Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 19
Catalina spune:
Laura, bravo mai ca le-ai realizat aproape pe toate.
Incepusem ziua bine si m-am tuflit dintr-o data cand am aflat ca tata a avut un accident de motocicleta (are scuter) si e cu piciorul in ghips 4 saptamani. Din nefericire nu se poate misca si are si vreo 120 de kile, va dati seama, sa dea Domnul sa se vindece ca mamaie are diabet iar el nu si-a facut niciodata analize asa ca nu sunt prea sigura ca el nu are. Apropos, diabetul are ceva de-a face cu picioarele rupte? Adica face insanatosirea mai grea?
rali spune:
Daconst - mersi pt. raspuns
Marinar- da suntem voinici si cel mai importanat sanatos. Felicitari pentru blugii mai mici...vorba Catalinei daca o tii tot asa o sa ajungi ca Eva Longoria ... "Neveste disperate" e serialul meu si nu mai scot astia seria IV o data...
Lili- e un scump Matei ... si tu o rea l-ai privat pe pici de "ma-hina cu nino nino..." :)))
Aelita - Sofia e un ingeras de fetita,sunteti o familie frumoasa... Sa va bucure inimile micuta crestina
Shine- o sa fie bine Alexandru... Noi am crescut in 4 luni 17 cm (de la 51 cm la 68 cm) iar ca si kg - 4.80 (de 3.4 kg la 8.20). Cu dormitul pe burta nu cred ca e o vreo problema... Vlad a dormit alaltaieri pentru prima oara pe burta 2 reprize de cate o ora fiecare si in somn isi intorcea singur capul de pe o parte pe cealalta..
Katy- felicitari pentru cei 5 dintisori. Se pare ca dupa 6 luni unii bebelusi se obisnuiesc cu alimentele care contin cocoloase sau care sunt taiate in bucatele. Ei pot sa zbrobeasca bucati de legume si fructe coapte si bucati de paine (simpla sai prajita) cu gingiile si limba, nu trebuie sa aiba neaparat dintii- asa scrie dr. Spock - sa vedem ce ne spun si mamicile de bb. 2 din practica
Conchita - chiar asa nu vrei sa ne arati o poza cu Sonia- un pic si dupa aceea o stergi :)). Noi avem par dar e micut, ne intoarcem pe burta... dar nu ne ridicam in fundulet (e greu capul) decat daca suntem apucati de sub brat si nu avem dinti...
Marybell- te-ai documentat cu amidonul?... eu ce am gasit este ca in primele 4 luni de viata sistemul digestiv imatur nu poate sa foloseasca amidonul si astfel o mare parte din acesta este eliminat neschimbat in scaun...
Cristiana - ce ma bucur ca David e bine... o sa vezi ca nu o sa fie nevoie de RMN
Mai citesc si revin....
(31.01.2007)
Daconst spune:
Laura,mie chiar mi se pare justificata parerea pediatrei,sa faci branzica din formula.
Pai daca laptele de vaca e interzis pina la un an,daca-i faci branza din el,nu-i la fel de rau?
Aici chiar se insista sa nu dam lapte din comert pina la un an pentru ca riscam sa aibe bb alergii.
Eu,daca ar fi sa dau branzica,sigur as face din formula pentru ca asta e singurul lapte care contine tot ce are nevoie bb la momentul asta.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
rali spune:
Catalina- e un scump Matei si cupalarie si cu piureul pe fata. Iar cu visul... uite aici un link cu poze cu www.e-mariage.ro/album_biserici_p3.html" target="_blank">Biserica Sf. Stefan (Cal. Calarasi nr. 83, sect. 3 ). Multa sanatate tatalui tau
Monu- ce mai faceti? sunteti bine acum?
Ivona- asa cum au spus si fetele Ella trebuie sa stea in scaun... dar cu siguranta nu s-a intamplat nimic poate doar a luat sotul tau o amenda si asa ii va fi invatatura de minte
Laura- asa am citit si eu despre dinti...in caz ca nu ati citit articolul - www.desprecopii.com/info.asp?id=98" target="_blank">link-ul. Cu branzica nu stiu ce sa zic... parca are dreptate Dana...dar pana la urma si formula are la baza laptele de vaca ...sau ma insel?
O zi buna!
(31.01.2007)
Crishtinutza spune:
Buna fetele, ce mai faceti astazi? ![]()
Eu am fost si la cel de al doilea control (mihacarm).. a decurs putin altfel decat primul. Doctora m-a pus sa stau de vorba cu fata si s-a uitat cum reactioneaza... apoi a intors-o pe burtica si i-a testat tot asa, reflexul acela de a incepe sa mearga... si a pus-o cu talpile jos... si parerea ei este ca totul e in regula. 
Acum, nu consider ca pediatra nu e ok, ca intr-adevar cand a testat-o ea fetita nu punea jos deloc talpa, ci doar varfurile.... oricum, bine ca e totul ok, sunt tare fericita.

Shine, asa e, daca citesti pe internet te apuca groaza... asa am facut si eu si nu stiu daca e cel mai bine. Adica, e bine sa fii informat... dar e asa usor sa cadem in extreme... eu zic sa te linistesti pana vezi exact ce si cum. Si daaaa, stiu ca e usor de zis si greu de facut... ca doar tocmai ce am trecut si eu prin asa ceva... dar uite, s-a dovedit ca totul e bine... si-atunci??? de ce nu am dormit eu bine cateva saptamani gandindu-ma la ce e mai rau si acumuland atata energie negativa?!
Cristiana,
, eu cred ca o sa fie totul bine... asa simt eu.
Adinush, da, asa este, se acumuleaza toxine daca sesiunea de sport este foarte intensa (sau dupa masaj puternic). Asta pentru ca se duc si din depozitele de reziduuri pe care le acumulam in timp (da, pana la urma nu avem doar grasime in plus, cum credem, ci si multe reziduuri).
Eu am citit f.mult pe internet... tocmai pentru ca si eu am facut mult sport si inainte...si am inceput sa fac si acum. Si alaptez integral. Totusi, cei de pe lalecheleague si kellymom si nu numai, specifica ca punand in balanta beneficiile aduse de laptic puiului, este mai bine sa il alaptezi chiar si in aceste conditii. Si se recomanda, daca e posibil, sa faci sport chiar dupa ce ai alaptat, astfel incat dupa sport sa mai treaca 1-2 ore pana la urmatoarea alaptare. Asta datorica acidului lactic care schimba gustul lapticului. Insa mie mi s-a intamplat sa trebuiasca sa alaptez imediat dupa (pt ca puiul nu are ore fixe de masa si uneori cere mai repede de papa) si nu a refuzat sanul.
Asa ca... zic eu ca mai bine cu sport...da' poate nu chiar "de performanta"... si in fond, endorfinele ne fac si pe noi sa ne simtim bine...si asta ajuta puiul si pe alt plan, o mama vesela si bine dispusa e mai buna decat una obosita si suparata ca are kg in plus. ![]()
Pupici!
Cristina
Liuda spune:
Neata fetele!!! daca e neata!
noi am dormit mai bine, cred ca dintii astea o sa ne chinuie mult pana iese!!!
din ce am citit raspund
Conchita - vezi care e faza proasta in Romania, pediatri si medicii de famile sant babete batrane, medici vechi. Astea tineri nu vor sa fie medici de familei ca a cam schimbat sistemul si nu se mai merita! De asta aici se mai merge ca pe timpul lui nenica si de asta lui Rali i-a zis doctora sa treaca la diversificare. In Romania nu se tine cont alaptezi sau e formula de la 2 luni incep sa-ti bage povestea cu sucul... adica acum depinde de mamica daca e mai informata - nu baga in seama, in cazul in care si copilul merge bine la san! Daca nu - baga dupa ureche doctorului!
Rali - daca merge bine la san, papa bine si se simpte bine stai asa macar pana la 5 luni si ceva. daca vezi ca nu e bune cu lapticul... atunci poti sa mai ai intrebari... pana atunci papati titica!!!
Catalina - zi-mi si mie ce refuza copilul tau si ce mananca cu placere? Sant alimente mancate cu pofta sau nu?
Katy felicitari pentru dintisori!!!
Messa deci de asta noi nu dormim... vin dintii!!!
Aelita - forte frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!nu mai comentez!
shine - multa sanatate si sper sa fie bine!!
puiut85j spune:
Buna fetele.De cateva nopti copila mea are un somn tare agitat.Se trezeste din ora in ora si scanceste,foieste si nu se linisteste cu nimic decat daca o pun la san.Nu stiu,o fi dintisorii,desi m-am uitat si nu se vede nimic in neregula,sau nu mai am laptic suficient,consistent si nu se simte satula?Dar asta numai noaptea.O rugaminte:Cine se ocupa de listuta poate sa-mi treaca si mie copilul: IRINA 2-IANUARIE-2000.multumesc
elena
Daconst spune:
Rali,clar ca are la baza laptele de vaca,dar e prelucrat astfel incit sa nu dea alergii.
Aici se spune ca formula e facuta cit mai apropiat de laptele de mama.Deci nu stiu nici eu chiar asa sigur,dar cert e ca nu l-ar interzice ei degeaba daca n-ar fi periculos.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Crishtinutza spune:
Si am uitat sa va spun de cm, ca s-a discutat. Pai voi vorbiti de cifre astronomice...a mea a crescut in 3 luni doar cu 8 cm !!!!
Eu stiam ca media in primele 3 luni este de 3cm/luna... si apoi 2cm/luna... cand va aud cu 17 cm in 4 luni, wow!!!!
Eu am facut un tabel si notez la fiecare vizita la pediatru...varsta puiului, kg, inaltime, circumferinta cap si torace si cate picaturi de D3 mi-a dat pentru luna respectiva. Asa o sa am si eu un istoric pentru evolutia puiului pana la 1 an.
,
Cristina
Catalina spune:
Rali, MULTUMESC MULT pt poza cu biserica. O stiu! Sigur ma duc acolo sa intru sa vad. Pe dinafara nu e chiar ce visam eu dar e alba si orientata asa cum visam si cu curte. Poate am inebunit dar tre sa ma duc sa o vad.
Liuda, Matei manca fructele cu placere. Dar toti doctorii m-au sfatuit ca dupa mega diareea pe care a facut-o, chiar daca nu era de la mere, sa fac pauza cu ele, ceea ce fac acuma. Dintre legume nu pot sa spun ca l-am vazut mancand ceva cu placere. Cartof asa si asa, de aia i-am pus nitel mai mult. Deocamdata are piureu facut pt ora 14 cu dovlecel, morcov, cartof si pastarnac si ceapa scoasa la pasat, cu putin lapte indulcit cu glucoza (putin, atat cat sa aiba un gust ca n-are, l-am testat. Om vedea.