PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 28
dariana spune:
bunqa mamicutze,
va rog sa-mi spunetzi si mie ce remedii atzi folosit voi pt diaree ca de ieri dimineatza numai asa o tzinem, plus ca a facut si febra, acum a scazut, insa scaunele sunt la fel. Problema e ca nici nu vrea sa manance (decat san, ceea ce am intzeles ca nu ar treb sa-i dau in perioada asta) si nici sa ia smegta, ceai de menta, mucilagiu de orez, abia am reusit sa-i dau un pic de banana. o sa incerc acum supa de morcov si cartof, dar parca vad ca o scuipa si pe asta.
Dariana si Darius (30.07.2006)poze
norocuta spune:
genie iti zic ce stiu de la Dr meu: dai la bebe paracetamol (picaturi ori supozitoare-infant) daca temperatura rectala e peste 38, iar un alt medicament (nu-mi vine acum in minte numele)pentru temp. peste 39.
Eu ma dotasem cu termometre pt frunte, etc. care mai de care mai "moderne", iar dr. m-a taiat macaroana spunandu-mi sa nu ma orientez decat dupa temp. rectala, clasica.
Ce bine ca ai descoperit macar de ce nu manca. Al meu se si maraie, cred ca il deranjeaza gingiile, dar dinti ?! Zero.
Multe lucruri sunt trecatoare pe Pamant, la fel si eu
leistra spune:
Salutare tuturor!
LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR, MULTA SANATATE SI SA FITI CUMINTEI!
norocuta, uite am pus si eu in albumul Elena maricica unele pozici mai noi, daca vrei sa ne faci si noua ceva frumos!
Da, eu am fost cu Elena de Pasti in tara la parintii mei, a fost foarte frumos, i-au iesit primii doi dintisori acolo (si singurii de pana acum
), in avion s-a comportat bine!
buli, of va doresc multa sanatate, ca vad ca aveti mare nevoie!
miti, mai ce mari sunteti voi!
Elena mea are doar 9.300 kg si 77 in lungime, dar e si tare agitata, merge deja singura, cu mancarea nu se prea omoara, dar nici eu nu o fortez, ii dau cat vrea, azi a fost vaccinata, a plans doar la al doilea vaccin un pic, si e foarte carliontata, cred ca in cele mai noi poze se poate vedea! Cam atat despre noi, abia astept sa plecam in tara in august, mergem cu tati trei saptamani
pupam toate piersicutele
POZELE NOASTRE
mamica de balenica Elena
norocuta spune:
Dariana in luna martie si eu am trecut prin asta.
Pediatrul lui Nour mi-a zis asa: o singura alaptare, de prefrat seara, daca obisnuieste doarma la san, iar schema de mancare arata asa:
-masa1: apa, suc morcov/mar
-masa2: morcov fiert/cartof ori combinat; banana;
-masa3; creale instant-orez: 5 linguri la 150cc cu apa (cum stiai si tu lapte NU). Ei bine daca bebele vrea mai mult nu-i bai sa ii dai cantitate mai mare. Apoi completezi cu lapte de la mami.
In paralel medicamentul ANTINAL nifuroxazide suspension (broad spectrum intestinal antiseptic) o lingurita (2.5cc.)/ de trei ori pe zi.
Dr. mi-a zis ca refacerea poate dura 2-3 zile, dar la mine a mers incat la o zi jumate eram din nou cu kk normal...numai ca bebele nu prea se satura. Nu ii place supa de nici un fel, iar eu i-am dat cartofei fierti cu morcov, pasati.
Aaaa, sa nu uit, medicamentul mi-a ziz sa ii dau numai cat e nevoie.
dariana spune:
norocuta, problema e ca dari nici nu vrea sa manance nimic, doar apa si san, nu stiu ce are, off....
Dariana si Darius (30.07.2006)poze
norocuta spune:
dariana in prima faza asa a facut si Nour, iar eu i-am dat numai san din nestiinta si, crezand ca e doar o toana care va trece.
Vezi daca mergi la Dr. sa tii seama de cate ori a facut in ultimul interval de ore, te va intreba si daca vomita, tuseste, ii dau dintii, a mancat ceva suspect, lipsa apetit, etc.
In cazul meu aparuse urme de sange in diaree (fara febra mare)si am ajuns de urgenta sa il vada (am luat inclusiv un pampers "murdar", e foarte important sa vada medicul cu ochii lui).
Vezi daca poti tine regim azi cu el (nu te ingrijora prea tare lipsa poftei de mancare, organismul lui il ajuta sa stie ce sa ceara, acum si cu caldurile astea...) poate totul va fi bine pana maine, daca nu ...offf, off, stiu ca nu e simplu sa ajungi la medicul vostru sa-l vada.
Multa sanatate si o portie de pupici
, ca fac bine si astia!
norocuta spune:
dariana mi-a topit caldura si micul meu neuron, nici sa citesc nu ma pot, ca de scris ce sa mai zic?!
Spui ca apa si san accepta...e OK.
Hidratarea e foarte importanta.
PS: vad ca la tine pozicile sunt "in migrare", nu am avut cum sa-i fac colaj lui Darius
SimonaU spune:
Dariana, sunt 2 pareri legat de diaree si alaptat. Unii chiar recomanda sa alaptezi exclusiv cand are bebe diaree. Oricum pe caldurile astea important e sa se hidrateze nu sa manance, iar laptele e mai bun decat apa goala. Da o cautare pe google si ai sa gasesti si varianta asta.
Noi am fost ieri la niste prieteni la o balaceala in piscina. Marei i-a placut la nebunie. Abia am scos-o de acolo!
Am pus-o si in colac si dadea din picioare intr-o veselie de parca stia cum se innoata ![]()
norocuta spune:
leistra colajele sunt in adresa comuna.
Cum a fost la aparitia dintilor, ca ei am inceput sa ma ingrijorez. Suntem inca stirbi chit ca gingiile sunt inflamate, balutele ii curg tone si il deranjeaza destul de rau, zi ori noapte.
Legat de greutate uite aici. Oficial
Elena e foarte bine, vorba cantecului
.