Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (50)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Saryta eu stiu ca e bun ananasul. Si Matia il papa cu placere.

Asiza si celelalte fete al caror bebei nu papa morcov. Incercati cu dovlecel. E leguma cea mai putin alergena si cu gust cel mai bine tolerat de bebici. Cred ca la morcov si culoarea le displace, pentru ca ai mei se strambau numai cand vedeau farfuria. In schimb daca pireul e mai alb asa, adica asemanator cu laptele acceptau macar sa guste.

Ma rog si eu pentru David de Ralumat sa termine cu bine cistografia si sa primeasca un rezultat imbucurator.

Dia, pe site arata parca jucaria si pe un carut numai cu bara. Imi retii si mie omingioaca din aceea? Sau macar sa ma anunti sa dau o fuga sa cumpar.

Uff nu mai pot sa scriu ca nu mai sta puiul asta locului.

Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

madaluta, LA MULTI ANI, sa ne traiesti mamico !!!

davidutz de ralumat, tinem pumnii !

ma baga si pe mine cineva in seama? pot sa ii dau din prima dovlecel cu morcov? nu i-am mai dat legume pana acum !sunt cu in mana, gata sa il pasez !

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

fetelor,
cat mananca la o masa copiii vostri? am inceput diversificarea...
azi nu au vrut de loc, ieri au mancat impreuna 80 ml cereale...; in schimb se bat pe lapte la san
am intrebat aici doctorita cat ar trebui sa manance si am primit raspunsul clasic: fiecare copil e unic

ma duc sa le caut alte cereale sa mai incerc si daca tot nu vor, o sa le trec pe legume

aaa, si inca ceva, cand le-ati introdus a doua masa, deja nu mai sugeau in completare la prima?? tin minte ca asa am facut acum 10 ani la Tudor, dar parca la fete mi se pare muuuuuuult mai greu

Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

quote:
Originally posted by desiree

madaluta, LA MULTI ANI, sa ne traiesti mamico !!!

davidutz de ralumat, tinem pumnii !

ma baga si pe mine cineva in seama? pot sa ii dau din prima dovlecel cu morcov? nu i-am mai dat legume pana acum !sunt cu in mana, gata sa il pasez !

desiree si bebe Octavian

Ploaie de stele;

da da poti sa ii dai, dar ca orice inceput.. o lingurita-2. zic eu. adica asta daca nu ia-i mai dat pana acum legume

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

laura, te pup

nu i-am mai dat..nu stiam daca e ok dovlecelul de la inceput...

desiree si bebe Octavian

Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Dorsilia, stii cum papa mai bine baietelul meu? Ii dau cu lingurita tinuta mai sus cumva, adica il oblig sa inalte putin capul cand ii bag cerealele in gura... sau mai bine zis capul e putin ridicat si lasat o idee pe spate... asta a descoperit-o sotul, de fapt. Sper sa dureze, ca in felul asta inghite imediat si nu mai scuipa jumatate din mancare. Azi i-am dat doar asa si a hapait rapid portia pe care i-o pregatisem, mi-a crescut inima.
Si vad ca el mananca mai bine cand cerealele sunt foarte subtiate, mai degraba catre lichid decat catre pireu.
Uneori nu e de vina gustul, ci consistenta, textura... Eu am vazut ca uneori cand ii dau si are capul mai in piept se joaca cu mancarea in gura si apoi o scuipa, dar acum ca am descoperit chestia asta cu caputul putin mai ridicat vad ca merge mai bine.
Si mai e important si momentul mesei... la noi trebuie sa nu ii fie nici foarte foame si sa nu fie nici obosit, deci eu ii dau cam cu o jumatate de ora inainte de masa de lapte. Daca ii dau dupa alaptare e aproape adormit si n-am nici un succes.
Mai citeam ca e bine sa lasi copilul sa isi bage degetele in gura in timpul mesei ca le suge si in felul asta invata sa si inghita... ma rog, am tradus aproxiamtiv, dar ideea e ca degetul bagat in gura ajuta.
Zic si eu... dar suntem abia la inceput, aproape zilnic mai invat cate ceva, iar unele zile sunt mai bune si altele mai... putin bune:)

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

desiree, se da cate un aliment nou o data! Deci daca nu i-ai mai dat deloc legume nu i le da impreuna, ci pe rand cate 3-4 zile sa vezi cum le tolereaza. Daca merge bine poti sa le amesteci dupa aceea.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

mamaana, eu ii dau lui Cristi o lingura si jumatate de cereale de orez (inainte de preparare) de doua ori pe zi si am inceput cam acum 10 zile. Eu cresc treptat cantitatea, nu-i graba, la varsta asta tot laptele e alimentul principal.
Nu renunta la cereale, e firesc sa nu fie doua zile la fel, fetitele se acomodeaza cu un gust nou, cu textura noua, consistenta noua, plus ca trebuie sa invete sa inghita semisolidele. Eu te sfatuiesc sa le faci cat mai subtiri si sa continui sa le oferi.
Cum le prepari? Daca nu le accepta cu apa poate le vor amestecate cu lapte.

madaluta, La multi ani, sa fii fericita alaturi de familia ta frumoasa!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

desiree, se da cate un aliment nou o data! Deci daca nu i-ai mai dat deloc legume nu i le da impreuna, ci pe rand cate 3-4 zile sa vezi cum le tolereaza. Daca merge bine poti sa le amesteci dupa aceea.

stiu, Donia

morcov simplu fiert nu il accepta!..cred si eu..e cam naspa la gust asa, fara nimic...o linguritz de dovlecel ca sa il indulcsc putin...ma gandeam...ca sa nu il indulcesc cu mar ras..sa amestec legume cu fructe.... talmes-balmes ce e in capu meu cu diversificarea asta,m-am zapacit complet ma cert cu maica-mea toata ziua ea deja a dat comanda de branza de vaci GRASAAAA..incerc sa ii explic ca nu asa se face si ma lovesc de aceeasi treaba..taci mai ca e copilu mare si are nevoie de alimente, tzatza nu mai e de ajuns, crede-ma ca stiu ca doar v-am crescut pe voi doi frumosi si sanatosi tre sa ii dam si branza si biscuiti..valeeuuuu, de ce m-a prins aici diversificarea?
deja sunt satula vreau la tzitzi inapoi

desiree si bebe Octavian

Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

asiza, desire sa va povestesc cum a fost la noi. deci: mar bun dar cu dureri de stomac, morcov vomitat plus bubitze. am vb cu dr si a zis asa: incercam cu mar copt. daca nu,sau ca a doua fructa piersica coapta, a treia caisa coapta. daca nici una nu merge sau daca merg si ajungem si la legume, incepem cu dovlecel. e mai dulce decat morcovul si mai bine tolerat. fiinca l a durut burta de la mar nu ii dau cartof pt ca efectul e cam acelasi. si fiindca a facut bubitzele de la morcov neaparat 5-7 zile intre alimente. sper sa va ajute la ceva.
hai mai ca nu i nici un bai ca nu accepta morcovul....le o fi spus d ca e naspa rau. voua v a placut? mie una nu...lasa ca il bagam dup aia, e timp...desire nasol ca nu sunteti acasa...dar nu crezi ca poate si asta e un factor? ca nu se simte in largul lui? nu stiu, imi dau si eu cu parerea...
donia nu mai fi amarata. e foarte trist ce se intampla cu diana dar nu poti sa te gandesti numai la asta. dd ti a dat doi copii super si trebuie sa le dedici lor toata energia. nu te poti consuma pt asta. e trist, e nasol, e nedrept, dar asta se intampla zilnic in lume. trebuie sa te gandesti la ai tai si sa fii fericita ca sunteti toti bine. uite o sa te mai relaxeze mirosul...
mamaana raspunsul clasic e fooarte bun . rabdare, rabdare....(parca ma si vad acum cateva zile luandu mi campii ca a vvomitat morcovul...si acum sunt tare ....)
somleac da, si eu am auzit ca majoritatea accepta mai bine mancarurile albe. narozii...
laura
saryta de ananas n am auzit nimic de rau. cred ca cirese nu din cauza samburilor, nu stiu de alt impediment. poate sunt usor laxative? imi dau presupusu'...cu 3 copii la mare! supar mama. distractie placuta si vreme cat mai frumoasa

diana si david 03.12.06

"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji

Mergi la inceput