Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (51)
Raspunsuri - Pagina 26
Dorsilia spune:
quote:
Cum i-ai dau dovelecelul?Simplu,sau amestecat cu celelalte legume?Noi de ex...,asa il mincam...,amestecat cu toate celelalte...,vreo 10 la numar...(cartof,morcov,ceapa,rosie,salata,telina,pastirnac,ardei,dovlecel si carnita),le tai in bucatele mici,le fierb , le mixex si gata supica...,moare de placere...,asta o maninca cu pofta de fiecare data...
Buna!
in ce cantitati ii pui legumele? cateva feliute din fiecare? si daca pui salata o faci pe 2 zile sau nu mai tine?
scuze ca intreb asa detalii, eu mama cu state vechi deja fata de voi majoritatea, dar...omulcat traieste invata, de voie de nevoie, mai ales daca se dovedeste ca ccc copiii sunt atat de diferiti.
In alta ordine de idei va zic sincer, ca va citesc dar nu apuc sa raspund punctual si frumos.
Dia- isi va reveni Oana cu mancatul legumelor dupa ce va trece efectul antibioticului. daca ajunsese la 200 gr, in nici un caz nu e nevoie s-o luati cu lingurita 1-2-3 iar. In plus stiu de la Dani ca apetitul copiilor dupa tratamente si boala este diseminat asa ca trebuie sa te astepti sa aiba preferinte acum, si sa fi de acord cu ele. Dani dupa fiecare viroza (Doamne ajuta n-au fost decat 4 in 3 ani) cate 2 saptamani nu punea in gura decat cascaval, paine cu unt, cereale cu fructe sau simple, fructe cu branza dulce, iaurt si lapte simplu...ATAT!) Eu deja stiam ca nu are rost sa-l mai stresez cu mancare gatita pt ca nu va accepta. Dar de chestia asta m-am prins cam greu abia dupa a 2-a viroza asa ca gateam ca nebuna si aruncam zilnic tot, ca deh, ii faceam proaspat. Si Dani era mare, avea 1 an jumate cand chiar manca pranzul zilnic.
Ce are daca papa cereale inca vreo cateva zile pe langa lapte? Da-i fructele in cereale, poate asa le vrea. Andreea nu le vrea nici intr-o forma. Am sa mai incerc totusi cu branza dulce, parca nu s-a strambat asa tare.
Cat despre legume....cu carne....suntem ca vantul, intr-o zi da, alta ba. Ieri a papat de exemplu Andreea aproape un borcanel de mancarica, azi a luat 5 lingurite si alea cu strambaturi si scuipaturi. Poate nu mi-a iesit exact ca ieri gustul mancarii, ce sa zic....Ieri nici nu se manjise babetica decat putin, casca gurita maaaare si era vesela ca papa. Inghitea chiar bine si nu scotea din gurita decat uneori, dar accidental pt ca se apleca in fata.
Cu mancatul in somn, eu stiu ce spui tu Dia si stiu ca aprox la fel scrie si-n carte insa in practica atunci cand ai de a face cu copii mai sclifositi lasi stacheta mai jos un pic. Dani nu era sclifosit insa eu i-am respectat orarul de mese si a mancat si noaptea fara sa se trezeasca pana pe la 12 luni, apoi dupa 1 an se trezea el si cerea singur lapte. Si ziua daca treceau 4 ore si venea ora mesei ii serveam biberonul chiar daca dormea. Cu Andreea a devenit chiar necesara faza asta altfel nu stiu daca ar avea cele 5 mese de lapte necesare la varsta ei. Asa ca prestez si noaptea si dimineata devreme, cand vine ora mesei, indiferent ca e treaza sau nu. Uneori se trezeste si bea, alteori nu, dar eu nu ma agit sa o trezesc intai si apoi sa o hranesc pt ca asa n-ar manca. Ea cand e trezita inainte de a se fi odihnit cat are nevoie e prost dispusa. Nici eu n-as manca daca m-ar trezi cineva si mi-ar baga pe sub nas mancare. Dar la bb e altceva. Deci ce vreau sa subliniez e ca nu cred ca suptul in timpul somnului duce la tulburari. Dani nu are tulburari de nutritie si intotdeauna a avut orar de mese relativ regulat ca bb, de la 2 luni jumate cand m-am dus cu el la Malai. Nu asteptam dupa trezitul lui.
Masa trebuie sa fie un moment placut si sa fie savurata....cred ca asta se aplica de la varsta de 1 an cand copilul e asezat cu adultul la masa si are posibilitatea de a se angaja in procesul hranirii mult mai constient.
Nu vreau sa isc polemici, la noi a mers ok asa cu primul copil si cu al doilea sunt chiar obligata sa nu renunt la nici un biberon doar pt ca doarme.
Oricum fiecare e diferit, Oana e mult mai activa si se manifesta deja, pofteste la ce mananca altii, asa ziceai. Andreea inca nu.
Mirona, tu esti taare de tot mai mamica! Unde e bazinul ala ? Si cum de te-ai gandit s-o duci asa mica la inot? Cristi zicea ca il duce pe Dani la anul abia, cica de la 4 ani e cel mai ok. Kara e superba in apa, sper sa ii priasca si sa-i creasca apetitul dupa turele la bazin, in plus, fizic o sa se dezvolte armonios. Felicitari pt decizie, toata stima mea! (merci pt sprijin, stii tu la ce ma refer, oricum aveai dreptate, puterea e in mine). Si inca o intrebare: cum te pot vedea cu noua freza? unde-s pozele?
in rest vad ca sunteti ok, va pupez in grup
duminica placuta
PS- mancarica preparata cu carnita in ea se mai poate congela sau nu? sau carnita trebuie fiarta zilnic
doradora spune:
dorsilia poti congela carnea gata preparata, care nu a fost congelata inainte, ci cumparata proaspata. eu iau 3 tavite cu piept de pui, le bag in steamer, dupa care in blender, apoi le pun in pungi si la congelator cu ele. mancarea de pranz i-o fac pt 2 zile, adica pt ziua in care gatesc si pt urmatoarea.
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
simo29 spune:

