Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 24
conchita spune:
Lili, pai asa se lauda producatorii de papa pentru bebe, ca ei au terenuri speciale pe care cultiva produsele respective in mod organic. sigur ca organic nu e totuna cu natural. la faza asta, Liuda are dreptate ca "rosiile de la tarani" in Ro nu-s nici pe departe organice. nea Gheorghe nu ar avea rosii mari, frumoase si gustoase fara pesticidele de rigoare. io imi amintesc de pe vremea lui ceasca, de la practica agricola, ca de la ceapeuri se furau pesticide si ingrasaminte la greu, tot asa, pentru ograda proprie. nici bunicii mei nu lasau culturile de capul lor, sa creasca sfrijite si doua fire doua paie, ca aveau nevoie de recolta bogata...
Marybell, m-am inrosit toata, m-ai intimidat de numa. 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
marinar spune:
buna ziua la fete
la muuulte lunishoare sarbatoritilor de azi!!!
sa incepem:
shine sper din suflet sa fie totul ok si sa te linistesti!
dana chiar ca te simti bine cand vezi ca eforturile nu sunt in zadar. azi am fost la epilat...maine s-ar putea sa plecam la mareeeeee, si imediat a observat cosmeticiana ca am slabit. mmmmm ce misto!
catalina frumos vis dar nu pot sa te ajut, nu stiu o bisericuta cu hramul asta.
offff imi pare rau pt tatal tau. cu diabetul....depinde de om. tatal meu are diabet si nu are nici o pr cu inchiderea ranilor dar i-a afectat ochii. el are diabet pe sistem nervos.
intrebare intrebatoare pt fetele care au inlocuit o masa de lapte cu ceva fructe/legume: cate g papa bb la o masa? cam cate lingurite...lingurite de-ale noastre?
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
Daconst spune:
Cristhinutza,tu ma tot confunzi cu Adinush.![]()
Vad ca e a doua oara cind ii raspunzi ei si raspunsul e pentru mine.![]()
Eu,tocmai ii spusesem la Alinuk de faza cu toxinele eliminate prin sport.![]()
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Shine spune:
tzutzurica, fructele cu p(para, piersica, ...) inmoaie scaunul...
lili, probabil ca tzutzurica a avut postarea moderata si a aparut mai tarziu
sa va zic ce i-am zis Danei pe mess: MAma are gradina la tara. Daca nu trateaza . nu se face NIMIC. morcovu iese cat degetu' rosia se maneaza, ceapa se usuca, ......
doar patrujelu si mararu' sunt naturale... da vine o ploaie acida si le-a rezolvat si pe alea....
deci TRAIASCA BORCANASUL.
oricum pe piata sunt mai multi morcovi crescuti la neon decat la tarani.....
de luni mi-am propus sa alerg morcovetele prin bucatarie.(sa il storc de o picatura, doua, de pofta).. poate imi trece pana atunci totusi
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina
Maryela spune:
Tzutzurica bine ai venit!
Despre constipatie: si Mihnea face iarasi caca beton dupa ce am trecut pe topfer 2. O fi mai greu de digerat, nu stiu...
Lili am ras rau cum ai ramas tu incuiata de Matei.![]()
[orange]Marybell [navy]super tare pontul cu scosul amidonului din cartof.
Una peste alta eu ii dau mancare la bocanase, nu in fiecare zi dar azi de exemplu am facut un kk de piure de postarnac
, am uitat sa-i scot radacinile alea sau ce naiba or fi alea din mijloc atoase si ...i-am bagat la botic un borcanas de piure de legume de la hipp. A papat puiutu` meu....yam, yam....[navy]
Shine bafta multa sambata la Stanciu. Tinem pumnii si sa speram ca e totul bine cu Alex.
Multumesc tare mult, si pe aceasta cale de nr de tel.
Sa va spun cum face Mihnea acum: a aflat ca daca incepe sa tuseasca ca si cum s-ar inneca vine cineva langa el instant. Ei si de vreo 2 zile incepe sa se screama, sa urle ..pana se inneaca. Tuseste, asteapta 2 secunde, vede ca nu vine nimeni incepe mai tare. Ma duc langa el incepe sa rada.
Ziceti si voi?!!!
Ma duc, ce sa fac.....
Va pup!
Marilena si cel mai dulce bebe, MIHNEA- GABRIEL( 24 ianuarie 2007)
tonylexa spune:
buna fetelor
nu am mai intrat de mult pe calc si cred ca am ramas in urma cu multe; asa ca dupa ce scriu ma apuc de 
am fost plecati la tara si pot declara cu mana pe inima ca daria este cel mai fericit copil cat e la aer si cel mai nesufierit de cand ne-am intors in bucuresti
nu suporta sa mai stea in casa si va dati seama ce plange
in plus scoate niste chiote de bucurie ata de tare ca mai multi vecini m-au intrebat de ce plange
ma bufneste rasul de fiecare data pt ca fiica-mea rade de mama focului, in hohote, iar chiotele sunt punctul ei maxim de fericire
stiu ca si alti copii fac la fel ca a mea asa ca mamicile stiu (!)
am muncit ceva sa citesc pe net despre diversificare pt ca as vrea sa incepem si noi de luni si nu prea stiiam cum sa fac
voi aveti deja experienta si incepusem sa ma tem ca nu stiu ce i-ar place mai mult printzesei mele, dar azi am citit ceva interesant la voi: copilul mananca cu placere ce mananca si mama
foarte adevarat!
sper cel putin....
asa ca incerc sa ma gandesc ce imi place mie mai mult si sa incep cu ceva
oricum sper sa incep cu ce trebuie
iata mai jos ce am gasit pe net
e singura "schema" pe care am gasit-o
(apropo', pentru cine e interesata am gasit si o carticica despre diversificare tot pe net, dar nu am apucat sa citesc nimic din ea, asa ca...eu cu vaaaaassssta mea experienta in ale diversificarii nu imi pot da cu parerea
)
"Cand laptele nu mai este de ajuns
Schema de diversificare a alimentatiei sugarului
Diversificarea alimentatiei sugarului inseamna introducerea in meniul zilnic al bebelusului a altor alimente, in afara laptelui. Este o etapa importanta in viata copilului, care se impune, deoarece necesitatile sale nutritive sint in crestere si nu mai pot fi acoperite in totalitate de alimentatia lactata.
Ca regula, se incepe diversificarea la 4 luni pentru copiii alimentati artificial si la 6 luni pentru cei alimentati natural, iar in paralel, se impune conditia ca bebelusul sa fi atins limita de 6 kilograme.
Principiile diversificarii sint:
Se incepe la sugarul sanatos, fara nici o urma de boala
Se introduce un singur aliment nou odata, pentru a testa toleranta copilului la acesta; se incepe cu cantitati mici si se va merge progresiv pina la inlocuirea completa a unei mese de lapte
Se va tenta alimentatia cu lingurita, cu copilul asezat in sezut
Daca bebelusul refuza un anumit aliment, nu se va insista, se renunta, apoi se va relua administrarea lui dupa citeva zile
Alimentele utilizate pentru alimentatia sugarului trebuie sa fie proaspete, facute in casa, de preferinta, fara conservanti, condimente, fara sare sau zahar, pina la virsta de 1 an
Se vor urmari scaunele bebelusului, daca apar varsaturi, si se monitorizeaza cresterea ponderala
Se va incepe cu cerealele instant amestecate cu lapte, in cazul copiilor hipotrofici (mai slabuti), sau cu supa de zarzavat, la copiii eutrofici (cu greutate normala) sau hipertrofici (greutate peste normal). Cerealele se administreaza de preferinta la masa de seara, in biberon; se vor cauta initial cele fara gluten, mai dificil de digerat de sugarii pina la 6 luni.
Supa de zarzavat se administreaza la masa de prinz; se folosesc pentru prepararea ei initial numai radacinoase (morcov, telina, albitura), apoi cartof, dovlecel, ardei, ceapa, etc., respectindu-se regula introducerii treptate. Este permisa adaugarea in supa a unei lingurite de ulei, pentru a ii creste valoarea calorica si nutritiva. In primele zile se administreaza numai zeama, incepindu-se cu 20-30 ml, apoi se va creste cu 20-30 ml/zi pina la 100ml, dupa care se vor adauga si legumele fierte si pasate, deasemenea in cantitati crescute progresiv.
A treia masa care se va inlocui este cea de la ora 10 -11, cind se introduc sucurile de fructe (mar, portocala, piersica) si sucul de morcov, urmate de "ingrosarea" acestuia cu pulpa fructelor mentionate, plus, in functie de sezon, altele: caisa, para, strugure. Sint controversate administrarea de banana si kiwi - cu continut vitaminic si de minerale bogat, dar cu potential alergogen, de aceea recomandate de unii medici dupa virsta de 1 an.
In toate cazurile, introducerea acestor noi alimente se va completa cu laptele pe care il primea sugarul in mod obisnuit la acea ora; inlocuirea completa se face numai cind noul aliment are consistenta crescuta (piure) si sugarul primeste 120 - 150 g din respectivul aliment.
La virsta de aproximativ 6-7 luni, dupa ce bebelusul s-a obisnuit cu cele 3 mese diferite se va adauga brinza de vaci - de obicei amestecata cu piureul de fructe; Ulterior, se va introduce carnea, in piureul de legume de la masa de prinz - pui ,vita sau peste - mixata, in cantitati progresiv crescute. De doua ori pe saptamina se poate da galbenus de ou fiert tare, in locul carnii. Ca garnituri se poate inlocui piureul de legume cu spanac, orez, ciulama (sos alb); se pot prepara perisoare cu orez sau galuste de gris, facute numai cu galbenusul de ou.
De la 8 luni se poate introduce in alimentatie iaurtul, simplu, natural, cantitati mici de unt si smintina, adaugate la masa de prinz sau constituind o masa separata (la ora 17:00-18:00), alaturi de mamaliguta sau paste fainoase (taietei). De la aceasta virsta este permisa piinea, biscuitii, prajiturele dietetice de casa (papanasi,de ex.). Sugarul va fi incurajat sa tina aceste alimente in mina si sa manince singur.
Dupa 9 luni se poate schimba usor gustul alimentelor cu lamiie, bors, adaugate in supe sau cu usturoi in sosurile albe sau de rosii. Practic, pe masura ce se apropie de un an, copilul va putea sa manince mincare gatita, foarte variat, asemenator cu restul familiei, cu restrictie la sare, prajeli, condimente, oul crud/ albusul de ou, chiar preparat, carnea de porc, grasimi animale/vegetale in cantitate crescuta.
De la virsta de un an laptele praf folosit se poate inlocui cu lapte de vaca, dar pentru mamele care mai alapteaza, este foarte bine sa nu intarce copilul, daca lactatia este prezenta si copilul manifesta inca interes pentru supt.
Total interzise pina la un an sunt :
Mierea de albine
Albusul de ou
Carnea de porc
Alune, nuci, alte seminte (pericol de innecare)
Ciocolata
Alimente prajite, grase, condimentate
Odata cu inceperea diversificarii se va tine cont ca sugarul trebuie sa primeasca si lichide in cantitate suficienta - apa minerala plata, sucuri de fructe facute in casa, ceai.
Pe toata perioada diversificarii, parintii trebuie sa tina legatura cu medicul copilului, care va monitoriza starea de nutritie a copilului si evolutia curbei ponderale. Un lucru trebuie avut in minte, si anume ca fiecare copil are apetitul sau si ritmul sau de crestere si dezvoltare, de aceea el nu trebuie comparat cu alti copii, ci evaluat din punct de vedere clinic de catre medic."
Sper sa vi se para interesant, dar si sper sa nu-mi dati in cap
pentru asta (Aviz mamicilor cu experienta!
)
tonylexa
si ana daria (10.02.2007)
Daconst spune:
Maryela,sa stii ca si noi am observat asta de la Töpfer2.Dar ai vazut ca la Töpfer 1 din 6 masuri ieseau 210ml si la Töpfer 2 ies 200ml?
Ei,eu ii pun apa tot ca la numarul 1 si e mai bine.![]()
Smecheri bb-ii astia,si al meu tuseste si se screme doar sa-l bag in seama.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
cristiana70 spune:
"Odihna" mea a fost un alt biberon administrat strengarului meu de David, care mai nou se rostogoleste pe patul nostru, si chiuie cat il tin plamanii. Dupa trei sferturi de ora de activitate a adormit tun.
Multumesc fetelor pentru raspunsuri, neuropsihiatra e in concediu toata luna iunie, asa ca am vreme sa ma hotarasc daca mai facem ecografia aia sau nu. Oricum, sunt sigura ca multe din progresele pe care le-a facut sunt multumita masajului, doamna Mihaela are o mare bila alba de la mine si multe multumiri. La rmn nici nu vreau sa ma gandesc, la copilasi atat de mici se face cu anestezie generala, si nu as face nici un pas fara mama, care a fost un anestezist foarte bun. Dar prefer sa nu ajung la asa ceva.
IVONA, tot la voi mi-e gandul, au sosit acasa ai tai? Cel mai urecheat merita sotul tau, conducatorul auto raspunde de ceea ce se intampla in masina lui, si n-ar fi trebuit sa se lase induplecat / santajat de mama ta, nici cu riscul de a nu-si vorbi o luna. Fa o sedinta cu amandoi, astfel ca NICIODATA sa nu se mai repete.
AELITA, am vazut aseara pozele, sunteti frumosi-frumosi, dar mai ales Sofia si tu, o mama radioasa!
DANA, site-ul era www.flaschenmilch.de/catalog/index.php?osCsid=3d12f3ccaea18806e81ef1a2d5765e7a" target="_blank">asta, nu l-am salvat dar era in history. Cine are timp, sa-mi explice in ce consta pay-pal-ul, sunt mai prostovana de la provincie.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
MARYBELL, super pontul cu eliminarea amidonului din cartof, imi aduc aminte ca parca am mai citit odata chestia asta pe undeva, dar a uitat baba...
Si eu sunt de acord ca legumele de pe piata sunt tratate cu de toate ca sa iasa atat de perfecte. Stiu de exemplu ca rosiile se culeg verzi, se stropesc cu nu stiu ce solutie, si dimineata sunt... rosii! Si imi imaginez ca solutia aia e foaaaaarte naturala, probabil ceva hormoni.
LIUDA stie bine ce vinde si cui, asa ca nu s-ar mira sa-si gaseasca marfa in orice morcov si patrunjel de pe piata. Cat despre "mancarea asta din borcanas nu are nici un gust" am mai discutat, nici nu trebuie sa aiba.
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Tzutzurica spune:
Multumesc pt sfaturi, fetelor.
Pt. mamicile de bebelusi alimentati cu lapte praf:
Am observat ca in vasul in care fierb apa (plata)se depune f. mult calcar. Numai mie mi se intampla asta, o fi apa de aici de vina?