Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Catalina, sa stii ca si eu tocmai ce am vazut o emisiune unde un nutritionist asta ne sfatuia pe noi, adultii: sa reinvatam gustul mancarurilor.... tocmai fiindca suntem obisnuiti cu gustul prea multor aditivi, si al dulciurilor tehnologizate ca sa zic asa... si in acest fel ajungem - de ex. - sa nu mai mancam cu placere fructe sau legume sanatoase. Si insista sa le mancam asa, o perioada, ca o sa revina gustul. De ex., sa incepem sa mancam legume gen brocolli, varza de Bruxelles...care poate initial nu ne plac datorita gustului... dar in timp le vom accepta cu mare placere. Si il cred, am exemplu: mie initial nu mi-a placut deloc avocado, iar acum il ador!!

Acum, ce spui tu sigur ca are sens... dar poate ar fi o idee buna sa incerci si fara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Catalina eu iti zic doar din ce am citit, orice carte despre diversificare incepe exact cu asta... nu faceti mancarea dupa gustul vostru!!! Copilul vostru nu are nevoie de sare, zahar si e buna si mancarea care dumnevoastra vi se pare fara orice gust!!! Poate am citit eu carti mai vechi?! nu cred, dar si pe mail-ul comun... toate au acest mesaj. Eu nu am uitat nicodata ca copilul meu este om viu, vreau ce e mai bun pentru ea dar nu cred ca asta inseamna sa-i dau pizza sau ciorba de burta - ca doar ea e buna, nu!!! noi stim ca e buna ca am mai mancat, dar omuletul ala nu stie ca e buna, ca nu a incercat!!! E ca cu ciocolata - daca nu o mananci - nu stii cat de dulce si buna este!Nu stii ca exista gustul asta de dulce - dulce de care nu te saturi! dar daca o dai... nu mai scapi!
Mai stii ca noi cand eram mici ni se dadea suzeta inmuiata in miere?si vrei sa zici ca nu plangeam doar pentru mierea aia? de ce? ca i-am prins gustul!!!
oricum fiecare face cum vrea, eu nu te contrazic, numai ca tot aud ca nu vrea bebica ta sa manance... si ma intreb de ce? poate doar renunti la primele strambaturi.... ca am avut si eu tendinta asta, poate nu insisti, poate ii dai ceva mai acrut de asta intrebam ce mananca mai bine.... tot incercam sa inteleg si eu de ce doamne iarta-ma mamica insista, face ce e mai bun, diferit si tot nu accepta? cu fructele... eu inca nu am intrat in fructe mai ales la acele citrice ca mi se par mai periculoase... mai ales pentru un stomacel mic, sensibil... dupa portocala am si eu arsuri... dap ala mic!!! Noi santem tot la mar, un pic de banana, sucuri de morcovi, mere, pere, din fructe din astea de pe meleagurile noastre...
si tot nu am inteles de ce esti impotriva borcanelor? bine eu nu zic sa manance doar din ele, doamne fereste, dar asa o data pe saptamana la o mancare... sau cand esti plecata... ideea ca majoritatea sant imbogatite cu vitamine... ori cum a mea nu manca lapte eram bucuroasa ca mai baga din borcan din cand in cand si cand citeam ca au vitamine suplimentare... ma mai resemnam!

marybell - astept de la fete rosii cu tona... de, sant inca scumpe, asa ca daca nu aveti rosii da-ti cu ce e mai ieftin pe piata.... dar eu ii dau cartof la fata. Il las o jumatate de ora in apa, dupa ce il curat, schimb apa de cateva ori, se zice ca asa mai pierde din amidon... si pun la supa cateva feliute... odata chiar i-am facut piure cu branza de vacuta, a mancat! adica eu am citit ca dupa 5 luni se da cartof, noi nu avem 5 luni dar si la diversificare din motive de maxima foame am trecut mult mai devreme decat alte fete asa ca am zis ca nu se intampla nimic. apoi am vazut aici o mare dilema cu cartoful... nu stiu, dar cred ca noi, mamicile, am halit cartoful de la 3 luni daca nu mai repede si santem mari si sanatoase... dar noi papam si cartof!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzutzurica spune:

