Colectia de toamna iarna 2005(136)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Hello lume

Am culcat copilul, acum ne-am luat cate un cocktail si zacem pe bancute in hol...baby phone-ul sa traiasca

Multumim ptr urari, adevarul e ca e super aici, tot personalul e de nota 10, stau dupa tine efectiv si iti fac toate poftele..plaja e super frumoasa, amenajata cu bungalouri unde poti sta la umbra, sau poti dormi, nu se compara nici pe departe cu ce e la noi.

Piticul prietenei mele e mai bine, acum l-a externat si vine cu el la hotel, a avut un rotavirus, se pare ca a venit cu el de acasa si abia acum s-a manifestat. Nu va spun cum arata spitalul de aici din Antalya, zici ca esti pe alta planeta.

Avem tone de poze...o sa va asasinez cu ele cand ma intorc

Pupici la toata lumea...n-am citit nimic din urma, sper sa toata lumea e sanatoasa. Mai intru cand mai apuc

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

votati mica dansatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Raspund si eu la apel.
Sunt prezenta din umbra zilnic pe-aici.

Mihai e bine, cucuie nu a mai facut in ultima vreme, are doar cateva julituri subtiri pe la coate si genunchi. Marea lui pasiune este apa si toata ziua se joaca cu lighene, galeti si pahare si dozeaza apa in algoritmi numai de el stiuti. Daca se termina cea de-afara vine si in casa sa caute, si daca gaseste prin baie ceva isi duce cu paharul afara sa-si continue munca. Nu zic de cate ori il schimb de haine, de fapt chiar nu conteaza.

Ieri am fost sa-mi ia sarcina in evidenta la medicul de familie. De doi ani nimic nou sub soare, au zeci de gravide si sunt la fel de neindemanatice: imi zice asistenta: "sunteti in 13-14 saptamani, data probabila este x", date aiurea, eu zic "pai ati pus linia la disc pe 20 februarie eu am zis um 10 februarie", "nu, ca asa se pune, se adauga 10 zile, ca eu stiu". Zic "bine, cum stiti" ca stiu ca n-am cu cine ma contra si dupa aceea intervine si doctorita si ia hartia de la gine unde scria ca am fost in data de si atunci aveam 11 saptamani, aduna numarul de saptamani si iese bine, ia cercul si iese bine, adica 17 saptamani. Si asta o sa fie luna de luna... De fiecare data o sa stam 10 minute sa ne punem de acord cu varsta sarcinii.
Asistenta apoi scrie cum trebuie, mai uita date gresite prin registru, nu ma intereseaza, nu mai intervin, si-mi zice apoi "trebuie sa luati acid folic, calciu lactic, fier" ca de obicei la noi la romani fara analize.

Eu revin cu o intrebare: Copii vostri dorm cu perna? Ar fi voie macar una mica? Nu ma refer la o perna subtire, de forma ci la una mica dar mai "perna", nu stiu cum sa explic. Mihai daca prinde o perna cat de mare in zona doarme cu capul pe ea si cam trebuie sa i-o iau dupa ce adoarme. Pe cea subtire o arunca din start din pat, aia nu-i perna.

Si am o nedumerire noua. De exemplu Mihai doarme destul de usor seara. Cam de la ce varsta ar fi indicat sa le citim povesti, pentru ca in cazul nostru de exemplu, ar insemna o schimbare destul de majora de rutina, o lumina la care sa pot vedea cartea si curiozitatea mare a baiatului sa vada ce-i in carte, s-o ia la el. Mi se pare o brambureala acum. Ne e mult mai usor sa rasfoim povesti in programul de veghe sau, la culcare, in loc de citit sa m-apuce pe mine inventatul de povesti. Deci care ar fi varsta aproximativa la care sa incepem sa citim povesti la culcare?

As avea nevoie sa ma scuture cineva putin pentru ca ma napadeste un soi de fobie cum ca numele de Mihai este predestinat unori boli grave. Pe forum am citit acum si mai demult diverse cazuri si m-au afectat si in acest fel...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

ALEXANDRINA deci tu erai cea cu perna. imi venea sa caut prin urma sa vad cine zise de perna ca am uitat .
am zis si eu ceva zilele astea, dar nu mi-a raspuns nimeni...
si vlad doarme pe perna, doar ca nu numai cu capusorul ci cu tot corpul. si nu-mi convine de niic un fel, dar parca doarme oleaca mai bine noaptea. adica unde ma doare pe mine cel mai tare.

taaaaaaare mult mi-ar place sa stau la curte si sa-l las sa se joace cat vrea muschiul lui. ca eu la curte am crescut si este o mare diferenta intre 4 pereti de bloc si tarana din curtea ta.

cu varsta sarcinii la dr de familie am patit-o si eu cu vlad. incepuse sa puna intre 7 si 10 zile peste data UM....apoi adunau....scadeau nu stiu ce faceau cert este ca ar fi trebuit sa nasc cam pe 15 decembrie.
dar le-am lasat in pace, eu m-am dus cu reteta si cu scrisoarea medicala de la dr gine si acolo scria ca sunt in luna X si ele ziceau ca nu..sunt in Y adica mai putin, apoi cu ecografia nu a mai avut ce sa zica...
acum vad ca a facut bine calculul...

cu povestile la culcare....eu am incercat sa-i spun asa, soptit dar oricat ar fi de obosit lui ii vine chef de joaca si ca atare am renuntat. si cu cititul...mai incolo cand nu o rupe cartile.

cu numele...ce sa zic decat ca-ti dau o mama de bataita. uite eu ce Mihai cunosc, chiar nu au nicio problema. asa ca stai linistita, nu-ti mia face griji.

GANDACEL DEGEABA il las sa doarma singur in dormitor prima parte a noptii - adica vreo 3-4 ore maxim - ca apoi plange bine de tot, numerge sa-l pacalesc cu suzi, apa sau ceai, cateodata chiar se ridica sa-l iau din patut.
si daca-l pun in patul mare, TREBUIE sa stau langa el ca altfel cade!!
LAVI stii de cate ori m-am trezit peste noapte si l-am gasit pe vlad mai mai sa cada din pat pe la picioare??
pt ca el se zvarcoleste noaptea...doame ca tasu'. si de cate ori se intoarce se si maraie un pic, sau vorbeste ...da da, in somn....

cu trimisu' la tara, sunt in DUBII. pe de o parte simt nevoia sa ma ODIHNESC, nu simt nevoia de "relaxare" de iesit la plimbare si mers in oras cat de zacut in casa fara niciun rost.
pe partea ailalta, mi-e FRICA sa-l las singur acolo dar nici eu sa ma duc sa stau acolo nu ma duc. asta inseamna sa o iau razna de tot.

MARIA ALEXIA de asta intrebam ce s-a intamplat cu Cristi pt ca si mie mi-e frica de cum va reactiona vlad.
de ex ieri dupa amiaza a venit cristi acasa, de cum l-a vazut a vrut NUMAI la el in brate, in schimb in casa maraia dupa mine si facea: mama mama mama mama...si nu vroia la cristi.

voi ce stiti merge dat lapte de capra la copii?? ca eu di nce am citit pe net si intr-o revista dar mia demult nu prea este indicat decat "indoit" cu apa sau cu lapte de vaca.
si soacramea imi tot zice ca-i da lapte de capra si NEFIERT ca daca-l fierbe isi pierde vitaminele.
pai de aia mi-e frica sa-l las acolo ca face exact ce-i zic eu sa nu faca, pe motiv ca acolo adica la tara, copii nu vresc cu banane si piersici cu cereale si nici cu suc de fructe facut in casa

IOANA bine ca ai vb cu shefa.

Joy 24+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Orlando adoarme pe perna dar peste noapte ba e cu ea in cap ,ba linga ea ,ba cu tot corpul pe ea ,doarme tare ,,urat'' ,ca masa

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

MAI-IUNIE 2007

www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Madutza10

Orlando adoarme pe perna dar peste noapte ba e cu ea in cap ,ba linga ea ,ba cu tot corpul pe ea ,doarme tare ,,urat'' ,ca masa

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

MAI-IUNIE 2007

www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)

par cam asa este si vlad ca si tasu'
daca ma mostenea pe mine la dormit, ii amortea mana peste noapte. cum ma culcam, asa ma trezeam. ramanea socat cristi ca partea mea de cearceaf era nemiscata, nici nu ziceai ca a dormit cineva pe ea.
pe cand la el...parca se batusera turcii..

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!

Alexandrina, sper ca nu vorbesti serios cu numele si predestinarea! De unde si pana unde?! Daca s-ar face statistici pe boli si nume, nu cred ca ai gasi ceva de genul asta!!!! Incearca sa te gandesti ca-i doar un nume frumos si atat.

Joy, fa ce crezi tu ca e mai bine sa poti sa te odihnesti, nu relaxezi, cum bine zici. Te inteleg ce simti, pt ca eu acum am deschis PC-ul ca sa va scriu ca nu mai vreau sa ma dau mare si sa ma ascund dupa deget, doar ca sa imi ridic mie moralul. Sunt franta! Cad din picioare, ce sa mai! N-as mai vrea sa ies din casa, as vrea sa zac in pat. Insa ma mobilizez sa le fac pe toate, adica si plimbat, si jucat, si mancat si treaba... Am mai renuntat la treaba. Te-as sfatui sa faci si tu la fel, pt ca e foarte usor sa cazi in capcana asta si sa-ti piara definitiv cheful sa te plimbi!

So, abia mai pot sa-mi tin ochii deschisi. Atipesc in timp ce ma misc prin casa, zau! In fiecare loc vad cate un pat, pe strada, acasa, la gradinita. M-as aseza in el si as dormi atunci! Azi ma gandeam ca daca sunt tot asa, cu siguranta nu reusesc sa vin la intalnire, decat daca e f aproape, sa faca parte din una din plimbarile zilnice, fortate. Dar sa stau ore intregi pe drum, nu voi putea.

E greu, e tare greu. SIngura bucurie o am cand rade Stefania, rade atat de frumos!!! CU ochii, cu gura pana la urechi. Pacat ca Bogdan e tot mai crizat. Iar eu la sfarsitul zilei sunt atat de obosita, incat numai de asta nu am nevoie. Ieri a fost intelegator si statea langa mine cumintel, ma imbratisa si ma pupa. Ne-am iubit. In restul zilelor insa, e criminal. Azi dimineata iar zbiera de se zgaltaiau ferestrele. Ai vostri tipa atat de puternic?

Si am mai observat ceva: e cu atat mai crizat daca e tati acasa. Ieri am fost singuri si a fost f cuminte. Cand e el acasa, vrea sa faca o mie de nazbatii, tati nu are rabdare si sfarseste intotdeauna prin a se criza. Ai vostri sunt mai linistiti daca stau doar cu voi?

Gata pe azi, merg sa iau zapacitul de la gradinita.

Mergi la inceput

hehehehehe GANDACEL nu pot spune ca este vlad mia crizat cand e si cristi acasa...dar este atmosfera mai incarcata.
o data pt ca eu am impresia ca daca mai este si altcineva in casa pot zace si eu linistita. GRESIT. pt ca tot eu aia, tot eu ailalta.... vine dupa mine...
doi ca si cristi se crizeaza una doua, eu ma crizez cand il vad pe el asa...vlad ne imita... ce mai, parca suntem BUNDY

dar cristi nu are rabdare cu el. simereu ma gandesc daca ar sta tooota ziua cum stau eu, ar ajunge la balamuc imediat!!

si sa stii ca daca nu te plangeai ma gandeam ca nici usor nu-ti este, dar ma demoralizezi...adica eu tot spun altora ca nu voi fi singura cu 2 copii apropiati de varsta, fara ajutor, dar in sinea mea mi se face frica rau.

ma duc sa-l trezesc pe pitic ca doarme cam de multisor, plus ca numai pot sta la calc pe scaun de coloana ca am facut niste curat prin poze si le-am oranduit ca erau varza.

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Raportu' de dupa-masa.
La intrebarea cu patutul, eu am ajuns la concluzia ca atat timp cat mai incape in patutul cu 'zabrele', acolo ramane. Nu de alta dar el nu prea vrea sa se culce si cred ca ar tot cobori din pat. Asa ca momentan nu schimbam nimic.
Cititul povestilor...pai el cam tot vine la noi cu carti de povesti si ne spune 'citeste' dar nu are rabdare sa stea 30 secunde. Seara tot asa. Deocamdata seara ne spunem, adica eu ii spun rugaciunea, ne pupacim si se culca.Probabil ca mai tarziu va fi suficient de interesat de povesti astfel incat sa si stea sa le asculte.
Perna eu nu ii pun lui Kriszti deloc. Asa s-a obisnuit de mic. Adevarul e ca nici eu nu mai pot dormi cu perna din cauza durerilor de la coloana (din zona toracica). Inainte nu imi puteam imagina sa dorm fara perna.
Gandacel si Joy, haideti fetelor, macar sa va sustineti una pe alta . Io sincer cred ca sunteti niste eroine ca va descurcati aproape singure cu doi bebei (bine, Joy cu al doilea bb in burtica). Io recunosc aici cu capul plecat ca nu as rezista cu doi. Uneori am senzatia ca piticul meu face cat doi, asa e de energic si fara astampar. Tatica-miu ii zice in gluma 'zece draci', si Kriszti il imita si spune si el.
Madau, parca simt in nari aerul sarat de la marea turceasca.Vreau si eu in concediu , dar mai am vreo luna ce plecam. Incercam sa plecam in week-end la munte, sper sa tina vremea cu noi. Ca eu nu mai poooot.
Lavi, te-ai albastrit?
Maria-Alexia, din pacate asa face si soacra-mea, cum ziceai tu de tantile alea 'pai de ce plange saracutul?', 'ce nu ti-a dat mami?'. Numai ca eu de obicei i-o cam tai scurt.Si din pacate asa mai face si sora-mea si ma enerveaza la culme. Ca io incerc sa il domolesc pe Kriszti cu crizele lui si sora-mea tot pe dos face. Si si Kriszti a devenit destul de crizat, si si io ma stapanesc cateodata mai greu si ii dau apa la moara in loc sa ii dau ignore.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

In legatura cu perna....la noi de la nastere a dormit cu o perna suuuubtiiiire ca o foaie de ceapa....dar...de cand se ridica in picioare....isi ia cate o jucarie de plus si doarme cu ea sub cap. Asa ca i-am luat jucariile din raza lui si isi face plapumioara sau paturica perna si tot cu ea sub cap doarme. Asa ca mai nou i-am pus in patutza vreo 2 puiuti moi si cand vrea ceva sub cap....ia unul si il baga dar...oricum seara eu ii iau si ii pun in directia opusa iar dimineatza tot cu ei sub cap doarme.

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Cele 2 surioare, in final invingatoare "Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

mi-au plecat baietii la plimbare si m-am abtinut cu greu sa nu ma duc cu ei. astazi nu l-am scos pe pitic afara decat cat am mers pana la ELA si apoi acasa ca-i era somnmic si foame.
si cum cristi nu vroia sa vina cu noi afara ca-i este lene, am zis ca si mie mi-e lene si ca nu ies singura cu el.

asa ca am mancat si apoi cristi zice ca pleaca cam 1 ora afara ..credea ca merg totusi si eu dar m-am tinut pe pozitii.
bine el nu mi-a zis hai dar de fiecare data ziceam eu : hai ca merg si eu cu voi...

acum ma duc sa fac o baita si apoi sa ma intind in pat...ca vacuta si sa belesc ochii la

foto

Mergi la inceput