Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 23
ioanaradu spune:
salutam stupul!!
noi inca suntem la bunici, aici merge netul fffff greu, asa ca evit sa intru ca sa nu ma enervez.
ieri, la 3 luni, musiu Matei la cantareala a avut 6,800 kg de la 3,850 kg la nastere. in ultima luna a luat 1 kg. ma declar super-multumita. poate reusesc sa pun si poza de 3 luni.
va pupam si promit sa recuperez ... ne intoarcem luni in bucuresti!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
loradin spune:
buna dimineata,
dragele mele am uitat sa specific ca eu balansoarul il tin in pat(care este 2m pe 2m).Deci a cazut pe moale.Normal ca impingand in picioare a aterizat mai intai cu capul in pat.Sistemul de inchidere este destul de sofisticat(chiar cretin as putea spune)Are un soi de chilotel care se prinde in chingi lateral ,iar de sus mai vin doua chingi care se prind de latimea chilotelului.Problema este ca materialul este foarte rigid si nu o pot strange f tare.Nestand intr-un loc,se freaca si o poate durea.Asa ca le-am lasat un pic largute.Asta nu insedamna ca nu a dus-o capul sa-si scoata mainile lateral.Nu stiu daca ma intelegeti.Eu nu sunt multumita de el.M-am grabit.Si va dau mai multe motive:
1.este leagan si electronic.Are 12 melodii care merg pe baterie.Ideea este ca bateriile costa 50ron iar melodiile sunt groaznice(parca sunt facute sa sperii copilul nu sa-l adormi).Pe el am dat 2 mil.
2.Chingile sunt foarte rigide si cum acum este cald,transpira si incepe fenomenul de frecare.(Ana nici nu sta intr-un loc)
3.este incomod si nu are sistem de blocare.Atunci cand pun copilul in el trebuie sa am mare grija sa nu se balanseze.
in concluzie: a fost f incantata de el fix trei zile dupa care....Asta e!Mai bine ii luam un carut ,ca asta pe care il am eu este foarte greu.Unde nu este cap vai de picioare.Cam asta cu balansoarul.
Ieri am fost si noi la dr. in urma unor analize de sange pe care ni le-a dat sa le facem.M-am speriat groaznic caci nr. neutrofilelor era fff mic in comparatie cu media pe care o dadeau.am intrat pe net si sa paralizez:Leucemie Am sunat disperata la medicul de familie al Anei care mi-a raspuns cu un tupeu fantastic ca nu stie ce sa-mi spuna si sa sun pe cineva de specialitate.Sa-mi cada telefonul din mana nu altceva.M-am programat la particular si m-a linistit .Nu stiu sa va explic .Sunt termeni medicali insa ideea era ca nu avea cum sa iasa asa deoarece o alta componenta iesise super bine.La sfarsitul analizelor era scris:prezente trombocite aglutinate pe frotiu,valoarea reala a plt este mai mare.Pricepe Laura ceva!!!! In concluzie se pare ca exista o eroare in analize.Am inebunit si eu si sotul meu.Nici nu stiu ce sa fac.Sa le repet?!Doctora a zis ca nu este cazul caci daca era leucemie trebuia sa prezinte si anemie.Imi este asa de mila de ea.Sangele i-a fost luat din degetelul de la picior si a plans mititica de ti se rupea sufletul.
La capitolul greutate nu prea a fost multumita.A luat intr-o luna doar 750g.Mi-a dat sa-i dau fier si vitamina c filole dupa care daca tot nu ia mai bine in greutate trecem pe completare.Despre diversificare mi-a spus ca atata timp cat ii dau numai san nu are sens sa-i inlocuiesc o masa cu altceva.Deci pe la cinci luni vorbim despre diversificare.Continuam cu suc si lapte de la tzitzi.
Iar m-am intins.Sper ca nu v-am facut capul patrat.Am vrut sa vedeti si voi cum pot niste analize sa te faca din om neom.
A si inca o chestie demonstrata.De cate ori plec cu Ana la cineva in vizita nu ma mai inteleg cu ea toata ziua.Se pare ca nu le prieste schimbarea de mediu.Plange de zici ca se sfarseste lumea.Nu o putem linisti sub nicio forma.Asa ca aveti grija.Poate nu fac toti la fel dar daca vi se intampla sa stiti ca acesta este motivul.
Va pup si va doresc o alta zi linistita!
loradin
poze cu albinuta mea
Mihael@ spune:
Ela, tot asa isi privea si Stefi manuta, cu ochii incrucisati, dar acuma s-a prins ca poate avea si imagine de ansamblu si le tine mai la distanta. E tare cand vrea sa-si bage pumnul in gurita si incurca borcanele: in loc sa duca mana la gura , ridica capul si incearca sa-l duca spre pumnisor
.
E normala starea de parasire de care zici, la mine e stare de coplesire cateodata. Nu cred ca trebuie sa ne simtim vinovate, asta e, nu-i chiar floare la ureche sa ai grija de bebe zile la rand singura, cu toate grijile, oboselile, framantarile pe care le are o mama. Pentru mine singura solutie sa-mi limpezesc capul este sa o las cu sotul si sa evadez cate o ora in oras, oricum nici asta nu fac prea des, dar totusi conteaza. Ma gandesc ca o sa aiba nevoie de mine si la 10 si la 20 de ani, asa ca trebuie sa ma mentin.
Despre diversificare, sunt in etapa de documentare intensa, citesc tot ce se poate, si mi-am format o parere cat de cat. Eu as vrea sa incep la 5 luni si cred ca o sa incep cu legume , care oricum sunt acceptate mai greu decat fructele si eventual cu cereale. Deci o sa incep cu pireute pt. masa de pranz. Oricum sunt in ceata pt. ca ea are multe mese pe zi si probabil in afara de mesele de fructe, legume, cereale o sa bage tzitzi la greu.
Acuma, ma intreb eu asa, daca pe la 4 luni, sa zic, nu se mai satura cu tzitzi, ce e de preferat: diversificare sau completare cu formula pana la 5-6 luni? O sa intreb si pediatrul.
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
Elena.2006 spune:
Buna dimineata, stup!
Loradin, vroiam sa te intreb ce suc ii dai la bb? Eu nu i-am dat inca nimic dar se pare ca nu mai ia in greutate cum ar trebui si poate vitaminele din suc ii mai cresc si pofta de mincare .Si o alta intrebare, daca le dam suc nu inseamna neaparat diversificare?!
Adrian are 3 luni si are 6.200 gr.si nu cred ca isi va dubla greutatea de la nastere la 4 luni(3.550 gr).
Mama lui Adrian(10.03.2007)
loradin spune:
din nou neata,
elena.2006-ii dau suc de mere amestecat cu suc de morcovi.Am inceput mai devreme deoarace nu facea kk .Ideea este ca de la morcovi mi-a fost un pic miorlaita .Se pare ca o durea putin burtica(morcovul crud este purgativ)Asa ca dr. m-a sfatuit sa-i dau o perioada doar mar.Nu toti copii fac asa.Am o pietena a carei fetita este inebunita dupa sucul de mar+morcov. Incearca cu amandoua si vezi cum se comporta.Introducerea sucului nu este diversificare.Acesta a fost raspunsul doctoritei.Parerea mea este sa consulti si un pediatru.La ora actuala am reintrodus morcovul si nu mai sunt probleme.In suc ii pun si calciu gluconic pe care nu vrea sa il ia altfel.
loradin
poze cu albinuta mea
karla32 spune:
'Neata fetelor!
loradin, imi pare rau ca te-ai speriat! Dar de ce ti-a dat sa-i faci analize? Asa se face? Mas gandesc ca ar trebui sa-i fac si eu ca am un motan si mi-e teama de alergie! Il apuca cateodata stranutul si il tine cam mult!
Uffff! Dupa ce deabia car carutul asta pe scari ieri am constat ca singurul loc din cartier unde era o canapea si cativa pomi acum e imprejmuit si scrie maaaaaaare - proprietate privata! Cartier de r...! Plimb copilul asta prin betoane si gropi, iar de cand am luat idiotenia asta de carut il zgaltai de nu se poate! O fi el mai usor dar nu amortizeaza deloc zdruncinaturile! Cred ca ii iau altul...Innebunesc cu zona asta! Parca e la rascuce de drumuri!

De fapt cam asta e!