Buna fetelor si stelutelor,

Va urmaresc inca de la inceputul sarcinii cu bebe Lucas, desi nu am postat deloc…

Baietelul meu s-a nascut pe 10 ianuarie 2007 si pana la 4 luni a fost alaptat exclusiv. La 4 luni si 2 sapt am inceput diversificarea (cereale de orez si baby jars : morcov, cartof dulce, dovlecel, fasole verde si mar). Acum bea 4 biberoane de lapte praf (a cate aprox. 180ml) si un borcanel de legume sau fructe.

A acceptat f. bine mancarea solida insa se constipa f. des. I-am dat putin suc de mere si prune dar nu l-a ajutat deloc. Stiu ca au fost discutii pe forum cu privire la constipatia bebelusului dar nu imi mai amintesc ce solutie ati gasit. Aproape in fiecare zi trebuie sa-i pun supozitor cu glicerina. La solutia asta se poate recurge fara probleme doar in constipatia ocazionala si tare mi-e teama ca el s-a obisnuit deja. Va rog din suflet sa-mi spuneti ce solutii au dat rezultate la voi.

Va multumesc mult…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

marybell - fata da ce DREPTATE mai ai... chiar ca santem mamici STRESATE... cred ca alea de pe la tara care lucreaza cu ziua sau care nu mai stiu cum sa mai faca sa-i imbrace, sai incalte... cred ca alea daca ne-ar auzi cum ne chinuim noi aici cu istoria fiecarul fruct, provenienta si continutul la fiecare leguma... ar zice "ASTEA NU SANT SANATOASE" sau "astea cand au bani isi cauta alte belele" . De asta incerc sa nu mai exagerez nici pe tema mancarii, mananca - foarte bine, nu mananca - si mai bine, dar nu mai caut pe internet despre fiecare aliment. merg pe logica, las citricele la coada, in rest sucurile la fel mai mult din mere, pere, morcov, strugur. Din mancare - sant adepta supei de legume diferite, pasate, odata pe saptamana, maxim doua cu un pic de carnita, branza odata pe saptamana, cartof mai rarut acum (apoi mai des) , cereale, orez de la nestle... mar, banana (un pic si nu des) adica din alea care imi plac si mie. Nu stiu ce am mai uitat! dar nu ma MAI GUDUR la fiecare produs nou!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia72 spune:

Buna, fetelor

Stiu ca nu am mai scris de mult timp, dar sunt singuira cu amandoi copii si ma descurc mai greu, mai ales ca Irina creste si devine mai pretentioasa...
Noi suntem voinice, nu am inceput inca propriu-zis diversificarea: doar suc de mere. Asteptam sa facem 5 luni pentru mancare adevarata. In rest de 3 zile am descoperit ce dulci sunt degetutele si le sugem de zor spre disperarea lui mami. Suzi bineinteles nu servim. Irina este in general cuminte afara si plictisita/maraita in casa.

Mami s-a saturat sa manace carofi si orez si spanac. Intrebare pentru fetele care mai alapteaza: ati in cercat ceva din chestiile interzise: fasole verde, conopida, altceva?

Livia, mami de Alex (10.11.2002) si Irina (19.01.2007)

http://new.photos.yahoo.com/livia_marin/album/576460762402011555

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

liuda pai si eu ii dau cartofior lui Erik tocmai de aceea am si scris pe forum concluziile la care am ajuns dupa ce am tot citit despre aceasta leguma, sa vada si alte fete care au rabdarea sa ma citeasca si pe mine, si va pup pe aceasta cale celor care imi acordati atentie
am tot citit si pareri cum ca nu e recomandat cartoful la bebelushi, iar eu care iubesc cartoful sincer si am crescut ditamai capra cu el ma intrebam ce pisici, are cartoful?
tocmai de aceea am si expus in mesajul anterior benefiiciile cartofului care sunt "n" si 1 singur dezavantaj ca sa zic asa, faptul ca are amidon, si da gaze copilashului, o chestie care poate fi de fapt diminuata, cum am si scris acolo, prin modul de preparare.

Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Off, diversificarea asta ne da multe batai de cap!

catalina - desi nu imi place sa tin partea cuiva, cred ca fetele au dreptate, nici eu nu obisnuiesc sa gust nimic din ce le dau copiilor. Cel putin nimic la inceput... Si ce tie ti se pare rau la gust, bbii nu pot sti, caci ei nu au termen de comparatie decat cu laptele de pana atunci. IN fine, cred ca ai prins ideea, nu mai insist si eu.
Fa si vizita aia la biserica, oricum nu ai ce pierde...
Shine - mi-am amintit ca Loleka a nascuut un baietel prematur ce-i drept, dar care a suferit dupa nastere o retractie de stern si s-a intervenit cu tratament. Am vazut poza si ar semena la descriere cu ce ziceai tu de mingiuta lui Alexandru...abia astept poza.
elena - asa e, nu e mamos, e plangacios si atat, caci se calmeaza la oricine e in brate. Si stii ce? Am vazut multe lucruri la viata mea care nu imi placeau la alti copii si unele dintre ele mi se intampla si mie acum la ai mei...hmmm, chestia asta se ia?
adela - multumiri!
Am vorbit cu dr despre durerile de picior ale lui Matei...pot fi mai multe cauze: cresterea si atunci sunt dureri osoase, pierderea de Ca si saruri prin transpiratie (e mai abundenta si frecventa ca de obicei), sau chiar neasimilarea de Ca. Trebuie sa ii dau 10 zile Ca, sa manance mai multe fructe, o doza de Nurofen la durere, si daca durerea persista mergem la analize amanuntite si chiar vizita la ortoped. Sa vedem! zise orbul...
crishtinutza - ma bucur ca totul e ok.

Adam are azi o zi proasta, s-a trezit la 9 si dupa ca 40 min, a plans, a plans, a plans pana la 12 la supt, a dormit 30 min, s-a trezit, a plans, a supt iar si nani. La 3 s-a trezit, a plans, a supt si nani. Bale face muuulte, dinti nu se vad, e CAM oparit la poponeata (ceia o pauzasc de zor) ba chiar si pe cuc are bubite...pana acum nu am mai vazut asa ceva...

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by livia72
Mami s-a saturat sa manace carofi si orez si spanac. Intrebare pentru fetele care mai alapteaza: ati in cercat ceva din chestiile interzise: fasole verde, conopida, altceva?

Livia, draga mea, dar de ce nu mananci fasole verde si conopida?
eu alaptez inca si mananc aproape orice, singurele exceptii fiind peanut butter (da alergii, dar nici nu-mi place) si fasole boabe+varza murata. astea doua din urma nu le mancam eu nici inainte. in rest, mananc absolut orice, nici prin minte nu imi trece sa exclud fructele si legumele cum recomanda unii - in primul rand pentru ca mi se pare o enormitate sa elimini principalele surse de vitamine si fibre naturale din alimentatie! si, pe cuvantul meu de onoare, daca Sonia mea a avut vreodata colici. niciodata. gaze, da, ca suge ca haplea cu pofta si mai intra aer si se mai intampla sa nu o ragai eu ca lumea. dar in rest, niciodata constipatie, niciodata diaree, absolut nici o problema de sanatate pana acuma, nici alergii, nici nimic. si nu mi-a refuzat laptele niciodata.

concluzia mea, dupa citit cu tonele si discutii idem, poate fi subiectiva, dar cred cu toata convingerea ca prin obiceiurile mele alimentare de-acum din timpul alaptatului, influentez cumva si obiceiurile ei nutritioniste. asa ca refuz sa fac lapte numai din cartofi si spanac, plus ca organismul meu trebuie sa fie si el hranit, ca pierde destule elemente prin alaptare. tu de unde iti refaci rezervele de calciu ca sa eviti osteoporoza, de exemplu, care e nr. 1 din riscurile alaptatului cand nu te hranesti corect? nu stiu ce sa mai zic...intreaba-ti doctorul, el/ea ce zice?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Livia bine ai revenit pe la noi, chiar ma intrebam cum te mai simti? fiindca ultima data cand ai intrat aveai numai probleme, sper ca esti bine acum

draga Livia crede-ma ca alaptez din prima zi si pana saptamana asta am facut-o exclusiv fara sa ii dau si altceva lui Erik sa pape. abia de 3 zile am inceput si eu ca sa spun asa, diversificarea, cu niste cereale, cu un pic de supica si suculetz de mar, morcov s.a.m.d.

in fiecare zi am mancat ce am vrut eu, in limita bunului simt , cartofi, fasole, varza, castraveti, rosii, ceapa verde, etc, absolut orice. am baut in fiecare dimineata o canuta de cafea si am mai gustat din cand in cand si cate un pic de ciocolata sau mai stiu eu ce sunt "interzise" in timpul alaptatului. Erik nu a avut colici, nu am facut nici o noapte alba cu el, si nu l-a durut burtica niciodata in functie de ce am mancat eu.

insa la tine, daca pana acum ai cam ferit-o de una de alta, ti-as sugera sa incepi sa mananci si tu cate ceva nou, cate putin, progresiv si sa vezi cum reactioneaza Irina in ziua respectiva. poti sa mananci linistita si altceva decat ce ai mancat pana acum, chiar ar fi bine sa incepi cat mai repede. asa ca pofta buna draga mea la ce vrei tu sa papi. Irina nu mai are doar cateva zile sa fie asa de sensibila la ceea ce mananci tu. e fetitza mare deja, nu?

Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

"'Neata" la toata lumea, stau de dimineata si astept sa vina curentul, au reparat ceva pe strada, si de la noua stam asa. Sper ca au reparat cum trebuie, ieri si alaltaieri s-a oprit de cate 5-6 ori, cu bubuielile de rigoare pe stalpul din coltul strazii.

Noi am fost la masaj, apoi sa-l recuperam pe tati care a facut o cursa lunga-scurta (lunga in km dar in putin timp), caci in Germania e nu stiu ce sarbatoare, si se inchidea frumusel circulatia pe doua zile.

Azi am intrat de curiozitate si pe la directorul policlinicii, care e bun prieten cu nasul lui David, si un medic bun, ORL. Cum stiu ca in facultate a stat pe ganduri sa aleaga pediatria, i-am cerut un sfat privitor la David, si mi-a zis sa las copilul in pace ca e ok, si ca nu ar mai trebui sa-l necajesc nici macar cu ecografia, pe care nici asa nu se vede mare lucru. M-a descurajat total de mersul la Timisoara, iar cat despre RMN mi-a zis sa nici nu ma gandesc, ca cine stie ce vad aia acolo si de fapt nu e nimic. Mi-a zis ca copilul e perfect normal pentru varsta lui, iar daca nu are lichid acumulat pana acum, sa nu-i mai caut cu orice chip. Voi ce parere aveti?

Noi azi papam lapte, dupa scandalul de ieri de la cereale, dar de asta tot il mai pun in scaun in bucatarie, asta ca sa fie sigur ca nu scaunul l-a "durut".

LILISOR, bine ai inteles, preturile de pe site-ul dat de DANA sunt pentru seturi de cutii de cereale (cate 4-5), iar tariful de transport e de vreo 10 euro pana la zece kilograme, in tarile membre UE.

LIUDA, ai dreptate, mancarea de bebe nu trebuie sa aiba nici un gust care ar fi apreciat de noi, adultii, caci ar fi o mancare imbunatatita cu condimente.

Cred ca as mai avea de raspuns, dar neuronul meu doarme, ma duc sa ma odihnesc un pic pana vine tati, s-a dus dupa un prieten cu care sa-l mutam pe David in camera lui.

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput