Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Din pacate LAura, pediatra lui Danutz nu e singura care a recomandat zeama de carne. Si a mea a facut acelasi lucru cand am intrebat-o de diversificare, dar m-am facut ca ploua si nu o sa-i dau.
Si mai imi spune si ca daca vreau pot sa o pun in rotobil, ca e mare deja. Asa ca nu stiu cate pediatre cunosc ceea ce sustinem noi aici.

Dianocica si eu am cumparat apa plata: Voslauer pe care scrie ca e si pt prepararea mancarii la BB si are asa cum bine ai sesizat si tu toate valorie mai mari decat Izvorul Alb (asta am avut eu in casa), asa ca voi ramane la apa autohtona.

Noapte buna si un week-end racoros va doresc mamici si copilasi!

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hai sa va cumpar un cos de rosii, ca apoi sa aveti cu ce arunca dupa mine:
- buburuza mea a mancat Danonino, jumate de paharel din cele mici, din alea brazica ccc cu caise. L-ar fi mancat pe tot dar nu i-am dat, ca nu era proiectat pt d-mneai ci pt frate-su. Apoi a mai luat si cateva lingurite de orez cu lapte (de la Milli) imbunatatit cu un mar ras si 2 biscuiti (cu unt made in germany, pt cine stie TM, luati din Flavia, piata de furaciuni)- tot pt frate-su era si meniul asta. Dar plescaia taaaare incantata si balea dupa lingurita urmatoare.
Normal ca stau stramb si incerc sa gandesc drept....ce preferinte are de refuza cu inversunare cerealele bunute pt varsta ei, merele rase simple sau cu cereale, legumele simple sau cu carnita, dar linge si maraie de incantare dupa danonino, orez cu lapte de la milii si biscuite cu mar....si nu separat ci toate la un loc , asa un talmes-balmes. Acum, asta a fost azi, nu inseamna ca si maine va pofti la fel. Dar am ramas chiar uimita de incantare cu care plescaia mancarea asta.

In concluzie: sunt copii ATIPICI, care e f posibil SA NU agreeze defel meniurile sanatoase, copii carora esti nevoit sa le oferi in disperare de cauza si altceva ca sa vezi daca nu cumva, poate-poate. Cand zic altceva nu ma refer la cafea, alcool, sarmale, mici, biftec, carnat prajit, ciocolata amaruie, etc etc etc., ma intelegeti. Deunazi am fost la un alt eco fontanelar si pediatra aia mi-a recomandat calduros, va REPRODUC TEXTUAL, AD LITERAM : dati-i piure de cartof facut cu unt, batut cu lapte de vaca fiert, si un varf de cutit de sare, deci sa-l preparati asa ca si cum l-ati face pt d-voastra doar ca nu puneti mai mult de un varf de cutit de sare" si e un medic bine cotat in oras.

Cu Dani am respectat litera cartii insa Andreea nu stiu daca-mi da de ales, probabil ca ma forteaza s-o iau un pic pe aratura altfel ma refuza. Asa ca sunt descumpanita. Maine clar ii voi oferi legumele cu carner fara sare, fara unt. Dar daca adaug sare si le papa........nu stiu, tentatia e f mare. De aia va ziceam, e laudabil ca militati pt a instaura si intari principiile alimentatiei pt bbei, sanatoase, dupa ultimele descoperiri mondiale in domeniul nutritiei si sanatatii insa sunt si cazuri cand iata, copilul e mai altfel, cum am zis, e vorba de copilul mofturos, fara apetit, care a acceptat mereu lapte mai putin decat trebuie, care a mofturit la 7 formule oferite, ca apoi sa ajungem sa ne inchinam si cu picioarele ca a tolerat-o pe-a 8- a, care scuipa papica si face din momentul diversificarii o adevarata tevatura...deci nu infierati asa tare mamicile care se gandesc la sare, lapte de vaca, iaurt, biscuiti, branza si alte chestii considerata ma nou nocive pt sugar....probabil ca vb pediatrei noastre, alta, nu cea care ne-a dat liber la sare in cartofi, intre a nu manca nimic si a manca ccc ceva, e totusi de preferat sa manance macar acel ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Seara buna fetelor,mi-a fost dor de voi,am revenit din concediu cu forte noi...sper,si plina de dor pt ratusca mea,am avut un concediu fain,relaxant si fff binevenit!!!Aici pun POZE
Merg sa citesc inapoi,ca am de recuperat,va pup pe toate!!!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

ADINAZOT,doamne ce dor mi-ai facut cu pozele tale.......am fost si eu acum 3 ani chiar acolo,topkapi ,nu?sau kremlin?superb.....beeeeeyyyy,da ce bine arati,ce bronz frumos,bravo tie!ratusca cum s-a comportat cat ai fost plecata?mergem si noi in septembrie,dar eu vreau s-o iau cu mine !ma mai gandesc,k numai relaxare n-o sa fie....

georgiana mami de Elisa(15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DORSILIA ai dreptate ,intre a nu manca nimik si a manca ceva ce nu e neaparat prin listutele noastre,las-o sa manance acel ceva!

georgiana mami de Elisa(15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

[/quote]erika..cu branza vrei tu sa incepi? pai noi ne plangem ca nu accepta puii morcov si mar...si tu vrei sa ii dai branza? te rog, nu branza!!![/quote]
nu, nu vreau sa incep asa in forta , dar incep sa ma panichez si mai cer si eu retete, de data asta sa le si salvez, ca pana acum am crezut ca ma va lumina pediatra, dar m-am inselat.
Imi dau seama ca sunt direct responsabila de sanatatea puiului meu si n-as vrea sa fac greseli, macar ce pot evita, sa evit. N-as vrea sa aiba ulcer la 20 de ani, cum am avut eu sau tasu', etc.

nici macar nu-mi dau seama daca scriu niste mesaje coerente, dar sunt cam in urma cu somnul si nu prea am cand sa recuperez. VREAU SA NU GRESESC!

Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Multumesc pt. raspunsuri.
Scaunele sunt de un verde inchis-inchis, aproape de negru. Si inainte de a-i da fier era constipat, si acum este. De fapt, nici nu stiu daca e constipatie....Inainte de diversificare avea 3-4 scaune, apoi, dupa introducerea legumelor, 2 sau chiar unul....si acum are unul, f. rar doua. Fragmente negre au mai fost si inainte de a-i da fier, dar am tot zis ca e din cauza ca e mare pauza dintre scaune...ca de asta se modifica culoarea. De exemplu azi, scaunul lui arata cam asa : fragmente galbene - f. putine, portocaliul predomina...totul arata ca un fel de bila in mijlocul careia aproape de fiecare data is prezente 2-3 "pietricele" de un gri-verde-negru (nu-sh` cum sa le descriu. Daca nu-s prezente pietricelele, prima parte a scaunului (ma gandesc ca e prima pt. ca e dedesubt, lipita de pampers) e ceva de un gri inchis-negru (ai zice ca-i mucegai), la mijloc e mai galbui sau spre verde, iar deasupra e portocaliu de regula.
Al doilea scaun a fost mai moale, dar tot cu aspect uscat...iar culoarea - verde f. inchis. O fi fost mai moale datorita ceaiului de musetel (am pus 30 ml ceai intr-unul din biberoane).
Scuze pt. detaliile astea, dar tot sper ca stie cineva despre ce vb. si ma poate lamuri in vreun fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

adina, aoleoooo....ce ai innebunit tu fetele pana acum cu talia ta de viespe...acum cred ca murim cu toatele....chiar te credea cineva ca ai acasa copil de 7 luni???

fetelor, va rog io, care nu v-ati uitat inca, nu mai intrati pe poze..., mai ales daca nu aveti vacanta programata anul asta ...pericol !

sunteti niste frumosi amandoi...daca si Alessia a fost cuminte, inseamna ca toata lumea a fost fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

fetelor,la voi cred ca e extrem d greu cu bonele,pt ca daca persista mentalitatea asta cu diversificarea ca pe timpuri,imiinchipui cum se stramba cand le spuneti ce au de facut,cum va considera mamae denaturate ca dati din carti..

stiti de cate ori am auzit " iida dupa carte si e vai de el copilul,da-i domle sa manance ca lumea"-pt ele,a da dupa carte inseamna ceva aiurea,ca il tii nemanacat,nevitaminizzat.nu stiu ce inseamna la ele dupa carte,ceva mai bine ca dupa ureche.
eu stiu ca "dupa carte",in orice domeniu,trebuie sa fie mai bine decat "dupa bunica".
dar defapt sunt multi care considera ,asa in general,ca ce atata carte,ca innebunesti,ca ei au scoala vietii in sange si tot ce au invata e dupa ureche(limbi straine-zic ei ca bine,sa scrie,sa vorbeasca,etc)

zeama de carne- eu o arunc i la mancarea mea.acum,poate oti face rost de carne de curte.ca puii astia de stat sunt plini de hormoni,mai ales pielea!!
pai cum iese puiul din ou,a doua zi e de un kil jumate bun de vanzare,cum credeti?

madaluta,vaaai,pai tu le dai si cazare??? bai,dar asa ceva nu am facut niciodata,cum sa ma duc la om in casa numai pt ca sta pe litoral? pai in cazuri din astea iti vine sa vinzi casa!
6 zile si cu copil dupa ei???????? si tu ramai apoi sa smotruiesti in urma lor !!!!
si toti verisorii ! hai inteleg o soacra,o sora,un frate....dar daca incepi cu verisori,unchi matuse...sunteti mancati!

erika,de ce te complici cu branza daca oricum o faci cu lapte praf si mai bineii dai lapte direct!

la mine in lsita e mentionata branza dupa 1 an.
deci e clar ca e ceva in neregula.

dorsilia:

quote:
dati-i piure de cartof facut cu unt, batut cu lapte de vaca fiert, si un varf de cutit de sare, deci sa-l preparati asa ca si cum l-ati face pt d-voastra doar ca nu puneti mai mult de un varf de cutit de sare" si e un medic bine cotat in oras
poa sa aiba si nobelul luat daca spune idiotenii .

si mai spun ca medicii din afara sunt toti prosti,domle,ca romanii sunt cei mai destepti !
tocmai din cauza asta nici nu intorc privirea sa citeasca ce au inventat altii sau ce au descoperit,ca ei sunt buricul pamantului.

poa sa fie cel mai cotat,daca a ramas in urma cu noile descoperiri,imi poate spune si ca fumatul la gravide e bun.ca pe vremea lui inca nu se stia mare lucru.

dorsilia eu nu dau cu rosii pt ca faci ce vrei.mai ales ca am ce am cu cei care dau sfaturile,voi e normal sa va luati dupa ei.

pt mine,iaurtul e interzis pana la 9 luni.si atunci se da iaurt natural.
branza pana la 1 an nu.
sare deloc,zahar deloc.miere deloc.

tu faci cum vrei,daca nuai de ales,dar tu spuenai ca incerci sa dai orice altceva in afar de cafea,tigari ,etc..eu le pun pe aceeasi treapta zaharul,sarea,branza,laptele de vaca,fiactul,oul,etc.sunt la fel de rele pt ca sunt la fel de interzise.
daca stai sa te gandesti,totusi nu suntprea multe produse interzise,le numeri pe degete.in rest,avem de ales din zeci de legume,fructe,cereale de toate tipurile,cu toate gusturile . Ai de unde sa alegi sa vezi ce ii palce,sa combini ,sa faci tot felul depermutari pana i-o palce te miri ce ,banana cu cartoful,sau mai stiu eu ce combinatie!
e mai rau sa manace cu sare decat sa manance mai putin altceva!
tu acum faci ce vrei,sunt convinsa ca iti e greu,ca ai un copil capricios,dar uite,aici pe unde sunt eu NIMENI,DAR NIMENI,nici cei mai amarati nu dau chestii care se dau in Romania,pt ca nu sunt obisnuiti,pt ca de foarte multi ani sunt invatati cum sa alimenteze corect copiii,deci ce sa spun,daca iesi cu copilul cu borcanelul de mancare la 3 luni te faci de rusine,pe cand in Romania iti zic bravo babele care trec pe trotuar.
deci,spuenam ca nimeni,deci gandeste.te ca sunt copii mii sclifositi si totusi au gasit solutii.
imagineaza-ti ca produsele astea interzise NU EXISTA si apoi incearca sa combini ceea ce iti ramane: mii de posibilitati iti raman!!
te rog eu,intai incearca aceste mii de posibiliatti si vezi care functioneaza,inainte de a trece la sare...care crede-ma,e mai rea decat coca cola!

si tu spui "ultimele descoperiri mondiale",si de aceea va e foarte greu sa va luati dupa ele,dar descoperirile astea,crede-ma au multi ani !!!! de foarte multi ani in afara se mananca total diferit decat in Romania .
la noi in tara inca se pastreaza regimul comunism cand nu dadeau voie saintre informatii din afara pt ca nu erau bune,cand americanii si europenii erau prosti si someri si vai de ei,iar noi eram izolati de plaga de peste granita.
cand ei erau niste destrabalati si noi eram cei mai demni de stima.
inca sunt la putere si prin ministere si prin spitale cei cu mentalitatea de atunci ,si nu accepta ca cei de peste granita au avut posibilitatea sa investigheze si sa descopere ceva .
din orgoliu nu vor sa ia ce au edscoperit altii ,si prefera sa priveasca precum caii,doar inainte.(defapt doar inapoi)
dictatura a murit de mult !! am deschis granitele si am primit tot ce era mai rau: drogurile,destrabalarea de care ne vorbeau pe vremuri,ni s-a stirbit limba cu tot felul de termeni americani,au invadat pe oiata produse straine...numai ce e bun NU PRIMIM!! ca noi stimmai bine ce avem de facut!

adinazot,bine ai revenit! am vazut pozele,v-ati distrat misto!!! arati super ! nici nu zici ca ai nascut ! n-ai burta deloc!chiar misto esti!
intrati fetelor sa o vedeeeeeeeti !!!

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Dorsilia, eu nu arunc cu rosii pt. ca am comis-o si eu o data, mai grav decat ai facut-o tu....dandu-i copilului (la aproape 5 luni) sa guste din ciorba noastra de perisoare. In plus, ma abtin de la comentarii rautacioase cu privire la deciziile unora dintre voi, tin pt. mine "impresiile". Spuneam ca am comis o greseala...da, adevarat. Dar...aia a fost cam singura de genul ala; oricum, n-aveam de gand sa adaug ciorba respectiva in meniul zilnic al copilului...am cedat la insistentele sotului care imi tot zicea : "Da-i putin pe buze, ca nu se intampla nimic. Nu vezi ca se uita pofticios si ca mesteca in gol?" Ma rog, important e ca n-am mai repetat greseala.
Incearca sa mai ai putina rabdare. Daca ii vei oferi zilnic acelasi meniu, trebuie sa-l accepte pana la urma. Ma rog, nu neaparat acelasi...piureul de legume, de exemplu, poate contine azi morcov si pastarnac, maine - morcov si cartof, etc. ....ma gandesc ca tre` sa accepte vreo varianta. Si Andrei e un copil mofturos, au fost si zile in care nici fructele nu le vroia....sa nu mai zic de legume. Am tot adaugat cate o leguma in supa in ideea de a-i imbunatati gustul...doar-doar l-o accepta in vreo varianta si astfel sa manance si el o portie intreaga. Si, pana la urma, a acceptat supa...dupa ce i-am adaugat rosia (acum 4 zile). Daca pana atunci ma lua groaza numai cand ma gandeam la momentul servirii supei/pireului de legume, acum lucrurile stau cu totul altfel....a disparut stresul, iar copilul e linistit si mananca fara sa faca mofturi. Bineinteles ca a crescut si cantitatea pe care o accepta (200-220 g/ml). Si cu fructele se intampla la fel, acum mananca si 230 g de piure de fructe cu cereale (1-2 linguri). Deja sunt doua zile in care Andrei a mancat f. bine mancarica....nu stiu daca pot indrazni sa ma bucur, ca nu stiu daca va fi de durata. Eu sper sa fie. Cu laptele...nici nu mai vb., e trist subiectul din pct. meu de vedere. Nu e chiar asa rau avand in vedere ca bea cam 700-800 ml/24 de ore, dar, cand ma gandesc ca majoritatea laptelui e baut inainte sa adoarma si apoi prin somn...nu pot fi prea incantata, nu? Apropo, ce lapte a acceptat pana la urma fetita ta?
In fine, as putea scrie si da exemple pana dimineata.....ideea e ca, in loc sa te gandesti la sare si alte alea, mai bine...incearca, cu rabdare, sa epuizezi toate variantele/combinatiile de mancare care ii este permisa la aceasta varsta. Sigur ca e mai simplu sa adaugi sare de exemplu, dar...de ce sa nu incerci mai intai variante mai putin "traumatizante"??
La capitolul fructe, Andrei mananca doar mar+para+2-3 lg de la borcanel ("fructe de gradina", piersica cu nu stiu ce, etc.)+ cereale.
Amestecul din borcanele il folosesc pt. a mai indulci piureul....deci, desi era mai simplu sa pun nitel zahar, am ales sa-i dau totusi ceva care face parte din "alimentele sanatoase".
As mai avea multe de zis, dar nu mai rezist...is franta. M-as bucura sa "aud" ca fetita ta va accepta la un moment dat mancarica specifica varstei ei. Sa ne mai zici cum decurg lucrurile.

Mergi la inceput