Buna seara fetelor!
Ieri am implinit si noi varsta de 7 luni - multumim frumos celor care s-au gandit la noi si ne-au felicitat!!
LA MULTI ANI ! sarbatoritilor zilei 

Simo si David(9 noiembrie 2006)
chinico spune:
imi e cald.
transpir..
imi e taare cald...
dandusel bafta maine, iti tinem pumnii, si eu si bea..eu de drag, ea printre racnetele de la ora 15...ora cu legumele...nu pricep, dar perseverez.
Beatrice (13.12.2006)
aka spune:
Tudor Matei, Delia Ana-Maria, Radu Ioan
Alexia Iarina, Matei Cristian, Alessia Elena 

Dandusica

fetele, majoretele astea nu va aduc aminte de alte vremuri...de exemplu de gravidute, incurajari, nastere...abia astept sa vad prima mamica de fulgulet curajoasa.
Monica
de
www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)
Maria Cristina 1, 2, 3,4, 5, 6
a_deju spune:
salutare de la mare! si aici e cald, si noi transpiram... avem niste poze noi.. io va arat, da' sa nu va prind ca faceti cerere sa mi se-nchida contu' (is si de la plaja pe-acolo...
).. ia uitati ce mai face motanu'...
fug la baita, sper sa mai bag un ochi pe-aici pana adorm :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
outside of a dog, a book is a man's best friend (..'cose inside of a dog it's too damn dark to read..)
Ralumat spune:
Eu eram aia cu "stirile" privind bazinul din zona Stadionului National. Nu stiu unde este sau cand se va deschide, stiu numai ca Georgeta SUltana se plangea acum o luna unei cliente ca a ramas fara niste instructoare foarte bune la bazin, pentru ca "le-a furat" cineva care va deschide un centru in zona aia. De aceea o intrebam pe Eri_ka, credeam ca stie ea detalii.
Atentie, constantence, viiiiiin!!!!! Cel mai tarziu duminica seara sunt pe plaiurile natale. Si stam o saptamana!
Si acum 

HAI DANDUSAAAAAAAA brrrram, brrrrram,
abia asteapta Crinuta sa sofeze mami!
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)
luna a sasea
bamboletta spune:
Salutare 
Azi am sarbatorit 1 an de la casatorie 

dam de baut 

am fost cu nasii la gratar 
Ktrinel-dovlecelul il scobesc cu un fel de cutit de curatat cartofii un pic rotund la varf mai ramane destul de putin din el,la carnea de vita inca nu am ajuns,dar voi face la fel ca la pui,o fierb si apoi o portionez in bucati mici si o pun la congelator
Danutz-
gata mi-a trecut ![]()
Kikineata-nu prea ii place laptele HA(eu l-am gustat si are un gust oribil) dar deocamdata suntem inca in faza de schimbare treptata inca il mai conbim cu Humana 2 vreo 2 zile daca nu-l o sa-l accepte asta e nu stiu ce voi face 
si eu am patit la fel cu Antonia s-a invatat leganata
pana la 5 luni adormea singurica in patut si nu o leganam niciodata acum de cand cu dintii mai mereu vrea leganata,plus ca dorme pana la 3 dim in patut si dupa daca nu o iau cu noi in pat nu vrea sa mai doarma
a prins la unghie fata![]()
Dandusa-tinem pumnii pt maine

Teutz-
Alexia
fug sa facem baita
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 8
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006