Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

gabdyd intr-adevar grasunica! Sa fie sanatoasa!

ioanaradu si Tudor era constipat de la Humana si intr-adevar de cindam trecut si pe Nan nu mai are probleme. Si asa ma chinuiam sa ii dau ceai de musetel si de abia il bea. Acum nu ii mai dau si nu are probleme: un scaun pe zi in fiecare zi! Problema e ca eu m-am uitat pe cutii si la Humana scria ca are mai multe chestii si mi se pare mai hranitor din cauza asta am decis sa merg asa jumi-juma. Dar Topfer am inteles ca ar fi cel mai apropiat de laptele de mama (daca se poate asa ceva). Eu am intrebat-o pe doctora si ea e de parere ca e totusi prea scump si nu stia foarte bine cit e de bun. Despre Nan mi-a spus ca are gustul mai bun decit Humana si asta asa e. Difera chiar si mirosul.

elyanne ma bucur ca si tu citesti cit ar trebui sa manince un bebe ca si eu fac la fel si ma enervez. Si Tudor manica tot asa 600 hai 650 daca are o zi buna. Culmea este ca o tinem asa de la 2 luni si nu da semne ca s-ar apuca de mincat mai mult. Daca la omasa maninca cei 130 ml pe care ii fac e sarbatoare. Si mai sarbatoare e cind mai vrea inca 40 pe linga cei 130 dar asta se intimpla cel mult de 2 ori pe saptamina! In zilele cind a mincat asa aiurea la 6 ore a mincat cite 180 ml si parea ca mai vrea! Au si ei toane sunt convinsa si acum cu caldurile astea.. nici noua nu arde sa mincam d-apai lor.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Tudor luna de luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

He he, Elyanne, credeam ca numai noi stam asa cu fundu'-n sus dar vad ca si tu ai broscute, si draguti foc.

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

MIRANDOLINA..SARUMANA PENTRU SITE-UL cu alaptare
a vanit ca o mana cereasca.Am inceput sa ma mai deslusesc si eu acum cu multe chetii in privinta astacum ar fi alimentatia, consumul de lichide s.a.m.d.
GHIBUADINA-perseverez in continuare .Sper sa ma tina CEL DE SUS si sa imi ajut albinuta sa cresca bine.
In ceea ce priveste ceaiul de chimion eu am luat din plafar seminte numai ca nu stiu cat sa pun la o cana.O lingurita o fi bine??Si daca il indulcesc cu miere sau zaharina are ceva?
Florin-a de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yana25 spune:

Buna seara.Intrebare intrebatoare pt mamicile care au nascut prin op de cezariana: Dupa cata vreme s-a vindecat op si daca ati avut complicatii dupa (seroame,fire care nu s-au absorbit)
Noi folosim pt colici 2 siropele din gama erba vita 1) Colic Baby 2) Calma baby,au fost sing care au functzionat iar pt scaun to dn aceeasi gama Lass baby sper sa va fie de folos:)
Pupici de la licurici
Doina de Cosminel
PS:El are ochisorii albastri asa s-a nascut
ttp://good-times.webshots.com/album/559198890OmoAHN sper sa se vada :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

si noi dormim noaptea pe burtica, cu greu mi-am facut curaj dar de atunci doarme fata mea toata noaptea
Eliana, raman la parerea initiala ca seamana dar nu sunt identici, oricum sunt niste dulcei, si surioara o adevarata domnisoara, nu stiu daca ii vad daca stiu exact sa ii deosebesc, dar asa in poze pot:D

ochisorii se definitiveaza dupa 6 luni, fimiu ia avut albastrii pana la 9 luni iar acum sunt caprui, la el in griul acela albastrui se cunosteau usoare reflexe maro, verzui, firicele de culoare, fimea in schimb ii are albastru curat, dar inca nu sper la nimic:D ma-am mai fript odata, desi tare mi-ar place sa ii ramana ca ai lui mami:D macar ei
perisoul ia cazut si lui fimiu la greu, ei vad ca nu , la el a fost negru negru a cazut si sa deschi la culoare, la ea e negru inca si nu prea da semne ca s-ar deschide

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

buna seara bebici si mamici!

eu cand il pun pe david pe burta maraie si nu-i convine deloc.

si sotul meu a luat recipiente de pastrare a laptelui fara capace, dar am comandat ulterior pe net.

la san il puneam si eu aiurea la inceput. spunea o mamica ca nu se poate sa se sufoce. ei bine, al meu numai cu nasul lipit de san statea si apasam eu usor cu degetul in dreptul nasului sa-i intre aer. cand il alaptam noaptea se chinuia micutul sa respire. habar nu am cum reuseam sa-l pun asa la san, ca acum nici sa vreau nu-i mai sta lipit de el. ce-i drept sanii mei sunt doua sosete flaushate.

