Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna seara la mamici, albinute si bondarei!

Gabi78 exact cu ti-a raspuns si Elyanna -Daipers Air la Cora, mie mi s-au partu cei mai convenabili calitate-pret si am vazut ca sunt si de mai multe dimensiuni. Noua ne-a luat tati acum happy, ca era oferta la metro...da` ne sunt cam mari...

Azi am reusit sa ajung la coafor sa ma epilez..pe picioare..ca de abia aku s-au oprit lohiile, la aproape 7 saptamini de abia astept sa merg la dr sa vad cum stau, ca pe mine ma cam doare operatia
Miine ma duc sa continui programul de infrumusetare...ca duminica avem botezul si vreau sa fiu o mamica-frumusica...chiar daca arat ca o balenuta si mai am si cumparaturi de facut..

Dormitul cu bb in pat - n-am fost niciodata de acord, o singura data a pus-o sotul intre noi dimineata pe la 6 ...da` am decretat ca nu se mai repeta. Sotu a mai dormit cu ea ba pe piept, ba linga ea...si io faceam planton pe linga ei..

Diversificare nu stiu ce sa zic..noi de abia peste vreo saptamina avem intilnire cu dr,asa ca de abia atunci o sa vorbim, oricum si eu ma inscriu la capitolul -de ce sa ne grabim? astept niste argumente pertinente..nu doar ca asa e la moda acum..

Pupici
roxygeo si bebe teodora maria 13.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Diversificarea in lun a a6a ca asa vreau eu.Motivele pt care medicul lui Sherbi a recomandat mai devreme sunt din categoria ca "asa vrea el" si nu ma conving nici pe mine.Bravo Sherbi!Sunt convinsa ca pasarelele atle stiu ele ceva.
KK alimentat la san Victor face uneori la 4 zile sau nici macar;dupa 4 zile bag o bere fara alcool in alimentatie sau un mar ionatan si face singur;daca nu merge bag varful supozitorului si ma joc cu el.Am renuntat sa mai bag supozitor intreg sau termimetru.Nu vreau sa aibe un colon lenes.
Intalnire venim cu carutul in Carol pe la 16.Iunita daca ai primit mesajul meu cu nr de tel suna-ma sa plecam impreuna.Noi nu am facut nimic reprezentativ(tricou, body seapca..) pat ca fimiu mai nou adoarme imediat dupa masa si nu-i chip sa-l iau afara.Se trezeste la 1 ora ce-i drept dar eu deja am alta treaba si nu mai ies.PLUS CA E GREU SA COBOR 4 ETAJE CU UN BAIAT DE 7 KG SI UNCARUT DE 12kg
Dormitul cu bb in pat nu sunt de acord sa cresc un copil frustrat, dependent de mama care sa nu fie capabil sa se linisteasac singur.Am dormit cu el pe burta cand il durea tare si nu putea da gazele afara si atunci cu mare fricaaa...sa nu-l scap .Dar asta s-a intamplat de 2-3 ori;in rest baiatul meu doarme in patul lui si ziua, uneori, in sezlongul lui cu albinute pe care le admira pana i se inchid ochii.
Pediatru unii au facut faculta cu cheile de la Cielo,altii s-au sclerozat si au uitat cu ce se manaca dar toti stiu ce spun.Eu cred ca un pediatru bun e cel care este si parinte, care stie sa linisteasca un copil, sa-l observe si sa-l diagnosticheze si nu cel care da medicamente la orice plans de copil doar ca "poate e de la colici" si hai sa incercam si cu asta.Eu nu sunt prea multumita de pediatra mea asa ca voi merge la Malcoci la dr.Stanciu Adriande la Budimex.Pe parinti gasiti o lista cu pediatri si pareri despre ei si cazuri concrete.Si nu e nici f.scump.E 30 de lei consultatia.Dr.Craciun de la Cantacuzino vine si acasa dar are 50 consult la cabinet si 100 acasa.
Un pediatru celebru care recomanda sa dormi cu copilul in pat si sa ii satisfaci orice nevoie ca vezi doamne "nu exista rasfat pana la 3 luni" nu mai are copil pt ca fisu s-a sinucis.Oare era prea frustrat ca la tinut masa in poala in copilarie si la adolescenta nu a putut sa accepte ca in viata mai exista si cuvantul NU?Sau de ce?.Cineva spunea ca avem copii pe care ii creem si eu cred au tarie asta.
Sotul nu vine maine;va veni doar sa ne ia.Motive de cearta ar fi cele expuse de o mamica(scuze ca nu mai tin minte care-neuron in vacanta) ca a fost invatat de acasa de mama lui sa nu faca nimic si e greu sa te trezesti la 30 de ani cu un copil si sa nu mai ai timp de iesit cu baietii sau de calculator.Si mie imi e greu fara iesiri dar parca nu fac asa urat ca el; astept si de la el ceva;mai multa initiativa.MAi noi ii facem baie lui Victor impreuna si vad ca e mai bine.Pana la urma se mai linistesc apele.Eu am baiat si sper sa fie un sot bun si asta sigur e responsabilitatea mea sa-l invat ca in viata ca sa primesti trebuie sa si oferi si ca bucataria/baia nu sunt doar pentru femei sau doar pt mancat/spalat ci mai trebuiesc si intretinute.
Ne vedem maine.
pentru toti copii nostrii si ai cunoscutilor.LA MULTI ANI! SA NE TRAIASCA!

