Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 26
Ariadna30 spune:
aka, in legatura cu aftele...sau ce i-o fi aparut bebelinei in gurita - e bine ca ai folosit glicerina, dar cred ca trebuie sa mai ai putina rabdare...nu cred ca trece asa repede. Vroiam sa zic ca asta ar putea fi cauza pt. care nu mananca, dar ai zis ca abia dimineata au aparut....
Cu supa - ai incercat sa-i dai dovlecel cu cartof sau alte combinatii? La inceput, si Andrei manca f. putin si nu realizam ce nu-i placea. Am scos morcovul aproape de tot (ca oricum avem probl. din cazua constipatiei), am adaugat mai mult dovlecel, cartof...si, mai nou...dupa introducerea rosiei, acum mananca bine.
madaluta spune:
Ariadna: si scaunele lui darius sunt la fel de cand are 3 mese solide, dar nu mi-am facut probleme..in prima zi am fost cam impacientata, apoi cand am vazut k toate seamana...mi-am zis k e normal..Azi de exemlu sunt putin mai speriata pt k nu au mai fost asa , ci a avut o singura culoare si a fot moale k atunci cand papa doar lapte...
adinazotImaginile sunt superbe...Si tu chiatr arati a fotomodel..Zi-ne si noua secretul...
quote:
vaaai,pai tu le dai si cazare??? bai,dar asa ceva nu am facut niciodata,cum sa ma duc la om in casa numai pt ca sta pe litoral? pai in cazuri din astea iti vine sa vinzi casa!
6 zile si cu copil dupa ei???????? si tu ramai apoi sa smotruiesti in urma lor !!!!
si toti verisorii ! hai inteleg o soacra,o sora,un frate....dar daca incepi cu verisori,unchi matuse...sunteti mancati!
aelita:ai dreptate, da asa i-am invatat
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )poze Darius-luna a VI-a
SITE FULGULETI,
asiza spune:
Adina, vizionat 55 buc. pozici de vacanta! Absolut superb! Ce peisaje minunate! Eu nu am fost pe litoralul turcesc dar cu siguranta e pe lista noastra pentru viitoare vacante pe litoral!...Cu ce ati calatorit? Avionul? Masina? Ce face Alessia? 
A_deju, pleaseeee, un rand doar! 
Aka, dar voi cand ati inceput diversificarea de aveti deja 3 mese?
Alex, poate constipatia e de la morcov...iar diareea...habar n-am...da-i morcov...
...si las-o-ncet cu ceea ce poate da diaree! 
Danita,
quote:
raspunde cand il strig pe nume .....nu a invatat teorema lui pitagora ...... mai insistam :)) ! :)

...al meu o stie!!!!
...Danutz, cum a mers aseara cu masa de cereale?

Ktrinel...huidu...bolo...ala...da, e statiune balneoclimaterica si e SUPER acolo ca au bagat ungurii bani la greu in turism!...si nu e departe de cluj, de aceea am ales sa mergem acolo, ca trebuie musai sa luam si copilu' cu noi!...concedii pe plaiuri mai indepartate, next year!

Madaluta, si eu zic sa iei storcatorul! Noi il folosim si pentru noi, pentru a ne face sucuri naturale si-l voi folosi si pentru copil, chiar daca nu acuma imediat! Si noi tot Moulinex avem si suntem super multumiti!
Desiree, eu l-as invata sa bea suculetz direct din canitza! Sa vedem daca ne si iese!
Erika, bafta cu diversificarea si te rog eu nu fi asa stresata, ca n-ai cum sa faci greseli majore atata timp cat stii clar ce nu e voie...in rest, cum spunea o mamica
Branza de vaci
1. 1 litru lapte, 2-3 linguri de iaurt. Se fierbe laptele, se lasa se se raceasca, se adauga 2-3 linguri iaurt. Se la sa la prins pana a doua zi. Cand laptele s-a prins se pune vasul la foc slab sau intr-un alt vas cu apa fierbinte pentru a se coagula. Se strecoara prin tifon si se lasa la scurs.
2. 1 litru lapte, 1 borcan de iaurt. in laptele fierbinte se adauga borcanul de iaurt, se lasa sa se raceasca, timp in care se coaguleaza, se strecoara si se lasa la scurs.
3. 1 litru lapte , 8 tablete de calciu lactic. in laptele fierbinte se adauga 8 tablete calciu lactic dizolvate in putin lapte rece. Se lasa sa se raceasca si se strecoara in tifon. (eu personal fac 100 ml lapte - cu o tableta calciu = o portie. Si ii fac intotdeauna proaspat)
4. 500 ml lapte, 6-8 lingurite zeama de lamaie. in laptele fierbinte se adauga 6-9-8 lingurite zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca si se strecoara in tifon.
Revin mintenas...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Ariadna30 spune:
madaluta, dar chiar asa, cu culorile alea ciudate de care am pomenit - inclusiv negru?
Tot dupa inceperea diversificarii au inceput toate astea si la Andrei. Eu zic sa nu te ingrijorezi din cauza acelui scaun moale, si lui Andrei i s-a intamplat asa la un mom. dat. Atunci am crezut ca ala va fi aspectul scaunelor din momentul respectiv...dupa ce i s-a obisnuit stomacelul cu mancarica. Dar n-a fost asa, urmatorul scaun a fost din nou cu nu-sh` cate culori.:)
asiza spune:
Ktrinel,
quote:
fetelor, va rog io, care nu v-ati uitat inca, nu mai intrati pe poze..., mai ales daca nu aveti vacanta programata anul asta ...pericol !
...tarziu, tarziu...trebuia sa zici si tu mai repede si zau ca nu ma uitam...