viata sexuala??? ce-i aia??? are bb 2 luni si o saptamana, lohiile au incetat dupa fix 2 saptamani, am avut si eu o secretie dubioasa dar am tratat-o (preventiv) desi testul papanicolau a iesit f bine. nu ma doare nimic, insa...cred ca "buba" e la sot. nu ma mai vede sexoasa, ci pur si simplu mamica. sper sa-si revina ca ne suparam...

stiu ca apa de mare spray se foloseste la bb-ii un pic mai mari si ca ar fi suficiente cateva picaturi de ser fiziologic pt. desfundatul nasului sau inmuiatul mucozitatilor. dar fiecare face cum ii este mai comod. oricum nu cred ca e nimic rau nici cu spray-ul.

nu-mi vine sa cred ca mai sunt oameni pe planeta asta care incurajeaza un copil stangaci sa-si foloseasca cealalta mana. credeam ca toata lumea a inteles ca aceasta tampenie a fost legata strict de comunism si ca medical trebuie lasat copilul in pace. desi am prins si eu epoca de aur, parintii mei au atentionat educatorii sa ma lase in pace si culmea era ca in clasa mai aveam un coleg care scria cu mana stanga si era batut crunt cu indicatorul in timp ce eu nu pateam nimic. niste idioti!!!

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna!
Tot timpul ma nimeresc pe prima sau pe ultima pagina la scris...

Despre dormitul pe burta... am vazut pe pielea noastra ca daca o tineam pe burta la mine(statea ca o broscuta) dormea mai mult. Acum, cei de aici zic sa nu pui bebe pe burta la somn, ca el nu o sa se poata misca in voie in momentul in care simte ca trebuie sa manance. La ei foamea e instinct de supravietuire, neputand sa dea de stire ca vor sa pape, au de pierdut, si la cantitatea zlinica de laptic, si la greutate. Sa nu va suparati ca am zis... Eu nu o mai tin pe burtica nici cand e nervoasa, o legan sau vorbesc cu ea, dau drumul la apa la robinet si se calmeaza.

Azi am impartasit-o si noi pe pitica, si am imbisericit-o. Ii place in Biserica, statea si se uita la icoane, de parca ziceai ca l-a vazut pe Dumnezeu...

In rest, radem la mami si la tati uite asa

Va las sa ma duc sa-mi hranesc pitica, si sa iesim la plimbare apoi.

Mamica fericita de Amalia Elena
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/album/576460762390437639#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

purple]Mihael@[ si Matei a mai tras un pui de somn aseara, pana pe la 21.30, de ma gandeam ca o sa facem noapte alba, dar s-a trezit, i-am facut baita, a papat si de la 22.30 s-a mai trezit la 4 sa pape si de atunci inca doarme.
jucariile la carucior ... deh ... . i-am luat o salteluta de joaca si iau de acolo 2-3 maimutoi si-i prind la carucior, ca oricum e obisnuit sa se hlizeasca la ele, si mai agat si o zanganitoare, ca daca misc putin aia face zgomot si el face niste ochi mari si este f atent.

gabi78 in cazul meu, topfer oricum era mai hranitor de laptele meu , ca n-am avut mai deloc. eu am comparat si am concluzionat: humana continea amidon, si milumil contine, si topfer nu contine amidon, dar are bifidus. dupa ce am inceput cu topfer, am auzit ca exista si de la nan cu bifidus. cat despre pret ... eu dau 37.5 lei/cutia de 750 g, cu reducere 2 lei la farmaciile dona = 35.5 lei. o cutie de humana ma costa 23 lei/330 g sau 18 lei la selgros, dar nu gaseam mereu. deci dupa calculele mele este si putin mai acceptabil la pret.
despre mancat aiurea ... ieri matei a mancat la 12.30 - 120 ml, pe la 15.30 - 16, in mod normal ar fi trebuit sa manance. era f marait, i-am pregatit bibe si el ma scuipa intr-o veselie, nici ceai n-a vrut si s-a culcat. la 18.30 s-a trezit si a papat fara suflare 180 ml, iar la 22.30, dupa baita, abia a atins 100 ml. si eu cred ca de la caldura au probleme, asa ca nu-l stresez, il las sa pape cand si cat vrea el, ca slava domnului nu e vreun sighinash.

sherbi[/purple] e f dragut david cu bondarelul lui si dom'le, numai hainute de barbatel.
apropo de unde ai luat bondarul?

viata sexuala am reluat-o pe la 7 saptamani. eu ma simteam ok, dar eram cam stresata, imi faceam tot felul de griji dupa atatea luni, mai ales ca dupa sarcina inca mai am cateva kg din cele 30 "primite" cadou de la matei . facand o analiza dupa ... nu ne-am iesit din mana , dar cred ca asta depinde de fiecare.
contraceptie ... eu foloseam si inainte, si cred ca voi folosi si acum, pharmatex ovule, pt ca menstruatie am avut de 2 ori pana acum, la interval de 14 zile, asa ca astept sa vad cum se va stabiliza.
despre cum ma vede sotul, mamica sau sotie, eu incerc sa-l fac sa se simta si el tatic si sot. profit de seri si de week-end ca sa-i fac program cu matei, cat mai mult. el e cam panicos si cam speriat dar "muncesc" sa se obisnuiasca unul cu altul si nu sa asiste de pe margine. eu am ramas cam socata cand am vazut cum cumnata mea isi face treburile numai noaptea, pt ca sotul nu sta cu copiii din motiv ca nu e obisnuit cu ei, dar de fapt el nu vroia sa stea.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze botez - 20 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neata,
nu cred ca mai are vre-un sens sa va spun cat de uimita am fot cand am citit mesajele voastre si am constatat cate ati fost in situatia mea.Oare unde gresim? Eram sigura ca doar mie mi se intampla.Am fost asa necajita.Anei de o luna ii curge un ochisor.Stiam ca se mai vorbise despre acest subiect insa nu aveam timp sa caut.Citind ce ati scris am realizat ca si voi ati patit la fel si ca am luat-o cam personal.Este adevarat si faptul ca Ana este printre cei mari si ca spre ghinionul meu sansele sa mi se raspunda sunt mai mici.Copil mare,problema mare.Asa ca....iata-ma pe baricade.
In primul rand vreau sa-i spun Tzunei ca imi pare nespus de rau ca nu pot sa vin si eu pe 1 iunie.Motivele? O gramada:
1. nu am masina
2.copilul meu nu vrea biberonul iar mie imi este fff rusine sa alaptez afara.Deci nici nu ajung bine si trebuie sa ma intorc.
3.Caruciorul Anei este imens si greu.Nu incape in taxi iar de ridicat fara tati nici nu se pune problema(urmeaza sa-i cumparam altul)
Va promit insa ca la anul (1 iunie 2008) voi fi acolo.Am sa pun mai pe seara niste poze de la botez ca sa aveti idee macar cum arat.Sper sa va ganditi si la mine.Tare rau imi pare.Am incercat tot felul de solutii.Dar...asta e!
Subiectele zilei:
1.greutate: am plecat in sarcina cu 50 kg iar la sfarsit aveam 70.Acum am ramas cu 53 de kilograme.Va spun sincer ca am mancat tot ce am vrut.Nu am tinut o secunde cura de slabire.Energia Anei mi-a dat jos kilogramele.
2.Viata in doi-greu subiect.Este alta.Agitata,stresata si destul de greu de acceptat.Nu aveam nici inainte o viata foarte activa insa eram amandoi plini de tabieturi.Dupa 10 ani de convietuire linistita,calma in preajma multor prieteni ne-am trezit doi oameni plini de responsabilitate,cu un bebe cu ffff multa energie si personalitate.Poate ca venirea Anei ne-a prins deja obositi.Imi pare rau ca nu am facut copilul mai devreme.Nu regretam o secunda (ar fi culmea,numai noi stim cat ne-am chinuit)Nu am ramas din intamplare.Recunosc insa ca nu ma asteptam sa fie atat de greu desi fusesem avertizata.Am momente cand imi vine sa plec de acasa insa nici asta nu pot sa fac deoarece domnisoara nu serveste biberon.Faceam un calcul ca am 5 luni de cand stau in casa.E greu.Mai cedez dar plang un pic sa ma descarc si dupa aceea imi trece.Sunt sigura ca nu sunt singura.
3.Si eu o gasesc pe Ana intoarsa in patut.Imi este frica sa o culc pe spate.Insa vreau sa va spun celor cu bebeii mai mici ca de la 2 luni si 3 saptamani,in momentul cand intru in camera ei mai are un pic si sare din patut de fericire.Da din maini si din picioare si rade in cascade.Nu exagerez,chiar rade in cascade.Atunci uit tot si imi da putere sa merg mai departe.
4.Cu imbracatul eu am lamurit problema simplu.Cum imi este mie bine asa ii este si ei.Daca noi stam in maieu si pantaloni scurti asa sta si ea.Fara caciula,fara ciorapi.Seara avem pijamale cu maneca scurta iar dimineata un body fara maneci.
5.Despre cojite si fundulet rosu nu stiu ce sa va spun.Nu a avut asa ceva.S-a nascut cu un ten alb transparent pe care il ingijesc cu ulei Sanosan.Eu masajul il fac inainte de baie.Pediatra a zis ca trebuie sa las porii sa respire dupa baie.Pare ciudat dar nici nu am avut probleme cu ea.Samponul si sapunul sunt cele de la Nivea.Foarte bun samponul.Ii face parul lucios si matasos.
Gataaaaaaa S-a trezit! Buna ideea cu intrebarile scise cu rosu!
P.S. Iunita - frumos mesaj.iti multumesc.Sper sa pot sa-ti fiu de folos

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

loradin

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput