Mamici si bebici din Pitesti 3

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si rares este mare fan lapte si apa. peste masa de lapte nu sare nicicum, am manca la orice ora, oricat de plin ar fi tot nu refuza bibe de lapte. el mananca 3 biberoane pe zi de lapte de 210-230mil, unul seara in care bag si 2 cupe de cereale ca sa ii tina mai bine de foame pe timp de noapte, altul la 7 dimin si altul la 13 cand se culca. iar apa bea cam 3 biberoane de apa pe zi, dintre care 1 bibe de apa noaptea. chiar, stiu ca dupa 1 an copii de trec pe lapte de vaca. dar daca nu va manca mancare solida, cum sa il trec pe lapte de vaca? ca nu ii va tine de foame la fel ca laptele praf, nu? va trebui sa ii dau mancare solida si laptele de vaca ca si completare ca sa adoarma, sau cum se procedeaza? stie careva?

Mirela + Rares (19 aug 2006)
poze

Mergi la inceput

am si eu o intrebare si nu stiu cui sa ma adresez ca sa ma lamureasca si pe mine. poate reusiti voi sa imi dati un raspuns. anca, poate tu, ca esti mai in tema cu legile astea stii mai bine ce si cum. stiti ca as vrea sa ma apuc de al doilea acum in septembrie, ca sa se nasca in mai-iunie, deci teoretic s-ar naste cand sunt inca in concediu de crestere a primului copil. intrebarea mea este, as primi in continuare indemnizatie si pt cresterea copilului al doilea? sau trebuie sa ma intorc neaparat la serv si sa lucrez 6 luni de zile, sa imi platesc cotizatiile la stat ca sa pot primi indemnizatia aceasta? eu am citit pe net si dupa cum am inteles eu s-ar prelungi automat perioada de primire a indemnizatiei pt cresterea copilului, insa cineva mi-a zis ca nu se poate si ca trebuie neaparat sa ma intorc la serv si sa lucrez cele 6 luni de zile. pana la urma cum trebuie procedat???

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Mirela daca treci la laptele de vaca, poti sa-i pui cereale in el sa-i tina de foame sau biscuiti. Cat despre indemnizatie, parerea mea este ca o sa o iei in continuare, nu e necesar sa te intorci la servici, o sa intreb eu zilele astea pe o verisoara de-a mea, care a nascut exact cand baietelul facea 2 ani.

Povestea nasterii
www.smi.ro/fulguleti" target="_blank">fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Mirela fi-mea nu mai mananca pasat de ceva timp, mesteca foarte bine bucati. Hai sa te ajut eu cu concediul ca si pe mine m-a interesat la un moment dat...se cotizeaza la stat si in CIC, deci daca nasti pana sa termini concediul cu Rares, intri automat in CIC cu al doilea bebe, adica tot 2 ani...acum mult spor si sa iasa cum vreti voi..auzi, dar am si eu o intrebare: te ajuta cineva cu Rares? ca pana la urma ma bagam si eu la bebe 2, ca tot mi-am intrat in mana, dar eu sunt singura cu Riana cat e ziua de lunga, de multe ori si in weekend, din pacate, si daca mai fac unu si tot numai eu cu amandoi, cred ca o iau razna...adica sigur voi fi tralala

Maya la noi nu e sigur de la caldura, ca e bine in casa...cred ca ni se trage de la fitze

Lavinia am facut faza cu scaunul, si cine crezi ca se urca mereu in el?...fi-mea...am laudat-o, am lasat-o sa faca ce vrea ea...hai ca poate poate o dau pe brazda...problema la noi e ca suntem 3 caposi in casa si e mai greu...eu si sotu suntem tauri, iar ea desi e racusor, e mai taur ca noi doi la un loc.

Raluca si pui mic Riana(2 iulie 2006)

Mergi la inceput

Sa va povestec doua intamplari, una dureroasa si una tragi-comica...astazi am pus-o pe Riana la ea in pat ca sa doarma, bineinteles ca a inceput sa urle instantaneu, dar am ignorat-o, cu speranta ca intr-o buna zi isi va aduce aminte cum adormea ea singura in patul ei...a urlat fata mea pana a reusit sa escaladeze patul si sa cada...nu mi-a venit sa cred cand am auzit izbitura si am gasita pe jos..nu a plans, nu avea nici o urma rosie pe cap, cred ca s-a tinut de bare in cadere, ca altfel nu-mi explic...are totusi un semn, o vanataie in partea stanga in zona tamplei, care va disparea foarte repede se pare, ca deja abia se mai vede...asta a fost cea dureroasa.

Cea tragi-comica...eram in ziua motului si ne pregateam eu, Riana, nasa si sora-mea sa plecam cu masina la tara, unde trebuia sa aiba loc evenimentul...coboram cu o gramada de bagaje...cristi(sotul) si nasul erau plecati sa rezolve o problema cu masina nasilor...deci, coboram noi mandrele cu o carca de bagaje, o pun pe Riana pe bancheta din spate ca sa deschid portbagajul si inchid usa ca sa nu cada...si dintr-o data se blocheaza toate usile cu copilul meu inauntru...problema era ca sor-mea tocmai pusese cheile masinii pe scaunul din fata si geanta ei cu cheile casei, ca sa pot lua rezerva, langa Riana in spate...asa ca stateam noi pe langa masina, cu masina blocata, cu toate cheile posibile in masina si cu una bucata copil tot in masina...incep sa urlu la sor-mea ca e o neatenta si alte chestii de care nu-mi mai aduc aminte...nasa il suna pe nasu sa-i spuna patania...noroc ca nu a avut si ea inspiratia sa-si puna geanta in masina, ca in felul asta nu aveam nici telefon...incepe sa tipe la el prin telefon:"Trebuie sa fim calmi, nu e momentul sa ne panicam", fara sa-si dea seama ca ridicase tonul...eu bateam de zor in geam si ma maimutaream in toate felurile ca sa o distrez pe fi-mea si nu cumva sa cada dupa bancheta, nu de alta, dar nu aveam cum sa o consolam daca pica...ea, in schimb, se arata foarte amuzata de ce se intampla...intr-un final, cand incepuse sa maraie, ca-si pierduse rabdarea, apare si sotul meu cu o sarma, cu care a reusit sa deschida masina...traiasca super nova, ca daca aveam vreo straineza, nu stiu cum mai scoteam copilul de acolo..sper ca ati inteles ceva din invalmaseala asta si nu v-ati enervat citind atata.

Raluca si pui mic RIana(2 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

sunt si eu o proaspata mamica din pitesti a unei minuni de fetite, BIANCA MARIA, nascuta pe 05.06.2007 prin cezariana cu scor apgar 9 (2.730kg si 49 cm). am vazut ca aveti bebeii mari si implicit multa experienta.
va mai amintiti cumva daca vomitau copii vostri dupa ce mancau???? pitica mea devine uneori fantana arteziana. si ma sperie rau de tot.... dr mi a zis sa iau metoclopramid. voi ati dat asa ceva la copii??? au avut reactii adverse???
desi am impresia va scoate afara tot lapticul care l mananca, a luat in greutate 1.2 kg intr o luna(2 sapt laptele meu+2sapt lapte praf)

tanima

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Cristina Ana vomita numai cand manca mai mult decat ii putea permite stomacelul. Surplusul asa il elimina. Dar daca a luat asa mult in greutate e semn bun, nu vomita totul. Isi pastreaza ce are nevoie.

Povestea nasterii
www.smi.ro/fulguleti" target="_blank">fulguleti

Mergi la inceput

Si Riana vomita aproape dupa fiecare masa, in jet mai rar...dar dc ia in greutate e ok.

Raluca si pui mic Riana(2 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

salutare
Nu am mai scris pe forum de ceva vreme cica din lipsa de timp (mai mult spre lene), dar va urmaresc constant.
Lavinia cum "misuna" ghemotoacele prin casa ... e super, mor de dragul lor.
Fetelor, apropo de scaun de masina : ce faceti cand mergeti la drum lung, ii tineti in scaun sau ii lasati sa se lungeasca pe bancheta ca intr-un patut (cu perna si paturica, etc)?
Cristina daca fetita ia in greutate asa de bine nu e cazul sa te stresezi cu vomitatul. Am citit undeva ca bb vomita si noua ni se pare ca a dat afara toata mancarea dar de fapt cantitatea e mult mai mica. Totusi parca nu prea e in regula sa vomite in jet tot timpul, mai cere parerea altui medic. Nu am dat metoclopr. la bb asa mic,nu stiu ce sa-ti spun. Poate daca ai incerca sa-i dai sa manance mai putin si mai des nu ar mai vomita (zic si eu).
Mirela si eu cred ca nu trebuie sa lucrezi nici o zi daca nasti al doilea bb in timpul celor doi ani de concediu, se prelungeste automat cu inca doi ani din momentul nasterii.

Despre noi: lui bb Zoe i-a dat primul dintisor, inainte cu doua zile a facut febra (38)si cam tusea asa ca am mers la medic si ne-a spus ca are putin rosu in gat, ne-a dat ospexin si ceva de tuse, apoi am pipait si am simtit dintisorul, deci cred ca am luat antibiotic cam degeaba, asta e... A fost tare maraita si nici nu prea mai manca, dar vad ca pe zi ce trece ne revenim cu papa. Mai nou chiuie si tipa si rade cu hohote, mi-e asa draga... Am mai pus cateva poze!
Maria scoate perle:
dupa baie ii dau un maieu gri.
Ea : -Mami, imi dai maieul asta de baschetar?
eu -Ce maieu ma? Ce-ai zis? Ce-i aia baschetar?
ea - d'ala care joaca baschet, mami
Alta:
-Cum le cheama Maria pe papusile tale? (se juca cu doua dintre ele)
-Asta e Chilotzata si asta e Glorioasa, mami!
De unde le-o fi scos...???
Sau:
Mariei ii cade un dintisor in timp ce manca. In fine, trec cateva zile si Zana Maseluta canci, nu aparea (uitam mereu sa-i iau dintele de sub perna si sa-i las un ban). Imi zice copilul intr-o zi:
-Mami gata stiu de ce nu vine Zana.
-De ce? Copilul dispare la baie si sta putin acolo.
-Nu era curat dintele, ca nu ma spalasem pe dinti in dimineata aia, asa ca l-am spalat acum, deci trebuie sa vina!
Cat s-o mai fi gandit ea la problema ...

poze

Mergi la inceput

buna fetelor! sa raspund in ordinea in care ati scris...
maya, ai dreptate. nu ma gandisem ca pot pune cereale si in laptele acela de vaca. ziceam ca daca nu mai e lapte praf nu mai tine de foame, dar de cereale nu imi trecea prin minte. ce seaca sunt cateodata... felicitari ca mesteca singurica. si carnea o mesteca? cat de mari cum bucatelele?
raluca, in principal il cresc cam singura pe rares, dar am si un mic ajutor de la mama si soacra. adik mama vine zilnic seara pe la 21 si se joaca cu rares si ma ajuta sa ii fac baie, apoi ii da ea bibe de lapte si il culca. plus ca vine vinerea si sambata (doar daca are nunta sau alta problema nu vine, in rest e prezenta la "datorie") si doarme noaptea cu el ca sa ma pot odihni si eu ca omul si sa imi revin dupa 1 saptamana de stres si treziri din 2 in 2 ore. dupa-amiaza si in weekend, din cand in cand, il mai duc cate 4-5 ore pe la soacra-mea la curte unde ii umplu piscina cu apa si se balaceste pana se plictiseste, sau se joaca cu pietricelele, sau se plimba prin parc. faza e ca soacra-mea nu ii respecta programul de somn sau masa, plus ca ii da numai aberatii sa manace, si nu ma prea lasa sufletul sa il duc pt ca nu mi se pare in siguranta 100%, dar de gura sotului il mai duc, recunosc. apropo, m-am amuzat f tare citind pataniile voastre. imi si imaginam cum va plimbati toate neputincioase pe langa masina si ce procese de constiinta va faceati. si stii cum este, atunci cand te grabesti, atunci se intampla cate ceva neprevazut...
cristina, bine ai venit si sa iti traiasca puiul. nu iti face probleme cu vomitatul ca este perfect normal. rares a vomat pana pe la 6-7luni in jet. arunca imediat dupa ce manca, sau chiar la interval de 2-3 ore. daca se zbuciuma prea tare imediat vomita. si laptele, si ceaiul, si sucurile de morcov si portocala, pana si mancarea gatita. apoi i-a trecut de la sine. au si ei un interval de timp pana se obisnuieste stomacul, pana se formeaza si enzimele alea de protectie. chiar nu ai de ce sa te sperii si sa iti faci probleme. mai ales daca a luat si bine in greutate. sunt sigura ca vomita din aceleasi motive ca si rares. eu zic sa nu ii dai picaturile alea pt ca sunt f nasoale la gust, sunt amare. eu i-am dat lui rares cand a vomat de 5 ori in 8 ore de la aiurelile de cartofi prajiti cu usturoi pe care i le-a dat soacra-mea, si tot a vomat cu toate picaturile ale. plus de asta nu poti sa ii dai picaturi in fiecare zi, nu? lasa-l sa se obisnuiasca singur.
vali, ma bucur pt voi ca aveti dintisori. iar maria e o super dulce si tare isteata. sper ca acum zana nu mai uita totusi ca altfel va fi fata tare dezamagita... mama mea e de pe acum zana maseluta. ii da lui rares cate 10ron pt fiecare dintisor...

poze

Mergi la inceput