Copiluti de mai-iunie 2005 (39) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 28
lucas spune:
TDI, nici al meu!
asa ca suntem mai multe.
vineri ma duc la logoped, iti povestesc ce mi-a zis.
imi cer mii de scuze ca nu am reusit sa intru sa felicit copilasii de ziua lor. milioane, milioane de scuze.
Sa ne traiasa, sa fie sanatosi!!!!
nu mai apuc sa scriu, va citesc, dar chiar nu mai am timp, trebuie sa fac si o lucrare ca iar sunt in urma si luni moarta coapta trebuie sa o trimit.
sanatate multa la copii bolnaviori.
loreen a venit tricicleta.
babygirl spune:
Tdi, stai linistita cu vorbitul. Poate iti amintesti ca Ema la 12 luni avea un vocabular destul de bogat. Ei bine, acum are 2 ani si inca nu leaga cuvintele. Stie multe, dar inca cuv. de baza ramane "uite" cand vrea ceva, si arata cu degetul.
ChrisDun,Nelia, si eu m-am speriat cand mi-a zis de injectiile cu cortizon, asa ca am sunat la prietena mea asistenta din Medicover si mi-a spus ca si dr ei tot asa face. I-am dat 2 injectii deja, dar cred ca maine nu o mai duc la intepat.Nu stiu cum de a facut laringita, dar probabil de la iaurturi reci, inghetata si apa rece. N-a facut febra deloc, doar ca dupa o zi de muci, a inceput sa tuseasca si sa faca precum astmaticii asa ca am dus-o la dr.urgent.I-a trecut si ei raguseala dupa prima injectie cu cortizon, dar ii mai curg muculetii. Probl e ca ne-a prescris dr si antibiotic, si e chin mare cu admin. medicam de cand cu episodul "spitalizare". Ce sa fac? Am o tuta de dr de care vom scapa curand pt ca ne vom face ab. acela nou de la Medicover, dar pana atunci, ne indopam cu antibiotice, ca deh, se poarta la policlinica 10
Tdi spune:
fetelor, astept cu nerabdare ziua cand "o sa ma doara urechile" de vorbitul piticei! in ultima vreme ma roade tare ca nu vorbeste, uneori o vad ca incearca sa zica una alta si nu iese nimic, parca nu reuseste sa articuleze, de cele mai multe ori insa refuza sa invete sau sa zica ceva. are vreo 10 cuvinte pe care le zice mai de demult...nici macar 1 in plus de 1 an de zile!
nu stie sa imite nici un animal (ne arata cu degetul si ne cere sa spunem noi, refuza categoric sa zica si ea), nu raspunde cand e intrebata cum o cheama sau cati ani are, etc. de auzit aude foarte bine, intelege tot si retardata nu e...atunci?! imi este clar ca nu vrea, intrebarea e de ce!?
in nici un caz sa nu va simtiti vinovate ca va laudati cu vorbaretii vostri! repet: ma bucur pentru progresele lor si mi-s tare dragi, ma delectez de fiecare data cand scrieti despre ei!
Cornelia, imi cer scuze daca cumva din randurile mele te-ai simtit cumva atinsa, nu e cazul! pe Stefan l-am admirat tot timpul pentru cat de precoce e, i-am povestit si sotului perlele lui si ne-am amuzat impreuna, mai ales faza cu dulapul n-o mai uit!
Am admirat-o si pe Teodora, pe Iulia, Eva, Dragos, Annelies si altii, desigur sunt mai avansati decat ceilalti la capitolul vorbire, dar mai sunt majoritatea care spun o gramada de cuvinte... iar faptul ca fata mea prefera sa comunice cu "aaa" si alte onomatopee greu de reprodus ma ingrijoreaza. sa nu mai zic de impresia in public
, Aly arata de 3-4 ani si vorbeste de 1, cine nu stie zice ca e handicapata si primesc niste priviri greu de digerat, mai dau si explicatii ca nu raspunde la intrebari si nu vorbeste cu ceilalti copii.
asta este...mai astept, o sa incerc sa caut un psiholog de copii poate o duc.
va pup si va multumesc pentru intelegere si suport, v-am mai spus ca sunteti de milioane!

Album Alyssa
Tdi spune:
tot eu![]()
Cornelia, sa stii ca m-am plans deja de ieri ca aly nu vorbeste dar s-a blocat calculatorul!
referitor la intrebarea ta despre italia, de prea mare ajutor nu pot sa-ti fiu pentru ca noi am calatorit foarte putin (din lipsa de timp, bani si mai ales paranoia mea de drumuri lungi cu masina
). la firenze (florenta) nu am fost dar am zis ca mergem sigur. la milano nu prea ai ce sa vezi, e un fel de bucuresti maaare si aglomerat, centrul (domul) am vazut la tv ca-i in renovare pe dinafara si nu se vede mai nimic. venezia imi amintesc ca ati vazut-o...asta se poate repeta (asa poate ne faceti si o vizita!
). roma sigur merita vazuta, colosseumul, pietele, fantanile...timp sa fie! ar fi fain de vazut napoli istoric si vezuviul dar e cam riscant pe acolo si nu neaparat din cauza vulcanului. eu personal as vrea sa vad orasul matera (este in regiunea basilicata, face parte din patrimoniul unesco, acolo a filmat mel gibson filmul cu Isus) si toscana!
poti sa ma intrebi orice, o sa incerc sa ma informez si iti raspund.
Album Alyssa
Danelutza spune:
Cornelia, Roma e frumoasa, eu nu ma satur sa ma duc acolo, doar ca ma duce sotul cam rar
. Iar de cind e motata n-am facut decit mici opriri cind plecam si venim din concediu, si plimbarea facuta la rude de anul nou. La Napoli eu n-as merge, din motive de mafieeee
. Daca vii la Milano, treci granita si ajungi la mine
.
Teddy nici Isabella nu spune cum o cheama, cred ca e un cuvint foarte greu pentru ea, in schimb spune ca are "doi" ani
, bineinteles numai doi zice nu si ani. Desi pe asta il spune separat. Zice "to", "gli" adica li
, mimi adica bimbi, pipii-copii , deci putine cuvinte si in repertoriul ei. ![]()

monu spune:
Teddy, nu te speria. Alexia pana nu demult comunica prin semne si alte onomatopee. brusc a inceput sa vorbeasca. in cazul ei am impresia ca daca nu e sigura pe ea ca poate pronunta cuvantul refuza sa il pronunte. azi brusc, in plina conversatie cu sotul, m-am trezit ca zice clar "sase" in conditiile in care ea numara doar pana la doi.
cat despre cum o cheama, nici ea nu vrea sa zica iar despre vorbitul cu persoane straine nici vorba. nu scoate un sunet! dar sa mai si zica cum o cheama sau cati ani are! Asa ca ai rabdare ca brusc o sa te trezesti ca vorbeste. numai ca pana atunci ai grija ce vorbesti in prezenta ei ca astia mici au tinere de minte.![]()
![]()
azi alexia cica vorbea la tel si zicea "ok, pa"![]()
. si toate astea le-a invatat intr-o luna!!!
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
babygirl spune:
Ati citit articolul despre www.desprecopii.com/info.asp?id=1075" target="_blank">crizele de isterie ?
nelia spune:
Buna, vai ce bine e sa nu ai nimic de invatat pentru a doua zi!!! Ca treaba am, dar nu ma inghesui... cel putin nu inainte de a mai vedea cinci minute ce faceti.![]()
Nefertari, eu folosesc pentru Agata (si ea a avut dermatita cind era bebelus si are o piele foarte sensibila) OMBRELLE de la L'Oréal, cu factor de protectie 45, pentru copii. Mie mi se pare cea mai buna (si cea mai scumpa de aici!), nu a avut nici o reactie si nici o problema. Acum o folosesc pentru amindoua fetele.
Mercedes, Gabitza, TDI, si Tudora e pasionata de trasul apei la wc, cu conditia sa trinteasca intii capacul, cit mai tare posibil. Numai ca ea nu face nimic la wc, doar ii place sa mai intre in baie din cind in cind, sa inchida capacul si sa traga apa! Noroc ca apa rece e gratuita in Montreal... inca!
Cornelia, ce vorbaret ai tu acolo! Ma bagati la idei, mai fetelor, cu vorbaretii vostri! Ieri am avut intilnirea lunara cu educatoarele Tudorei si mi-a spus ca e isteata foc, ca intelege tot, din prima si fara prea multe cuvinte, mai repede si decit copilasii care vorbesc, ca face jocurile de compozitie cu o dexteritate de copil cu mult peste virsta ei... dar, ca nu vorbeste! Comunica extraordinar de bine (stiu asta, ca eu ma inteleg perfect cu ea), are un fel de a spune tot numai dintr-o privire (e clar ca seamana cu tati, ca eu am nevoie de cuvinte, frate, sa sa ma exprim, si nu putine!
), dar nu pronunta decit 5% in cuvinte. Sint foarte incintate de ea si de evolutia ei, le-am intrebat daca e cazul sa ma ingrijorez (
) in legatura cu nevorbitul ei si m-au spus ca in nici un caz, e mult prea devreme! Abia astept sa vorbeasca si ea, ca sa ma linistesc! Eu am mai trecut o data prin aceeasi situatie, cu Agata, si dupa 2 ani si jumatate cind si-a dat drumul in ambele limbi, o rugam si ma rugam sa taca! Si inca ma mai rog! Sper sa fie la fel si cu Tudora! Interesant cum vorbeste Stefan, are o capacitate foarte matura de a-si exprima sentimentele in cuvinte si chiar de a percepe viitorul (o sa pling la gradinita!).
Tdi, deci stai linistita, ca mai sint copilasi care nu vorbesc! Va veni si rindul lor! Nu vorbeste corect adica, pentru ca altfel turuie pe limba ei si gesticuleaza si da ochii peste cap... poarta niste dialoguri, care de fapt sint monologuri, pe cit de inteligente, pe atit de neinteligibile. Sotul spune ca ea vorbeste, noi nu o intelegem! Mie imi traduce Agata ce spune Tudora si cind greseste, sare Tudora la ea, tzitziind: nuuuu! Si o ia de la inceput cu chinezeasca ei! Nici eu si nici sotul meu nu uitam faza cu dulapul si am introdus-o in tachinarile noastre, asa cum am facut-o cu multe alte vorbe celebre ale unor clasici in viata!
Si faza cu ori bunicu', ori bunicu'!
Ma duc sa mai citesc si articolul despre crizele de isterie (sper ca e vorba si de cele adulte, ca eu sint in pragul uneia!)... si apoi ma car la treaba. Am trei zile la dispozitie sa scot casa la lumina!!! Daca nu o fac, nici nu mai am cum, asa va ramine pina la toamna!
Va pup si va doresc sanatate si numai bine!
Edit: Adrian Pintea era de foarte multa vreme bolnav de ciroza! De cel putin 7 ani cred ca am aflat eu, indirect, chiar de la faimoasa lui sotie. Dumnezeu sa-l odihneasca!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA