Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 21
gabdyd spune:
Roxanici merci pt lista, intre timp am sunat la telverde la ei si mi-au dat niste nume de banci la care se poate vira alocatia. Dar am nimerit una care nu prea stia ce e cu ea pe acolo asa ca nu pot sa pun mare baza
. Bancile de care a zis ea sunt: BCR??! - noi tocmai aici am avut card si nu au mai vrut sa o vireze, BRD, BANCPOST, TRANSILVANIA, CEC. Ma rog, o sa ma duc personal si le intreb acolo ce cont le trebuie si daca merge unde avem noi bine, daca nu imi fac card la cec.
Pt oprirea alaptarii am luat Brocriptin la Julie. In nici un caz nu mai ai voie sa ii dai copilului sa suga daca ai inceput sa iei medicamentul. Se da numai pe baza de reteta de la dr. A doua oara nu mai imi trebuie ca are niste efecte secundare nashpa si mai bine ma chinui cu foi de varza si comprese reci daca va fi cazul. Si reduceti cat de mult lichidele in zilele alea. Cat va permit rinichii.
Da, si eu votez pt album privat si pe yahoo.
Si eu am primit banii pt trusoul bb si prima de nastere. Alocatia inca nu desi am depus actele in acelasi timp.
Mihaelaa, in Mama si copilul scrie doar ca la bbeii care iau mult ceai noaptea sa le pui mai putin zahar in el, in rest nici o interdictie. Eu nu i-as da insa mai mult de 100 ml, mi se pare totusi mult.
Pe de alta parte, tot pe aici am citit un articol despre alaptatul noaptea in care ne indemnau sa nu ne ferim sa le dam noaptea pt ca laptele de noaptea e mai mult si parca si mai bun,ca suntem linistite, etc. Eu deocamdata nu vreau sa ii dau ceai. A mea se trzeste la 3, la 6, la 7 si ceva si la 8 si ceva si suge cate putin. Doar azidimineata s-a trezit doar la 5 si direct la 9, ce bine ar fi sa isi faca obicei asa
.
Mady ai grija de tine!
Numai bine la toti bbeii si la mamici!
Copila mea tot isi suge mainile si saliveaza mult si pe gingia de jos parca i se contureaza urmele de dintisori. Sper ca nu ii dau de-acuma.
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
tzuna spune:
RALUALEXANDREI- felicitari pentru botez.
Menstruatie- lipsa ca alaptez- padon scot laptele la 4 ore si zi si noapte. legat de asta scria cineva ca scoate laptele le 6 ore. e ok? Nu a scazut cantitatea? Ca as fi tentata sa incerc si eu ca m-am saturat sa tot scot zi si noapte.
Program- cred ca am mai scris ca nu prea avem
Si uitati ce am gasit pentru bebelusi si mamici. Eu am cautat pentru Maria ca eu nu-mi permit asa un lux. Am facut programare pentru vineri la ora 14 si va voi spune cu a fost. pana acum am auzit lucruri bune despre centrul asta. Si de mult vroiam sa o duc pe Maria. Ca medicul ne-a tot spus de kinetoterapie dar cum bani nu prea erau, timp la fel... dar nu vreau sa creasca prea mult asa ca vineri ne ducem prima data. Daca mai sunt mamici interesate pun adresa site-ului: www.medicalduo.ro
Maria -28.02.2007
gabdyd spune:
Tzuna cred ca poti sa sari cu succes peste o alaptare de noapte si sa dormi si tu 8 ore linistita, daca te lasa Maria
.
Julie dormea neintrerupt de la 10 seara la 8 dimineata si tot n-am pierdut laptele.
Rianna doarme deocamdata de la 10 seara la 3 dimineata, tot e destul.
Spune-mi, crezi ca e posibil sa obtin o programare in termen scurt la clinica respectiva? Eu o sa vin la un examen, despre care voi fi anuntata probabil cu cateva zile inainte si ma gandeam sa o programez in aceiasi zi pe Rianna, ca avem si noi o gleznuta putin stramba din cauza pozitiei in burtica. Am facut masaj dar vreau sa facem un control. Mai am un nr de telefon de la fete, saru'mana din nou, dar vreau sa ma asigur ca daca nu se poate intr-o parte se poate in cealalta.
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
karla32 spune:
Buna, fetelor! Va sarut pe toate cu drag si pe bebei! Au trecut aproape doua saptamani de cand nu am mai intrat pe aici! Am fost plecata la tara, la 170 km de Bucuresti! Ne-am intors vineri ptr ca Luca a facut 2 luni si i-am facut vaccinul infanrix. Sambata am plecat iar si am venit aseara! DE atunci tot citesc si nu reusesc sa termin!
Urez si eu LA MULTI ANI! celor care au sarbatorit ceva zilele acestea!
Despre noi...suntem bine. Luca este un copil minunat, cum toti cred ca sunt! Eu sunt topita si simt ca lesin de dragul lui cand il vad cat e de dragalas! Mi-e teama cateodata ca o sa fie mult prea rasfatat dar imi asum raspunderea. Poate voi reusi sa dau armata jos din pod cand va fi mai mare ca acum nu pot sa il las nici doua secunde sa planga. Singurul lucru de care ma simt vinovata e ca nu il las sa doarma singur. Nu plange, dar nu pot. Sunt eu dependenta de el! Nimic nu mi se pare mai frumos decat sa il simt la piept si dimineata cand ma trezesc sa ii vad ochisorii atintiti asupra mea si zambetul pana la urechi!Nu ma certati! Poate nu e bine dar cand ma gandesc ca timpul trece si el va creste iar eu nu cred ca voi mai face un copil, nu pot sa fiu altfel!
La doua luni are 5,800 kg si 61 cm. Mananca doar san dar mai sunt si zile cand ii mai dau si cate un bibe cu 100 ml formula ca parca nu se satura! Noaptea se trezeste o data sau de doua ori! Isi tzoncane manutele, ii dau tzitzi, suge cu pofta 5-10 minute si adoarme. Se trezeste pe la 6,30-7, vorbeste cu lustra, il schimb, mai arunca si cate o arteziana in pat si...adoarme pana pe la 9,30-10!
Acum i-am lipit un plasture pe urechiusa stanga ca doarme pe ea inndoita si si-a clapaugit-o! Are o figura...
Voi incerca sa mai raspund si la intrebari
madybulanceaeu am avut mult de tras cu infectiile urinare si niciodata nu mi-au trecut fara antibiotic! Vezi ca nu e de gluma! se pot agrava si faptul ca ai febra nu e tocmai bine! Din cate stiu sunt si antibiotice care nu afecteaza faptul ca alaptezi.Ai discutat cu medicul? Cat timp am avut hemoragie am luat si antibiotic,adica de doua ori. Prima data augmentin si a doua oara zinnat. Am alaptat fara probleme si Luca nu a avut nimic. Bineinteles ca am intrebat si pediatrul si a zis ca e ok.
In legatura cu facutul kk, pediatrul mi-a zis sa nu il las mai mult de 24 de ore fara sa faca . Sa il stimulez cu termometrul, ori sa-i pun jumatate de supozitor si sa-i dau ceai de choimen, anason si fenicul. Cand il vad ca se chinuie cam asta fac si in ziua respectiva ii dau si 70 ml ceai si a doua zi face fara efort.
Hai ca m-am cam intins! Mai revin!
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca cu pozici noi
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
flopici spune:
Buna ziua stup!
Gabi78, acum e in masina, o sa-l masor si o sa-ti spun. Oricum, se face mic.
Eu in carut pun un scutec din finet. Dar uneori tot transpira. Doctorul mi-a zis ca ar putea fi lipsa de calciu. Dar mai vedem.
Legat de apa, doctorul mi-a zis ca nu trebuie sa ii dau. E suficient laptele.Eu alaptez exclusiv. Fiindca doarme toata noaptea, eu noaptea nu alaptez. Si nu a scazut productia.
Legat de agitatie, de cand ne-am intors de la mare si Martha e agitata. Ea care nu plangea niciodata, a inceput sa planga din senin. Brusc.Sau in parc, in loc sa doarma, plange.Iar in somn se agita foarte tare. Dar nu cred ca o doare ceva, pentru ca daca o iau in brate sau daca ii pun muzica, tace.Si nu prea mai doarme ziua. Ieri a dormit zoiua doar o ora, cumulat. Azi vad ca se comporta mai bine. Cred ca au si ei toane.
Florina, mamica de martha Ioana 05.03.2007
lauramar spune:
MIHAELAAA eu ii mai dau si ceai noaptea,ea se trezeste f. des sa manance si e deja o grasana asa ca o masa e ...ceai.
PAXELA f.dulce printesa sa-ti traiasca si sa va bucurati de ea.
ELENAGIULIA felicitari si casa de piatra in continuare
Menstruatia se pare ca nu vine a fost doar alarma falsa.
Despre kk la bebe are deja 2 zile si jumatate am stimulat-o si nimik,i-am dat si ceai si nimik....o sa incerc cu supozitor.
Felicitari fetelor pt. botez,nu am reusit sa vad pozele intru mai tarziu ca acum .....fug.
laura
de arianna
Rebiana27 spune:
Karra, eu am luat BROCRIPTIN pentru oprirea lactatiei, pentru ca imi mai curgea putin din ambii sani, cat sa lase o mica pata (in nici un caz nu mai aveam ce sa dau copilului sa pape) si asta mai mult de teama sa nu ramana ceva pe canale si sa am probleme mai tarziu. Mi-a dat dr reteta ca am inteles ca nu se da fara.
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca
martutza spune:
Buna seara.
Batman return
.
A VENIT RDS-UUU.
URAAAA.
Ca sa nu se dezminta au venit cei cu neu si telefonu dar cei care baga cablu tv nu.
Ghinion pentru ai mei noroc pt mine.
Ati scris nu gluma asa ca imi cer scuze daca nu raspund la intrebari ca am citit pe sarite.
LA MULTI ANI multa sanatate si noroc celor care au sarbatorit ceva zilele trecute si azi.Casnicie fericita celor care au aniversarae casniciei.
Gabi78 imi pare rau ca nu ne-am vazut sambata dar noi nu am iesit decat pe balcon din cauza vremii iar duminica am plecat de la socrii devreme sa nu ne prinda arsita pe drum.Am luat nr tau de tel si data viitoare sper sa stam mai mult si sa avem vreme buna sa ne intalnim.
Cred ca ieri a fost ceva in atmosfera ca nici Victor nu a dormit de la 3.30am pana la 15 deloc si apoi pana la baita (la 21.30) a dormit doar 1 ora in doua reprize;una in casa si una afara.
Victor are program de masa la 3ore jumate-4; face baie la 21.30-21.45, papa si dela 22.30 baga somn pan al 4.30 cel mai ades;mai rar se trezeste mai devreme sau mai tarziu.
Sa nu uit sa va spun ca pe 07.06 s-a intors de pe o parte (stanga) pe burta.Eu credeam ca puiul meu doarme si cand colo el scruta orizontul.
Si azi a apucat o hartie in mana (i-a dat-o nepotica mea de 2 ani care nu intelege de ce nu coboara si el din carut la joaca) si a prins hartia si a dus-o la ochi.Eu nu eram de fata dar mi-a zis sora mea are s- atopit toata cand a vazut faza.
Concediu-din cauza voastra
s-ar putea sa ajungem si noi dupa 15.08 la mare dar ii iau si pe i mei sa mai stea cu baiatu seara.
KK-dupa 1 luna in care am incercat supozitor sau termometru uns sau nimic si in care a afcut la 2-4 zile de 3 zile puiul meu face zilnic si chiar de 2 ori /zi dar cam moale si cu un iz acrisor.O fi de la faptul ca am mancat cateva cirese????
Maine meregm la dr.pt bilantul de 3 luni si vad ce zice.O sa vad si cat a luat in lungime si greutate ca deja am dat deoparte un sac de hainute ca nu mai intra in ele.![]()
Se trezeste manzu.Ma duc sa-l pupacesc si sa-l schimb.Daca imi afc curaj poate il scot in ham ca sunt tot singura pana la 21 cand vien tati de la munca.
Va pup.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
martutza spune:
Surpriza! Nu s-a trezit doar a amrait putin,am bagat-o pe suzi si a adormit instant.Nici nu am ai tras de suzi.Recupereaza baiatu.Doarme de 3 ore jumate
.Ieri ma rugam de el sa doarma macar 1 oar si azi il pandesc ca nu se trezeste.Am fost afar si acolo nu adormit 2 oer ca erau chestii interesante.
.
De fapt nu sa va povestesc de Victor am intrat dar ac orice amam care isi iubeste puiu nu m-am putut abtine.
Leagan-balansoar este o o ferta in Carrefour la 99.99 lei si este aproape identic cu cel luat de Ioanaradu de pe site cu leagane.Pe site e 162 -in Miniblu 250 si in Carrefour 100.Asa ca cele care vreti dati fuga ca merita.Ieri cu toata insomnia Victor nu a plans pentru ca l-am tinut in balnsoar si avea jucarii noi ceea ce i-a starnit interesul si a uitat de plans.Noi aveam un leagan dar era cu imprumut si nici nu avea jucarii.Asa ca traiasac cel care a inventat leaganele pentru copii.
.
Voi mai puneti sosete la bebei.Ca eu nu mai pot sa-i pun ca le scoate si se si dezveleste si nu stiu cum sa-l protejz daca e curent.In camera am 24 grade si sta in tricou si pantaloni fara ciorap.Sper sa nu ii fac rau ca am vazut puiuti cam imbracati fata de el si pe afara unde-s 30 de grade.
Carutul il acoperim cu un scutec subtire de bumbac peentru ca altfel transpira.Sin in scoica la efl procedez cand plecam cu el cu masina.
Gata destrabalu.
Acu chiar e ora mesei.MA duc sa-i dau tzitzi.
Pup stupul.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
kmi78 spune:
buna seara!
si Timeea transpira cel mai des in palme si la cap cand doarme sau cand mananca tzitii si doar o tin pe un scutec de finet dar degeaba; iar saliva are dar nu asa de multa incat sa-si ude bluzele;
Loradin, tare zlobie fiica-ta, sa ajunga ea pe jos!? S-a lovit , a plans ? din ce ai povestit tu parea hazlie faza dar cred ca nu a fost deloc asa, saracuta de ea; si eu o tin in balansoar care se leaga in trei puncte dar al tau se leaga doar in doua?
Si la mine incepe sa scada lactatia, si am auzit si eu ca ar fi bine luate niste pastile sau injectie atunci cand se renunta la alaptat pt a nu ramane lapte in canalele mamare, dar nu stiu cum se numesc;
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA -2luni
TIMEEA LA 3 LUNI
TIMEEA