Copiluti de mai-iunie 2005 (39) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 29
nelia spune:
Rezultatul de la ecografie si testul de singe: negativ.
Deci am unda verde sa le spunem fetelor si... sa-mi schimb semnatura si... Gabitza, infrumuseteaza lista in dreptul meu, te rog frumos. Dar la mine poti sa pui direct
... Glumesc!
CORNELIA
www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
gabitzam spune:
Si ce e nu s-a vazut??
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Nu, ca e vorba de ecografia de pe 25 mai, nu am facut alta noua, poate pe 20 iunie cind merg la doctor pentru ultima vizita, daca nu se vede (ecograful nefiind unul performant), atunci in iulie, Tutunaru.
CORNELIA
www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Oana C spune:
Chiar daca spuneam ca nu o sa ma mai pling de Eva aici, nu ma pot abtine. Vreau sa va intreb si pe voi daca e normal ce a inceput sa faca, daca ati mai vazut asa ceva.
De vreo 3 zile, de fiecare data cind mergem in parc si vede ca sint alti copilasi cu parinti acolo, se agatza de mine sa o iau in brate si se pune pe un plins isteric, de atrage toate privirile!!!
O iau in brate, ca altfel s-au catzara ea singura, si sta lipita-lipita de mine minute in sir. Daca vreau sa o las pe jos, sa stea singura in picioare, isi ridica picioarele in sus, ca sa nu o las pe jos, parca o arde! Si urla si mai tare!
De 3 zile nu mai pot sa o duc nicaieri. Adica am dus-o in parc si m-a facut de tot rahatul de fiecare data. Sa vedeti ce priviri imi trag mamele de acolo, ca si cum "iote si salbatica asta, nu a mai vazut copii in viata ei!" si se uita foarte insistent la mine. Ieri (dupa-amiaza) nu am mai putut, nu vroia sa intre in parc deloc, statea numai la poarta, asta dupa 5 min de stat la mine in brate. Pina cind chinezoaicele care erau in parc cu plozii lor au inceput sa vorbeasca intre ele, sa arata cu mina inspre noi si sa faca fetze curioase! Am arunca-o pe Eva inapoi in carut si am adus-o in casa, furioasa!
Azi, la Gymboree, la fel. Numai in brate la mine a stat vreo 7 min, zbierind! Si, la fel, mamele de acolo au inceput sa se uite ca la monstru la noi (nu le-am mai vazut pina acum, deci alea nu stiu ca o duc pe Eva la gymboree de f mult timp). Cine stie ce-or fi crezut, ca imi tin copilul legat in casa toata ziua. Am dus-o pe Eva intr-un colt, singura, si i-am explicat cit se poate de serios ca nu o raneste nimeni acolo, ca toti ceilalti copii se joaca frumos, iar daca nu merge si ea sa se joace, plecam acasa. Normal ca si-a revenit si a inceput sa se joace, sa rida, sa vorbeasca.
Nu stiu ce sa mai cred. Cu cei pe care ii cunoaste este bine, nu face asa. Dar cum vede copii sau mame pe care nu ii stie, face parca e apucata!!! Mi-e asa de rusine sa o duc pe undeva. Ma gindesc cu groaza ce-o sa faca la ziua ei, pentru ca avem invitati pe care nu i-a mai vazut de f mult timp si probabil i-a uitat (copii si parinti).
Poate sa fie vreo legatura cu faptul ca Amelia, "prietena" ei, de fiecare data cum o prinde incepe sa o chinuie? Ieri dimineata, eram in parc cu Amelia si mama ei; fetele se jucau, adica Amelia o impingea pe Eva, o lovea, maica-sa se facea ca nu vede, eu incercam sa o trag pe Eva la o parte, numai ca sa nu ma iau de copchila aia (e cu 10 luni mai mare decit Eva). Apoi Amelia a inceput sa o stringa fff tare de brat, pina cind Eva s-a inrosit toata, apoi, inca stringindu-i bratul, a inceput sa o intepe cu o aschie de lemn. La fel, maica-sa a vazut asta, dar imediat a intors capul in alta parte. Fiica-mea, saraca, aproape incepuse sa plinga. Ea care oricit de tare se loveste nu plinge. Si s-a uitat mirata la mine ca ce se intimpla.
Toate rautatile Ameliei au inceput acum citeva zile si ma gindesc sa nu o fi speriat-o pe Eva. Dar Eva inca se joaca cu ea si o striga toata ziua ... Iar mama ei este insarcinata; o sa aiba un baietel in septembrie.
Oare ce se intimpla cu Eva si cum ar trebui sa reactionez la indiferenta mamei fata de rautatile Ameliei???
Eu m-am gindit sa ii spun eu ca nu e frumos sa o raneasca pe Eva, iar daca nu se opreste, Eva nu o sa se mai joace cu ea. Dar ce-o sa spuna femeia aia ca ma iau de fiica-sa?
Si nici nu vreau ca Eva sa invete ca e ok sa raneasca, sa loveasca si sa impinga alti copilasi. Ea nu stie sa faca asa ceva deocamdata, dar sigur o sa invete curind, daca Amelia nu se opreste.
Si ce-i cu crizele de sperietura de la grupurile de copii???
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
nelia spune:
Oana, eu zic ca e o perioada, care va trece. Poate ca trauma din spital abia acum isi spune cuvintul, poate ca si reactia Ameliei sa o fi facut sa creada ca toti copiii ii vor face la fel... Eu nu as mai duce-o un timp nicaieri, doar la aer in fata casei si atit. Si daca vrea in brate, as tine-o in brate. Un timp, pina uita ce a speriat-o. Sau cere-i sa-ti explice ce s-a intimplat, de ce se comporta asa... si daca nu vrea, roag-o sa deseneze ce nu poate sa spuna in cuvinte. Probabil, ca si mine, vei ramine surprinsa de cite poate exprima un copil mic printr-o mizgalitura de desen. Explica-i de fiecare data cind plecati de acasa, cu lux de amanunte, in cuvinte simple, pe intelesul ei, unde plecati si de ce, insistind pe avantajele acestei iesiri - woau, iti dai seama Eva, ca te vei juca cu copilasi, ca vei cinta... ca va face ceva ce stii ca ei ii place sa faca in locul respectiv, ca vom cumpara nu stiu ce, ca vom vedea ceva... Dar in nici intr-un caz nu as forta-o sa faca ceea ce nu vrea si i-as arata cu blindete ca sint alaturi de ea, oricind are nevoie, numai ca ea are nevoie de copilasi cu care sa se joace, ca tu esti mare si nu poti sa te joci cu ea asa cum fac copilasii. Ca pentru tine nu e nici o problema daca ea face asa, tu poti sa o tii in brate oricit, numai ca asta inseamna sa stati doar asa, nu tu parc, nu tu magazine, nu tu cumparaturi (da-i exemplu o jucarie noua pe care voiai sa i-o cumperi, dar nu o mai poti face pentru ca ea reactioneaza asa in public si tu nu vrei sa o faci sa sufere). Repet, eu zic ca e o perioada, care va trece foarte repede.
Dar in acelasi timp, e curios ce se intimpla intre cele doua fetite si de ce!?! Spui ca reactia Ameliei e recenta, deci nu s-a comportat asa dintotdeauna cu Eva. Ai putea sa incepi discutia cu mama Ameliei, luind-o prin invaluire: oare de ce crezi tu ca se comporta fetele asa (insista pe faptul ca amindoua au un comportament nou, nu numai Amelia). Oare ce ar trebui sa facem ca sa le imprietenim din nou... Eu cred ca fetita se razbuna! Stie ca mami are un bebelus in burtica, daca nu stie, simte si se razbuna micuta cum poate, pe cineva mai slab decit ea si a gasit-o pe Eva. Poate ca trebuie sa i se explice cu mai multa blindete despre schimbarile viitoare din familia lor, sa se insiste pe avantajele surorii mai mari... si ce norocoasa e ea ca va avea un fratior, spre deosebire de altii copii (Eva) care nu vor avea... inca. Dar sper ca o vei lasa si pe Eva sa se joace putin cu el, nu? Ma rog, sau chestii de genul acesta.
CORNELIA
patriciaRO spune:
Diana si Bianca
Sa ramaneti la fel de dragi ca panba acuma si sa fiti sanatoase!
Noi suntem bine, Pifosul a scapat de muci, se mai ineaca din cand in cand, insa ocazional. Ma bucur ca am scapat de febra, ca asta ma termina la el... Am fost si ne-am plimbat cu bicicletele cu tati, mergem afara zilnic ca in lipsa de calculator si cu treburile in casa terminate, iesim afara ca ne plictisim altfel, mai ales ca este fff cald... si cand mai adie un pic de evant este tare bine...
Eu tot astept si sper ca-mi va veni calculatorul cel nou fiindca rabdarea mea a ajuns la capat ca intru de pe Pda in timpul zilei, insa rapid, ca ma enerveaza ca nu pot scrie foarte mult pe el ca ma chinui cu ecranul! dar sper sa se rezolve cumva!
Am facut azi ceva bun de papa, asa ca va invit. Piure cu carnita, reteta care i-am dat-o si Laurei si o face mereu...
http://img101.mytextgraphics.com/photolava/2007/06/08/img4956-46qymtvnz.jpg
Beatrice, mami de
Alex pifos
Danelutza spune:
Bea eu am mincat in seara asta o rosie si o felie de pepene rosu, iar tu ce-mi faci... 

Nelia imi place semnatura noua 
Oana de obicei eu le explic copiilor care o lovesc pe Isabella, chiar in prezenta mamelor care tac si inghit, iar daca nu le place... pa si pusi. Nu ma cert cu nimeni, asta in mod sigur ca nu, dar le spun ca daca lovesc nu se va mai juca nici un copil cu ei. Si Isabella are momente cind se lipeste de mine, asta doar cind se apropie de ea copii care lovesc. Parerea mea e sa incerci o perioada sa nu se mai vada cu fetita respectiva, o duci in alta parte la joaca, in parc sa te plimbi cu ea, nu o poti tine acasa mereu, ca dupa aia, chiar ca se sperie de toti.
Adina am citit articolul, e adevarat ca atunci cind urlam la Isabella urla si ea mai rau decit mine. Dar de cind sintem fetita de doi ani, nu o mai cert deloc, daca greseste ma supar pe ea si vad ca merge treaba. Am citit de cortizon, ufff, din asta ia sotul meu la greu de doi ani de zile, cica tine sub control evolutia bolii. Nu ma pricep la cortizon injectabil, probabil e altfel, mai ales ca se face la copii.
Elisor, Laura fac prezenta daca nu apareti.

Danelutza spune:
La multi ani, SARA !
La multi ani, IOACHIM !
La multi ani, ALEXANDRU !

Androix spune:
quote:
Originally posted by Oana C
Chiar daca spuneam ca nu o sa ma mai pling de Eva aici, nu ma pot abtine. Vreau sa va intreb si pe voi daca e normal ce a inceput sa faca, daca ati mai vazut asa ceva.
De vreo 3 zile, de fiecare data cind mergem in parc si vede ca sint alti copilasi cu parinti acolo, se agatza de mine sa o iau in brate si se pune pe un plins isteric, de atrage toate privirile!!!
O iau in brate, ca altfel s-au catzara ea singura, si sta lipita-lipita de mine minute in sir. Daca vreau sa o las pe jos, sa stea singura in picioare, isi ridica picioarele in sus, ca sa nu o las pe jos, parca o arde! Si urla si mai tare!
De 3 zile nu mai pot sa o duc nicaieri. Adica am dus-o in parc si m-a facut de tot rahatul de fiecare data. Sa vedeti ce priviri imi trag mamele de acolo, ca si cum "iote si salbatica asta, nu a mai vazut copii in viata ei!" si se uita foarte insistent la mine.
Oana, nu te mai gandi la asta. Spun si eu, dar in realitate nici eu nu pot sa nu iau in seama asta. De fapt cred ca intr-un moment de criza, cand copilul plange si se tavaleste pe jos suntem atat de stresate, speriate incat avem impresia ca se uita toata lumea la noi si gandesc ca nu suntem in stare de copiii nostri. Eu mereu ma gandesc ca vazandu-ma si cu caruciorul zic: ia uite-o si p-asta, ce i-or fi trebuit doi cand nu e in stare sa educe unul. Dar le raspund si eu cu obida, in gand
Nu cred ca este ceva in neregula cu Eva. Dar totusi a avut o perioada mai grea acum cu operatia si probabil din cauza asta, se va obisnui iar cu copiii, important e s-o iei tu cu binisorul, sa mergi cu ea langa alti copii cand se linisteste si sa-i expici cu blandete ce frumos se poate juca cu alti copilasi.
In ce priveste pretena Amelia, ma-sa daca e nesi, nu te sfii sa-i faci tu educatie, in nici un caz daca o loveste pe Eva nu sta impasibila pentru ca ti-e jena sa intervii. Ea micutza s-a uitat la tine si astepta sa intervii. Eu nu am stresul asta: adik nu-l las pe Filip sa loveasca alti copii dar daca altul il altoieste fara motiv asa din senin intervin si ii explic eu ca nu e frumos daca mama lui se face ca nu vede. A, si Amelia s-ar putea sa reactioneze asa din cauza burtii pe care o vede din ce in ce mai evidenta, semn ca povestile cu bebelusul din burtica pe care il aduce barza acum nu sunt doar de adormit copiii ci treaba e pe bune.
Gata ca imi pica okii in gura. Nu inainte de a ura si eu La multi ani, sa ne traiasca toti copilasii! Nu mai apuc sa fac urari individuale asa ca-i urez pe toti odata.
Asa si mai vreau sa intreb de Cuscraaaaaaaaa unde esti? Mi-e dor sa te citesc.
O imbratisare pentru copilutii bolnavi, insanatosire grabnica! Va pup!
Andreea, mama de Filip si Georgia
elly_b spune:
LA MULTI ANI BIANCA! 
Gabitza, Mercedes, vad eu ca in curand dormiti fara pampers. Si atunci Gabitza la revedere alea 15 min pana suna ceasul
O sa sari ca arsa la primul scrancet. Asa ca mine ..... 
Tdi am avut zebre australiene. Mi-au mancat zilele la propriu. Si eu sunt de acceasi parere. Placere, mila, dar sunt imputite pasarile. Nu merita mai ales cu un copil mic, decat daca ai curte generoasa si un aviar. Daca vrei sa te amuzi aici
Zau teddy nu-ti face griji din cauza Alyssei. Daca ai fi o mama
, nu ai mai fi aici. Este un copil minunat si are ritmul ei propriu in ceea ce priveste vorbirea. Mai mult gandeste-te ca ii este greu sa auda concomitent 2 limbi si sa le inteleaga. Una acasa si alta cand iese pe usa. Ea in care sa se exprime? Nu-ti spun sa te bucuri dar noi astia mai „inzestrati” in ale vorbitului nu am specificat si momentele cand iti scapa un „TAAAACI” de te stie tot blocul
Cand nu poti vb la tel ca vrea si copilul nu conteaza cu cine
Cand nu poti sa vb cu cineva face to face ca „mama, nu mai vobi cu x, vobeste cu mine”
Cand nu te poti uita intr-o directie ca „mama uita-te la mine”
si lista poate continua....
Uite un exemplu ... eu aveam aceleasi probleme anul trecut pe vremea asta cand citeam pe aici ce de cuvintele spuneau unii dintre copiluti iar gaga numai mama, tata, apa, papa. Si ma plangeam unei pritene psiholog, si unul f bun. Iar ea mi-a spus povestea fetitei unor prieteni de-ai ei care pana la 3 ani nu a scos nici un cuvant. Dar nici unul. In rest un copil absolut normal, chiar inteligent se putea spune. Facea lucruri normale pt varsta ei dar si unele mult peste varsta. Doar ca nu vorbea. Parintii disperati. Au mers cu copilul la psiholog, logoped, neurolog si copilul ... nimic. Perfect sanatos. Si putin dupa 3 ani s-a hotarat fetita sa vorbeasca. Si cand a inceput, a vorbit perfect si nici ca s-a mai oprit 
Nelia, felicitari pt rezultat
Pe cuvant ca inteleapta si rabdatoare esti .... eu, in schimb, am tensiunea 20 in 5 secunde.
Oana, ori nu mai lasi copilul sa se joace cu minunatia Amelia, ori ai o discutie serioasa cu maica-sa. Nu mai exista macar un copil cu care Eva se vede zilnic, dar pasnic? Du-o cateva zile sa se joace doar cu el sau cu aceia pe care-i sti. Sau invita-i la voi. Lasa-i o perioada de respiro. Isi va reveni singura. Noi asa am patit dupa cele 3 zile memorabile de cresa. Dintr-un copil sociabil se transformase intr-unul isteric.eram cu nervii la pamant. Dar am stat cu ea in permanenta, am dus-o numai in locuri care stiam ca-i plac, in prezenta persoanele care-i placeau, vizite placute etc. Incet, incet si-a revenit.
Iar de restu’ ... Eu spre exemplu cand mi se intampla lucruri asemanatoare in parc si vad ca parintele se uita ca boul ma iau direct de copil, explicandu-i ca nu este frumos etc ... asta o data de 2 ori. Daca se repeta la nesfarsit si boul nu are nici o reactie am grija sa tip „aloooo, tu chiar nu intelegi sa te joci frumos?” suficient de tare cat sa auda si copilul si boul. Si atunci ori se sperie si pe potoleste copilul ori are boul vreo reactie, ca normal, a tipat cineva la odrasla. Chiar azi m-am desfasurat cu 2 pustani.
Nu suport nesimtirea si indiferenta la unii parinti.
Patricia, trebuie sa am si eu reteta 
mami de
annelies (30.06.2005)
urmeaza poze noi :D