PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (47)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

LA MULTI ANI, MARC ADRIAN PENTRU 1 ANISOR DIN VIATA!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
8-9 luni - cum ne distram la bunici

Mergi la inceput

Maya Alexandra, David Andrei, Maria Ioana

Ariana Irina, Timeea Elena, Vladut

tweety, , n-am uitat , sa stii, numai ca am reusit in sfarsit sa ne luam apartament ("dupa lupte seculare") si ne chinuim sa-l facem cat de cat; doar aman putin ce-am promis;

varsta bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Salut!
Ca intrebati de intarcat...Sa va povestesc cum a fost la mine. Am alaptat-o pe Antonia pana la 9 luni jumate, cand am incercat sa o intarc brusc. Deja se obisnuise cu laptele formula, nu avea nici o problema. Singura problema a fost la mine. Era sa fac mastita. M-am chinuit o zi intreaga sa scot ceva cu pompa si nu iese nici o picatura, aceeasi pompa pe care o folosisem si imediat dupa nastere si cu care m-am inteles excelent. Ei bine, nu iesea nimic si pace. Asa ca dupa doua zile i-am dat din nou sa pape lapte de la mine, bineinteles cu dureri si comprese cu apa rece. Deci NU FACETI CA MINE!!!
Apoi, treptat, lapticul s-a retras, cam in 2-3 saptamani , fara dureri, fara pastile de oprit lactatia. Doar cu pompita mea naturala, care a supt din ce in ce mai rar. Ea nu a suferit dupa tzitzi, doar cateodata, cand e mai obosita, se mai baga cu nasul in ea si cu suzi in gurita si se linisteste.

Genie si Antonia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Hai ca daca tot vorbiti de intarcat, mi-am adus aminte si eu ca am o ...hai sa nu-i zic problema, doar intrebare...eu nu il mai alaptez pe Razv de pe la 6 luni (ale lui) si asta s-a intamplat treptat, pentru ca nu am mai avut eu lapte...asa ca am inceput sa ii dau din ce in ce mai putin, pana nu i-am mai dat deloc.
Toate bune si frumoase, Razvan nu a plans dupa lapticul meu, pe mine nu m-au durut sanii...doar ca, si acum, la aproape 5 luni de la "eveniment", daca imi strang sanii curg cateva picaturi de lapte si inca ceva...mai inchis la culoare...sanii tot nu ma dor, nu ma deranjeaza nimic...doar ca ma gandesc ca nu prea e normal sa curga,nu?Stiti ceva in sensul asta?Fetele care ati intarcat mai demult?
Mercic anticipat

SARILLA si RAZVAN, copilu' atomic
www.dropshots.com/SARILLA" target="_blank">FILME,POZE,COMENTARII
Cum a inceput totul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyia spune:

Multumesc tuturor fetelor pentru raspunsuri!Voi incerca sa ii dau si eu din ce in ce mai rar tzatzica.Azi deja a mancat pana la ora asta o singura data,ceea ce e foarte bine ...el statea numai cu nasul in tzitzi zi si noapte.Am observat ca nici noaptea nu mai suge asa mult de cand a inceput sa faca miscare.Sper sa reusim!

mama de ingeras DAVID(24 iulie 2006)

Mergi la inceput

sarilla, eu nu mai alaptez de 3 luni si tot imi mai curge laptic , e drept rar,putin si uneori ma mai dor si sanii;
elyia, au i-am scos treptat o masa, cea de la 2, oricum sugea putin, la mine a renuntat singura dupa un timp;

varsta bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

Fetelor, ma mai tineti minte? N-am mai intrat de un car de ani pe aici. Desi stau cu timpul mai prost decat am stat vreodata in viata mea, am zis sa intru putin sa vad ce mai faceti.

In primul rand La multi ani! lui Marc, baietzelul lui Mikiion! Sa fii sanatos, fericit, destept si norocos!

Sa va zic si eu vreo cateva despre Rares. El a facut primii 2 pasi singurel la 9 luni si 13 zile. Pana acum 5 zile ajunsese la performanta de a merge absolut singur si fara sa se sprijine de nimic dintr-o camera in alta. Sigur, mai cade, mai ales cand o ia la fuga. De ce pana acum 5 zile? Pentru ca pe 30 mai a avut un mic accident, daca pot sa ii spun asa. Vrand sa isi scoata piciorusul de sub partea de la caut care ii vine peste picioare, s-a cam lovit si 2 zile nu a mai pus deloc piciorusul drept jos. Apoi l-a pus jos, dar parca si-a pierdut din echilibru, nu mai merge decat tinut de manuta sau cu hamul, nu mai are curaj sa se desprinda de mobila. Am fost azi la Budimex si i-am facut radiografie si nu are nimic la os. Ceva totusi il jeneaza, se vede cum calca diferit cu dreptul fata de stangul. Daca nu isi revine pana vineri, trebuie sa mergem cu el la o ecografie de tesuturi moi, ca nu pot sa inteleg ce il mai deranjeaza, de vreme ce nu are nimic la os, nu s-a umflat, nu s-a invinetit.

In rest, face si el "pa-pa", dar numai cand are chef, bate din palme de fiecare data cand aude cuvantul "bravo", danseaza cam de fiecare data cand aude muzica. Dar danseaza la modul propriu, se misca de pe un picior pe altul si da din cap, iar daca sta jos se misca in sus si in jos si da din cap. E foarte haios.

Ca si Raluca si ca si mine, de obicei (poate mai tineti minte cat sunt de panicoasa), ma ingrijorez ca, desi ii zic de 100 de ori unele lucruri, clar le zic degeaba. De ex, i-am zis de vreo 200 de ori unde e nasul si tot nu il arata. In schimb, stie care e mingea. In care da si cu sutul. In general nu e atent cand ii arat ceva, asa ca nu stie prea multe cuvinte. Daca il intreb unde e mama sau unde e tata, uneori se uita spre noi (dar nu de fiecare data), dar ma intreb daca nu cumva s-a uitat intamplator. Credeti ca e vreo problema cu el? Ar trebui sa ma duc cu el la doctor?
Eu nu am avut timp sa citesc sa vad ce fac puiutzii vostri, asa ca spuneti-mi, va rog, daca vi se pare ca e ceva in neregula.

Hai ca ma intorc la treaba. Sper sa mai am timp sa intru, macar sa vad ce mi-ati raspuns.

luiza de mic si iubit si RARES (3 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

Amabella, am mai scris asta si la ciresele. Ceea ce m-a nelinistit pe mine mai tare e ca joi am fost la pediatra si m-a intrebat daca zice vre-un cuvant cu inteles, adica intentionat, nu stiu cum sa explic. Si cand i-am zis ca nu mi s-a parut f dezamagita si parca si ingrijorata, desi nu mi-a spus ceva concret (poate ca sunt eu paranoica, nu e exclus). I-am spus ca zice de ex. "baba" adica "tata" de la 6 luni si mi-a zis ca nu asa, trebuie sa stie ce zice si nu la intamplare. Cateodata zice si "tata" si "tati", "mama" care e la fel in ambele limbi nu zice deloc. De fapt nu zice "m" deloc.
Si Ioanna se uita la mine cand o strig si cateodata imi da mingea daca o cer, dar de obicei nu are chef. Si eu m-am pus cu gura pe ea si ii repet cuvinte mereu si se enerveaza si mai imi trage si cate una peste obiectul cu care o bat la cap sau se stramba si scoate limba la mine.
Cred ca am inceput sa o stresez.
Ieri a venit soacra mea la noi si ii tot repetam Ioannei "iaia, iaia" (ceva de genul asta) care inseamna bunica, dar Ioanna nu a vrut sa zica deloc, desi de multe ori zice iaia, fara sa fie cazul. Dupa ce a plecat insa am intrebat-o pe Ioanna unde e iaia si se uita spre usa. Am intrebat-o de vreo 3 ori si de aceea nu cred ca se uita intamplator spre usa. Deci cred ca intelege cate ceva dar nu spune nici un cuvant cu inteles.

Raluca si Ioanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

[Raluca, acum nici chiar asa! Pediatra ta chiar exagereaza! Eu stiu foarte multi copii, de fapt cred ca majoritatea, care la varsta asta, chiar daca stiu cine e mama sau tata si se uita spre ei, nu zic cuvantul. Unii incep sa vorbeasca dupa 2 ani. Stiu unul din asta si e perfect normal. Zau asa! Si Einstein a vorbit dupa 3 ani.
Fara suparare, dar eu cred ca multi parinti care sustin ca ai lor copii zic una si alta cu inteles la 10 luni, se autosugestioneaza. Eu nu sunt genul. Pana nu am certitudinea, nu iau in considerare.

luiza de mic si iubit si RARES (3 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Salut mamici!

Am reusit sa pun aici cateva poze .
A fost o petrecere frumoasa cu vreo 13 copilasi! Imaginati-va ce viermuiala, ce imprieteniri si ce bataie pe jucarii a fost. Poate cam obositor pentru mamici si copii, dar foarte frumos!

Aveti aici si un filmulet cu suflatul in lumanarea de pe tort

www.dropshots.com/day.php?userid=174824&cdate=20070602&ctime=154146" target="_blank">mami si tati sufla in lumanare

Sunt foarte obosita acum, ma retrag. Pupici!

Mergi la inceput