia astept s-o vad pe Eliana ta...
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA -2luni
TIMEEA LA 3 LUNI
TIMEEA