Aelita,
...zi-ne de Sofia...ce mai face? 
Auras, a mers de-a busilea????
...Bravos! Mai, ce mari fulguleti avem...in curand, gata cu diminutivele...fulguleti=fulguloi Chinico
quote:
asizule ti-a trebuit mult timp pana ai scris..Hajduszoboszlo..??
nu am fost, sa cresti mare!
Beeeyyy, nu m-am chinuit ca functioneste "copy-paste"
...
...hmmmm...cred ca te cunosc si io de undeva 
Oana
cu
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
asiza spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
Tot vroiam sa va intreb, ca n-am inteles din context...ce inseamna prescurtarea "ccc"? Am vazut ca unele mamici o folosesc pt. (branza) calcica, dar, de cele mai multe ori, am intalnit-o in cu totul alte contexte.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
Asa-i ca nici tu nu stii??? Nici io, ca n-am invatat asta la scoala.

Oana
cu
madaluta spune:
Despre renumita diversificare mondiala... eu ma cam abtin ...In principiu sunt de acord cu ea..dar nici nu cred k ar trebui sa o luam asa de drastic. degeaba incearca ei sa puna atatea restrictii in alimentatia bebelusului, daca mai tarziu nu interzic nimic...Cred k e un procentaj destul de mare in lume de copii obezi si nu cred k asta se datoreaza alimentatiei necorespunzatoare de pana la 1 an , ci tocmai de la un an in sus...
Cat priveste zaharul, sarea , iaurtul si branzica nu cred k se pot pune in aceeasi balanta cu cafeaua si tutunul.Si mai cred k daca aceste produse ar fi fost interzise cu desavarsire fabricantii de mancare la borcanele nu ar si avut voie sa le foloseasca. Eu intalnesc in aproape toate alimentele astea(biscuiti, ceai, fructe, cereale)zahar, sare si chiar E-uri...Si firmele nu sunt romanesi si nu sunt nici aparute de ieri de azi pe piata...
Eu una m-am saturat sa stau in fiecare supermarchet sa anlizie ce contine fiecare borcanel si cutiuta....asa k am decis k daca pe cutie scrie k este recomandat varstei noastre sa il achizitionez...
Deocamdata eu nu ii voi adauga sare si zaharin mancare,dar nici nu voi face un caz cand cineva imi va spune k i-a dat copilului asa ceva....
Alexandra: putin ceai de menta si la noi se rezolva. Eu cred k nu tb sa te sperii. poate fi si de la caldura, nu neaparat de la dinti
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius-luna a VI-a
SITE FULGULETI,
madaluta spune:
Vreau sa intreb si eu ceva (off topic) fetele care locuiesc in afara tarii si care s-au casatorita acolo: ce acte v-au trbuit de aici din romania pt a va putea casatori acolo? Am o prietena care se va casatori in Scotia, in cateva saptamani si nu stie ce ii trebuie si nici de unde sa afle.Viitorul sot e scotian , dar locuieste in Franta. Ce trebuie sa faca?
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius-luna a VI-a
SITE FULGULETI,
aka spune:
Asiza am inceput de vreo 2 saptamani, la inceput cu o lingurita, 2, 4, dar ne-am oprit la 10-12 cel mult. chiar am notat in fiecare zi cat a mancat. am incercat sa-i dau fructe, legume sau cereale sa vad care ii plac. la inceput a preferat fructele acum nu mai vrea decat suc. se stramba si strange buzele de zici ca-i dau cine stie ce...cu legumele i-am dat la inceput morcov si pastarnac pasate, nu i-a placut. dupa aia pauza. a urmat dovlecel simplu, mancat ceva mai bine. apoi cartof, dovlecel, pastarnac pasate, s-a constipat destul de nasol. iar pauza. si apoi am inceput cu cereale la masa de seara, ii plac, le mananca cu placere.
Adriadna la fiecare masa ma gandesc cum sa mai fac. lingurita oricum e avion, de` imi cade si mancarea din ea. toata ograda e la mine in casa la ora mesei. pana acum mancam in carut, am ridicat spatarul la 45 grade, dar lasa capul in jos, il intoarce, da din mani, picioare...am incercat si in pat, se rostogolea. nu mai zic, la fiecare masa se ineaca si tuseste de ma trec toate cele...nu am insistat niciodata, daca nu a mai deschis gurita am lasat-o in pace. Doamne, si nici eu nici George nu suntem niste mofturosi. dar las ca o sa-i placa ei sa pape, poate mai tarziu daca nu vrea acum.
a venit scaunul
. ma duc sa il montez.
Monica
de
www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)
Maria Cristina 1, 2, 3,4, 5, 6
Ariadna30 spune:
asiza, multzam pt. edificare.:) Sa mor daca mi-a trecut prin cap ca pt. asta e folosita.
Cacofoniile pot fi evitate formuland altfel fraza sau folosind sinonime (daca exista) pt. cuvantul care o cauzeaza.
madaluta, in mare parte, sunt de acord cu tine. Totusi, nu vreau sa risc nimic. Banana, de exemplu...sunt convinsa ca Andrei ar manca-o mult mai bine decat marul+para si sunt tentata sa o incerc, dar o sa astept totusi...macar pana la 7-8 luni.
De mult timp vreau sa adaug ceva comentariilor existente pe aici in privinta diversificarii....Zicea cineva ca parintii is vinovati daca la 20 de ani avem ulcer sau ma istiu io ce. Totusi, cred ca alimentatia din frageda pruncie/copilarie are o "contributie" destul de mica...in comparatie cu ceea ce mancam dupa asta, cand constientizam ca X aliment ne face rau, dar il mancam totusi; cand fumam, desi stim ce boli grave cauzeaza tutunul; si exemplele ar putea continua..