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Buna seara fetelor!
Baietelul meu a facut azi 2 luni si a facut vaccinul. Inca nu a avut febra, insa pediatra mi-a zis sa ii bag un eferalgan supozitor. Dar sunt ingrijorata ca a luat in 1 luna 1 kl, si acum 590 gr. In ultima saptamana a luat 40 de gr. E normal sa ea asa putin intr-o saptamana, in celelalte 3 aluat 190, 180, 180. Dr. pediatra mi-a zis sa ii fac urocultura si coprocultura, sa nu aiba ceva. Si lui ii curge un ochisor, dar sper sa ii treaca ca sa nu ajungem la operatie. De ce nu este buna crema de soare? Cine v-a zis ca nu este buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Buna,mamici si bebei
Eu n-am mai scris de o doua saptamani,am revenit acasa dupa o mica vacanta.Sotul a fost in Romanai si a adus-o pe mama,acum ma simt si eu mai bine mai ales ca de luni sotul incepe munca dupa 2 luni, obisnuita cu el...

Eu mereu am citit in carti si am auzit ca pana la 3 luni copilul nu devine un rasfatat dar incep sa ma indoiesc pt ca al meu Carl deja cere sa fie leganat mai mereu,cand sunt langa el si ii vorbesc e totul ok daca nu-l mai bag in seama incepe sa scanceasca.Mai nou vad ca il mai linisteste un pic televizorul si mai uita de mine.De o saptamana nu mai dorm cu el in pat si il pun in acel cosulet de la londou si apoi in patut si vad ca doarme dar de la 3.30 cand aici se lumineaza are somnul foarte usor si se trezeste din orice.
In continuare ii dau lapte doar de la sanul drept ca stangul e in pauza si sper ca macar sa-l alaptez pana pe la 4 luni.

Azi am mers la controlul de 8 saptamani pt mine si maine mi-a facut o programare la spital pt un control mai amanuntit pt ca eu inca mai sangerez si destul de multisor si cum s-a uitat doctorul a zis ca e posibil sa fie de la uter.Sper sa imi dea vesti bune si sa nu fie nimik mai grav.Maine imi vine si asistenta acasa,grea zi..

Carl a scapat cu limbuta,nu mai avem probleme,am luat de la farmacie ceva,cred ca e glicerina ca cea de care ziceati si voi.Aici daca mergi cu bebe la medic,pana la 2 ani nu-ti da nimik pt el dar ma stresa limbuta lui ca incepea sa fie albastra si am incercat pe proprie raspundere si a fost bine.

Greutatea in timpul sarcinii mi-a ajuns la 20kg plus dar norocul meu ca inainte eram mai slabuta si asta a facut sa nu par prea mare.Acum am ramas cu 10kg plus si cel mai tare ma deranjeaza burta care a ramas si gusa fetelor,o uraaaaaaaaaaassssccc

Relatia de cuplu - si eu am avut si am momente cand imi vine sa tip la sot dar ma controlez,ca imi dau seama ca mici prostii acum,ne pot raci relatia.Cum s-a mai spus,s-au intamplat multe cazuri cand relatiile nu au mai fost la fel dupa aparitia unui bebe si nu-mi doresc.

Pe 10iunie avem si noi botezul,am emotii mari,sunt sigura ca voi plange

Acum ma retrag sa dorm putin ca doar ce l-am adormit pe bebe.
Noapte buna!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Am uitat sa va urez petrecere frumoasa maine si sa aveti parte de o zi frumoasa.Asteptam povesti si chiar poze de la intalnire!

Martutza - suna asa de grav pt mine cum spui un "copil frustat si dependent de mama".Eu de o saptamana il pun in cosulet sa doarma,dar daca ar plange si nu ar vrea l-as lua cu mine in pat.Un bebe la 8 saptamani mi-e greu sa-l numesc frustat,el are nevoie de dragoste si daca asta se numeste frustat eu l-as face daca el va cere.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am fost la pediatru... sunt bolnavior amandoi... rino-faringita... Termin cu mandra cu medicamentele, incep cu ei Asta este...
I- acntarit, masurat... si suntem in categoria fotomodele... si conducem detasat...
Andrei: 4400g si 56 cm (adica a luat 500g si 3 cm intr-o luna )
Mihai: 4550g si 56 cm (adica a luat 350g si 2 cm intr-o luna )
Macar Andrei si-a dublat greutatea de la nastere... da' Mihai...
Si ca sa nu ma apuce pandaliile... ma incurajes singura ca mandra era tot atat la 3 luni, numai ca ea sa- nascut cu 500/900 g mai mare decat baietii
Asa ca una peste alta stam bine
Pediatrul (ca deobicei) mi-a spus ca au crescut foooarte bine ... noroc cu doctorul, care mereu a stiut sa ma incurajeze si sa nu ma faca sa intru in panica...
Asa ca sa nu va mai aud ca ai vostri au luat putin in greutate... nu ne bate nimeni la capitolul asta

sherbi al meu vine... trebe sa ne aduca, si sa stea macar cu Elena...

mari-lu lasa-l mai usor... si daca face, nu ii reprosa ca nu face bine... asa le iese ... am si eu un exemplar acasa... am invatat sa ma multumesc (de cele mai multe ori) cu ce face, chiar daca e loc de ma bine... Si eu am fixuri si pitici muuulti... dar ma tratez... Daca da cu aspiratorul, si nu e chiar ca atunci cand fac eu, zic saru'mana si pt. asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

A... uitam... am intrebat dr. daca trebe sa-i trezesc, avand in vedere ca mananca putin si, dupa cum se vede, au luat putin in greutate... si a spus NU, zi mersi ca te lasa sa dormi, sunteti niste fericiti

Si n-a zis nimic de diversificare... ma mir... la mandra, pe la 3 luni jumate mi-a zis sa incep

flopici mai sunt destui bb-ei care fac asa rar... Asta nu inseamna ca e constipata... asa ca fara supozitor...
Si mergeti la mare... e f.f. bine p.t ei. Poti sa iesi cu pitica la plaja cat mai devreme, pana la 10 si pe urma de la 17 pana cand vrei tu.
Nici pt. noi, astia mari, nu-i indicat sa stam mai mult... asa ca puteti sa stati toti 3 la plaja.

tzuna cred ca si eu incep diversificarea tot cu cereale... mai ales ca am doua fotomodele... Nu m-am hotarat daca incepem la 4, la 5 sau la 6 luni... sa vad cum iau in greutate si luna asta... si daca tot asa... 300 g/luna... atunci cred ca le bag cereale la 4 luni.

stefaniya tinem pumnii sa fie totul bine si frumos la botez

Nu mai stiu cine intreba... noi mergem la pediatrul lunar, pana la 1 an, apoi la 2-3 luni pana la 2 ani... Si de la 2 ani cand e nevoie... si la vaccinul de 2 ani jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

banuiesc ca si dormitul in pat cu bb, tot la categoria subiecte controversate intra.

eu una nu stiu cum e mai bine. inainte sa nasc imi facusem un traseu educational foarte elaborat. cand mi-am vazut micutzul, au disparut toate ideile ca prin minune.
eu reactionez fix instinctual. si drept urmare, pe zi sta cu mine in living pe canapea si se converseaza cu bondarul. cand maraie il mai pun la san, il mai legan in brate, mai vb cu el, apoi il las jos. seara il culca ta-su pe la 11-12 noaptea si primul somn care e de 4 ore il face la el in patut. apoi la masa il pun la mine in pat cat mananca si apoi il pun le el in patut. si tot asa pana pleaca tati la munca si eu il iau sa-i dau sa manance si ramane pana ma trezesc definitiv cu mine in pat.
mie nu mi-e frica sa dorm cu el. la inceput, cand manca la 2 ore il tineam toata noaptea cu mine. era disperat ta-su ca ma sui pe el. nici vorba. si dormeam bustean cu el lipit de mine si ma intorceam pe toate partile.
chiar nu stiu cum e mai bine. nici eu nu sunt de acord ca ar deveni copilul frustrat din cauza asta. cel mai bun exemplu pt. mine este finuta mea care are aproape 3 ani si este un copil nemaipomenit de destept (bine, aici conteaza si bagajul genetic nu numai educatia si modul de crestere) si care a dormit si doarme cu maica-sa si acum. nu am nimic sa-i reprosez copilei, e perfecta. cat despre frustrari, nici vorba de asa ceva.
eu gandesc asa...am un copil si vreau sa-l tin in brate acum, nu la 20 de ani cand o sa vrea sa-l tina alta femeie, nu ma-sa. si am un copil, nu 10 ca sa nu am maini suficiente pentru toti. sa nu radeti de gandirea mea mai din popor

era buna acum ALIONUSHCA sa ne mai spuna ce parere are medicul rus despre asta. mie imi placea ce scria omu' in carte.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Nici eu nu mai tin pasul, cum plec un pic cum umpleti pagini ntregi.
Karra, mare dreptate ai.Io recunosc, sunt de teapa lu' Madaroz, din alea care s-au indragostit iremediabil de copil. Imi vine sa-l mananc si sa-l super cocolosesc.As sta cu el in bratze toata ziua si esarfa de asta am luat-o sa-mi fie mai usor cu el in bratze
Imi dau seama ca sunt exagearata, oricum acum muuult mai putin decit la inceput. Si problema e ca asa eram cu tati inainte de a veni gongutza asta, il rasfatam, il cocoloseam si acum va dati seama ca simte lipsa.Si el imi tot spune ca ii e dor de vremurile cind il rasfatam...sper sa bag la cap. Am avut certuri cu scantei, daca pot spune asa desi eu nu prea stiu sa ma cert.Cand se infierbanta spiritele ma uit la el, incerc sa ma vad pe mine din afara si ma pufneste rasu'.Noroc cu asta si cu faptul ca ne iubim
Copilu' meu vorbeste .Azi dimineatza m-a luat cu neee, neee, neee, se uita la mine si radea in hohote! Cum sa nu-ti vina sa-l mananci? Zicea sotul ca "neee" inseamna:"nu, nu tot fatza asta!"
Eu as dormi cu copilu' non-stop, da' stiu ca nu e bine...pentru familie si ma abtin.In plus daca dorm noaptea, obosita fiind e mai usor sa-i dau sa pape lungita in pat si nu-mi place ca nu ma trezesc ca lumea. Ati inteles ce vreau sa zic?
Asa, cand ii dau sa manance vin in sufragerie( ma spal si pe fatza sa-mi sara somnul)
Cand dorm cu el il pun sus, langa capul meu si asa sunt sigura ca nu ma dau peste el.V-am spus, sunt indragostita Dormim peste zi, ca oricum se trezeste cand ma ridic de langa el, asa ca raman acolo si ori citesc, ori nani si eu.
Diversificare, eu o sa respect ce zic doctorii de aici si n-o sa incep decia la 5-6 luni.dupa cum imi spune doctorul.Sper sa am lapte pana atunci sa satur copilul.
Somn usor, pup fetele. Pe maine

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Mihaela,

Ioanaradu, noi avem bebelina mitraliera

Karra, tot respectul pentru ce ai scris legat atentia pentru copiii nostri mai mari - sotii. Nici eu nu as fi putut sa o spun mai bine. Asadar, fetelor, aduceti-va aminte ca daca nu ar fi fost ei, nu ar fi existat nici comorile pe care le tineti acum in brate. Minunat, Karra!

Ela, uite si de la mine un sfat, putin mai costisitor poate: cumpara un babyphone, cel de la tefal am inteles ca e ieftin si bun, instaleaza-l in camera la Thea si tu - tzushti in patutz linga tati. Asa e bine si corect, pentru toti trei. Noi dormim claie peste gramada in aceeasi camera, dar asta din ratiuni de spatiu. Vom rezolva problema cit de curind, pentru ca e mai bine pt copil - in primul rind - sa aiba spatiul lui personal. Mai ales daca spui ca Thea deja plinge cind nu te simte in preajma. Si mie imi place pediatrul tau dar habar n-am ce sa-ti zic despre intepatura in

Si eu dorm cu grija cind e Maya linga mine. N-am dormit asa decit in spital, cind aveam patul linga geam si batea vintul ca pe Ceahlau, ea pe burtica, asezata pe pieptul meu, si amindoua sub patura aia tip frunza A, si mi s-a mai intimplat o kestie: Maya minca cu mine in pat, in nestire, iar eu dormeam ca valiza in gara. Si uite asa vomita saracutza la surplus de i-am dat stomacul peste cap.

Si eu am pasarici legate de diversificare. Din cite stiu eu, ESTE UNANIM ACCEPTAT ca pina la 4 luni stomacul de bebe nu proceseaza decit lapte, si ca orice altceva viziteaza stomacul si atit. Adica nu le face nici rau, nici bine. Asa ca poate, dupa patru luni incolo, o sa incep sa ii dau niste suculet asa, sa guste si Maya ceva dulce

Eu in parcul Carol ma indoiesc ca voi ajunge...

Azi ne-am plimbat prin ploaieeee, am avut aparatoare la carutz si a dormit Maya mea....

Absolutaaaaaaaaaaaaaaaa, Alionuscaaaaaaaaa, unde sunteti?

Andreea20, si eu cam la fel cu programul. Ziua nu reusesc sa fac mai nimic, dar ma prinde ora 2 am cu

Cheburashka, da, faptul ca pediatrele pe care le-ai consultat au peste 60 de ani are o mare importanta in ceea ce iti spun. Skimba pediatra, daca vrei iti recomand eu pe cineva. Eu am doua pediatre si combin ce imi spune fiecare. Dar de obicei imi cam spun acelasi lucru. Pupa-le-ash!

ElenaGiulia, n-am mai auzit de intepeneala la bebei! Consulta un doctor, sau mai multi chiar, ca vad ca e plin de nebuni in tagma asta a lui Asclepio... Si... sotul tau ce spune de faptul ca l-ai exilat?

Flopiiiiiiiici, lasa copilul in pace cu kk. Voi chiar nu cititi postarile? Ieri am scris ca la copiii alaptati la sin e normal sa faca si la distanta de 9-10 zile, oricit de ciudat ar parea! E semn ca asimileaza foarte bine laptele, asadar atita timo cit e vesel, maninca, nu se screme etc, n-ai de ce sa kinui copilu'! Pe de alta parte, daca mama are probleme de constipatie, atunci si bb are aceeasi problema, iar tu tb sa maninci alimentele potrivite. Distractie placuta la mare!

Vaaaaaaaaai, Sherbi, ce urit scrii

Din ciclul "kk zburator", Maya s-a kkt in parul meu, cit ma aplecam eu sa iau un pampers nou Asta da noroc, m-a pictat cu 6/49

Capitolul rasfatz: din prima clipa (spun multi), copiii sunt niste speculanti, Irezistibili, e drept. Asa ca eu nu cred chestia cu "nu exista rasfatz pina la 3 luni", si asta o spun din proprie experienta.

Stefania, ai mare grija cu sinii: o alta mamica de pe aici alapta dintr-un singur sin si, dupa ce copilul a fost intarcat, a ramas cu sinii foarte diferiti ca marime!!! Nu stiu sa-ti dau detalii, dar ar fi bine sa cercetezi problema. Multa sanatate!

Amma, ti-am trimis la un moment dat un PM Era o rugaminte, desigur

Noapte buna!

Vaaaai, uitam ce era mai important: NU SUNT GRAVIDOASA!

LA MULTI ANI MEY COPII!

www.woow.ro/prezentare/Copilaria_generatiei_X.htm" target="_blank">CADOUL VOSTRU DE 1 IUNIE

Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput