Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Andrei e bine deocamdata, e vioi, se joaca....dar tot sunt f. ingrijorata. :( A plans cam un min. , apoi s-a linistit si a inceput sa "vorbeasca" si sa dea din manute, picioruse...cum face el de obicei. Nici nu stiu ce ar trebui sa fac acum...s-o sun pe pediatra sau mai stiu eu ce.

a deju, Eric cum a cazut? Ce analize ati facut? Ma gandesc sa merg cu Andrei la dr. pt. a i se face o ecografie la capusor (nu stiu exact cum se numeste). Sper din tot sufletul sa nu apara vreo reactie aiurea in comportamentul lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

motanu' meu magic a cazut de doua ori, la diferenta de cam 10 zile intre first si second, in ambele dati insa sfidand legea felina de baza, picand deci cam in freza si nicidecum pe labe :) prima oara, din pat, din rostogoliri probabil, nu stiu, pt ca...vaca mama nu era prezenta...nu e nici pe departe o scuza, dar..nu stiam ca copchilul se rostogoleste.. probabil ca atunci a descoperit, si drept urmare..a performat... a doua oara, a cazut sub ochii mei, de pe biroul transformat in masa de schimbat, in timp ce aceeasi vaca mama se apleca dupa un pampers. distanta mult mai mare de parcurs, a reusit totusi sa aterizeze pe piept si pe maini, si s-a razuit nitel cu obrazul de piciorul mesei...din ce-a vazut ochiul meu (bovin..nu mai trebuie sa precizez...), nu s-a lovit la cap, a scpat doar cu obrazul..acuma, nu stiu daca s-a atins la tampla, sper sa nu.......
deci, pe scurt, cam asta e epopeea motaneasca spatiala, inspre in jos.. :))
analizele facute sunt cele de baza, cu luat de sange din vena, urina, kk, de-astea... astea ca sa vedem daca nu sunt niscaiva cauze mai umane pt tremurat, si implicit sa vedem daca se leaga ceva cu lipsa apetitului de lapte... la capusor o sa facem un rmn, daca o sa fie absolut necesar, daca mai observ tremuratul inca o data, daca se mai schimba si altceva in comportamentul copilului, daca..daca..daca.......
deci, ariadna, ce sa-ti zic.. stiu foarte bine cum te simti in momentele astea... nu pot decat sa te sfatuiesc sa fii cu ochii pe el, urmareste orice reactie suspecta in primele 72 ore (febra, varsaturi, refuz la alimentatie, somnolenta, agitatie... orice schimbare totala fata de cum era inainte...).. insa, nici nu te stresa foarte tare, iti zice baba patita, ca o iei pe langa, si incepi sa vezi probleme si unde nu-s.... si chiar si ceea ce era normal inainte o sa ti se para suspect acum :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

aka,abia are 6 luni,e normal sa manance putin,dureaza pana incep ei sa manance bine.
nu trebuie sa disperi,ai avzut ca toate mamicile sufera de aceeasi chestie pe aici,ca bebeii nu mananca de cand cu diversificarea.sunt cativa mai papaciosi,si atat.
gandeste.-te ca in mod normal diversificarea se invepe la 6 luni,deci altii acum abia mananca 3 lingurite sa invete,al tau deja e la 10,adica e bine!
deasemenea face nedigerat,pt ca stomacelul nu e inca obisnuit (motiv in plus pt mamicile care incep la 3 luni,sa se gandeasca la stomacelul lui)

ariadna,ccc folosesc fetele ca sa nu se produca o cacofonie ."ca ccc cand "
daca ai scaun din ala special pt masa,eu zic sa insisti in el,chiar daca acum se joaca,se va obisnui,pt ca trebuie sa invete sa manance corect din toate punctele de vedere.
nu disperati cu mancarea,acum e inceputul,se joaca,nu vor manca mult,ei inca baga lapte,dar conteaza foarte mult cum ii invatam acum.
pune-i desene cand e in scaunul ala.
vezi tu cum te descurci

asiza Sofìa e foarte cuminte,acum sta langa mine si eu scriu,sughite.cand i se face foame sau somn maraie si maraie sa o duc la culcare.
cand face kk chiuie.are limbaj pt toate.dimineata ma trezeste chiuind ,intoarsa pe burta,dar nu plange .cand ma vede,rade .

madaluta,nici eu nu inteleg treaba cu borcanasele,am sa intreb si eu ce e cu ele si de ce scrie pe ele una alta..

pt ca eu as fi optat pt borcanase si nici mie nu imi palce,cum spuim,sa ma uit pe fiecare ce contine..

mada,eu nu fac caz cand cineva spune ca a dat asa ceva,pt ca sunt obinsuita sa aud cum dau si visinata ,eu fac caz cand medicii dau asemenea sfaturi,pt ca atunci inseamna ca nimeni niciodata nu va invata cum sa cresti corect un copil.adica,chiar dca fiecare mamica apoi mai modeleaza,ca nu asculta ea litera de lege din ce spune medicul,dar el macar sa spuna tot ce e corect,ca asta e meseria lui!
apoi fiecare face cum crede.dar daca el din start face el cum crede,atunci incepe si mama si mai modeleaza si ea din ec a spus medicul si iese...
nu esti de acord ca medicii trebuie sa dea litera de lege??? mie as ami se pare normal! apoi,fiecare inc asa ce vrea.
asa si cu fumatul,medicul spune NU ! chiardaca el fumeaza,chiar daca tu tot mai fumezi dar poate macar le raresti..Dar cum ar fi sa iti spuna IA DOMLE SI FUMEAZA CA NU AFCE NIMIC,CA UITE SI EU FUMEZ SI CHIAR ITI RECOMAND ! ??

cam asta era ideea!

sunt mamici care dau cum vor,dar sunt mamici care dca ar avea informatia corecta ar prefera-o pe aia.eu una nu as fi vrut sa nu am informatia corecta,pt ca apoi e alegerea mea daca ma tin de ea sau ma abat.

eu,daca nu aveam informatii,as fi multumit cui mi le da.

eu nu am sarit in capul nimanui de ce a dat,am spus doar in ideea ca poate nu stie si ar vrea sa fie informata.apoi,dupa ce e informata,poate sa faca ce vrea.

ti-ar fi placut sa ti se spunac a fumatul e bun si sa afli la batranete ca nu a fostbun? asa,macar e alegerea ta daca fumezi!

cam asa si cu asta..

cu casatoria...eu zic sa mearga acolo direct la primarie si sa intrebe ce le trebuie.sau ea nu e acolo?ca nu am inteles unde locuiesc ei acum,el locuieste in Franta,zici,dar se casatoresc in Scotia sau ?
daca nu e niciunul in Scotia (se duc inainte de nunta?) sa intre pe net el sa caute ,ca trebuie sa gaseasca.
eu m-am casatorit in afar,dar prin Ambasada Romaniei si am avut nevoie de actul de rezidenta ,pasaport,certificat de nastere .
Dar acolo nu stiu cum e.
In plus,daca ei se casatoresc,trebuie sa ia o programare cu un timp inainte,si aia care ii dau programarea le si spun cu ce acte sa se prezinte,ca asa e peste tot.
mie mi-au spusla telefon,cand am cerut programarea .

uite,vad ca la sbogdana la Zurich a fost altfel,cu declaratii la notariat..eu nu am declarat nimic inainte,am semnat acolo ca nu am fost casatorita si e datoria lor sa caute.

dia,e bine cu bucatelele de fructe,dar pt copiii carora le-au dat cativa dintisori.
cum banuiesc ca voi aveti,dati-le!
trebuie mare grija cu inecatul!la mine in lista scrie dar specifica "atunci cand copilul are mai multi dinti"

fetelor,vad ca si la fvoi ploua cam peste tot! si la mine,si e frig! i-am dat maneca lunga iar :(
ma uit sa ies..sa nu ies...mi-e asa lene sa stau sa intind carutul si sa pun chetia aia de ploaie peste el,si sa nu am o banca pe care sa ma asez...
poate trece ploaia.

