Stelute de ianuarie-februarie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 23
Daconst spune:
Acum sa mai raspund ce-mi amintesc.
Ivona,ma oftic de numa cum sta Ella in fundulet.Doamne grasunica ce manute are,s-o tot pupacesti,nu alta.
Eu am pus doar o poza cu mine, aici ca inca nu prea imi place sa ma pozez.![]()
Marina,si al meu linge tot ce apuca.Ma linge pe mine,pe ta-su,cearceaful...tot ce apuca.
Dinamizzi,asa e si aici cu spalatul vaselor.Nu le clatesc.De asta am ales si varianta masinii de spalat vase ca cica consuma mai putina apa.![]()
La nespalat de geamuri sunt si eu pe locuri fruntase ca din ianuarie cind vroiam sa nasc nu le-am mai spalat.Iar acum o astept pe soacra-mea.
Oricum aici nu se murdaresc mai deloc.Nu e atata praf ca in Ro.Si masina o spalam o data la 3-4 luni si asta ca avem noi chef,nu ca ar trebui.
Cristiana,sunteti pe drumul bun,ma bucur pentru voi!
Catalina,stiu ca Anis parca spunea de o solutie contra caderii parului.Era ceva de la plafar,dar nu mai retin cum se numea.
Cora,Doamne ce greu trebuie sa va fie.Oare nu are si ea arsuri cum a avut fetita Liudei si de aia nu mananca?Sigur nu are problemute la stomac?
Liudo si eu ca tine sunt cu casa.Inainte nici sa nu aud de ea.De asta am preferat apartament in Ro in bloc cu garaj,cind cu banii aia,pe vremea aia luam casa.Dar mi-e frica de hoti.Si asa pina nu am pus alarma,nu am putut dormi linistita.
Acum mi-ar surade si mie o casa,dar numai aici,ca e zona sigura si poti dormi cu cheia in usa ca nu intra nimeni sa fure ceva.
Doamne Aelito,ce spui acolo de jafuri?Cam in ce an era asta?Ca si mie mi-e o frica de mor,au patit-o niste prieteni in Ungaria.
De asta eu prefer sa merg noaptea prin Germ. si Austria,dar in Ungaria si Ro sa fie ziua,ca am auzit numai de belele.Pina acum ne-a ferit DD,dar tot frica-mi e.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
cristiana70 spune:
DANA, 

pentru metoda de diversificare! Noi inca mancam cereale cu biberonul, daca-i dau cu lingurita se mozoleste peste tot, si baie azi nu-i fac. Apropo de baie in varicela, unii spun ca da, altii ca ba, ce sa mai inteleg?
Eu sustin cauza caselor cu curte, cand stateam la bloc mi se pleosteau urechile cand auzeam cum vorbesc copiii din curte, atatea injuraturi nu auzeam nici la servici, intr-o fabrica cu 22 de muncitori barbati. Pe de alta parte, copilul e mai ingradit, nu-l gasesti la nu stiu cate blocuri distanta, noi o sa-i facem un loc cu nisip (sa vad cum rezolvam cu pisicile vecinilor, sa nu-l "viziteze"), tobogan si tot ce trebuie. Asta nu inseamna ca nu vom iesi cu alti copii, dar, repet, cred ca pentru copil e mai bine la casa.
Bey, DANA, ma mut in Germania, eu bai cu mese de infasat am vazut doar la Iulius Mall, in Timisoara, dar fara servetele
!
NADIA, partea vesela cu varicela e faptul ca persoana infectata e contagioasa inca cu vreo doua zile inainte de a aparea bubele...
ADINUSH, David face parca mai mult pipi, e adevarat ca bag si cate-un ceai intre mese, pentru hidratare suplimentara. Mare atentie cu torticolisul, o duci la masaj sau la gimnastica, ii faci tu? Poti eventual sa mergi la un profesionist, sa-ti arate miscarile. David a inceput sa doarma fara probleme cu capul si in cealalta parte, dar maseuza mi-a spus ca proptitul pe-o parte e fix apa de ploaie. Acum, nu stiu ce sa zic, dar ia masuri.
Tu nu ai cantar? Ca eu il cantaresc acasa, ajungem tare rar pe la doctor, acum ca suntem bolnavi nici n-avem ce cauta la cabinet!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
DANA, jafuri prin Ungaria se fac si acum! Metoda e deja cunoscuta, pe autostrada niste tipi prietenosi va fac semne insistente ca aveti pana, trageti pe dreapta, toata lumea jos in cautarea penei, pana atunci au luat poseta doamnei, ca de obicei acolo stau pasapoartele si banii... Cand ma gandesc ca acum ani buni circulam noaptea prin Ungaria, ma gandesc ca aveam doar un sfert de creier!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Daconst spune:
Cristiana,aici toaleta cu masa de bb gasesti peste tot si in benzinarii.Dar asa cu pampersi si servetele nu ma asteptam nici eu.Si erau chiar firma pampers si pe marimi.Ma gindeam ca in Ro ar tine un bax pina merge cineva la baie ca sigur pleaca cu toti pampersii in poseta...sa aibe de rezerva,ca doar sunt gratis.![]()
Am auzit de metode de jefuit si de aia oprim doar cit bagam benzina in Austria si atat.Dar la prietenii nostri de familie le-au intepat roata chiar in benzinarie,in Ungaria,ca pe vremuri era mai ieftina colo benzina.
Si dupa ce le-a facut pana,i-a urmarit pina au oprit sa schimbe roata care era pe partea de la strada.Si ei au operat in partea dinspre padure.Culmea e ca aveau si un caine cu ei,dar n-a latrat deloc.Nu stiu ce i-au facut cainelui.Naspa rau!
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Daconst spune:
Bai,sa va zic ce problema am iar.A inceput Lucas sa plinga daca vede persoane straine.Azi cu proprietara sa mor de rusine.Si ieri la bazin mi-a facut la fel cu prietena mea,dar am crezut ca e doar intamplarea si ca-i obosit.
Dar nu frate,daca vorbeste cineva cu el si e strain pune un botic si izbucneste in plans.Na,am pus-o,ca asta-mi lipsea.
Trebuie sa-l scot la lume ca nu am chef de fazele astea.
Adinush,al meu face mai mult de cind cu ceaiul.dar voi mancati mancare mai multa acum,nu?Si mai putin laptic?
Sa nu aibe legatura si cu asta.Sau bea lichide la fel de multe ca inainte?
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Catalina spune:
Cristiana, multa, multa sanatate! Trebuie sa fie tare nasol cu temperatura pe caldura asta.
Cat despre ce pregateste dom ministru (barbat, deh!) eu zic ca ar fi bine femeile doar sa munceasca pana crapa. Ce sa mai stea pe acasa sa enerveze barbatii la batranete! Rusine sa le fie ...
Si noi avem in bloc Cristiana, ca tot abordashi subectul oameni care lasa robinetul sa picure, ca cica nu inregistreaza si cu ala se spala sau toarna in wc (o data pe zi). Uite asa eu consum 12 m cubi de apa si ei 3.
Liuda ... lasa-l fata si pe bunica-tu ca o avea si el o varsta. Ce vrei ... asa au unii, doar asteptari!
Haideti sa va zic o faza haioasa cu durerile de shele sau de oase in general. Nu ca ar fi ceva de ras. Cica e o vorba din batrani ca daca te doare ceva sa te calce acolo o femeie care a nascut gemeni. Nu intrebati, nu dati cu sapa, asa am auzit. Cand eram mica imi amintesc ca a venit intr-o zi postasul la mama nu ca sa il calce ca nu mai poate de spate. Mama nu si nu, lasa-ma domne in pace, cum sa te calc. N-a plecat nene ala pana nu s-a pus pe jos si l-a calcat mama. Asa ca Dana, daca n-ai supozitoare bungheshte si tu vreuna care fata gemeni si treci la calcat. Ce o mai face Flavia? Levi? :)))
Rad io rad dar intamplarea de mai sus e cat se poate de adevarata.
Laura ce radiatii???????????? Da-ne detalii. De caldura stiu si io dar ca sa nu ziceti cumva ca sunt normala azi am stat afara intre 11 si 4 (la umbra de nuc, e adevarat).
Mai, e adevarat ca nu le place caldura mult dar si sa o tii in casa mi se pare si mai nesanatos. Doctorul ala stie ca vara dureaza vreo 3 luni? Dar sotul?
Aelita, chiar ca te sfasie dorul de tara. Mie in primele 5 luni imi era dor si de nenorocita aia de masina 311 in care asudam de muream venind de la scoala. Chiar si de cozi imi era dor si nu iti spun cum boceam daca auzeam muzica romaneasca sau pe mama la telefon. Dar se estompeaza ... .
Rali, m-ai distrat rau de tot. Senchiu!
Cora, nu se poate, nu dispera! Trebuie sa existe o solutie, nu se poate. Poate alt tip de lapte, poate alt tip de tetina, poate lapte de soia, poate diversificare. Uite, sunt fete aici care au diversificat devreme din cauze diverse, reflux, refuzat san, etc. Si incet incet s-au reglat lucrurile.
Sincer eu vad altfel prioritatea acum, anume ca TU trebuie sa te pui pe locul intai si sa incerci sa iti revii cu nervii capului gandindu-te in primul rand ca o faci pt a-ti putea ajuta copilul.
Nu e vorba ca te plangi, oricine ar fi terminat intr-o astfel de situatie. Ti-o spune o tanti care a numarat aici pe forum kktii lui fisu (care manca bine, se juca ok, era in regula decat ca avea si el diaree) de le-a inebunit pe toate fetele, intrau dimineata sa intrebe de cate ori s-a kk Matei. Crede-ma tu ai tot dreptul sa fii amarata!
Dana, ce sa iti spun cu diversificarea ta ad-hoc. Sa fie intr-un ceas bun! :))
Da mai ... si io tin minte ca s-a discutat de solutia aia dar ... sa ma bati daca imi mai amintesc. Anis ce o fi cu ea ca n-a mai intrat de mult.
Si daca tot va laudati cu diversificatii vostri, sa ma laud si io ca Matei azi a muscat din castron (era de plastic, stati cuminti). Asa bun a fost marul ala copt cu cereale ca venea dupa lingurita cand o bagam in castron si uite asa a nimerit marginea care avea mar pe ea si a muscat din ea. Culmea, imi zice mama ca muream dupa mar copt cand eram mica ... . Haha!
Subscriu si eu la grijile lui Adinush. Daca pana acum dupa vreo 4 ore se simtea bine pipi in pampersi acum e ff usor. De maine bagam ceai intre mese ca apa nu vrea nici sa il tai. Ii fac io ceai de fenicul si anason si ii pun nitel glucoza in el si tre sa bea, n-are incotro.
Dana, in total cat ceai bea pe zi?
V-ati saturat de mine? Gata tac. Pupici
cristiana70 spune:
AELITA, ca mi-am adus aminte, un buchet de www.flickr.com/photos/8911008@N07/548263676/in/photostream/" target="_blank">bujori pentru tine! Da tu cu sagetile la dreapta, dar nu e mare lucru, abia am inceput sa le incarc.
Apropo de incarcat poze, Yahoo nu ne mai lasa sa "piscalim", asa ca ar trebui ca cineva curajos sa faca un cont de Flick.com. Mda, nu curajos, ci putin mai harnic. Taina e ca nu putem pune mai mult de 100 MB pe luna, eu am mancat 3 MB cu cinci poze. Cum facem, punem fiecare cate cinci poze pe luna? Hai sa gasim o solutie, oricum stiam ca Yahoo Photos se inchide. Macar pe Flickr am gasit si de unde se sterg
! Ideea e ca e oarecum invers decat la Yahoo, prima data uploadezi, apoi le organizezi pe albume, daca bine am priceput.
Am si eu o timida veste buna: David a facut azi kk fara ajutoare rusinoase (supozitor sau termometru), si-au facu efectul merele pe care le tot manaca de cateva zile incoace!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
aelita spune:
adinush,pai de ce altceva venisei acasa,nu ca sa platesti facturile??
adica te intorci acasa si tot tu ai pretentii??
catalina eu am luat niste vitamine de par si unghii doua luni jumate,plus un sampon si niste fiole pe care mi le puneam la radacina parului.dupa 2 luni jumate m-am tuns,si acum nu mai cade .
dureaza foarte mult pana isi revine,cu tot tratamentul.
vitaminele si solutia aia,nu conteaza care e,ca sigur acolo aveti alte marci,dar cerut la farmacie.eu de acolole-am luat.samponul si fiolele sunt vreo 30 de euro.iar vitaminele alea am luat vreo 3 cutii,parca.se luau 3 pe zi.
sa mearga la framacie si sa se inarmeze de rabdare,ca nu trece in cateva saptamani.
cristiana cum te trezesti cu radacina in casa?
la bunici avem 2 tei in fatza portii,si nu s-a intampalt nimic,si sunt de cand exist eu acolo,mari si grosi,gardul de ciment e chiar langa ei si nu s-a stricat nicicum.nu se vede pe nicaieri vreo radacina.eu zic sa pui linistitac a e minunat cu tei la poarta!
catalina,si la mine se joaca cu parul.
daconst,felicitari cu diversificarea !! sa ii tot placa toate de acum incolo !!! si sa fie papacios !
daconst,a fost acum cativa ani..vreo 5 cred.In acelasi drum s-a intamplat,o data in franta,au spart geamul cu ei in masina,noi eram ºparcati langa ei,au venit initial la mine la masina si s-au razgandit .
In Ungaria,in alta oprire la benzinariei,la fel,au venit unii,unul sa ii dam o directie pe o harta,altul era in masina si altul o luase prin spate si l-a gasit barbatu-meu intre masini.barbatu-meu a mirost si se ducea direct sa ia levierul din masina.s-a intors din drum,ca ala era acolo,si a injurat ,ne-am dat seama ca e ceva(eu deja il masuram pe unul din ei ca mi s-au parut f ciudati),eu m-am ridicat VA JUR,cu cutitul in mana(eram la niste masute sa mancam),ei s-au facut cerc in jurul nostru( a venit si ala din masina) ,noi eram 4 doua femei si doi barbati si ei erau trei barbati.
ne-am masurat din priviri cateva secunde luuungi si apoi au plecat !
eu facusem deja crize puternice din Franta pana acolo,imi daduse mama distonocalme ca am zis ca abandonez masina si iau avionul.
asa ca eram in stare de alerta maxima.
La vama ne-au spus sa nu oprim seara (se intuneca) in Ungaria nici sa facem pipi.Atunci a fost ptt ultima oara.
In Romania,Timisoare spre Lugoj parca,blocat semaforul cu un camion care semnaliza la stanga,pe banda care facea la stanga.te puneai in spatele lui ,dar cand daea verde,camionul nu pleca,era pus de capcana si sareau 10 tiganbi pe masina cu pietre sa sparga parprizul daca nu le dai bani.
vreau sa spunca band din dreapta MERGEA si nu ne-au dat voie sa intram in dreapta,desi vedeau ce se intampla,nu mai zic sa opreasca cineva ! i-am tinut ocupati,dandu-le cate 10 mi parca erau atunci,de lei vechi,pe geamul abia crapat...pana cand i-am zis lui al meu sa intre in ala cu dacia din dreapta ca -l bag in ma-sa cu dacia lui cu tot ca i-o platesc toata,dar nu imi risc viata intr-un trafic de nenorociti.si s-a bagat cat sa dea peste ala,si ala bineinteles ca tinand la daciutza lui ne.a lasat sa intram pe banda si asa am plecat de acolo.
asta dupa ce ii facusem semn sa ne lase inaintea lui si S-A FACUT CA PLOUA!
asa ceva nu am putut sa vad pe unde am mers! atata ignoranta !aia puteau sa ne sparga geamurile si sa intre peste noi cu totul,ca nu se uita nimeni.
al meu a vrut sa iasa la ei,dar nu l-am lasat eu,am inceput sa tip sa nu ma lase singura in masina.
asa ca va dati seama cum am ajuns eu acasa anul ala!
in nu mai stiu ce oras,un tigan se punea in fatza masinii si atunci credeti-ma ca am zis DA PESTE EL!
bineinteles ca nu dadea,dar a accelerat si s-a repezit spre el,si ala s-a dat imediat la o parte.
iar la intoarcere,tigani cu capota deschisa la cate un bmw faceau semne disperate sa opresti.asta nu era cine stie ce,ca din astea am vazut peste tot,dar nuuitprivirile cu care scanau tot cand treceai pe langa ei !
aaa,in Ungaria,ni s-a parut ca aia au renuntat prea usor ,si cand am plecat de acolo deja se intunecase.mai erau vreo suta pana la granita,parca,si cine stie drumul ala,de dus si intors,fara nici o lumina si noi doua masini,am zis sa nu ne indepartam unii de altiisub nici o forma si sa nu lasam nicio masina sa intre intre noi.
Noi in fatza si ai mei in spate.La un moment dat ei ca prostii lasa pe unul sa ii depaseasca dar in loc sa tina aptroape de noi ii lasa sa intre intre noi si el,desi nu venea nimeni din fatza.Noi icnetinm,ca ala sa ne depaseasca,incetinm,inectinm,ca ajunsesem de la 120 la 80...Nu stiam ala de ce incetinea si nu depasea!! Pana la urma a depasit .Ai mei nu erau in stare sa faca ceea ce vorbisem si asta ma enerva rau ,a fost ultima data cand i-am luat dupa noi,pt ca tot din cauza lor s-au facut si toate opririle alea cand s-au intamplat.
Ajungem la un sens giratoriu mare si vedem o masina alba care dadea ture in sensul giratoriu.-Noi ne apropiam si masina aia daea ture si dadea si dadea,si noi ne apropiam.Pana sa ajungem,masina a plecat.
Va dati seama ce tensiune era ,si totul bezna in jur?
Pana la urma nici masina aia care s-a bagat intre noi,nici aia din giratoriu nu a fost nimci,dar noi eram deja tensionati.Cred ca noi l-am speriat pe ala care se bagase intre noi,cred ca nu stia saracul de ce noi incetinim si l-am prins intre noi...
Iar ala din sen cred ca nu stia pe unde s-o ia i s-a invartit de cateva ori ca sa se decida.
In Austria mi s-a parut cel mai bine pazit,pt ca mereu de cate ori am oprti in vreo benzinarie sau restaurant,a venit politia sa ne ceara actele.asa ca era bine pazit .ieseau din pamant,bai,frate,imediat ne cereau actele! asa ca in Austria e bine.
Aveti mare grija,opriti in locuri bine populate..dar ce te faci cand mergi si mergi noaptea si vrei sa bei o cafea o juma de ora??
ei,noi aveam puncte sigure unde opream,dar era rau pe o parte ca nu esti robot si noi nu opream nicicum in afara acelor puncte,si asa ajungeam sa merggem continuu zeci de ore.
acum 3 ani au golit masina sora.-mii.erau ei doi,nepoata-mea si matusa-mea,si sor lui cumnatu-meu ,mergeau spre tara.s-au oprti la benzinarie,si au mers la wc.de obicei ramane cineva la masina,dar atunci au facut ce au facut si cine a ramas ultimul a plecat si el.in nici 5 minute au operat,au luat TOT,inclusiv rucsacul nepoata-mii cu carti de scoala .toate gentile femeilor erau in masina.bijuteriile erau in masina.vreo 8 mii de euro.cardurile toate.
aia au folosit cardurile mult timp dupa,in autostrazi,pt ca le.a aparut lor la banca,sa plateasca,dar ei cum denuntasera furtul si cerusera blocarea contului,era greseala bancii ca nu blocasera contul.ca ei rtrasesera banii,nu au avut incredere in banca,si bine au facut!
cica aparatele de pe autostrazi nu sunt bine comunciate cu bancile,si acolo mereg carduri anulate bine merci!
le-au furat pasapoartele,actele de rezidenta,tutror.au umblat mult sa le faca toate,pt ca pasaport nu puteau fara buletin,rezidenta nu puteau fara certificat..si ei nu mai aveau nici un act,nic permise de masina,NIMIC.
atunci ei s-au intors ,nu au mai ajuns in Romania pt ca nu mai aveau nici un act.
S.
Catalina spune:
Bai i-am pus lui Matei pampers la 15 acum e 20:20 si e aproape uscat. E cam nashpa situatia ... de maine ii bag ceai intre mese. Nu mai tine figura.
Dana, zi ma si mie, cat ceai bea Lucas?
Daconst spune:
Catalina,cam 200ml toata ziua,dar eu nu reusesc sa-l tin cu ceai intre mese ca urla ca nebunul.
Cind se scoala noaptea pot sa-i dau sau cind suntem prin oras si e caldura.In rest nu-l vrea si gata.Vreau sa trec pe apa,ca am incercat cu lingurita si asa o accepta.Trebuie sa ma inarmez cu rabdare pina ajunge sa bea apa cu bibe.
Aelito,ma cutremur fata.Pai eu n-am avut niciodata nici macar o sperietura,dar pentru aia tot stau ca in transa pina ajung acasa.pai in locul tau red ac doar cu avionul mai mergeam.Doamne fereste ce experiente,nu stiu cum le-ati patit pe toate in drumul ala.Drumul groazei,ce mai,brrr.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)