Cirese de Mai-Iunie 2006... La Multi Ani (55)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by carminabulina
Adriana tu crezi ca eu nu vreau un program pentru el? Dar exact exact care e reteta ca eu nu o stiu?

Reteta taman ti-am dat-o. Lasa intre mese 3 ore, max 4 si orele de somn incearca sa le ajustezi.. adica pune-l in patut cand vezi ca se freaca la oki si lasa-l acolo. Fiica-mea deja stie de "nani".. Adica stie cuvantul, cand nu e de acord cu el incepe sa maraie.. dar deobicei o pun in pat. Mai protesteaza putin si apoi adoarme.

quote:

Ok, se trezeste de buna voie la 7 dimineata si bea laptele. Dar intr-o ora da semne de somnolenta insa nu adoarme. Am incercat si pe picioare si in leagan si in brate nu vrea. Este doar adormit dar nu vrea sa si doarma. Ma rog cateodata adoarme pe la 10.30 cateodata la ora 13.00. Nu stiu daca sesizezi este o diferenta.

Cred ca sesisez ceva... altceva poate

Eu zic sa nu-l lasi pana la 13. Incearca sa-l adormi dupa 2 ore - adica pe la 9-10. Vezi care ar fi metoda de adormit cu el.. stai si leagana-l, lasa-l sa planga, pune-i un cantecel de adormit, etc.. Incearca sa gasesti ce il amorteste pe el.

quote:

Stau dupa fundul lui mereu dar nu-l pot obliga sa doarma daca nu vrea, chiar nu stiu cum s-o fac.
Sunt zile in care la ora 11.00 mananca fructe adica le accepta sunt zile cand nici sa nu le vada. Asa ca indiferent la ce ora bea laptele dimineata urmatoarea masa are loc la ora 14-15. Ce sa zic? Imi este foarte clar ca nu-i pot da mai mult de 4 mese pe zi, pur si simplu nu le mai vrea, insa as fi preferat sa renunte la masa de fructe nu la cea de legume daca intelegi ce vreau sa spun.

4 mese pe zi sunt ok, cine a spus sa-i dai mai multe? Poate cu laptele intercalat.. nu stiu cum e.. Eu nu mai pun masa de fructe-masa de legume.. la pranz e mai consistent, in rest, daca mananca cate putin din fructe e ok. Noi la 4 la 5 (sau dupa somnul de amiaza, cand se scoala) avem iaurt. Ala se duce repede, asa ca mai incerc apoi si cu putine mere/piersici/orice alt fruct ras pe razatoare.

quote:

Uite hai sa iau exemplul de ieri cand intr-o oare care masura am crezut ca e programul perfect: s-a trezit i-am dat lapte, pac il ia somnul. Dar pe la 9.30 l-am scos in parc si am stat pana la 11. Cu maraielile lui cu tot am rezistat.
Am intrat in casa, era rupt de somn dar ceva avea ca nu adormea. ma hotarasem sa nu-i mai dau fructe ca sa manance legumele dar pt ca nu adormea i-am dat fructe. La 11.30 a adormit SINGUR, l-am pus in patut si rupt a fost, la 14.30 s-a trezit. Am stat pana pe la 15.30 sa vad daca cere ceva de mancare...nimic pe la 16.00 m-am incumetat sa-i dau si gata a inceput circoteca. L-am lasat in plata domnului ca sa nu fac apoplexie si i-am mai dat pe la 18.00 niste iaurt. Aaaaaaaa sa nu uit, deja la ora 6, dadea semne ca i-ar fi somn dar nu s-a culcat pana la ora 10 seara.
Azi am incercat sa facem la fel doar ca brusc si dintr-o data a hotarat ca azi face altceva .
Eu cred ca nu mai poate duce 2 soamne pe zi dar nici cu unul nu e satisfacut si atunci e cu picioarele in 2 luntre. Cu mesele nici nu stiu cum sa fac? Sa-i dau masa de pranz la ora 5? I-o dau numai sa o manance.

