Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 25
flopici spune:
Buna seara stup!
Legat de probleme la picioruse sa va povestesc ce am patit eu. Din spital am plecat cu diagnostic de platfus si recomandare catre kinetoterapeut.
Dr. pediatru mi-a zis insa ca picioarele se formeaza complet pe la 7 luni si sa nu imi fac griji pana atunci. SI ca toti copii au picioarele plate sau aporape plate. Eu ii fac masaj si chiar mi se pare ca a inceput sa aiba scobitura. Asa ca nu va ingrijorati pana nu consultati medicii.
Noi avem probleme cu kk de cateva zile. Pana acum i-am bagat supozitor la 2 zile, si face kkgalbe si pastos.Acum iar suntem la 48 de ore , dar nu da semne sa o chinuie si trage basinutze. Nu-i mai bag supozitor, dar o sal sun pe dr. daca pana maine nu face singura. Mananca doar san. Mai face vreun copil kk asa rar?
Despre viata in doi...noi nu am avut probleme nici inainte nici dupa. Si pe langa comunicare, un lucru important mi se pare sa constientizez faptul ca am tendinta sa imi vars frustrarile pe sot. Adica sa imi dau seama ca imi vine sa tip la el ca nu am la cine. Si ii spun ca ma apica dracii...si incepem sa radem!
Eu sunt putin trista, pentru ca de maine pana duminica suntem singurele acasa...sotul pleaca din tara...si imi e asa de greu...pentru ca in week-end mai respiram si eu si ma odihneam...off...
Bebele meu intr-o seara a adormit in parc pe la 21.00 si a dormit asa pana la 8 a doua zi...nu tu baita, nu tu masa de la 23, chiar daca intre timp am urcat-o de jos, am schimbat-o de scutec si de hainutze...nu s-a trezit si pace. :))Daca stiam, nu ma culcam si eu mai devreme? Putea si ea sa ma anunte. :))
Fetelor, eu as vrea sa dau o fuga la mare trei zile. Si sa facem cu schimbul..cand sunt eu la plaja sta sotul cu ea in camera si invers. Si sa o scot la plimbarea seara si dimineata.Ce parere aveti? Am gasit un patut pliant, pe care pot atasa caruselul ca sa-i fac atmosfera de acasa.
Gata, va las cu nebuniile mele...
carmenefr spune:
Buna, mamici.
Pt Eliana ca mi-a dat parola si-am putut sa pun si eu in albume poze cu Teodora mea.
mamica (nu-i mai tin minte numele
)care ne-a invatat cum sa scapam pe bebei de cojite.Ei bine, chiar am scapat!!!!
Probleme cu labutele de bebelusi.Si noi am fost cam la o luna cu Teodora la un ortoped(la sp V.Gomoiu, langa patinoar), pt ca pediatrul a vazut ca labuta ei dr. era putin in interior intoarsa. Ne-a spus sa-i facem masaj seara, dupa baita. De asemenea ne-a spus sa-i dam 2pampersi, pt ca piciorul ei dr, nu se poate lasa ca si cel stg, astfel incat,impreuna, sa poata forma impreuna un unghi de 180 grade.(e o dif de cateva grade) Sper ca ati inteles ce vreau sa va spun...
Si tocmai din cauza asta, ne-a recomandat ca fata sa stea cu 2 pampersi, tocmai pt a sta cat mai cracanata.Oricum , la 4 luni vom face radiografie, ca sa vada clar daca poate fi displazie de sold.
Bine ca e labuta ok acum.
Apropos de verificat de catre pediatrii din maternitate, pe Teodora 2 au verificat-o, si nici unul nu a vazut ca are labuta putin adusa in int.
La noi kk de bebelus e de culoarea mustarului si kaki cateodata , cu seminte de susan,nu a fost niciodata constipata, face cam 1-2ori pe zi, si papa laptic de la cutie de la o luna.Ca tot vb de kk de bb, sa va spun ce mi-a facut fata, la vreo 2sapt dupa ce am venit acasa de la maternitate.Se scremea saraca, si cum auzisem pareri ca nu trebuie lasat nici o secunda copilul murdar, am zis s-o schimb imediat, gandind ca a terminat.Ii desfac pampersul, o sterg cu servetele, i-l scot pe cel murdar, si cat timp il desfac pe cel curat, ce face fi-mea??? Se sparcaie , nene, ca o rata,de murdareste usa de la sifonier(intre masa de infasat si sifonier e o dist de mai putin de juma' de metru)
.Apoi mai baga un jet de murdareste si parchetul.
Credeti ca mai puteam sa respir de atata ras? De se uita saracu' copil ca la felu'15.Alta data am fost pe faza, si am "placat" kk zburator cu mana![]()
Deci maine ne vedem la 16 , in parcul Carol.Eu am un carut verde fosforescent(sare in ochi repede), sunt blonda(
)si am un sot purtator de barbita(cioc)
Asta ca poate nu ma vedeti pe mine si pe cea mica...
sper sa fie vremea buna,ca de cand tooot planuim, ar fi mare pacat sa nu ne putem vedea.Deci pe maine!
Pt mamicile care nu vor fi maine la intalneala (cele din tara), le urez bebelusilor lor La multi ani!

Am pus si noi poze in albumele de la o zi/o luna/2luni.Suntem mai la coada.![]()
Va pupam
Teodora , iubita noastra,care ne-a schimbat viata
carmen
Mihael@ spune:
Sa mai ploua, ca ne dorm copii mai bine ![]()
Nicol, am citit poveste lui Monalac, m-a impresionat. Sper sa nu avem probleme nici noi.
ElenaGiulia, si Stefi se intinde si ramane asa cateva secunde, teapana, cand se chinuie sa dea un partz sau cand e capricioasa si vrea plimbata sau distrata, orice altceva decat face in momentul respectiv. Cred ca asta e varianta soft a istericalelor de mai tarziu [:D.
Mie imi place tare mult sa dorm cu ea in pat, dar am facut asta foarte rar, desi dormeam cu ea in camera, ea statea in patut, eu pe canapea. De doua sapt. am lasat-o singura si m-am mutat langa sot
. Ziua insa mai tragem cate un somnic amandoua in pat si tare mi-e drag de ea cand o vad acolo, lipita de mine cum fosaie de zor.
Bafta pt. maine, sa nu va ploua la intalnire.![]()
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
sherbi spune:
pt. fetele care vin maine la intalnire: fetelor, veniti cu sotii??? ca al meu nu vrea sa vina sa stea printre "ia o pauzari".
am pus si eu pozici cu david la baitza
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
sherbi spune:
in ghilimele era scris "femei" in alta varianta...
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
diana_jors spune:
Mihael@: ba sa nu ploua, ca eu intentionam sa ma duc cu caruciorul direct de acasa... dar pe orice forecast ma uit da ploaie ![]()
Daca ploua eu s-ar putea sa nu ajung, sau eventual sa il iau in marsupiu si sa merg cu taxiul... ca n-am masina ![]()
Acuma ma pun pe cautat pe net unde e mausoleul din parcul Carol ![]()

Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
ioanaradu spune:
Cheburashka pana sa vad finalul mesajului, eram tentata sa spun ca ar trebui sa asculti toate parerile si sa alegi ce e mai bine pt puiul tau. cand am ajuns la final, ca dr au peste 60 de ani, nu m-am mai mirat pentru ca ele sigur au ramas la ce era atunci ca vorba soacra-mii "asa am crescut eu 2 copii". eu am cartea sotilor capraru, editia veche, si exact ce ti-a spus a doua dr scrie si acolo. ma mir ca nu ti-a zis sa-l si infesi si sa-i pui faina de orez in laptic! eu am avut, si inca am, un intreg razboi cu mama soacra din cauza infasatului. nu rateaza nici o ocazie sa-mi aduca aminte ca nu am infasat baiatul si nu l-am alaptat si cum prinde pe cate cineva ma spune de parca sunt la gradinita. (Asta ca o paranteza)
eu ascult, adun, citesc si selectez ce cred ca ar fi bine pentru copilul meu. nu trebuie sa uitam ca nici un copil nu este la fel ca altul, nici macar gemenii ... elyanna stie. ![]()
ElenaGiulia eu nu am putut sa vad pozicile tale.
Rebiana27 eu cat am stat la ai mei, 3 saptamani, ma inebunise tata. daca scotea matei limba cica ii era foame si ajunsesem sa ma cert cu el pe tema asta, ca zicea ca sa-i dau dom'le copilului sa manance, sa nu-l infometez si asta la nici 1 ora de cand matei baga cate 130 ml.
flopici mie pediatrul mi-a spus (in cele 3 saptamani in care am alaptat si eu) ca daca este hranit exclusiv la san, bebelusul poate avea scaun de la 1-10/zi pana la 1 la 10 zile. cred ca s-a mai spus pe undeva. daca nu se chinuie atunci nu e o problema. matei facea in fiecare zi o data sau de 2 ori pana acum 1 saptamana. de atunci face 1 data la 2 zile, de 2 ori pe zi la interval de 1-2 ore. deci eu cred ca-si mai modifica intervalele.
carmenefr noi am avut niste episoade cu kk zburator de tot la fel, nu ne puteam opri din ras si in plus, eram si eu "pictata" si nu stiam cum sa ma descotorosesc eu si sa curat si copilul.
aaa ... fetele voi aduceti si sotii?fetele voi aduceti si sotii?[ ca tata lui matei va fi la serviciu ... dar daca e si cu semnat condica sa-i spunem sa vina si el!!!!
sherbi nici la tine n-am putut sa vad pozele!
diana_jors mausoleu se vede de foarte departe, chiar din afara parcului. tu din ce zona vii?
eu ma gandeam ca putem sa mergem si daca picura putin. este o terasa acoperita la intrarea de pe candiano popescu si pot sa trec eu mai devreme pe acolo, sa "stimulez" un ospatar de-ala sa tina la rezerva vreo 10-12 locuri.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
tzuna spune:
MIHAELA- sa dea Bunul Dumnezeu ca bebele tau sa fie sanatos . Eu nu cred sa fie ceva grav.
DIVERSIFICAREA- o mai amanam o vreme. Cred ca incep la 4 luni cu putine cereale fara gluten in lapticul meu si apoi cate putina supa. Sucurile nu cred ca i-ar face bine. Mai vedem.
Cu sotul - am mai scris ca e ok. Ne lipseste timpul ca restul am rezolva noi.
Dormitul cu bebe in pat- am dormit cu Maria vreo luna cand eram franta si ea f agitata dar nu cred ca-i bine. Intr-o noapte nu-mi amintesc cand i-am dat sa manance. Pur si simplu sanul era gol si fata satula dormea. Deci as fi putut face si alte prostii. Noroc ca ne pazeste cel de sus. In acelasi timp nu le condamn pe cele care-si iau copii in pat cu ele. Cine stie cat de obosite sunt si ele si ce copii agitati au. Tati doarme cand cu noi in dormitor cand singurel daca Maria plange . Maria acum prefera patutul ei. Nici ziua nu o pot face sa doarma pe pat ( ca mai vreau si eu sa-i tai unghiile).
Kilograme- Am luat 15-16 in sarcina si mai am 2 dar sunt puse f bine pe burta si solduri si la inaltimea mea de 1.57 se vad fff bine.
Sotul nu vine decat sa ne ia daca poate. Deci singurele venim.
Sa inteleg ca s-a hotarat parcul Carol la ora 16. Se poate ajunge si putin mai tarziu dc nu ne incadram in timp? Cum procedam acolo?
Si pana la urma cum e vremea? Veniti toate cu carucioarele? Ca eu vin cu marsupiu dc ma ia Paxela si cu caruciorul dc vin cu taxiul. Nici nu stiu unde e parcul dar ma lamuresc eu.
Maria 28.02.2007
paxela spune:
tzuna la noi e loc si de carut de ce sa vi cu marsupiul?
noi vad ca nu avem problem dupa vaccin cu fata, asa ca dac nu e foarte urat venim si noi
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
mari-lu spune:
Salutare stup!
Bazai
cam rar pe aici,dar va mai citesc cand apuc...Alex e cam plangacios,vrea tot in brate...acolo e cel mai bine.Si sunt franta atat fizic cat si psihic...Intru si eu in clubul "el nu face nimic si cand face nimic nu-i bine "Stiu ca exagerez dar ce sa ma fac cu un barbat invatat de mama sa nu faca nimic...Cat am stat la socrii facea ea,dar ne-am mutat la noi cand eram gravida,dar atunci mai puteam avea grija de casa si cu serviciu...acuma e o nebunie toate sunt intoarse,si parca nu mai incap in casa...asa ca sunt tot timpul nervoasa.Stiu ca BB simte tensiunile dintre noi de aceea plange.Dar chiar nu mai pot!Si cred ca nu probleme de comunicare avem,dar ii cer sa faca si el ceva si se plange ca nu mai are timp de nimic!
Bine ca BB creste frumos si e sanatos!E atat de scump!
Mihael@ supozitorul intra mai usor cu celalalt capat, nu cel ascutit, care poate rani.
despre spina bifida...forma nasoala cu deficite neurologice e cu o umflatura la exterior,nu are cum sa scape ca diagnostic nici unui medic.Mai este forma oculta care de obicei e descoperita intamplator la radiografii la adult si care poate da dureri de spate rareori enurezis nocturn in copilarie sau alte tulburari minore,nebagate in seama,sau poate sa nu aiba nici un simptom.Gropita aceea din santul fesier e constitutionala de cele mai multe ori si frecvent dispare.Pentru linistea sufleteasca intrebati medicul la consult,nu va speriati .
De 1 iunie...
Va tin pumnii sa fie timp frumos maine,sa nu ploua!
La multi ani tuturor copilutilor si mamicilor lor!!!

Maria mami de BB Alex