Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 22
ylilimic spune:
livia -eu zic ca bebelina e destul de mare de acum si poti manca linistita cate putin din toate. Eu nu ma omor dupa varza, mai ales asta noua, insa pastai am mancat, conopida, muraturi, fasole batuta...
nu am observat diferente.
alinatxa - "Hai ca mai ai un picut lilisor, sunt cu tine acolo, ma simti, da? nu ma culc pana nu termini" - 15 ian h 19:55 Unde esti mamico? Te tine Bita departe de noi
imi lipsesc mesajele tale, nu te mai simt asa de aproape ca atunci...la grea incercare. Da si tu un semn ![]()
La multi ani sarbatoritilor zilei!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
conchita spune:
Marybell, wow, deci asa se reduce amidonul din cartof? super, nu stiam, multumesc si eu!
eu cu borcanasele astea nu stiu ce sa mai cred...lumea zice ca-s gatite in conditii de sterilitate pe care noi nu le-am putea asigura la casele noastre, plus ca alimentele folosite sunt organice. pe de alta parte, cu mentalitatea de la mama mea, ca o mama adevarata gateste cu manuta ei pentru copil, va dati seama ce de mai dileme am. sotul n-are nici o dilema, el a cumparat deja borcanase.
initial i-am dat cu ele in cap - ca le-am interpretat ca o insinuare perfida ca nu gatesc :-)), dar dupa aia le-am depozitat frumos in camara, ca nu se stie niciodata. ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
ylilimic spune:
cristiana - multumesc de lamuriri! Na belea, acu' Dana s-a suparat pe mine si desi a postat nu mi-a raspuns la intrebare
Cat despre David si mie mi se pare OK, dar eu il vad doar in poza.
Luca Matei - 05.11.2004
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
marybell spune:
lily la Adam la funduletz o fi doar o iritatie usoara, eu zic sa nu te ingrijorezi
si de plans... eu cred ca tot dintisorii il supara si pe el.
cristiana sincera sa fiu, si eu am vrut sa-ti spun, cand am citit ieri ce spuneai de Davidutz, dar m-am abtinut ca sa nu te supar, cumva ![]()
cred ca inca nu are rost sa ii faci ecografie si cu atat mai mult vreo radiografie copilului. parerea mea este ca ar fi bine sa mai astepti un picutz. si apoi o sa vezi tu mai incolo daca chiar va fi nevoie...
conchita
quote:
Marybell, wow, deci asa se reduce amidonul din cartof? super, nu stiam, multumesc si eu!

Marybell si
Erik (23 dec 2006)
poze bb varsta lui Erik
nadiutapm spune:
buna ziua la fetite (adica mamici)
bey am si eu o problema Lidia nu vrea biberon si pace, il fumeaza cand intr-un colt al gurii cand in altul dar sa traga din el (poate in visele mele cele mai frumoase). Ca omul mai are nevoie sa mai faca si o pauza de copil adica eu astazi am alergat pt solutionarea unor acte si fara rezultata iar domnisorica a ramas acasa cu o prietena si s-a chinuit saraca fata sa-i dea lapte muls in bibe si iok, eu a-si cara-o dupa mine dar dat fiind faptul ca e spagatista
si grea nu ma incumet. Parca Anis avea problemuita asta. Asa ca va rog sa sariti cu sfaturi.
Am incercat sa-i dau suc de mere si il scuipa, probabil e normal insa din 2 lingurite daca inghite jumatate e bine, se poate sa nu fie pregatita si cred ca mai renunt vre-o 2 luni.
Livia, eu am mancat din prima zi de toate, mai putin varza si fasole, insa am mancat si mazare de plangea bebelina (eh, mama denaturata)inclusiv citrice ca erau bune iarna, acum bag orice fruct i-mi iese in cale mai ales perele sunt topita dupa ele, dar cum a zis Mary, cred ca trebuie sa o ei progresiv cate putin pana se obisnuieste si stomacelul Irinukai, si daca ar fi dupa mine a-si manca numai fructe dar ma gandesc ca Lidia nu se satura cu laptele provenit din aceste alimente.
si.... daca tot veni vorba:
Era o mare vedeta ca nu-i placea lapteli si atunci la insistentele sotiei ia spus asa, o sa bea lapte cu o singura conditie: vaca sa manance numai struguri. deci conculziile le trageti singure ce anume voia sa bea acea vedeta.
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu
Liuda spune:
conchita... eu zic asa... daca ar fi facute in Romania, ma mai gandeam de doua ori, ca aici totul e posibil! dar ce cumparam noi sant de la nemti, alea de la Nestle nu stiu de unde sant dar pediatrul nostru ne-a inebunit zicand ca sant foarte bune sau unele din cele mai bune. Acum eu zic asa - si morcova si chiar cartoful, ceapa, ardeiul din piata nu stii niciodata ce contine, ca daca nu impotram ingrasaminte chimice si nu lucram in domeniu, poate nu stiam in ce cantitati se consuma si se "baga in pamant" dar asa vad si stiu ca nici "leguma romaneasca" nu e cea mai curata! Degeaba o fac eu acasa "cu manuta mea" ca daca materialul e prost - tot aia e! asa ca sant adepta borcanelelor, pe care nu prea le folosim des, doar la plecare sau odata pe saptamana acasa dar oricum nu dau cu picioarul in ele, ca sigur va zic contin mai multe vitamine decat supa "facuta de manuta mea acasa" !
cristiana 70 lichidul la creer este o afectiune destul de grava si am avut caz in familei cu asa ceva... crede-ma nu trebuie sa-l cauti tu! El e vizibil prin comportamentul copilului si in atatea luni nu rezista copilul tau fara probleme si ajutor daca il avea! asa ca eu zic ca nu aveti voi nimic!
Marybell - noi mancam cartof si nu am observat gaze mai multe dupa el, dar daca mai vb. mult de cartofi ma duc sa-mi prajesc o tigaie cu usturoi.... ![]()
marybell spune:
quote:
Originally posted by nadiutapm
buna ziua la fetite (adica mamici)
bey am si eu o problema Lidia nu vrea biberon si pace, il fumeaza cand intr-un colt al gurii cand in altul dar sa traga din el (poate in visele mele cele mai frumoase). Ca omul mai are nevoie sa mai faca si o pauza de copil adica eu astazi am alergat pt solutionarea unor acte si fara rezultata iar domnisorica a ramas acasa cu o prietena si s-a chinuit saraca fata sa-i dea lapte muls in bibe si iok, eu a-si cara-o dupa mine dar dat fiind faptul ca e spagatistasi grea nu ma incumet. Parca Anis avea problemuita asta. Asa ca va rog sa sariti cu sfaturi.
Am incercat sa-i dau suc de mere si il scuipa, probabil e normal insa din 2 lingurite daca inghite jumatate e bine, se poate sa nu fie pregatita si cred ca mai renunt vre-o 2 luni.
Nadiade Lidiuta
![]()
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu
Nadiutza draga mea, sub nici o forma sa nu renunti sa ii mai da-i suculetz Lidiutzei, pe premiza ca nu vrea, sau ca nu ii place. bebelushii cand sug laptic au o miscare a limbii, din interior catre exterior, iar cand ii dai ceva sa manance sau sa inghita ceva, ei nu stiu ca trebuie sa faca miscarea inversa suptului, si anume din exterior in interior, asa ca in prima faza pana se prind de smecherie, vor da afara din guritza, si cei "mari" au falsa impresie, ca nu vor sau ca nu le place. asa ca rabdare si mai incearca
mi-a placut faza cu vedeta

Marybell si
Erik (23 dec 2006)
poze bb varsta lui Erik
ylilimic spune:
conchita - ca sa vezi ca nu am ce face (ma asteapta un lighean de rufe de intins) legume si fructe organice sunt acelea la a caror crestere nu s-a intervenit cu nimic chimic, mecanic. de ex un lapte de vaca organic este obtinut de la o vaca ce a mancat doar nutret organic, la care nu s-a intervenit nici macar cu insecticide/pesticide.
In lume sunt extrem de putine terenuri cu adevarat organice, marea majoritate a produselor de pe piata sunt naturale, incluzand astfel cultivatul, recoltatul si ce operatii or mai fi, de natura mecanica si nu numai atat. o planta pentru un ceai natural - made in Romania- este naturala ca a crescut in padure la Dolhasca, dar daca acolo a mers ursu si a facut pipi pe planta, si ursul a trecut mai intai pe langa un restaurant si a mancat pizza cu condimente, atunci fi sigura ca planta de ceai nu va fi organica, ci doar naturala.
Poate nu m-am exprimat eu prea bine, dar sper sa intelegti diferenta, ca m-am pregatit intens la tema asta
nadia - imi place ca gasestiputerea sa iti mentii simtul umorului. Se poate sa nu-i fi fost suficient de foame? Ca sa o convingi, pune pe langa sanul tau un tub subtirel din care sa picure lapte, faza asta era pentru a accepta sanul dar poate merge si viceversa. ![]()
Luca Matei - 05.11.2004
Liuda spune:
nadiuta - voi incepeti sa inteleg diversificarea? pai daca da atunci de ce incepi cu suc de mere? Mie mi se pare mult mai acru
decat cel de exemplu de morcov, noi cu asta am inceput si iti zice mama ca din 2 linguri - una jumatate era pe copil, pe masa si pe pat, asta este "prima placere a diversificarii"
!!!! Nu renunta, doar treci la alt suc mai dulcisor, marul da si gaze, si ii mai doare si burtica de la el, dar bine e parerea mea!
Fata am spalat la scutece si paturi 2 saptamani pana am "inceput cu sucul" de sareau capacele...
azi lua 10 linguri, maine lua patura ca copilul scuipa, nu mai vroia. Apoi iar il lua cu placere, dupa care 2 zile se scurgea sucul pe barba si gat!!! Bine ca acum il bea la biberon si nici daca vrei nu il poti scoate din gura ca strange cu gingiile tetina. ![]()
pupicele la fetita care nu mai vrea laptic... vezi ca poate e de la caldura sau dinti!
Shine spune:
sambata am programare la celebrul
stanciu
sa dea dd sa imi zica: cucoana, esti nebuna, n-are copchilu' nik'a.
salina, saru'mana inca odata
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina