Cirese de Mai-Iunie 2006... La Multi Ani (55)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Buna dimineata, livada de ciresele frumoase!
Noi suntem un pic mai mici, suntem Piersicutze de iulie august 2006, dar am intrat sa va uram LA MUUULTI,MULTI ANI! plini de sanatate, si sa mai citim ce nazdravanii mai faceti voi...sa stim ce ne asteapta!
Felicitari tuturor cireselelor performante, sa cresteti mari si frumoase!

SARILLA si RAZVAN, copilu' atomic
www.dropshots.com/SARILLA" target="_blank">FILME,POZE,COMENTARII
Cum a inceput totul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Fetelor multumesc pt parerea voastra despre carucioarele sport.

CamiM dar tu de unde l-i luat ? ca am vazut ca walmart-ul in SUA il are doar online...dar e 59.99$,...aici e la magazin ( altul, nu walmart ) cu 103$....si mai ochisem altul tot la voi la walamrt pe site de 100$, dar tot online e...daca-l comand o sa platesc vama si transport si cine stie la cat ma duce...Spune-mi daca l-ai gasit si unde, ca il poate cumpara sotul meu din SUA ca se duce des

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Multumesc frumos Cami doar ca din pacate Mihnea nu spune nici mama nici tata. Sau ma rog, de pronuntat pronunta aceste cuvinte dar asa aiurea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana

Da, da, macho, I agree..
(si cu desuurile fetelor prin casa )

...si nu l-ai vazut cum isi aranjeaza cordeluta in par si cum se managaie in fata oglinzii...dar tot barbat ramane .

Mergi la inceput

Sper sa am macar 3 minute libere sa ma plang si eu un pic. Va spun sincer ca am ajuns la limita nervilor, deja am explodat...saptamana trecuta am facut-o de oaie si azi eram cat pe ce sa o comit din nou dar m-am oprit la timp.
Mai exact despre ce e vorba...sa nu radeti...dar Mihnea ma scoate din minti in halul in care mananca. Are un program absolut aiurea rau de tot si cu somnul si cu masa.
Daca ar fi dupa el am iesi afara de la ora 1 la ora 3 dupaamiaza si ar manca doar lapte si iaurt. Ei si nu ma refer doar la cantitatea de mancare ingurgitata ci si la modul in care o face. De cum il pun la masa incepe scalambaiala, tipetele, datul din maini, tot timpul vrea ceva, scoate manacrea afara din gura si o intinde pe toata fata si prin par. Vrea sa manance cumva singur cu mana sau cu lingurita altfel e dezastru total. Am spus ca e ok, sa faca cum o vrea dar sa manance sau sa stea naibii cuminte si sa manance macar 5 lingurite de mancare nu mai mult. Nici eu nu stiu cum ar fi mai bine... ori nu mananca dar sa fie cuminte ori se murdareste dar sa manance. Insa el face exact cum e mai rau: se mozoleste tot si nu vrea neam sa bage ceva in stomac. Ei bine, ceva ceva ajunge acolo dar nu cat trebuie pentru ca dupa o ora incepe sa se maraie si o luam de la capat si poate va dati seama ca asa ceva este imposibil. Nu pot sta dupa curul lui toata ziua sa manace o farfuriuta de mancare si sa-l spal tot timpul. Asa ca saptamana trecuta l-am pocnit. Nu rau ca m-am abtinut dar tot i-am tras una...a fost foarte nedumerit si eu am ramas ca proasta cand mi-am dat seama ca m-a facut un drac de copil sa-mi ies din fire iar el tot pe a lui a tinut-o. Azi eram "prin zona" dar m-am abtinut la timp si doar l-am manjit cu mancare pe fata. Daca tot i se parea distractiv am zis sa-l ajut. Doar ca azi s-a speriat fata de data trecuta cand doar s-a mirat un pic.
As merge la dr. dar ce sa-i spun? Ca ma lasa pe mine nervii ca el mananca un gram de legume si 300 de lapte si iaurt?

Problema number 2 somnul. Se trezeste la 7 dim. si pe la 9 jumate il ia somnul. Nici asta nu ar fi o problema daca s-ar culca numai ca de adormit adoarme pe la 12 pana atunci o tine intr-o somnolenta care este devastatoare pentru integritatea mea mintala. Am iesit afara cu el in starea asta dar jur ca nu o sa se mai repete . Ei si cam cand ar trebui chipurile sa manance legumele il apuca si somnul ala adevarat si uite asa suntem intr-un contratimp ce n-a vazut Parisul. In fine. Adoarme. Se trezeste si incepe cosmarul cu masa. Pana se termina asta adica intre 2 si 4, ne pregatim sa iesim afara. Dar stai ca il apuca iar somnul. Nu stii ce sa faci ca de adormit nu adoarme dar pare ca daca iesim din casa totusi ar adormi. In fine pe la 6 reusesc sa ies dar stati ca afara parca ar vrea sa manance... intra iar in casa, surpriza... nu mananca nici nu doarme. Am zis ca sa stam afara cat ma tin puterile si nervii si am stat si pana la 8....Sa nu va inebunesc cu detalii credeti-ma ca nu mai pot. Sincer plang de 4 zile intr-una. Sunt cu fundul in sus mereu nu-mi gasesc linistea ca sa nu zic fericirea.
Acum il imbracam sa iesim si in timp ce ma imbracam si eu a adormit. mai bine ca uite apucam sa iesim afara si iar trebuia sa intu in casa. Si atunci cand sa iesim? pentru ca in mijlocul zilei nu pot iesi la plimbare ca e canicula si oricum are loc meciul cu mancarea cu legume .

Asa ca nu-mi ramane decat sa ma arunc de la etaj uite asa sa nu ma mai chinui...

Poate ca nu o sa aiba nimeni rabdare sa citeasca toata lamentarea mea dar eu ma simt mai bine ca am scris-o...sau cel putin sper.
VA pup!

Mergi la inceput

Carmina eu am citit tot ce ai scris. Te inteleg perfect. Si noi mancam putin in comparatie cu alti copii.
Laptele este un chin...si pt el si pt mine. Mai mult de 300-350 ml pe zi nu bea. Dar stai sa iti zic cum : seara la 8 se culca, deci ii fac baita si bea niste lapte: cam 100 ml daca ar fi dupa el...dar dau drumul la caruselul de la patut si il mai pacalesc cateodata pana pe la 150 ml. Uneori ce ramane, daca mananca doar 100, i-l dau in somn pe la 10 seara...dar si in somn intoarce capul stanga-dreapta ca girofarul...
Laptele de la 5:30-6 dimineata ( ca atunci se trezeste de tot ) : bea cam 50 ml-80 ml la trezire, pe la 7 mai bea vreo 50-70 ml....uneori mai mult si in mai multe etape.
La 8:30 dimineata il culc pana pe la 10...
Ne trezim si ii dau fructele: merele sunt cah, daca ii dau mar ras cu branza sau iaurt se scutura de scarba ( citat de la Lyly de mai demult, dar mi-a placut cum suna ) , deci ii dau banana sau piersica zdrobita cu branza si cateoata mai pun cereale sau iaurt...astea le mai mananca, in timp ce imi arunca pe jos de 100 de ori jucarelele de plastic pe care i le pun pe masa ca sa nu se plictiseasca...intre timp ne uitam la televizor.
Apoi, pt ca nu merge inca singur, pana pe la 1 la pranz ne jucam...vorba vine...e ffff marait...Pe la 1 vine marea provocare: masa de legume: daca nu ii dau iaurt nici nu merita sa incerc, insa cu iaurt, jucarii, televizor, eu facand ca colvnul reusesc sa-l pacalesc sa manance ceva...asta daca nu cumva se razgandeste si isi face scarba pana vomita tot
Pe la 2-3 pranz il culc vreo ora jumate...pe la 5 dupa amiaza are cereale si iaurt ( separat )...apoi iesim pe afara ( mai iesim cateodata si intre fructe si legume )...si vine 7:30-8 seara can iar ne chinuim cu laptele.
Pe mine ma termina fizic, si spun asta la modul cel mai serios, faptul ca se trezeste f devreme dimineata, pe la 6, nu mai tarziu doamne-fereste...iar eu sunt exact invers ca bioritm...asa ca sunt fff des nervoasa si mi se intampla sa mai tip la el, de ex acum 2-3 sapt cand a fost bolnav si m-a epuizat fizic...normal am fost si f nervoasa, cateodata sunt asa obosita ca simt ca o sa cad din picioare.
Ca o concluzie, la noi probl cea mai mare e dimineata la trezire, apoi urmeaza laptele, apoi mancarea, apoi faptul ca nu prea sta mult in carucior la cumparaturi...
cam asa e si la noi....

POZE_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mih_tom spune:

carminabulina - imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Singura idee care-mi vine e sa-l lasi sa doarma afara, daca-l apuca somnul, cat il plimbi poate te mai relaxezi un pic. Mie imi plac mult plimbarile cu caruciorul. Succes si poate se "cumintzeste" cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Carmina uite ca eu am avut rabdare sa citesc, partial te inteleg, partial cred ca problema este cu rabdarea ta adusa la maxim.

Iti spun ce cred eu: Mihnea a ajuns probabil in perioada in care vrea sa se hraneasca singurel, vrea sa fie independent. In carti spune ca se intampla in jurul varstei de 1 an. Tot de la aceasta varsta incepe sa fie tot mai incantat de ce este in jurul lui si mai degraba s-ar juca decat sa manance.
Nu stiu daca ii mai dai lui Mihnea piureuri sau direct bucatele de mancare, dar iti spun cum fac eu cu Alex la masa (noi papam tot bucatele: carnita, cascaval, legume fierte, bucatele de painica cu branza, fructe, cu exceptia iaurtului, cerealelor de dimineata, si tot ce este mai lichid). Nu avem un program de masa strict, cand se trezeste ia micul dejun, mai papa un snack pana la pranz, pranzul cu legume si carnita cand vad ca ii este iar foame (in jur de 3-4 PM), pe la 7 seara iar ceva mai consistent, si la culcare un iaurtel, niste fructe.
Procedez in felul urmator: ii pun pe tavita lui bucatele de ceva (o parte din masa respectivam fie carnita, fie cascaval) si el incepe sa "baloteze" in gurita. Pe alaturi ii bag si eu ce stiu ca nu ii place prea mult. Mai cu lingurita, mai cu mana si reuseste sa manance destul de bine. La mijlocul mesei isi pierde interesul si incepe sa framante mancarea in manute, apoi se apuca sa se stearca in cap, pe la ceafa... il las sa isi vada de treaba, il mai pacalesc cu ceva si mai papa putin.
Daca stiu ca nu a mancat prea bine si vreau sa ies afara, iau intotdeauna ceva cu mine, nu neaparat mancare gatita, orice de rontait care sa ii mai potoleasca foamea pana ajungem acasa.

Cu somnul nu te pot ajuta, aici avem si noi o problema. Tot asa, ii este somn, i se inchid ochii, dar daca il pun in pat zici ca are un arc in fundulet si top in picioare, fresh de zici ca mi s-a parut mie. Dupa inca 10-15 minute de joaca iar il apuca... ce fac eu sa nu imi ies din fire? Il pun in premergator sau in scaunul de mancat, ii dau alte jucarii la 10-15 min, cand se plictiseste de celelalte, imi fac de lucru si nu il bag in seama. Asta ma ajuta sa nu o iau razna, el se oboseste si mai tare si intr-un final il apuca plansul de somn. Atunci il pun in pat si adoarme instantaneu. Bine, nu il tine mult, dupa 20-30 min deschide ochii odihnit de zici ca a dormit toata noaptea.

Ma opresc aici, ca se matzaie si nu ma mai pot concentra.

Monica 30+ cu printesica mica si Alex (18 iunie 2006)
Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

aaa...si noaptea doarme pana pe la 2 maxim cand incepe sa se foiasca la el in patut pana il iau langa mine....si chiar si langa mine se foieste...

POZE_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Buna fetele.
Eu am ceva probleme si printre picaturi mai reusesc sa citesc, macar sa nu pierd sirul...dar nu mai reusesc sa postez. Acum ceea ce m-a facut sa apas pe reply in loc sa inchid pagina, au fost postarile Carminei si a lui Miti.
Eu sincer va recomand sa mergeti la medicul de familie sa va dea ceva eu iau acum comprimate cu sunatoare si ginseng, 3 aspacardin pe zi si la nevoie cate un extraveral seara.
Faza e ca la cel mare nu am ascultat de organismul meu slabit....cu un copil terminator care manca o masa la cateva zile si aia alergata prin toata casa.....dormea cel mult cate 10 min. pe zi....noaptea era in stare sa o faca alba....asa cu mici exceptii mai dormea si el (cand a dormit pe la 1 an si 6 luni o noapte intreaga m-am trezit dimineata speriata si l-am verificat daca sufla)....eram o epava. Pe sot l-am expediat din camera, nu mai reuseam sa mananc, sa dorm....sa stau.Nici baie ca lumea cred ca nu am facut 1 an. Si daca nu aveti nici ajutor, cum a fost si in cazul meu....nu e bine. Boceam si eu cu zilele si aveam senzatia ca o iau razna, imi inchipuiam ca mi se face rau pe scari si cad cu el si pateste ceva....nebunii.
Dar toti spuneau....vai draga odihneste-te, ai copil sanatos si vioi ce depresii poti avea....si alte de astea.
Mi-am revenit dar foarte greu, au urmat depresii legate de celelalte doua sarcini....credeam ca nu mai ies din "groapa" a urmat sarcina cu Daria foarte grea si dupa nastere tot stresul cu casa si banii si apoi un mic soc, care a dus la pierderea laptelui la 4 luni (lucru pentru care inca mai plang cand o vad pe micuta mea ca papa din biberon).
Acum au aparut niste probleme mari in familie (in legatura cu mama mea, care e o minune de mama, si tatal meu vitreg) si eu am clacat.
Asa mi-am luat inima in dinti si i-am spus doctoritei de familie ce patesc. M-A CERTAT CA AM ASTEPTAT ATAT DE MULT. Nu e bine nici pentru noi, nici pentru cei din jur sa lasati chestiile astea sa se adanceasca. Se aduna prea multa oboseala fizica si psihica.
Si uite asa eu am atacuri de panica, stari puternice de nervozitate alternate cu cele de depresie cu toate ca am o familie frumoasa, am casa mea....dar sunt momente in care organismul nu tine cont de ce vrei tu sa ii dictezi si cei mici sufera primii....of cat mi-e de ciuda ca ma enervez prea repede pe cel mare care e doar curios sa afle cat mai multe, sau pe Daria care e o poznasa si jumatate. Dar vad ca, dupa tratament, mi-e mult mai bine si daca eu sunt calma si eu sunt mult mai linistiti....deci e un cerc vicios.
Nu stiu cat de coerenta am fost, dar ideea e ca trebuie sa aveti grija de voi.
Va pup si voi reveni si eu cu poze si pozne de ale Dariei doar cand ma voi lnisti in legatura cu mama mea si o voi sti cu bine acasa.

P.S. am vazut toate pozele di toate filmuletele si tare drag mi-a fost de cireselele noastre scumpe....cat au mai crescut....si ce repede a trecut timpul

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze
Ne votati?: CONCURS

Mergi la inceput