Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 24
ioanaradu spune:
eu nu i-am luat temperatura lui matei decat cand am testat termometrul sa vedem si noi cum functioneaza, ca luaram digital, si i-a mai luat mama o data cand l-am lasat pe matei la ea 2 zile, la insistentele lui tata, ca el tot zicea ca "frige bebelusul". incercase el sa ma convinga si pe mine sa-i iau temperatura, dar n-a reusit, asa ca a insistat la mama
. mie pediatrul mi-a zis ca are febra daca ii frig mainile si picioarele, in rest, daca este el caldut sa nu ma alarmez, asa ca pana acum nu a fost cazul. chiar ma gandeam intr-o zi, citind la voi, daca o sa stiu cand are febra ... dar banuiesc ca imi dau eu seama. ![]()
gabi78 la ploiesti gasesti sau gaseai, daipers la kaufland si/sau penny.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
iunita spune:
elyanne ce tare faza cu tati
. Vezi sa nu le pui tricourile invers ![]()
Eu nu am apucat sa imi fac tricou ca am fost luni la medicul meu, marti la vaccin, aseara intr-adevar am tras chiulu ca am iesit la tersa dupa 3 luni... si azi e urat de tot afara. daca maine e asa ce facem?!
Eu ma intreb oare mai stie cineva ceva de pitzica ?
Si fetelor..cred ca alionusca si absoluta s-au suparat de-abinelea ca nu au mai intrat de mult...
Pitica mea doarmeee..de bubuie. azi s-a trezit la 7 a mancat (180 ml de m-a speriat!!) la 8 s-a culcat si ne-am trezit amandoua pe la 11.00. a mai bat o tura de masa (numai 110ml de data asta) si de la 12 adormit pana la 15.15. a mai facut o pauza pe la 13.30 cand i-am schimbat pampersul. ca de cand s-a incalzit afara cum o prind treaza cum jeap ii scot pampersul. SI vad ca doarme mai bine si mai mult...Si acum..ati ghicit..DOARME!
Azi a fost ultima zi in care trebuia sa ii iau temperatura. 36,7. deci nici o reactie la INFARIX HEXA si nici macar nu se mai vede unde i-a facut vaccinul.
Nici eu nu pot sa dorm cu bebe in pat ca mi-e frica rau.
La noi nici nu poate fi vb de diversificare. Medicul a zis ca pot sa ii dau intre mese 20 ml de ceai dar nu mai mult...deci e clar ce parere are ea despre diversificare.. laptiiic cat cuprinde. Matza mea a luat in 2 luni 1.250g. Oricum pana pe la 3 luni -3 luni jumate nu vreau sa ii dau altceva ca nu vad sensul. NAN are tot felul de vitamine in el asa ca sunt sigura ca acea cutie "se alimenteaza corect"
Ma duc sa termin de calcat. LA botez am primit multe rochite extra dragute..dar pana calc toate volanasele, pliseurile, cutele si mai stiu eu ce tivuri... trece juma' de zi!
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
gabi78 spune:
quote:
Originally posted by ioanaradu
gabi78 la ploiesti gasesti sau gaseai, daipers la kaufland si/sau penny.
merci ioanaradu. Ambele sunt apropae de mine si o sa ma duc sa caut.
Fetelor la Ploiesti ploua cu spume! si Tudor doarme fara griji. D-aia stau si eu p-aci.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Tudor luna de luna
paxela spune:
despre vaccinuri, singura interdictie este: nici o injectie intramusculara 1 luna de la vacin, drept urmare nici un alt vaccin, in rest se pot face dupa schema romaneasca 2-4-6 luni sau dupa cea franceza 2-3-4 luni, preferabil sa mergeti pe cea romaneasca sa nu aveti probleme la inscrierea la gradinita
deci parcul carol la mausoleu la 16-17
eliana sigur nu l-am tinut pe mihai ieri
,
chiar asa sa ii fi recunoscut din prima? nu cred ca se mai repeta daca nici tati nu ii recunoaste
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
elpower spune:
Multumesc Paxela! Ma gandeam si eu sa urmez schema de la noi la vaccin, dar nu gaseam motivatie. Imi iesise complet din minte chestia cu gradinita. Oricum poate scrie dr ca l-ai facut la 2-4-6 si nu la 2-3-4, daca te "intelegi" cu el.
Doamne, puica mea ar vrea azi toata ziua cu tzaca in gurita! Nici nu mai stiu daca se satura sau nu ca adoarme dup ce suge un san maxim zece minute si dupa aia il molfaie prin somn pana adoarme profund si i-l pot extrage de pe-acolo. O fi vreo faza de nevoie de alint de la agitatia asta data de vreme. Nici nu stiu.
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
Andreea20 spune:
bunaaa
bubulina mea a dormit azi de a rupt, cred ca din cauza vremii....a inceput sa manance si mai bine....a mancat 170 ml la pranz![]()
Pana la urma locul de intalnire a ramas in parcul Carol la mausoleu???....daca este vremea ca azi nu garantez ca mai venim 
pt ca mi-e tare frica de vantu asta.
Sper din tot sufletul ca Aliona si Absoluta sa nu se fi suparat si sa nu mai dea pe aici....ar fi chiar pacat, am fost impreuna atata timp si acum sa incepem sa ne suparam fara motive....eu nu cred ca asta ar fi un motiv serios ca nu primim raspunsuri la intrebari imediat....nu ne-am certat, nu ne-am jignit, nu ne-am vb urat.....chiar nu inteleg de ce sa ne comportam precum copii mici, ne luom jucariile si plecam.
Despre diversificare: si doc mea este pt diversificare precoce....dar eu am nu am facut ca ea....am amanat cu vre-o introducerea sucurilor....acum am incercat usor usor cu mar ras....dar altceva nu mai incerc, mai astept....cu toate ca ea imi spune de supa de legume.
Temperatura corpului si eu o stiam ca rectal este cu 1/2 grad mai mare.
Cu dormitul cu bebe in pat nu sunt de acord....chiar daca mie greu sa rezist sa nu o iau in pat cu mine....este unul din cele mai frecvente motive pt moartea subita
Am dat de curiozitate cautare de imagini pe google cu spina bifida....m-am ingrozit de-a dreptul....am vazut ca se prezinta ca o chestie iesita in afara la noada in nici un caz ca o gropita....deci fetelor eu zic sa nu va alarmati ca poate nici nu se pune problema de asta.
Kg in plus: eu mai am vreo 3 ....de la 65 am ajuns la 48....dar parca nu as mai vrea sa am 45 cum aveam inainte....parca eram prea slaba.....si eu am aceeasi problema.....cu toate ca am slabit foarte mult, nu ma incape mai nimic de inainte de sarcina, am vreo 7-8 perechi de blugi care stau in sifonier si-mi curg balele la ele....ca nu-mi trec de solduri.
Viata in 2: Fetelor Karra are mare dreptate....cunosc caz concret in care sotul din cauza neglijentei sotiei si-a gasit "consolare" in alta parte....dar sa nu generalizam acum...ca in orice familie cand apre bebe se intampla ceva intre soti, in cele mai multe cazuri copilul ii uneste pe parteneri si le intareste dragostea.
La noi a fost un pic mai greu in ultima luna de sarcina cand nu ma mai consideram asa atragatoare, si-mi faceam tot felul de scenarii in cap ca sigur o sa ma insele....ca s-a saturat de mine cu burta asta, dar de fapt nu era asa... el era innebunit dupa mine cu burta ....vroia sa facem prostii zilnic daca se putea.....aaa si a mai fost un mom greu imediat dupa nastere, cand am simtit ca innebunesc in casa cu bebe mic rau si urlator si el venea acasa ca la hotel....gasea copilu spalat si culcat si avea impresia ca asa e tota ziua numai lapte si miere....eu ma plangeam ca vreau sa ies...sa mergem undeva, macar sa bem un suc la coltu blocului....si el imi zicea:"pai ce nu iesi ziua cu asta mica?".....acum e mult mai bine, iesim de cateva ori pe sapt. ba la film ba la un restaurant ba vin prietenii la noi si jucam remi sau carti, ma ajuta cu bebe cand e acasa....
Fetelor voi cum va descurcati cu treburile casei?....cu spaltul, calcatul, curatenia....mancarea si cu bebe, ca eu simt ca nu mai pot, in tipul zilei nu pot sa fac mai nimic, decat sa spal cateva farfurii si eventual sa bag masina cu haine....restul fac noaptea, dar parca ma ajunge oboseala....Nici nu vreau sa ma gandesc la mamicile eroine cu 2-3 copii
Cheburashka spune:
Dragele mele,
chiar daca nu scriu prea des si sunt mai noua pe forum sa stiti ca-mi sunteti de mare ajutor. Asa ca multe dintre voi, sunt si eu la primul copil si ma panichez f repede de la orice i se intampla copilului meu. Aici am gasit multe lucruri care m-au linistit si m-au indrumat...
Vreau sa ma intreb un lucru: voi cum stati cu pediatrii? Bebele meu are o luna si eu deja sunt la al doilea pediatru si nici de acesta nu sunt multumita. Nu stiu ce sa fac. Stiu ca nu e bine sa-i schimb prea des. Prima m-a ingrozit cu teoriile ei despre programul ei fix si in plus imi cerea pe pentru fiecare vizita 2 mil lei... Nu e vorba de bani, dar parca pentru o vizita de 15 minute...
A doua a fost mai draguta si chiar sta peste doua case de mine, ceea ce un mare vantaj, dar auziti ce mi-a zis:
- sa-i dau apa si ceai (doar de fenicul, fara chimen si anason) obligatoriu
- sa-i diversific mancarea pe la 3 luni
- sa nu-i dau mancare noaptea, eventual sai dau ceai, sa-l pacalesc, ca sa doarma noaptea
- si mi-a dat o gramada de medicamente (cu care nu prea am fost de acord)pentru urechi, fundulet, ochi, nas, daca se poate pentru orice...
- sa-l las sa planga daca plange, cel putin 30 minute, ca nu are nimic
- sa o culc pe burta (chiar daca nu-i place)
Chiar nu stiu ce sa fac in cazul asta, caci m-am uitat si eu prin carti, net si alte surse de informatii din alte tari si parca f multe idei nu coincid, cum ar fi difersificarea, dormitul pe burta, etc... Voi ce parere aveti?
Si am uitat sa precizez ca ambele pediatre pe care le-am chemat au peste 60 de ani... Poate asta o fi motivul?
Va pup,
mami si Diana (o luna si o saptamana)
ElenaGiulia spune:
Am revenit...
Despre dormit cu bebe in pateu am dormit cu amandoua fetele si acuma cu baiatul si dorm super bine doar asa ma simt linistita cu el in brate
pe sot l-am expediat din pat
i-am cumparat o canapea
.
Diversificarea eu am inceput-o la fete cand aveau trei luni deci si la baiat o sa fie la fel.
Vaccinulnu stiu cand il va avea aici ne trimet acasa niste formulare pentru vaccinare o saptamana inainte .
AM SI EU O MARE INTREBARE?Bebelusul meu am observat azi ca ramane tare dintr-o daata ramane tapan nu stiu cum sa va explic,i sa mai intamplat cuiva oare e ceva grav?
VA las acum ca ma chiama datoria,pup fetele si bebeii.
Erea sa uit..va doresc sa aveti o intalnire super fetelor maine si sa mancati ceva bun romanesc si pentru noi cele de departe
,va pupic!!!Avem si noi pozici la semnatura ,daca cineva vrea sa vada
!
Mamica a Alexandrei(2000)Giulia(2004)si Arthur 28-3-2007http://good-times.webshots.com/slideshow/558937442IwMcewhttp
http://b1.lilypie.com/fUZKm3.png
Rebiana27 spune:
Suntem proaspat vaccinati!
Ce de peripetii... adica trebuia sa facem vaccinul de doua saptamani incoace insa l-am amanat la cererea dr de familie care vaccineaza cu vaccinul de la stat la sf lunii si vroia sa fim in grafic dar si pt ca am avut de doua ori ghinionul ca vaccinul sa fie adus de curieri fara indeplinirea conditiilor optime de transport. Si, intrucat ieri am intrat in posesia unui vaccin pastrat cum trebuie, azi ne-am vaccinat. Si noi am optat pentru Infanrix hexa, care, am inteles de la dr, se repeta la 6 luni, in timp ce la 4 luni se face Infanrix penta (are 5 valente). Deocamdata nu vad sa aiba vreun efect urat asupra lui Luca, a marait putin mai devreme si i-am dat Eferalgan sirop, o doza, desi cred ca maraia de foame si somn. Nu a facut febra pana acum dar oricum i-o monitorizez.
Lauda cea mare este ca a inceput sa manance mult mai bine, adica mananca 100 ml legat, uneori chiar mai multicel, iar noaptea acest lucru are un efect benefic ca doarme mai mult. Problema e cand il las cu tata, ca mai am si eu cateva examene sa termin masterul, si el ii da biberonul des, ca i se pare lui ca ii e foame. Sunt in tratative sa-l conving ca-i face rau baiatului mancatul asta des.
In rest gangureste asa frumos si rade cu oricine il baga in seama sau chiar singur. Cel mai placut e cand rade atunci cand imi aude vocea dupa ce am fost plecata.
Diversificarea... si eu am auzit mai multe variante... insa eu voi incepe de la patru luni.
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
anamana123 spune:
andreea20, ce faci cu beba cand va duceti la film? si mie imi e tare dor sa vad unul dar nu stiu ce sa fac cu maria.
am ma pus si eu fotografii in albumul meu de pe contul comun. sunt bucuroasa ca nu ploua aici asa ca maria trage a doua repriza de somn pe terasa si sunt free; la prima am facut treaba prin casa.
pupam,
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png