Eu cred ca de cel putin 2 ori/pe zi trebuie sa doarma un copil asa mic. Ai mei pana la 3 ani jumate au avut somnul de la pranz.. Aveau un somn dimineata si cel de la pranz.. Dar poate ai mei sunt mai somnorosi ziua, ca noaptea.. vai de mine
Masa de pranz i-o dai dupa somnul de dimineata.. oricand se scoala el..
Si apoi scoti ce crezi ca e mai putin important. eu as scoate fructele si i-as da iaurt, sau branzica..

Aa.. si sa stii ca eu nu fac militarie cu ai mei.. pur si simplu ti-am descris o zi din programul lor.. Nu sunt pusi la minut sa stii.. Distanta intre masa de dimi si pranz nu era de 2 ore.. ti-am spus ca e ajustabila, adica de 2-3 ore..
Eu te cred ca esti cu nervii la pamant... si cred ca si Mihnea te simte.
De ce nu cauti pe cineva sa te inlocuiasca cateva ore?..sotul, o bona, un bunic, o sora.. Cateva ore pana te relaxezi.
Eu cand nu mai suportam, il puneam pe Codrin in brate la sot si ma duceam la cumparaturi.
Si acuma fac la fel

Si inca ceva, poate ca te enerveaza sfaturile mele, nu le-am dat cu malitiozitate.. si pe mine ma enerveaza maica-mea cand imi spune ce sa fac. Asa ca nu ti le mai dau..

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Adriana nu pot da reply la tot mesajul tau dar scriu dar iti raspund din memorie.
in primul rand incep cu sfarsitul: ba sa-mi dai sfaturi ca de-asta am si scris mesajul asta ca un tipat nu alta. Nu ma deranjeaza, din contra.
Chestia cu sesizatul sa nu sesizezi "altceva" ca nu e cazul. pur si simplu am mentionat asta ca sa vezi in ce dificultate ma aflu, adica la ce diferente ma refer, doar atat.
Am glumit cu "militaria". Adica sa nu crezi ca mi-am inchipuit ca tu esti comandantul si copiii iti asculta ordinele. A fost, hai sa-i zic o metafora a abilitatii tale de a reusi sa le faci un program cat de cat.
Nu cauta sensuri ascunse mesajelor mele, nu celor care ti se adreseaza in orice caz, ca eu nu sunt un om rau si nici nu atac asa ca sa ma aflu in treaba. Crede-ma ca atat sfaturile tale cat si ale celorlate mamici mi-au fost de mare ajutor. Sa fiu sincera nici nu ma asteptam sa primesc atatea, dar simteam nevoia sa spun cuiva prin ce trec pentru ca starea asta tine cam de o luna si nu mai suportam.
O sa incerc de maine sa abordez problema altfel...sa vedem ce o sa iasa.
Te-am lamurit, acum ?

Mergi la inceput

Andreea a fost primul lucru pe care l-am facut dupa ce am vorbit la telefon dar cine crezi ca s-a incumetat ??? Si mama si Vlad au zis sa las copilul in pace daca nu-i e foame...asa ca tot eu am ramas la datorie.

Si acum ma duc la nani ca maine iar am o zi foarte plina si nici azi nu am invatat nimic .

Miti sunt de acord cu tine in privinta somnului dar daca ma culc odata cu el atunci cand mai fac si eu una alta? O treaba, o ciorba, un film, o carte? Desi mi-am promis de atatea ori ca o seara nu o fi foc daca adorm si eu mai devreme dar uite ca a trecut anul decand imi tot propun sa trag chiulul.

VA pup si va urez o noapte buna!!!
Vorbim maine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Carmina sa-mi zici tu de care ureche sa te trag cand ne-om intalni ( sper sa ne vedem in vara asta ) ! pai ce cauti tu la ora 1:30 noaptea pe net ??? bataita ! fa ciorba cand e sotul acasa ! si fa-o pt 2 zile ! eu am inceput sa gatesc pt Alex la 2 zile. Pt urgenta fa niste ghiveci de legume si baga niste portii la congelator, si in zilele alea cand nu ai timp sau chef sa gatit dai-le cu ou, deci fierbi doar oul.
La fructe da-i numai fruct, poate asa mananca si vitamine si nici nu tine mult de foame.
Chiar asa, iaurt simplu mananca ??? Ai incercat legumele cu iaurt?
Eu am observat ca ii place ciorba cu bors...sau, ma rog, o mananca cu mai putine mofturi.
Seara eu de multe ori ii dau doar iaurt cu fructe, sau iaurt de vanilie sperand sa bea mai mult lapte...

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput

Miti daca e sa ne intalnim accept cu placere o urecheala de la tine .
Acum fug la penultima ora de condus, mai fac una luni inainte de examen. Sunt sigura ca o mare parte din starea me a de rau este data si de acest curs pentru ca nu am mai intalnit pe nimeni sa ma enerveze atat cand imi preda ceva. Nu va mai spun ca in ultima ora de curs (acum fac ore suplimentare de nevoie) m-am trezit cu masina schimbata, adica in loc de matiz a aparut cu un mercedes. Si va dati seama ca trebuia sa cunosc masina pe care dau examen. pe langa asta a uitat sa imi arate niste chestii "elementare" gen parcarea cu fata si cu spatele, intoarcerea din 3 miscari, pe asta am facut-o ieri, si pe aia in U, deci chestii pe care eu habar nu aveam cum sa le fac fara sa ma invete cineva.
Nu stiu daca voi lua proba practica pentru ca sunt foarte suparata pe instructor si asta se simte in felul meu de a conduce.
Dar o sa dau pana o sa iau ca nu am incotro, mi-am depus actele pt leasing la masina, vine pe 20 iulie asa ca am o motivatie macar.
Va pup si revin mai tarziu ca azi l-am dus pe Mihnea la mama sa apuc sa citesc si eu ceva din legislatie.
Ne vedem la capitol nou, daca il va deschide cineva ca eu nu ma incumet .

Mergi la inceput

Miti, iaurt simplu mananca, dupa cum am mai spus ar manca doar lapte cu bibe si iaurt. Nu am incercat iaurt cu legume dar o sa o fac sa vedem ce sanse avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

CARMINA
Am citit si eu mesajele tale si ma bag si eu in ciorba....Uite ca si eu am avut probleme cu Kailan dar cred ca le-am rezolvat. Uite ce fac eu: (in orimul rand copiii au nevoie de STRUCTURA!!!) FOARTE IMPORTANT!!!! Plus tu trebuie sa-ti impui si tu STRUCTURA in viata ta pt a nu colapsa. Mai tarziu de ora 10 seara nu ai voie sa stai!!! Asigura-ti cel putin 8 ore pe noapte de somn! Daca vei da intr-o depresie nu numai tu vei fii victima dar si copilul si si sotul tau. Deci, ai grija si ingrijeste-te!

Acum uite ce fac eu cu Kailan:
- cu dormitul: eu l-am obisnuit de mic (dar inca nu e tarziu nici pt tine) cu somn obligatoriu si program. L-am lasat sa planga vreo 15 minute de fiecare data cand il duceam IN PATUTUL LUI. Adoarme in plans si dormea foarte bine si lung. Cand se trezea era un ras si zambet tot. Acum nu spune nici "car" cand il pun in patut, stie ca e momentul de somn. Am dezvoltat si un ritual, e foarte important sa dezvolti ritualuri! Inainte de al pune in patut ne luam "tai-tai" de la tata, de la jucarii, de la scaun, de la pisica, de la computer, de la toate chestile cu care el se joaca si intra in contact. Ne ducem pe rand la fiecare si spunem "tai-tai" si dam din manuta. Intre timp eu spun la fiecare lucru "Kailan merge la culcare". Kailan intelege deja ce inseamna acest lucru.M-am tinut de chestia asta cu dinti de otel si uite ca are rezultate bune. Eu zic sa incerci programul asta":
- dimineata se scoala pe la 6 sau 7, dai lapte cu cereale
- lasa-l pana pe la 9-9:30 sa se joace (joaca-te situ cu el putin)
- la ora 9 il duci la patutul lui, fa intuneric in camera lui. Nu uita de ritual. Va plange dar nu conteaza. Lasa-l vreo 15-20 de minute. Nu va merge din prima zi, dar crede-ma ca dupa 1 sau 2 saptamani va merge. El va intelege ca exista o STRCUTURA. aI GRIJA S ANU FACI GALAGIE cat timp el doarme.

-MASA DE DUPA-AMAIAZA intre 12 si 1. Nici Kailan nu mai manca pt ca eu inca ii pisam legumele si erau fleasca. Am schimbat macazul si ii dau legumele in bucati mari sa le ia el cu mina si sa le bage in gura. Nu va merge de prima data dar va fi curios! Eu i-am facut spagheti foarte gustoase si asa a prins gustul de legume.Ai grija sa nu-i pui prea multe condimente in mancare! Dar fa-le gustoase. Lui Kailan ii place foarte mult broccoli. Le alege din farfurie iar altele le lasa in farfurie. Ei dezvolta acum senzatia de gust, deci daca mancarea nu e buna, nu vor manca. In plus este faza asta de 1 an cand copiii incep sa faca probleme cu mancarea. Incearca sa vezi care gusturi ii plac. Cartofi piure de exemplu, sau pui branza sa se topeasca pe legume, sau unt. Eu ii dau borcoli, conopida, morcov, ardei. Le fac la aburi si dupa aceea pun unt pe ele sau branza. La spagheti fierb si rosii pt a face in fel de sos impreuna cu legumele.
Dupa legume intotdeauna iaurt cu fructe. Eu il mai si cumpar dart il mai si fac singura.

Dupa asa iesim l aplimbare cam o ora. Eu nu mai am rabdare pt mai mult. Dupa aceea se joaca el putin incasa.

Pe la ora 3 il vad ca se freaca la ochi. Pot sa spun ca in ultimul timp nu mai are 2 somnuri in fiecare zi. Plusa, am observat, ca daca sar momentul si nu il pun la timp in pat, nu mai doarme si e agasant tot timpul.Deci trebuie sa observi momentul foarte bine. Pune-l in pat si lasa-l sa planga iar vreo 15 minute. Nu va merge din prima, dar dupa cum ti-am spus, cu timpul va intelege ca exista o structura.

Eu ii dau cateodata o grisina, dar tu mai bine sa nu ii dai deocamdata. De asemenea Kailan manaca mult apaine, goala sau cu gem sau cu branza. Dar asta ii dau de abia pe la ora 16:00. Ne-am obisnuit sa ii dau eu bucatele in gurita iar el se plimba prin camera. Dar tu trebuie sa vezi ce gusturi ii plac lui. E foarte important.
La ora 7 ii dau 240 ml lapte cu cereale.

La ora 8 seara il duc la culcare.Mai mult de ora 8 seara nu accept sa stea! Si repetam ritualul cu "tai-tai". Chiar daca nu adoarme imediat, il mai aud gangurind vreo jumatate de ora, dar stiu ca se odihneste! Doarme pana pe la ora 6 sau 7 dimineata.

Cam asta fac eu cu Kailan. Cum ti-am spus tu ar trebui sa-ti formezi constient o structura, pt somn, plimbat, facut mancare, etc. Nu se paote si cu copil si libertate! Nu se poate! DAR SE POATE SA-TI faci "TIMEMANAGAMENT"! Bineinteles ca pt asta trebuie sa inveti si copilul cu structura.

Sper sa reusesti cel putin pe jumatate din cate ti-am spus. Ar fi bine sa perseverezi..cine stie ..aduce rezultate...

Va pupam si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Ramona, cata dreptate ai! Pai eu adorm numai pe la 1 noaptea si la 6.30-7.00 ma scoala Alec...apoi, toata ziua sunt chiauna! Da, e buna treaba cu..."structura"!

Miti, si eu sunt grozav de irascibila, mai ales din cauza oboselii. Astazi radea o vecina de mine, mama Mariucai, ca- anormal ca eu, care stau acasa si am si bona ( chiar part-time, nu conteaza) sa fiu mai obosita decat ea, care merge si la servici. Chiar ca sunt de rasul curcilor.

Haideti sa va zic ceva amuzant...azi bona l-a culcat pe Alec si a vrut si ea, saracuta, ca de obicei, sa doarma langa el...numai ca eu am cam...dat-o afara din camera si am dormit si eu o ora langa Alec Acum mi-am mai revenit. Cred ca n-o sa mai stau noaptea dupa ora 10.

La multi ani Ilinca!!! Balerina mica

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by ILDI25

Carmina am citit si eu tot ce-ai scris ,dar din pacate nu stiu ce sfaturi sa-ti dau mai ales la capitolul mancare ,David a fost si este un mancacios ,pana acum orice i-am dat nimic nu mi-a refuzat ,ba din contra eu trebuie sa ma ascund de el cand mananc ca e un pofticios ,iar daca nu-i dauface scandal.
Cu dormitul ziua si noi ne cam luptam ,adoarme tare greu cateodata ma chinui si-o ora sa-l adorm ,uneori simt ca explodez de nervi ,dar pe urma doarme 1-2 ore ,timp in care eu reusesc sa-mi incarc bateriile ,ca pe cand se trezeste s-o putem lua de la capat .
Noaptea in schimb doarme fara probleme de la 21 pana pe la 7 ,foarte rar se trezeste .
Cu mancatul si dormitul stam foarte bine ,dar eu uneori simt ca ma lasa puterile si ma tot mir de unde are atata energie .
Cand iesim afara atunci ma termina cu totul ,alearga ,culege tot de pe jos si bineinteles cand oboseste vrea in brate iar daca nu-l iau atunci vai de urechile mele.
In concluzie la mine aici e buba mare ,cum nu-i fac pe plac se scandalizeaza .Ar trebui sa fac ceva in privinta asta dar habar n-am ce .

Lyly vai e frumos ai scris ca mi-au dat lacrimile. Cu siguranta pentru fiecare dintre noi copilul e pe primul loc . Un copil face viata atat de frumoasa si totul parca se-nvarte in jurul lui. Sunt lucruri care mai demult imi pareau atat de importante si-acum parca le gasesc fara sens . Un copil te schimba total,face din tine parca un alt om .

Arleena parca tu ai intrebat-o pe Amiss de cort. Am vazut la Quelle ,nu stiu daca e chiar acelas model ,dar tot cort e.

Gabi iti doresc din suflet multa putere sa treci peste momentele grele si sa te bucuri de copilasii tai .

Ildi si David (2 mai 2006 )
poze

Ma bucur ca gandim la fel
Cat despre faptul ca se..scandalizeaza cand nu-i faci pe plac, ei bine, nu ai ce sa-i faci micului rasfatat..fa-i voia

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Amonar f asemanator doarme si al meu. Si programul de masa e asemanator, doar ca e mofturos si mananca numai ce-i place....si ca laptele e un chin pt noi...
Pt ca l-am vorbit de rau ieri, aseara a mancat 200 ml lapte la culcare la 8 ( ptiu-ptiu ) si dimineata pe la 4:30 inca vreo 175 ml ( nu-mi vine sa cred )...asa ca o sa-i dau fructele direct la 9:30-10, daca adoarme pe la 8:30 inainte de fructe il mai incerc cu putin lapte, ca sa doarma bine o ora jumate inainte de fructe.

O alta problema insa la noi e felul in care adoarme. Treaba e ca el a avut colici rau de tot ( adica chiar rau de tot ) pana pe la 3.5 luni, fapt pt care ajunsesem sa-l adormim ziua si cand avea crize in carut in casa. Noaptea dormea la el in pat. Au disparut colicii dar pt ca urla in timpul zilei la culcare am tinut faza cu carutul pana la 7 luni cand am pus piciorul in prag si am adoptat figura cu pusul in patutul lui si lasat sa planga...cate 15-20 minute, in primele zile cate 2 reprize , adica 15-20 min plangea la el in patut, il luam fara sa zic nimic in brate si-l linisteam, il puneam la loc si iar mai plangea un pic si adormea. Intr-o saptamana l-am obisnuit sa-l culc NUMAI LA EL IN PATUT SINGUR !...insa au inceput dintii...si marea noastra greseala a fost ca in timpul zilei am inceput sa-l adormim langa noi in patul mare...si asa a ramas...Apoi acum 3 sapt a fost bolnav si noaptea a dormit cu mine, iar acum seara il pun la el in pat dar la 2 noaptea se foieste si pana nu-l iau cu mine in pat nu adoarme.

Acum eu ce sa fac???? vreau sa-l reobisnuiesc cu patul lui...si ziua si noaptea...o fi rau daca aplic metoda plansului la varsta lui de aproape 1 an ????

miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex

Mergi la inceput