Cirese de Mai-Iunie 2006... La Multi Ani (55)
Raspunsuri - Pagina 29
LYLY809 spune:
Eu nu va pot ajuta cu sfaturi, Bulino, uite ca al meu copil manaca si doarme...nici nu pot sa-mi dau cu parerea, cred ca deja ai incercat toate metodele ca sa-l determini pe Frumu sa pape si sa doarma. A! Cu dormitul...am "prostul" obicei sa-l legan pe picioare...si functioneaza.
Ce mai face Alec al meu... merge zilnic si singurel, netinut de manute, ii iese al patrulea incisiv (adica al doilea de sus) insa am o problema pe care nu o pot rezolva, face kk foarte moale, chiar daca o data pe zi. Suntem la regim de doua zile, insa situatia este neschimbata
Altceva...bate din palme cand i se pare ca a facut un lucru demn de laudat...zice tita cand ii este dor de tatsu ( nu-i place tati)
Ne hlizim mai tot timpul
tot un razacios a ramas, cred ca n-o sa se schimbe niciodata
Afara alearga dupa goange si incearca sa le prinda. Nu e prietenos cu alti bebelusi insa e fascinat de adulti, carora le zambeste cu toti dintii, adica cei 3, pe care ii are.
Avem o movila de tricouri, a primit foarte multe cadou, la fel si pantalonasi... Numai roz nu avem. Imi place sa-l imbrac cat mai haios si sa ies cu el hai-hui. Mergem des prin magazine, desi ar trebui sa stam mai mult in parc.
Simona, tortul de la ziua lui MOaca nu a fost facut de mine pentru ca nu am avut timp. Mai am un hop cu un examen si apoi ma voi ocupa, asa cum m-am mai laudat, exclusiv de mine si de Moaca pana implineste el doi ani. Dupa aceea o sa si lucrez, dar voi cauta sa fac ceva care sa-mi permita sa ma ocup in continuare de razacios. El este viata mea acum. Vreausa renunt la orice se poate renunta pentru a petrece cat mai mult timp cu el.
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
adriana spune:
Carmina, am citit ce ai scris, nu am citit ce au raspuns fetele, ca nu am timp..acum. Dar iti spun 2 lucruri fooooarte importante....
1. Fa-i un orar: de ex. scularea la 7 jumate.. somnic dupa 2ore... Masa de pranz exact intre 12 jumate - 1(cu abateri minime de jumatate de ora.. ) trebuie sa stie ca se apropie masa, sa fie nerabdator.. dupa masa de pranz iar somn, apoi masa de la ora 4, afara, masa de seara si nani..
Sa stii ca toti 3 copii ai mei au avut un program, si nu l-am facut eu, dar parca erau.. frati
, cu putina ajustare i-am obisnuit asa.. Ei se simt bine, confidenti cand au un orar trasat.
2. Nu ai buba la cap, nu esti stricata.. asa se invata RABDAREA. Mihnea dragutul, e un copil mai altfel si trebuie sa te mulezi dupa el. Nu-l mai bate, cand simti ca te racoresti daca-i tragi o palma, iesi din camera du-te pe balcon. El sigur nu invata nimic de la bataie (nu la varsta asta, in orice caz).
Sa stii ca si mie mi se intampla sa imi ies din fire cu Cornelia, mai ales cand imi scuipa mancarea
.. nu sunt de fier nici eu, dar in orice caz, am mai multa rabdare decat la Codrin
...
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
adriana spune:
Cu mancarea, iti spun din experienta cu Cornelia, care are 8,6 kg la 11 luni
(din asta sa intelegeti ca e fff mofturoasa si nu mananca neam!), lasa-l intre mese fara nimic altceva... Daca-i e foame si plange, da-i fructe taiate, sau chiar jumatate de mar in mana sa-l linga/rontaie/ce vrea el (desi stiu ca nu e bine-sa nu fie dulci). Dar mesele sa aiba niste ore..
10 dimineata,
12 jumate -1,
4 dupa-amiaza
si seara cand va e bine voua, 8-9..
Nu mananca la o masa, asteapta 3 ore si apoi da-i iar...
Cu somnul nu stiu ce sa zic, dar cred ca ei au un moment cand trebuie pusi in pat.. daca treci de momentula acela, devin agitati, si e mai greu s-adoarma.. Cand da semne ca e obosit incearca sa faci ceva linistit, monoton, care sa nu-i alunge somnul: pune-l in patut, leagana-l, vobeste cu el in soapta, du-l la geam si arata-i pasarelele, etc...
Eu sper sa fie bine. Hai mai...
E unu..
Mic.
Si e al tau.![]()
Chiar asa greu sa fie?
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
Steluta spune:
Carmen si eu cred ca ai nevoie de o pauza sau macar sa gasesti o modalitate de a te mai calma. Sugestia Adrianei cu programul chiar mi se pare buna. Poate daca ii vei da papa mai rar, i se face foame si mananca ceva. Te inteleg, ca si Andrada mai face figuri cu mancarea (totusi nu ca Mihnea). Ma enervez de asemenea (mai ales dupa ce am stat o groaza de timp sa gatesc si apoi ea nici nu pune gurita pe mancare). Pentru astfel de situatii eu am borcanele Hipp de rezerva. Ii plac si asa stiu ca mananca ceva. Noua dr ne-a dat si multivitamine. Nu iti recomand neaparat, dar poate ii va prescrie dr ceva pt lipsa poftei de mancare.
La noi s-a redus programul de somn la o singura repriza, dupa masa de fructe. Ma asez langa ea in pat, si asa adoarme (dupa ce bazaie un pic ca nu vrea sa se culce). Daca ma simte langa ea, doarme pana la 3 ore. Daca nu sunt, mai mult de 1 ora nu prinde. Vezi poate reusesti cu plimbarile afara sa il obosesti mai tare, si sa doarma mai bine.
Mult succes!!!!
Si nu in ultimul rand, vreau sa-i urez BALERINEI ILINCUTA, LA MULTI ANI!!!
Sa cresti mare si frumoasa, si sa le aduci parintilor si surioarei
numai bucurii!!!
am livada inflorita.
Steluta cu
Andrada Cristina (17 iunie 2006)
carminabulina spune:
Cum sa port eu un dialog coerent cu 7 fete minunate?
Miti
vai de capul nostru, nu? As vrea sa zic ca ma simt mai bine la ora asta dar nu ma simt pentru ca m-am certat si cu sotul. A fost ceva scurt si la obiect si sunt hotarata sa nu-i vorbesc vreo 3 zile. Avantajul meu fata de tin este ca Mihnea il ia pe Alex la lapte
, el bea 2 biberoane pe zi, unu dimineata si unul seara, dintr-o suflare, 500 ml in total.
Mih-tom, iti dai seama ca ar fi ideal daca ar face asa. Sau ma rog ar fi ceva cu toate ca as prefera daca tot doarme sa o faca in casa pentru a mai face si eu ceva treaba. dar nu poate adormi afara, nu o mai face de pe la 8 luni
. oricum multumesc pentru intelegere.
Monica
ce nu am incercat? Doamneeeee...azi i-am dat pastai de fasole verde si a mancat fix 4 pastai...PATRU...o masa de pranz formata din 4 pastai si zici ca as mai putea sa imi pastrez calmul? LA fel ca tine Steluta si eu am backupul cu borcanele dar de la Nestle, alea duo, dar am reusit sa mai completez cele 4 pastai cu vreo 3 lingurite.
Adriana tu crezi ca eu nu vreau un program pentru el? Dar exact exact care e reteta ca eu nu o stiu? Ok, se trezeste de buna voie la 7 dimineata si bea laptele. Dar intr-o ora da semne de somnolenta insa nu adoarme. Am incercat si pe picioare si in leagan si in brate nu vrea. Este doar adormit dar nu vrea sa si doarma. Ma rog cateodata adoarme pe la 10.30 cateodata la ora 13.00. Nu stiu daca sesizezi este o diferenta. Stau dupa fundul lui mereu dar nu-l pot obliga sa doarma daca nu vrea, chiar nu stiu cum s-o fac.
Sunt zile in care la ora 11.00 mananca fructe adica le accepta sunt zile cand nici sa nu le vada. Asa ca indiferent la ce ora bea laptele dimineata urmatoarea masa are loc la ora 14-15. Ce sa zic? Imi este foarte clar ca nu-i pot da mai mult de 4 mese pe zi, pur si simplu nu le mai vrea, insa as fi preferat sa renunte la masa de fructe nu la cea de legume daca intelegi ce vreau sa spun.
Uite hai sa iau exemplul de ieri cand intr-o oare care masura am crezut ca e programul perfect: s-a trezit i-am dat lapte, pac il ia somnul. Dar pe la 9.30 l-am scos in parc si am stat pana la 11. Cu maraielile lui cu tot am rezistat.
Am intrat in casa, era rupt de somn dar ceva avea ca nu adormea. ma hotarasem sa nu-i mai dau fructe ca sa manance legumele dar pt ca nu adormea i-am dat fructe. La 11.30 a adormit SINGUR, l-am pus in patut si rupt a fost, la 14.30 s-a trezit. Am stat pana pe la 15.30 sa vad daca cere ceva de mancare...nimic pe la 16.00 m-am incumetat sa-i dau si gata a inceput circoteca. L-am lasat in plata domnului ca sa nu fac apoplexie si i-am mai dat pe la 18.00 niste iaurt. Aaaaaaaa sa nu uit, deja la ora 6, dadea semne ca i-ar fi somn dar nu s-a culcat pana la ora 10 seara.
Azi am incercat sa facem la fel doar ca brusc si dintr-o data a hotarat ca azi face altceva
.
Eu cred ca nu mai poate duce 2 soamne pe zi dar nici cu unul nu e satisfacut si atunci e cu picioarele in 2 luntre. Cu mesele nici nu stiu cum sa fac? Sa-i dau masa de pranz la ora 5? I-o dau numai sa o manance.
Gabi sa sti ca nu sunt departe de ceea ce descri tu daca nu cumva am si cazut in prapastie...deja nimic nu-mi pare a fi in regula.
carminabulina spune:
quote:
Originally posted by adriana
Dar mesele sa aiba niste ore..
10 dimineata,
12 jumate -1,
4 dupa-amiaza
si seara cand va e bine voua, 8-9..
Nu mananca la o masa, asteapta 3 ore si apoi da-i iar...
distanta de 2 ore intre mese? Nu vrei sa ti-l trimit un pic pe Bambucea sa dai militaria jos din pod? Sa stii ca in afara de mofturile la mancare si somn este un copil delicios, totusi. Are multe giumbuslucuri de aratat si cand rade in hohote nu are cum sa nu te apuce si pe tine rasul cu lacrimi 
ILDI25 spune:
Carmina am citit si eu tot ce-ai scris ,dar din pacate nu stiu ce sfaturi sa-ti dau mai ales la capitolul mancare ,David a fost si este un mancacios ,pana acum orice i-am dat nimic nu mi-a refuzat ,ba din contra eu trebuie sa ma ascund de el cand mananc ca e un pofticios ,iar daca nu-i dauface scandal.
Cu dormitul ziua si noi ne cam luptam ,adoarme tare greu cateodata ma chinui si-o ora sa-l adorm ,uneori simt ca explodez de nervi ,dar pe urma doarme 1-2 ore ,timp in care eu reusesc sa-mi incarc bateriile ,ca pe cand se trezeste s-o putem lua de la capat .
Noaptea in schimb doarme fara probleme de la 21 pana pe la 7 ,foarte rar se trezeste .
Cu mancatul si dormitul stam foarte bine ,dar eu uneori simt ca ma lasa puterile si ma tot mir de unde are atata energie .
Cand iesim afara atunci ma termina cu totul ,alearga ,culege tot de pe jos si bineinteles cand oboseste vrea in brate iar daca nu-l iau atunci vai de urechile mele.
In concluzie la mine aici e buba mare ,cum nu-i fac pe plac se scandalizeaza .Ar trebui sa fac ceva in privinta asta dar habar n-am ce .
Lyly vai e frumos ai scris ca mi-au dat lacrimile. Cu siguranta pentru fiecare dintre noi copilul e pe primul loc . Un copil face viata atat de frumoasa si totul parca se-nvarte in jurul lui. Sunt lucruri care mai demult imi pareau atat de importante si-acum parca le gasesc fara sens . Un copil te schimba total,face din tine parca un alt om .
Arleena parca tu ai intrebat-o pe Amiss de cort. Am vazut la Quelle ,nu stiu daca e chiar acelas model ,dar tot cort e. ![]()
Gabi iti doresc din suflet multa putere sa treci peste momentele grele si sa te bucuri de copilasii tai .
Ildi si
David (2 mai 2006 )
poze
carminabulina spune:
Ildi pana la urma asa e, un copil este totul, inclusiv starile astea de nervi vare pana la urma cred ca iau nastere din teama noastra ca undeva am putea gresi in tot procesul asta de educatie. Cand zic educatie ma refer la tot ce tine de dezvoltarea lui. cateodata ma intreb daca nu cumva sunt toxica pentru el cand ma vede asa un car de nervi.
Gabi, multumesc inca o data pentru sfaturi si multa putere si noroc sa treci peste greutati. Of.
P.S- intr-adevar iesirile in parc pun punct unei zile "perfecte". Greu se mai creste un pui de om.
amiss_zip spune:
Carmen nu im idau seama exact cum este sa fii in papucii tai dar si Petra nu sta la masa mai mult de 2 minute. De aceea am invatat cum deschide gura sa i-o umplu la refuz cu mancare
sa fiu sigura ca mananca ceva. Eu nici nu prea ma stresez daca vad ca nu mananca si totu si copilul se dezvolta frumos.
Parerea mea este ca ai nevoie de o pauza departe de Mihnea, macar cateva ore pe zi daca nu poti sta departe de el prea mult. Eu cand stau f mult cu Petra, ajung sa devin mai "rea" cu ea cand imi face "figuri". Eu stiu...4-5 ore doar pentru tine pe zi cred ca ar shimba destul de mult lucrurile. Si tin la ideea mea sa lasi si pe altcineva sa-i dea sa manance.
Am uitat de intrebarea cu cortul. Am dat pe el vreo 30 ron si l-am luat din Auchan. Se face mic cat o poseta. L-am luat pentru ca este ideal in vacanta, la mare sau la munte. Are niste tarusi cu care se fixeaza in nisip sau pamant. Il pazeste pe copil de soarele mare si e foarte ok.
miti2004 spune:
Carmina totusi si eu cred ca suntem mai irascibile din cauza oboselii. Cand se ajunge asa, ca tine, ca Gabi si ca mine eu cred ca oboseala e de vina. Treaba e ca trebuie sa rezolv problema, eu chiar simt nevoia sa ma odihnesc, de fapt, SA DORM ! mi-am luat dopuri de urechi, cand e sotul acasa sta el cu Alex, in special dimineata, insa tot il aud si cu dopuri cu tot, ca are si gura mareeee !
Probabil ca ar trebui sa ne culcam seara imediat ce adorm ei, 2 ore de somn in plus conteaza pt noi !
Insa ma iau cu altele si tot ma culc mai tarziu, chiar daca pic pe jos de somn.
Daca as fi odihnita altfel s-ar pune problema, in zilele cand dorm mai mult sau doarme el linistit noaptea, atunci sunt mai relaxata si ii tolerez altfel nazdavaniile.
Cam atat...
miti, mamica de
20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex