Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 24
roxanici spune:
Ela, si eu am pus paracetamol de 125 la copilut dupa vaccin, unu intreg.
Tzuna, uite ca a mai scris cineva, nas infundat se poate de la erul foarte uscat, eu am mereu nasul infundat vara.
Laptele praf la mine sta in cutie si in dulap de bucatarie. La mine nici nu e foarte cald si nu m-am gandit sa bag la frigi.
Cria, sigur e si caldura de vina, eu am iesit cu raresu afara si parca era alt copil, mofturos, plangacios....
Florin-a ai laptic suficient daca bebe nu plange de foame dupa ce termina de supt si mai ales daca a crescut asa bine cum zici.
Eu pe Rares il gasesc langa gratiile patutuli, dar inca nu se intoarce nicicum. Eu inca ma bucur ca si-a descoperit manuta.
Ah, oare daca si-a vazut prima oara mana dreapta si pe aia pare sa o fluture mai mult, e dreptaci?
Multumim inca odata ptr voturile lui Chipie. Cine are conexiune RDS, poate vota de fiecare data cand se deconecteaz/conecteaza de la rds (asta poate fi de N ori pe zi
)
Anamana, tu ai sigur alt gen de conexiune si de aia nu mai poti vota.
Am fost la baby expo aici la bv, foaaarte dezamagita, am incercat sa iau o camasuta lu raresu sa fie mai "elegant" la botez, da nu se exista asa ceva. Mi-e o ciudaaa
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
roxanici spune:
inca ceva... cu ce le acoperiti capul bebeilor? sa nu ii bata soarele in cap. Am cautat palariute, sepcute,bandane, batice si nu am gasit marimi asa mici. Am luat un soi de bandana da cred ca iese turban la cat e de mare.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
diana_jors spune:
Salutare stup,
azi Alex a avut prima masa data de tati, pana acum eram la dispozitia lui oricand... si a fost cuminte si a papat bine 
Cu acoperitul capului: i-a luat mama mea o sapcuta, are putin elastic in spate, dar a si trebuit cusuta ca sa o adune, ca era prea mare... acum e ingustata printr-un fel de pense, o sa i le desfac dupa ce mai creste ![]()
Legat de nasul infundat: mie doctorita mi-a spus inca de la inceput ca o sa i se infunde fara sa insemne ca e racit, e absolut normal. Il curat cu pompita si gata. Nici nu are balauri prea mari pe-acolo ![]()
Parul: ii cade si lui Alex, si parca mai mult pe o parte decat pe cealalta ![]()
Si legat de scutece: ma declar multumita de Happy 1, chiar daca sunt inca marisori si ii ajung benzile de lipit pe mijlocul burticii
Dar nu s-a mai iritat ca de la Pampers 2.
Diana
de
Alex (23.04.07)
mikkyy spune:
o zi racoroasa tuturor! va multumesc in primul rand pentru sfaturile voastre referitor la constipatia puiei mele; in acest sens am hotarat sa incep sa mananc si fructe, legume-dar in cantitati rezonabile sa vedem daca avem mai multi sorti de izbanda cu iesitul afara avand in vedere ca alaptez exclusiv la san; de ieri dimineata de cand i-am pus supozitor nu am vazut nici un kk, fie el cat de mic-a devenit chiar stresanta problema asta.
referitor la partea cu iritatul la poponeata- nu ne-am confruntat niciodata cu asemenea probleme cu toate ca o schimb la 3-4-5 ore in functie de cand se trezeste ea, ca sa nu mai spun ca de seara pana dimineata chiar daca se trezeste sa manance nu o mai schimb asa cum faceam la inceput cu ea cand incepea sa urle si abia mai reuseam sa o adorm la loc; folosim dupa fiecare schimbat (spalat/servetele umede Happy) crema Bephantene
si noi am facut in schimb cojite la capusor si dr. mi-a dat un amestec pe care trebuie sa i-l aplic inainte de baita iar dupa baita sa-i dau cu un pieptane din ala cu dinti desi
este deja a doua zi de la vaccin (de la stat) si nu a avut "febra"mai mare de 37.9; deocamdata nu pare sa o supere ceva si ii dau panadol Baby dimineata si seara si azi preventiv
Va pup
Mihaela mami de Diana (23 martie 2007)
kmi78 spune:
quote:
Originally posted by flopici
Buna ziua stup!
Vin si eu cu cateva raspunsuri si intrebari.
Am descoperi pe corpul ei niste pete, rosii caramizii, pe care pielea se curata. Am chemat medicul care mi-a zis ca este o ciuperca, si mi-a dat tratament cu nidolflor. A mai folosit cineva NIDOFLOR? Pe prospect scrie ca nu se administreaza copiilor sub doi ani.
Martha mananca numai san. De cand am auzit la voi ca nu ii treziti sa manance, am rarit si eu mesele, la trei ore jumate. Ca ea nu cerea din trei in trei ore, ii dadeam eu. Si acum face kk mai rar, o data pe zi. Iar de 48 ore nu a facut deloc. Trage basinute si nu se screme. pana la urma, la copii alaptati la san, la cate zile e normal sa faca kk?
Revin. Ma cheama bb!
in legatura cu nidoflorul nu stiu ca nu am folosit, dar despre kk depinde de tranzitul intestinal al fiecarui copil , pana la trei zile e normal, a mea de ex mai nou face la doua zile
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
kmi78 spune:
asa si eu i-am cumparat toate felurile de caciulite, bandane banderole si nu prea e nici una de treaba, are si caputul f mic; dar cum sta in landou nu ii vine soarele in cap
acum ar fi trebuit sa o scot afara dar mi asa o lene si am adormit-o in casa, sper...
s-a trezit, doar nu-i ea prostuta sa doarma in casa
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
Val_ spune:
Buna fetele. Eu votez:
1. Herastrau
2. Cismigiu
3. Tineretului
Tricou personalizat nu am cum sa imi fac pentru ca este putin probabil sa ajung la Cora etc. O sa imi pun insa un name tag.
Saliva - si Mariuca mea saliveaza tot ti mpul si din cand in cand se inneaca cu saliva. De fapt ea se inneaca si la san si cand ii dau biberon si cand nu mananca. Motiv de spaima pentru mine de fiecare data. Asa ca te inteleg Laina.
Kilograme - eu mai am 1 1/2 kg in plus dar vorba Dianei nu stiu pe unde sunt ca nu ma incape nimic de dinainte de sarcina. Deocamdata traiesc din haine donate de sora mea care a slabit intre timp asa ca m-am ales cu hainele ei de cand era "grasa".
Loradin nu mai fi suparata. Eu stiu sigur ca fetele din acest grup raspund la intrebari atunci cand au un raspuns. Acesta este si motivul perntru care eu am trecut la mamici de martie-aprilie pentru ca initial am vrut sa ma inscriu la mai-iunie.
Flopici eu nu o alaptez numai de la san pe Mariuca si tot are doar un scaun pe zi. Oricum mie pediatra mi-a spus ca daca mananca doar la san este posibil sa aiba scaun si la mai multe zile pentru ca acest tip de lapte se asimileaza aproape integral.
Si despre ce burta vorbesti? Ca mie mi s-a parut ca esti foarte bine proportionata si nu am vazut nici un fel de burta.
Roxanici faina faza cu Raresu si manuta lui.
Tzuna sper ca Mariuca sa scape de probleme. Oricum, este bine ca e asa vesela. Asta arata ca este sanatoasa.
Fetelor care au botez zilele acestea le doresc ca totul sa mearga struna si asteptam poze.
Pupici
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)
ioanaradu spune:
kmi78 intr-adevar matei este mai marisor si are ceva forta, dar nu reuseste tot timpul, mai mult sta arcuit. oricum isi ridica picioarusele de parca ar vrea sa se dea peste cap. cand il mai prind o sa fac filmulete si o sa le postez.
noi folosim numai lapte praf dar pana acum nici nu m-am gandit ca ar trebui sa-l bag la frigider, cred totusi ca s-ar umezi. eu strang bine punga la gura si o prind cu un clips de coli. oricum, la noi punga de laptic se termina in 3 zile, asa ca nu e cazul sa-mi fac mari probleme. totusi eu verific mereu si nu am observat sa se fi schimbat ceva in miros sau la cum arata laptele, in timpul celor 3 zile de cand desfac punga. eu chiar si laptele din biberon il mai pastrez la frigider, asta in conditiile in care matei mananca intre 80 si 170 ml la o masa si deci trebuie sa prepar cantitatea maxima. daca raman cu 100 ml, doar nu o sa-l arunc! insa daca-mi raman 20-30 ml nu ma zgarcesc si-l mai arunc.
zicea cineva ceva de pus punga intr-o cutie de tabla de cafea, cred ca e o idee buna!
tzuna noi am folosit pt nas infundat nazomer - picaturi cu apa de mare - nu au dat nici un rezultat si humex-spray nazal cu apa de mare - e mai scump dar la noi a meritat. am mai auzit si noi de umidificator, dar momentan nu am avut dispozitie pt investitia asta.
de acoperit capul i-am luat sapcute, bandane, unele sunt mai largute, dar le mai ajustam noi. in schimb eu am alta problema: cu ce incaltati voi bebelusii?, ca eu il scot pe matei in sosetele. cand era mai frigut aveam niste botosei, dar acum mi se pare cam cald pt ei. am vazut pe la magazine de copilasi, tot un fel de botosei, dar sub forme de sandalute, sau opincute, dar sunt prea mari pt el asa ca eu tot numai in sosetele il scot.
diana_jors nu stiu daca stii, sau daca ai vazut ca eu am zis de oferta la scutecele happy de la selgros (s-ar putea sa fie si la metro).
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
ioanaradu spune:
apropo de laptele praf:
nu are nimeni nevoie de 3 cutii de Humana 1? il trimit pachet si in provincie. noi am ramas cu el ca i-am schimbat lui matei formula cu topfer si nici eu, nici sotul nu suntem amatori de laptic pt bebei! ![]()
va pup!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
flopici spune:
Asa cum am promis, revin...
Multumesc kmi78 pentru raspuns. Intre timp, am vazut ca se screme putin si am stimulat-o cu varful unui supozitor cu glicerina. 10 minute a facut kk, o pasta galbena si urata...nu stiu daca e bine ca am ajutat-o , dar parca se simte mai bine.
Val, am stiut sa o ascund.. :)). E posibil sa exagerez, dar cum eu sunt obisnuita cu abdomen plat, mi se pare ciudat. La fel cum ciudat mi se pare si cu sanii mari.Parca mi-e dor de sanii mei. :)
Dr. m-a sfatuit, legat de suptul degetului, sa nu o las, pentru ca o dezobisnuiesc greu. Cu suzeta e mai usor, ca poate sa o fure bau-bau...cred ca are dreptate. Si vorbeste nu doar in calitate de medic, dar si de parinte.
Vaccinul si la noi este rosu si putin tare, ca o ciupitura mica de tantar.
Legat de limba alba, l-am rugat pe doctor sa verifice daca este acea ciuperca, pt si mie mi se parea ca are limba alba.Dar o are de la lapte. Ciuperca nu se ia daca incerci ca o cureti de pe limba. Si daca face, mi-a recomandat aceeasi glicerina cu nistratin.
Aseara l-am lasat pe tati cu bb-le, de la 4.30 pana la 10.30.Si i-am zis ca dupa 7.30 sa il scoata afara. Si pentru ca nu am precizat ca afara in parc, tati a aterizat cu el pe terasa si la bere. :) Timp in care eu eram la coafor. Hal de parinti. :))
Va las acum, ca se apropie ora de baita.
Noapte buna si racoroasa,
Florina, mamica de Martha Ioana 5 martie 2007