Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Shine - la mine hoata a crescut 15 cm, dar prima luna a crescut 9 cm, restul in urmatoarele 3 luni!!!
eu nu cred ca e grav la voi cu crescutul, ca vad ca la toti au crescut in maxim 20 cm... santeti in grafic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rali spune:

Crishtinutza- ma bucur ca totul este in regula...

Dana- asa e cu formula... dar probabil si cu laptele de vaca parerile sunt impartite cum e si cu banana, sucul de citrice, gluten/fara gluten... noi mai avem pana sa papam branzica... vom vedea ce ne spun fetele mai avansate...

Liuda- o sa mai asteptam cu diversificarea (si aici parerile sunt impartite unii nu considera diversificare suculetele ci doar mancarea solida)... faza e ca dr. noastra e tanara are 35 ani si pana acum a fost ok sau nu am avut noi probleme..

Puiut85j- spune-ne si kg, cm si scor apgar de la nastere...

Catalina - cu placere...

(31.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

catalina gresesti la gust! te contrazic! mancarea copilului nu trebuie sa fie buna la gustul tau! Gustul oamenilor mari este diferit de cel al copiilor. Noi stim de sare, de zahar, de pizza, de multe adausuri care miroase foarte bine si au un gust pentru noi bun! Nu te gandi sa fie bun pentru tine... gusta din borcanele de la HIPP au un gust oribil pentru mine, alea cu morcov si nu stiu ce... doamne ce gretoase sant, dar Diana le mananca foarte bine!!! Nu e nevoie de zahar, lapte sau glucoza sau sare ca sa faci sa manance copilu... eu nu fac mancarea dupa gustul meu... ca altfel ajung la sare, zahar si nu vreau si vad ca mananca, incet dar sigur. Uneori nu vrea asa ca sarim masa de supa pasata, seara o sa pofteasca, uneori se stramba la primele lingurite dar se zice "cu rabdarea treci si marea" si incet incet distape mancarea din canita fetei, nu fac concluzii dupa primele 10 lingure. Sper ca perseverezi si tu si nu faci concluzia dupa primele lingure... ca asa ai dreptate, la primele nu merge fara strambaciuni si la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiut85j spune:

IRINA- 2 IANUARIE 2007,3KG la nastere,50 cm,scor apgar 9.MULTUMESC

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

rali dupa ce am tot citit vreo 2 zile, despre cartof, am ajuns la concluzia ca ar ar fi cateva
bile albe sau puncte in plus pentru aceasta leguma si anume:
- este o leguma complexa care daca este fiarta pe abur sau înabusit, dezintoxica de minune organismul, datorita continutului sau bogat în potasiu, contribuie la eliminarea acidului uric, este un slab hipnotic si calmant. cartoful ar trebui sa fie cuprins în meniul persoanelor nervoase, al celor cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa si al celor care sufera de anumite nevralgii. contine o cantitate mica de provitamina A, vitamina K care este cunoscuta si pentru actiunea sa antihemoragica si antianemica, sulf, care combate excesul de seboree si fier, care amelioreaza calitatea hemoglobinei. este o leguma care constituie una din principalele surse de vitamina C a francezilor, care consuma în jur de 120 kg de cartofi pe an.

si o bila neagra un punct in minus care ar fi:
- amidonul continut de cartof care este greu digerabil de bebelushi, si de cele mai multe ori da gaze;

insa uite, am gasit si un pont ca sa zic asa, cum sa il prepari sa aiba gustul bun, valorile nutritive pastrate, si sa nu mai aiba amidon asa mult:
- curatat, spalat, se lasa cartoful cateva minute in apa fiarta, inainte de fierberea propriu-zisa. Isi va lasa in apa tot (sau aproape tot) amidonul si se evita eventualele balonari la bebelushi.

deci cu siguranta aceasta leguma merita introdusa in alimentatia bebelushului incepand cu luna a 5a sau a 6a. parerea mea [:D}

laura ionescu mersi mult pentru incurajari, asa este ai dreptate, cred ca am inebunit eu si vad capul copilului deformat
vorba danei "vai de ei, saracii copii, cu asa mame stresate" mi-a placut asa mult cum a spus, adica pentru mine cel putin au fost asa... ca un dus rece, cuvintele ei, fiindca m-am regasit total... si sper ca m-au trezit la realitate.

ralu iti doresc sa fii sanatoasa sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericita alaturi de familia ta LA MULTI ANI sarbatoritei noastre de azi

LA MULTI ANI si sarbatoritilor de azi, stelutele noastre care azi implinesc 3,4 sau 5 lunishoare. le doresc din suflet sa creasca mari si sanatosi ca frumosi sunt cu totii

Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Buna dragi mamicutze harnicutze.

Eu tot nu am ajuns la performanta de a fi in pas cu voi in ceea ce priveste prezenta pe forum dar pt ca mai reusesc sa citesc din cand in cand cateva pagini din noul capitol care mi se pare ca se deschide mereu (eu intru doar o data la 2-3 zile sau 1 data pe saptamana, din motive de timp, mai bine zis de a nu avea timp - si asa gasesc de fiecare data cate un nou capitol) vreau sa te anunt Lilisor ca mandra mea e PLANGACIOASA si nu MAMOASA. "Draga" de ea nu sta nici 10 minute singura in patut sau carut. Dupa 10-15 minute de "vorbit", jucat cu ea se plictiseste si incepe sa scanceasca, vrea ridicata. Asa ca imi da de lucru tot timpul. Noroc ca a inceput sa mai doarma cate o ora ziua dupa alaptat, schimbat de scutece si jucat, ca altfel chiar ca eram numai cu ea in brate. Nici nu vreau sa ma gandesc cum era sa mai am un bb mai mare de care, clar ca, nu as mai fi avut timp.

Oricum o declar pe mandra mea cea mai plagacioasa din parc. Plange de fiecare data, desi nu are motive. Cum o iau in brate, cum tace. Sper totusi ca in timp, cateva luni, sa se mai regleze cu aceste proaste obiceiuri de bebelusha mica si plangacioasa .
Si spun ca e doar plangacioasa si nu mamoasa, ca se linisteste si daca e cu altcineva in afara de mine (ex: ta-su, bunica-sa).

V-am pupat, ca m-am lungit si inca n-am terminat de citit acest capitol.

Elena
mami de printesica Iulia Ecaterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Laura,
Referitor la simptome care apar o data cu eruptia dentara mama zice ca pe la 8 luni si jumate cand mi-au aparut mie dintii am avut diaree.. multa. Si se pare ca asta era singurul motiv pt.diaree. Nu stiu daca aveam si temperatura. O sa o intreb... poate n-a uitat de atunci

Ramane sa vedem din experienta copiilor nostri daca aparitia dintilor da acest simptomm cacios .

Pupici,
Elena

PS-acum ca am terminat capitolul curent poate diseara recuperez si capitolul anterior

Elena
mami de printesica Iulia Ecaterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Liuda, nu te contrazic. Dar nici nu sunt de acord cu ce spui. Asa cum cred ca nici tu nu ai pe ce sa te bazezi cand zici ca bebeii nu au acelasi gust decat pe experienta Dianei, asa si eu nu am decat experienta lui Matei si asta redusa si vai de mama ei. Deci, din experienta mea cu Matei, ce mi-a placut mie la gust i-a placut si lui, ce nu, nu. Asa cum am zis de nu stiu cate ori, fiecare cum crede. Eu vreau doar sa il obisnuiesc cu legumele astea si incet incet ii scot din glucoza. Si asa ii pun o juma de lingurita in tot pireul asa ca nu cred sa altereze prea tare (de fapt am gustat si nu schimba cine stie ce). Laptele il las ca nu are ce sa faca rau, si noi daca ne facem piureu, il facem cu lapte.
Vezi tu, una dintre frazele de baza in cartea din care am tradus este aceea ca parintii uita de multe ori ca si bebelusii sunt oameni si ii trateaza ca pe altceva. Eu nu vreau sa fac asa si atunci gandesc cum gandesc pt mine. La haine de ce gandim asa?
Probabil ca nu sunt prea desteapta dar ... daca la Matei merge, altceva nu imi trebuie.
Cu borcanele de la supermarket poa sa se alinieze pe gratis la usa cu toate felurile si MAtei sa le linga tot nu i le dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Laura,asa e cu febra de la dinti,nu e adevarat.Am crezut si eu ca al meu a facut febra de la dinti si cind am mers la dr avea rosu in git.

Catalina,Liuda are dreptate,bebelushii nu au gust.Si asta scrie in toate cartile din toate limbile.De aia e foarte important cum facem diversificarea si cum le formam gustul in primul an de viata.
Se stie ca mancarea pentru bb,s-ar putea ca noua sa nu ne placa,sa fie de-a dreptul gretoasa,dar ei s-o iubeasca.Asa ca mai bine nu gusta nimic cind gatesti pentru el.

Dana si Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

lilica am vazut filmuletul cu matei care-l distreaza pe adam si pe cel in care adam papa ( la asta s-a distrat fica-mia de muma mai putin si-mi sarea din brate , poate ptr ca era cu mancare ? sau io fi picat cu tronc fiutu ) nazdravan rau matei , eu stiam ca au dureri de picioare din cauza ca cresc si se lungesc oasele dar daca tu zici ca e doar un picior si gamba il doare nu stiu ce sa-ti zic la cata gimnastica face in fiecare zi ... ca vad ca nu sta o clipa intr-un loc in toate filmuletele oricum ai doi copii foarte veseli si frumosi

adela de alexia maria ( 13.01.2007 )
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2734e3fcabe32b214a07ba" target="_blank">alexia copilul meu atomic
invitatie botez
sunt fetita mare

Mergi la inceput