Stelute de ianuarie-februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 12
Shine spune:
catalina, doctorita mea a zis asa: daca nu ii place ceva, sa fac pauza 2 zilela respectivul aliment, si apoi sa mai incerc...
daca nici peste 2 zile nu vrea , fac pauza o luna!!!!!
am si schema de diversificare si retete pentru bebei(pe astea trebuie sa le scanez) o carticina a Ginei palicari... daca le vreti o sa le dau pe mail-ul comun
in mare schema e asa: suc de ,mere, apoi morcovete..... incepand cu 5 picaturi pe limbuta sa vedem daca ii place, apoi 10, apoi 15 , apoi...incepem la lingurita. Trebuie sa o luam incet incet
dupa sucuri, trecem la supe..sau erau piureuri... mancale-ar puricii..... mai am pana acolo.
lili am intrebat de problema ta si a zis ca probabil, l-ai luat prea repede. solutia ar fi punct si de la capat...
adik pauza 2 zile si incepi iar, incet, cu rabdare,...
orice masa incepe mai intai cu laptik.
asta a fost discutie la mica barfa..... iti dai seama ca e ceea ce mi-a zis ca raspuns la ce i-am povestit eu.. cu ce am mai uitat, cu ce n-oi fi fost atenta... sa nu te superi daca nu-ti convine ce citesti
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank"> Repere in dezvoltarea bebelusului
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/56/Default.aspx" target="_blank"> Diversificarea bat-o vina
puiut85j spune:
Liuda nu te supara ca te intreb:unde faci tu botezul de te costa asa mult meniul?Noi l-am facut la Club Sportiv,pt ca este si hotel acolo,am putut inchiria o camera sa tinem bebelina cu noi,ca altfel trebuia sa fac drumuri acasa si stateam cu mai mult stres.Plus ca a fost super,aranjamentele,meniul si servirea,in jur de 500 pers.Sanatate tuturor.
elena
Crishtinutza spune:
Buna feteleeee!
Cristiana, super linkul din evz.ro. Ce sa mai, asa m-am cam decis si eu sa nu ii administrez fetitei mele Rotarix. V-am spus ca mi l-a recomandat pediatra, ar trebui administrat la 4 si 6 luni, e oral, cu virus viu atenuat - ceea ce oricum nu imi prea convine. Ca idee, este un vaccin care imunizeaza contra rotavirusului... care e cauza a 50% din enterocolite si care datorita diareei poate deshidrata f. tare un copil, ajungi la spital si asa mai departe... doamne fereste!). Acest rotavirus se ia din fecale...si de multe ori la gradinite cand doamnele care fac toaleta atator copii nu se spala pe maini... sau de pe jucarii contaminate, etc). Sincer, mi se pare greu de decis ce conduita sa aplic... as vrea sa pastrez totusi un echilibru.
pitilache, ahaa, deci nici tu nu ai inceput diversificarea... nici noi. Sper sa incep la 6 luni, sa ma tina lapticul pana atunci...si cum eu am fost cam la finalul odiseei, mai am de asteptat.
Si eu tot citesc de zor ce scriu fetele despre diversificare... am ametit intrebandu-ma daca incep cu cereale sau nu, cu legume sau fructe, etc... parca vad ca ceea imi intra pe-o ureche iese pe amandoua, si cand voi incepe si eu diversificarea o sa am mari intrebari. Deja ma intreb... sucul de morcov il faceti din morcov "viu"
, adica nefiert? Oricum, sper sa ne primeasca fetele cu intrebari, ca ele deja vor fi super-experte! 
Mihacarm, multumesc de intrebare.
. Abia lunea asta am fost la control, pt ca sapt trecuta nu a venit doctorul, ca a avut nu stiu ce probleme personale. Ca idee, i s-a parut totul in regula, pentru varsta ei. Asta dupa o examinare pe care am considerat-o foarte sumara, cam ceea ce face si pediatrul... adica a vrut sa vada ca urmareste cu privirea o jucarie, a ridicat-o de manute, a sucit-o de picior (asa am descoperit si un alt mod de a invata copilul sa se intoarca pe burta, Liuda, povestesc imediat). In concluzie, astazi merg la un alt dr pt acelasi control (facusem programare tot de acum 2 saptamani, asa, de back-up) si mai povestesc. Cristiana, sper ca citesti si tu mesajul asta, ca stiu ca te interesa. Oricum vreau sa aflu daca o considera hipertonica si daca in acest caz ii pot face masaj la picioruse sau nu e indicat.
Liuda, ca de la tine aflasem cum sa o ajut sa invete sa se intoarca pe burtica...uite inca o modalitate. Ei, cum fetita mea se intoarce deja singura pe parti, cand sta pe o parte, o apuci usor de picioruse si o sucesti putin. Adica, asa cum iti vine de fapt la indemana ca sa ajunga ea pe burtica. Mi se pare mult mai simplu pentru bebe sa ajunga pe burtica asa... mai ales ca citisem undeva ca asa e natural pentru ei, intai picioarele, apoi trunchiul, apoi capul... si ca abia mult mai tarziu incep miscarea intai cu capul.
Nadia, intr-adevar pare lunga refacerea... sunt convinsa ca nu iti este deloc usor... dar important este ca esti pe drumul cel bun.... si 6 luni pana la urma nu sunt un capat de tara... nu sunt ani...sau o viata intreaga. Or sa zboare lunile acestea, o sa vezi. Si intre timp, copilul creste, nu sta pe loc. ![]()
Fetelor, ca vad ca vorbiti se spalat pe gingiute...off, tre' s-o fac si pe-asta?! O sa caut acea periuta cu silicon, nu mai stiu cine zicea (scuze!!!!)... cine are vreun prieten stomatolog, sa-i intrebam cum e mai bine.... masaj, doar sters cu apa/ser fiziologic, cu periuta din asta cu silicon (habar nu am cum arata!!) Si de cand sa incepem? Ca poate mai scap o luna, hehehe.
A mea se tot irita la fundulet si fiindca tot ati vorbit despre scutece mai bune sau mai putin bune... am testat si pampers si huggies. La huggies imi place ca, fata de pampers, au material elastic pe toata zona din spate, lucru super pentru ca bb poate respira si in nici un caz nu il va strange scutecul pe burtica. Insa din pacate mi se par prea bulbucosi in interior... adica materialul de baza e mai gros si se sectioneaza/rupe in interior cand se umple de pipi. (hmm, stiu ca in alte tari exista si pampers cu acest sistem caterpillar, ca am vazut eu reclame in reviste din uk, de ex.).
In schimb pampers nu are sistemul caterpillar, dar este mai subtire si se comporta mai bine cand e pipicit... asa ca eu as vrea un mix din cele 2. 
Eu ma opresc aici, ca am de scos rufe din masina de spalat si trebuie sa ma pregatesc de vizita la dr. Sper sa vin cu vesti bune si astazi.
Va pup pe toate si revin.
Cristina
nadiutapm spune:
Shine incearca si la dr Vidlescu Ruxandra tot la Medlife, noi mergem la ea si eu zic ca e ok, e tanara si cred ca multe le=a furat de la taica-su ca si el e pediatru, noi suntem multumiti de ea. pt luxatie ea ne-a facut legatura cu medicul ortoped pediatru a vorbit inainte de a ajunge noi.
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu
conchita spune:
dragelor, mi-e dor de voi, am ramas in urma rau cu cititul, am si capitolul trecut de recuperat aproape tot. m-a terminat psihic accidentul Dianei, fetita Laurei B, parca nu mai sunt eu, nu am chef de nimic, am cosmaruri, etc. sper din tot sufletul sa faca Dumnezeu o minune, pentru ea si pentru parintii sai minunati...
de unde ziceam ca Sonia nu doarme mai deloc, aseara a dormit de la 6 seara pana dupa miezul noptii, ca m-am si speriat.
i-am luat pulsul, i-am ascultat respiratia, am verificat-o din minut in minut, mama nebuna. pana la urma am trezit-o eu s-o alaptez pe la 1.30 ca simteam ca explodez de grija. m-am gandit eu la voi si puiutii vostri ca dorm toata noaptea fara probleme, dar prea s-a intamplat brusc la Sonia. :-))
cu vaccinul pentru rotavirus, eu am decis sa il faca. asa ca a avut prima doza la 2 luni si a doua la 4 luni. m-a convins pediatra...acum, ma rog la Dumnezeu sa nu fi gresit cu decizia asta. dar m-a speriat pediatra cu copii care mor de la diaree, asa ca am zis ok, cu inima super-indoita...
Dana, parca Lucas facuse bubite pe burtica si nu stiai de la ce? ai aflat pana la urma? ca si Sonia a facut un fel de spuzeala cam de marimea unui cerc de vreo cativa cm diametru, mai intai au fost rosii, apoi s-au albit. si pielea era putin aspra la pipait. nu i-am dat cu nimic si a trecut de la sine. sa imi zici si mie, te rog, daca ai aflat de la ce e iritatia asta?
vad ca vorbiti de crema pentru fundulet la schimbarea scutecului. eu nu am folosit deloc, numai rareori desitin - cu zinc, cand s-a iritat de la cacuta prea acid, dar ii trecea in cateva ore, maxim o zi.
am apucat sa vad poze si filmulete, nu pe toate insa, deci sa-mi fie rusine. si nici toate numele nu le-am retinut, mii de scuze. dar stiu ca bebe Isabella de Pitilache e o bombonica de fata (La Multi Ani cu intarziere), imi vine s-o mananc. am vazut si filmuletele de la Lili, inclusiv retrospectiva, in sfarsit! :-)) si bebe Matei de Cata in timpul mesei :-)) si Lidiuta de Nadiuta si Diana de Liuda, si Luca de Dana, si Ayleen de Adinush, si multe altele, aveti bebei minunati, iar voi sunteti niste mame super, nu va mai chinuiti cu reprosuri ca nu procedati ok. ba tot ce faceti, faceti bine! 
mai voiam sa zic ceva...pentru Mihacarm si Gabriela_s, dar dupa ce-mi iau doza zilnica de lecitina. :-))
Shine, sper ca totul e ok la tine...
ah, si pentru Messa: am vazut websiteul, foarte reusit. o singura sugestie, ca din partea astora ca mine care au fotosensibilitate si carora culorile prea puternice le scot ochii din orbite :-)) poate mai scazi cu un ton nuantele la galben si rosu? dupa un timp de lectura devine obositor tare. io de exemplu nu stau nici o secunda pe siteuri colorate puternic, pe Eva al DC de-aia nici nu intru, ca orbesc instant. altfel, e foarte bine realizat, felicitari si scuze ca am indraznit satz zic de culori. 
si nu in ultimul rand, am fost foarte mandra ca fac parte din grupa voastra cand am vazut ca cele mai multe mamici care intra la Alaptatul Help Line sunt de aici! 
mai citesc si mai revin.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Liuda spune:
bai Catalina... ce atatea intrebari... nu te supara.. dar tu de unde stii ca dupa o luna nu o sa vrea. Daca, daca, daca... incercam si noi marea cu degetul... la toata lumea accepta pana la urma, ca nu am vazut nici unul mare cu lapte la bibe la scoala!!! Acum serios - nu este copilul tau chiar cel mai sensibil... sant altii mult mai mofturosi si sensibili, dar au crescut si mananca din ciorba lu' tas-o si friptura lu' masa! incet incet tot incepe sa manance, pana se aseaza in cur... oho, cale lunga si pana atunci crede-ma ma va vrea! ideea e ca copii abia dupa o luna de mancat la lingura ... o simt si isi dau seama cum sa inghita la bibe si cum la lingura, pana atunci scuipa din reflex, ca nu stie sa tina limba. Alta treaba - la mine fata la mar stramba din gura cam la 3-4 linguri... eu insist si se adapteaza cu gustul mai acrut al marului si apoi papa bine, daca cedam la stambacelile ei cand ii mai dadeam mar? la un an? adica Sper ca nu te superi, dar nu lua problema cu "daca nu va merge"- asta demonstreaza pesimismul tau, vezi intai latura negativa... zi invers "sper din tot sufletul data asta sa meraga" si o sa mearga si o sa fie bine!!!
Piut85j - pai unde sa fac in Roamania, in Galati, in restaurant, pai ce fata daca platoul (gustarea) este 360 000 scriu repede ce contine (cosulet cu salata nera, rulada de cascaval, somon cu pasta de branza, rulada nu stiu de care, rulada de piept de pasare cu ficatei, chiftelute -3, cruditati ) Apoi mancarea calda - peste (file de salau parizian si cu garnitura de legume nu stiu de care) - 260 000, Si apoi inca un fel de mancare calda - gratar cu ciuperci sote si salata de rosii castraveti - 455 000. Deci doar astea toate la o persoana sant peste 1 mil, mai pun si restul, bautura, muzica, aranjamentul salii, torturi, ape, sucuri, sampanii, cafele si altele care mai sant... te doare capul cand calculezi... deci va zic eu la 20 de perechi cu cazare si masa si toate acareturile ce tin de botez... op am uitat ca mai sant si cadourile pentru nasi... nu le-am pus la socoteala, este peste 100 de mil. Cam ustura petrecerile astea!
Cristinutza - dar Diana mea nu mai trebuie ajutata cu intorsul pe burta, se intoarce singura...adica se intoarce incat ma inebuneste, acum nu mai stiu cum s-o mai linistesc, imi vine s-o leg, ca mananca si o apuca intorsul pe burta - normal ca varsa asa !!! problema e alta - noaptea se foieste se intoarce pe burta si apoi vrea pe spate dar nu poate pentru ca e proptita de o latura a patului... ca intai se da pe margine chiar langa una din laturile patutului si apoi exact peste aia vrea sa se intoarca pe spate... nebunie
Liuda spune:
catalina - am recitit mesajul stris pentru tine si am zis ca poate te superi pare cam dur... dar crede-ma ca am scris pe ton de imbarbatare si de sustinere gen "tine coada cat mai sus!" dar dupa ce am recitit am zis ca nu ai sa intelegi tonul cu care am gandit eu!!! Asa ca revin sa anunt ca nu era de rau!!!
shine - eu tot nu am inteles ce aveti? ce s-a intamplat la voi? nu am fost eu atenta?
gio spune:
buna,
nu stiu daca apuc sa citesc tot, dar am vazut intrebarea lui lili referitoare la cum imbinam programul zilnic.
spre ex, acum cand taisia nu merge la gradi, din motive de raceala
, facem asa:
eva se trezeste prima, pe la 5, suge san si mai doarme cca 2-3 ore.
apoi se trezeste taisia, sta cu sotul pana pleaca el (pe la 8 max), apoi trec eu la datorie. ii incalzesc laptele si ii pun ceva de mancare si apoi trec la eva sa-i dau sa pape bibe. pana la ora 10 le tin separat, din motive de contaminare nucleara
, apoi ii fac evei mancarica de fructe si i-o dau (tot separat). intre timp pendulez intre una si cealalta. dupa masa de 10 eva se culca, in conditii normale am iesi afara, acum stam insa in casa. stau cu cea mare pana se face ora de masa, daca am noroc doarme eva si ne lasa sa halim, apoi ii vine ei randul pt un alt bibe cu lapte. pe taisia intre picaturi o culc....dupa masa evei mai stau ceva cu ea, dupa max 1 ora si jumatate se culca iar...pe la 5 se trezeste taisia, ia o gustarica...apoi iar eva, o hranesc si pe ea...se repeta povestea cu jucatul separat...eva pana la ultima masa nu se mai culca, deci o tot plimb din pat in balansoat etc etc...taisia baga desene sau eu stiu ce alta activitate...apoi baita evei + masa...masa taisiei + baita si intr-un final pe la 22 dorm ambii copii. ca eu dupa aia spal vase, matur, apoi fac baie si dupa 23 30 adorm si eu, in cazuri fericite...
Rog pe cele neinteresate sa nu citeasca sa nu sperie ca se lungeste capatul cozii la bb 2
.
pup fetele
Liuda spune:
Messa - ce zici fata ai un dinte sau nu??? ca eu ma uit dupa tine... noi nu avem dar azi e agitata rau, adica si noaptea m-a terminat de draci... dar si ziua nu e mai vesel... si cred ca e de la dinti... ca bag degetul si il roade si se calmeaza? voi ce faceti? iese dintii la cumetrele noastre?
si ca sa vedeti ca si noi facem greva la papaceala buna... azi nu a luat supa - o fi de la dinti, nu stiu dar azi facem pauza, santem la regim, mancam doar din lapte, putin dar sigur!