marinelf,voi cand ziceti ca treceti la Milumil nr 2 ce lapte e ca eu nu stiu .e laptele de continuare sau?
ca scriai ca abia acum la 6 luni ai trecut.si nici eu nu am schimbat laptele de la nastere.ma rog,am avut altul,la inceput,anti voma ,si unul anti constipatie,am mers cu ttrei,dar de aceceasi categorie sa zicem.

ariadna
,eu iidau crema in mana ca sa stea dreaptas aii pun pampersul,cand se rasuceste asa.si o ia si se uita la ea ,vrea s-o bage in gura dar e deja gata pampersul si se uita mirata ca i-o iau din mana.

vaaaaaai,acum vad ca ai scris ca acazut din pat !!!! cum e ?plange tare?? poate si-a dat capul pe spate sa intr.o parte si s-a sters cumva nu a cazut direct!

a_deju,multa sanatate si tu mult optimism!! o sa fie bine!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

ca sa mai rup ritmul, si sa mai bat campii si pe alte teme, iaca am gasit: aia cu casatoria, madaluta, parca tu intrebai.. pai, in primul rand prietenei tale ii trebuie certificat de nastere de tip nou (cel bleu) pe care va pune apostila (asta la prefectura). apoi il traduce il limba in care ii trebuie, il legalizeaza (la notar) apoi apostileaza traducerea (din nou, la prefectura). pe langa certificatul de nastere, ii mai trebuie o adeverinta eliberata tot de starea civila (din orasul in care s-a nascut), in care sunt cuprinsele toate mentiunile de pe certificatul de casatorie (daca a fost maritata, daca a divortat sau pur si simplu, faptul ca nu a fost deloc maritata) - adeverinta asta se mai numeste si Anexa 8. cu asta, trebuie facuti aceiasi pasi ca si cu certificatul de casatorie (apostilata, tradusa, traducerea legalizata si apostilata). este foarte probabil sa i se ceara si un cazier judiciar (asta trebuie sa intrebe la starea civila in orasul din tara straina, sunt unele tari care nu cer chestia asta.. si daca totusi i se cere, sa intrebe daca si asta trebuie apostilat sau doar tradus si legalizat; daca trebuie apostilat, urmeaza aceiasi pasi ca mai sus..). nu ii trebuie niciun fel de declaratie de la notar (pt ca asta oricum o poate da pe proprie raspundere la orice notar din lumea asta larga, nu trebuie sa fie data neaparat in fata unui notar vorbitor de limba romana.. exista traducatori/translatori.. - in plus, Anexa 8 este actul oficial care dovedeste "statusul marital").
ca sa obtina toate aceste acte, mai are de facut o chestiune: ori se deplaseaza in tara, si le obtine ea insasi, ori imputerniceste pe cineva (prin procura speciala, apostilata, in care trebuie sa mentioneze negru pe alb si foarte clar toate actiunile pe care mandatarul trebuie sa le indeplineasca - adica toate actele pe care trebuie sa le ridice de la starea civila, de la inspectoratul de politie, apostilele de la prefectura...). procura va fi facuta la orice notar din orasul/tara respectiva unde se afla prietena ta, o trimite prin posta sau prin ce doreste la persoana pe care a imputernicit-o, care persoana o va traduce, legaliza, si o va folosi in scopurile mentionate :)
....deci v-am zis ca o sa bat campii :)))) imi pare rau daca chiar ati pierdut 2 minute din viata citind minunatia de mai sus :))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinelaf spune:

Asiza de la noi
Am uitat sa te intreb cind mergeti in concediu? Sa vii cu impresii de acolo sa fim si noi informati. Noi am vrut sa mergem in Padis anul asta dar cred ca nu reusim. Apropo nu sti cum e drumul din Cluj spre Padis ca pe partea aia nu am fost niciodata.
AelitaTe-am bagat in ceata cu milumilu
Cred ca e singurul care are formula de continuare incepind cu luna a 4-a, celelalte au nr 2 de la 6 luni.
Ideea e ca Rares nu a acceptat decit mai greu formula 2, cu toate ca l-am introdus progresiv.La un moment dat l-am abandonat sa nu stresam copilul si l-am reluat de vreo saptamina. Acuma il bea si nu mai regurgiteaza.
a_dejeu ca v-ati revenit si tu si motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna fetelor,

ne-am intors de la mare .
a fost super fain. vreme buna, apa calda, copilul a dormit f bine si i-a placut sa stea pe malul marii in carut sa priveasca valurile.
acum vin niste prieteni la noi, ziceau ca vin la 5, asa ca trebuie sa trimit mesajul asa. mai intru mai tarziu
pupici

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

avem cercei !!! [bispoze mai tarziu cand se trezeste... si tot atunci va povestesc cum era sa plece ta-su cu ea in brate afara dupa ce a vazut instrumentul (respectiv pistolul)si asta dupa ce Oana avea marcat pe urechiuse locul unde tb facuta gaurica

fetelor care nu mai reusiti sa puneti scutecul miscaretilor, va dau un pont de la bamboleta care pe noi ne ajuta: chiloteii pampers upo&go ... foooarte buni, mai ales ca oana nu mai sta nici o secunda pe spate .. in curand cred ca ii trag in picioare

ieri s-a ridicat si oana in picioare, dar evident ca n-a stat ci a picat ca o caramida pe spate, la 2 cm de gratiile patului... era sa experimentam si noi o lovituira la cap ... acum tb sa ii cobor patul la ultimul nivel, ca era la mijloc... si se tot ridica dar nu complet, cu genunchii flectati, n-are inca stabilitate, ma gandesc, ca forta, slava domnului are cat pt 3 ... am senzatia ca in curand o ia la picior, tare cred ca nu mai e mult... cand merge in 4 labe mai are momente cand isi intinde genuncii si ridica sus de tot fundul si incearca sa desprinda mainile, si dc ar avea de ce sa se prinda atunci, s-ar ridica.. am uitat sa zic ca astea le face din mers

na, revin cu poze later, va zic numai ca e teribil de draguta

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

aelita, nu cred ca tb dintisori pt finger food, ca noi n-avem, dar o sa-i dau fruct moaaaleeee de tot.. si eu cred ca ideea e ca-l striveste de gingii, ca oricum asa face cu tot ce baga in gura ... si bineinteles ca tb f mare atentie sa nu se inece ... dar eu zic ca dc e un fruct moale si zemos si bucatica mica nu are ce sa se intample... mai vedem, te tin la curent dupa ce performam

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Bey cand ati ajuns la pagina 19???
Hai ca o iau si eu catinel catinel...poate apuc sa raspund daca ma lasa maria-sa Rares, barbatul vietii mele!
A-dejule, motanescu n-ar nimik! Sa-ti intre bine in cap asta si sa ajungi sa ti-o repeti zi si noapte! Fa-i toate analizele alea, dar NU AI VOIE sa gandesti altfel! Ne-am inteles?!!!
Laura, cine zice ca eu fac ce zice nenea pediatru?!!! El recomanda, eu fac cum cred eu ca e mai bine pt bebele meu! Azi am la ora 11 a halit un borcanel de 130g de mar cu piersica. Sa concluzionam ca-i place piersica? Ca cu marul ne-am convins ca nu-i preferatul lui! Vedem maine cand facem in bucataria proprie, nu servim la borcanel!!!
Asiza, cerealele de aseara s-au rezumat la o masura adaugata in bibele cu 280ml lapte. A halit tot...dar el oricum haleste tot inainte de culcare. Vedem azi cand bagam 2 masuri!
Reactii la vaccin nu a avut deloc...ceea ce dorim si la altii...
Aoleo, mi se arde supa pe foc...revin!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Dia, felicitari pt Oana cercelata! Avem o domnisorica adevarata in gasca!!!
Adinazot, ce dor mi-ai facut de Turcia!!! Iar tu ai o silueta de vis!!! Hai ca-mi salvez pozele tale ca poate-mi dau si mie un imbold sa ajung la masaj si impachetari!!!
La multi ani pt sarbatoritii de ieri si de azi...cu pupici speciali pt Motan!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput