Colectia de toamna iarna 2005(136)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

madau nasoala treaba cu enterocolita, multa sanatate fetitei! Iar voua, vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna fetelor again!!!

Sa va zic de fi'miu care e la mama de luni seara. Dup aprima noapte in care la 2 se juca ...ceeea ce nu face acasa, mama a considerat ca s-a trezit noaptea din cauza bunicii mele. Nu e obisnuit sa doarma cu cineva in pat asa ca...aseara l-a culcat, i-a dat biberonul cu lapte si l-a lasat singurel in pat normal (ca un recamier) si dupa o perioada scurta s-a dus sa vada ce face. El dormea ca un ingeras...si asa a dormit pana dimineatza. Nu are treaba deloc, manaca, e vesel, nu ne duce lipsa deloc, iese cu tata in parc la copii, si e superok. Imi e un dor de el de mor...dar...daca ma duc sa il vad imi e ca il dau peste cap asa ca...ma abtin deocamdata.
Cam atat/...diseara am program de smotruit dup amarea dezinsectie. Lui Stefan nu i-au mai aparut deloc bubite...deci...asta era sursa lor!!!

Gata , Back to work!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Cele 2 surioare, in final invingatoare "Dordia-Violeta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Asa, acum am inceput sa citesc si eu din urma, ca tot imi reinstalez calculatorul si stau sa-l pazesc...

Vad ca si Noki spune de schimbari in comportament de cand cu bona. Da, copiii constientizeaza ca le lipseste mama, se sperie cand vad ca ar putea sa ramana - chiar pentru scurt timp - departe de ea .

Ina, Bic, suna bine ce spuneti voi despre cresele alese. Si eu am ajuns la aceeasi concluzie cu Cristi: nu trebuie sa-l fortez sa face ce nu vrea (papa, nani, iesit afara), intervin ferm doar daca e vreun pericol imediat si trebuie neaparat sa-l iau de-acolo sau sa-l opresc. In rest il las destul de liber. De fapt, el mi-a cam fortat comportamentul asta, are o vointa... mama-mama .

De luni avem si noi concediu. Inca n-avem nici un proiect concret , doar ceva idei, sa vedem cum le vom si implementa. Asta pentru ca tati mai are examene de dat saptamana asta si n-avem timp nici macar sa discutam de vacanta. Plus ca ne-am schimbat masina, trebuie s-o vindem pe cea veche, s-o inmatriculam pe cea noua... Sper sa nu ne ocupam toate zilele de concediu cu asta .
Cred ca facem o tura pana la Brasov, apoi ceva de genul Olanesti / Geoagiu. Plus traditionalele Ocna si Paltinis, ca tot sunt asa de aproape. Dar tinem mult sa fim plecati cateva zile de-acasa, altfel nici nu simti ca e concediu. Asta va fi o premiera pentru Cristi...
Daca totul decurge ok, in bucata a doua de concediu, din august, vrem si la mare la noi...

Mergi la inceput

Tot eu: partea frumoasa a delegatiei au fost... cumparaturile
Mi-e o ciuda de nu mai pot sa vad cate magazine pline-ochi de marfa sunt acolo. Haine in primul rand (pe-aici innebunesc prin magazine pana imi gasesc o pereche de pantaloni, ba n-au marimea, ba n-au culoarea, ba n-au modelul ), la preturi mai mult decat decente. Iar lucrusoarele pentru copii sunt pur si simplu dementiale! Tare dragute si super-ieftine!
Idem la jucarii, Fisher-Price sau Chicco sunt mult mai ieftine ca aici, plus firmele locale... Am gasit si triciclete excelente (www.puky.de), din pacate nu cred c-o puteam lua cu mine pe avion.
Ma gandesc acum tot cum sa facem sa punem de o calatorie de shopping prin august, cand vor fi si reducerile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Maria, sa stapaniti masina sanatosi!

Ina, Bic, ce povestiti voi despre crese e de basm aici. La noi se pune accent pe alinierea comportamentului la restul lumii, nu pe dezvoltarea individualitatii. Nici nu vasd cum ar putea face fata o educatoare la 30 de copii (la stat) daca fiecare copil ar face ce vrea, ori ar manca ce are chef. De ex, la exemplul cu dormitul... daca o femeie supravegheaza un copil, sau 2-3 care n-au chef de somn, cine ii supravegheaza pe restul, care dorm? La particulara macar sunt 2-3 persoane la 10-12 copii, e putin diferit...

Hai, ca m-am luat cu alte treburi si continui acum mesajul...

Joy, eu credeam ca l-ai mutat pe Vlad in camera/patul lui! Crezi ca e mai bine la bunici? Oare te vei odihni, sau vei sta pe ghimpi? Eu n-am incercat inca varianta cu Bogdan dormind in alta parte decat in patul/camera lui. Nu stiu cum va functiona, noi inca n-am fost in concediu de cand s-a nascut, cred ca nici anul asta nu mergem nicaieri. Insa este foarte dependent de niste ritualuri, daca nu facem ceva anume intr-o seara, ne obliga el!

Addya, daca as sti cum ti-as arata poze cu patul lui Bogdan. Am cumparat un pat normal de lemn, de 200/90, 3,2 mil lei am dat pe el si e bine merci acolo. Nici nu a plans dupa patutul lui, surprinzator, mai ales ca sta Stefania in el acum!

Va pup acum pe toate, ma arunc in pat cat mai doarme Stef.

Mergi la inceput

Gandacel, mi-ai adus aminte de ceva ce observasem pe-acolo si chiar vroiam sa va povestesc:
Stiti de ce sunt nemtzii asa de disciplinati? Pentru ca asa sunt educati de mici !
Mai, urlau astia mici pe strada si prin magazine de-ti spargeau urechile. De obicei erau in carucior. Ca vor aia, ca vor cealalta. Parintii: "nu, nu primesti asta". Urlete si program artistic pret de cateva minute. Parintii ignore total. Dupa o vreme in care programul artistic continua: "gata, ti-am spus ca nu primesti asta". La un moment dat copilul ceda si gata.

La noi conduita generala e sa incerci sa distragi copilul la altceva, sa-l impaci, numai sa nu planga. Ce invata din asta?? Nimic, doar ca data viitoare, daca urla mai tare, poate primeste ceva.

Cu astea in minte, am incercat duminica sa-l iau pe Cristi de la fantana arteziana, dupa ce-i venise minunata idee sa puna apa in galetusa, peste nisip, si apoi sa arunce cu macirla peste tot . N-am reusit sa-l conving sa se opreasca, asa ca il iau de mana sa-l duc de-acolo. Urlete evident, dar nu m-am lasat. In cei 15 m pe care i-am facut, s-au trezit deja 2 grupuri de mamici/bunici care sa-mi arate cum trebuie procedat: pe tonuri mieunate au inceput cu "ce-a patit mititelul", "ce vrei tu si nu-ti da mami" de innebuneam. Chiar nu cred ca era loc de negociere cu copilul in cazul asta si trebuia pur si simplu sa inceteze cu ce facea. Fara pacaleli. Gata cu prostiile. Sper sa reusesc sa ma tin pe linia asta inca macar o vreme

Mergi la inceput

Maria sa va "traiasca" masinuta cea noua!
Apropo de shopping si eu mor de ciuda ca trebuie sa pierd 2-3 ore prin magazine pana gasesc o pereche de pantaloni sau o fusta care sa-mi si placa si sa si stea bine pe mine.

Pt concediul din Spania de la toamna am negociat cu greu cu Virgil de pe acuma (ca sa nu aiba ce comenta atunci) 2-3 ore de shopping in ultima zi. Are si el dreptate, ca mergem sa vedem, nu sa shop-um dar totusi...

Mergi la inceput

Maria asa ziceau si aia din vestitul serial BBC de pe TVR2 care din pacate nu mai este. Prima oara se incearca distragerea atentiei. Daca nu merge - ignore si gata. Cheia e sa-ti pastrezi calmul, tu ca parinte. Daca te enervezi ii faci jocul, asta si asteapta. Copilul abia asteapta sa-si poata manipula parintele prin circ si scandal.

F f f enervant in Ro este amestecul strainilor in treburile altora, neintrebati. Mai ales in ce priveste: educatia, vestimentatia si alimentatia copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Am vorbit cu sefa si a spus sa trimiteti poze pt panoul de iunie pana pe 15 iunie, termen limita!!! pe mail
Tot acum se pot trimite si restantele pt celelalte luni.

Maria(29.11.2005) si Ioana 17+

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Mai07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Maria, da-le ignore total celor din jur! Daca poti, daca nu, zi-le vreo doua! Noi deja ne-am obisnuit aici. Merge cu distragerea atentiei daca de ex. nu vrea sa-l imbrac ori sa-l incalt (avem probleme, mai nou), dar daca face prostii, trebuie oprit. Daca trebuie sa plecam din parc sau de unde-i place si nu vrea, iar il atrag in ceva interesant. O data, de doua, de zece ori, ii zic ca plecam de zece ori, sa-l pregatesc... daca nu merge si nu merge, gata!Luat pe sus si lasat sa se crizeze pana se oripileaza tot cartierul! La inceput imi era rusine. Insa Bogdan a avut grija sa ma "pregateasca" din timp, treptat... a inceput cu urlete si zbatut in carucior, de se uitau toti la mine ca la o nebuna, nu la el... Apoi cu crizele in parc la plecare... Apoi crizele pe strada, cand o lua in directia masinilor... asa ca acum nu imi mai e rusine, fac fata crizelor mult mai puternice si de mai lunga durata, fara sa-mi mai pese de cei din jur. Ma scuz si atat, daca sunt cunoscuti. Daca nu... treaba lor, sunt liberi sa se uite, nu costa! In plus, trecem cam pe langa aceiasi oameni zilnic, acum e cel mai dragut baiat, peste doua minute e un leu care rage! Il stiu toti si de bun si de rau.

Mergi la inceput