Am observat si eu ca lipsesc cateva fete care erau mai mereu prezente pe forum! Oare s-au suparat!? Sper sa nu se fi intamplat ceva mai grav!!!! Lipsesc Alionushcasi Absoluta! Nici Val_nu mai apare! Fetelor, unde sunteti?
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca cu pozici noi
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
Rebiana27 spune:
Eu i-am dat lui Luca suc de portocala incepand de luni. Intentionam sa incep cu o lingurita si sa ajung la cate vroia el insa am inceput cu trei lingurite pentru ca vroia incontinuu. Am testat si am vazut ca-l tolereaza foarte bine - adica nu l-a deranjat la stomac si nici nu s-a iritat la fundulet. Asa ca saptamana aceasta continui sa-i dau suculetul (i-am dat fara pulpa deocamdata) si saptamana viitoare ii dau de morcovi. Dupa aceea de mere si apoi de morcov si mar. Sper sa-i placa. Astfel va implini 4 luni si voi incepe sa-i diversific alimentatia, caci, asa cum spunea si Roxana, nici eu nu cred ca sucul de fructe inseamna diversificare si nici ca poate inlocui o masa, poate doar atunci cand vom da mar ras (eventual cu biscuiti) sau pireutz de morcovi etc. A, si o sa-i mai dau si suc de rosii (din gradina bunicilor) daca ii va place ca eu una nu m-am dat in vant niciodata dupa el.
O asistenta mi-a recomandat sa incep mai demult cu suculetele insa eu am avut fixul meu sa incep pe la trei luni ca sa introduc portocala, marul si morcovul pana la patru cand voi trece la ceva mai consistent. Nu de alta dar cred ca lui Luca nu-i tine de foame laptele praf. Mananca cat vrea (si stiti ca maxim 100 sau 120 ml) si tipa de foame la scurt timp. Acum vom vedea!
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca
mada_rozz spune:
Buna dimineata fetelor,
Uf,tare greu e sa mai tin pasul cu voi.
Noi am fost deja plecati la munte(Brasov) de 3 ori si nu am avut nici o problema,a fost totul super.Vream in weekendul asta sa mergem la Constanta,dar nu sa stam la plaja...pur si simplu sa ne plimbam si sa faca si bebe cunostinta cu marea.
Eu i-am dat suc de morcovi de la 3 luni si am inceput cu o lingurita in prima zi,iar apoi treptat,pana am ajuns la 50 ml.Ii dau suculetz inainte de masa de la ora 10.Noi saptamana viitoare facem 4 luni si o sa incepem sa ii dam supa de zarzavat.
Programul nostru este cam asa: ne trezim la 6 dimineata,papam laptic vreo 160 ml.,la 10 mai doarme o ora,dupa care mancam la 11 suc de morcov si lapte si iesim in parc,unde stam vreo 2,3 ore.Pe la 3 iar mancam lapte si iar mai tragem o tura de somn de o ora,iesim iar in parc,dupa care pe la 8,9 facem baitza si papam laptic.Dupa asta somn de voie pana dimineata.
La capitolul progrese stam foarte bine...de cateva zile a inceput sa se intoarca pe o parte,iar de pe 1 iunie a inceput sa se joace cu jucarii.Le ia si le baga in gurita,si le studiaza,le intoarce pe toate partile.Mai nou tot ce prinde baga in gurita.De ieri a inceput sa tipe..sta si se uita la lustra si tipa la ea incontinuu.
Si noi dormim cu geamul deschis,altfel ne-am sufoca.Stam la ultimul etaj si toata caldura e in capul nostru.Am cumparat un aparat de aer conditionat mobil,dar inca nu vreau sa il folosesc.
O sa pun si eu o poza cu bebe in albumul de 3 luni.
Cam atat deocamdata.Va pup.
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png
mada_rozz spune:
Gata,am pus o poza la 3 luni si mai multe la bondarei si albinute.
Eu il scot afara fara caciulita si fara sosete...sunt totusi 30 de grade...ii mai pun palariuta cand bate vantul.
Pupici.
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png
ralualexandrei spune:
Buna dimineata stup!
Am pus poze cu bebe de Absoluta in albumul de 3 luni si m-a rugat sa va transmit ca motivul absentei ei NU este supararea ,ci a avut niste decese in familie si va dati seama ca numai de net nu a mai avut timp .
O sa depaseasca si perioada asta si va fi iar alaturi de noi.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3