Prajituri: Prajituri cu cacao, ciocolata, ness ( 25 retete )
Negresa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4290) Blat: Albusurile se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul, apoi se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite in prealabil si se amesteca cu grija. Se adauga apoi nuca si faina cu praful de copt si aromele. Se da la cuptor pentru 30-40 min. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu 2-3 linguri de lapte si se fierb pe bain-marine. Cand e aproape gata se adauga cacao frecata cu putin zahar si lapte.
Crema racita se amesteca cu untul si nucile prajite, se-ntinde peste blatul rece si se rade ciocolata.
Negresa (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3379) Pachetul de unt se fierbe cu laptele,2 cani de zahar si trei linguri de cacao.Se lasa pe foc pana devine ca o smantana.Apoi se da la rece.Se adauga,pe rand,galbenusurile pe,1 1/2 cana de faina ,nucile/alunele,praful de copt si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 45-50 minute. Glazura: 200g zahar,100g unt,3linguri cacao,2 linguri de faina 2 si apa,se fierb 5 minute si se pun pe blatul racit.Glazura apare lucioasa.
Negresa (3)(...mai departe)
10 (Voturi: 1) (Vizualizari: 5499) La foc mic se amesteca margarina cu zaharul si cacaoa pana se topeste zaharul. Se lasa apoi sa se raceasca. Albusurile se bat spuma impreuna cu cele 6 linguri de apa.
Peste amestecul, rece, de margarina, zahar, cacao se adauga faina, praful de copt, zaharul vanilat si 5 galbenusuri, se omogenizeaza, apoi se adauga si albusurile batute spuma.
Se pune totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pentru 40-45 min.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se lasa sa se omogenizeze la foc mic, si se toarna pe prajitura cand aceasta este rece. Glazura iese putin mai grumjoasa, dar se intareste repede. In compozitia pentru negresa se poate adauga si miez de nuca.
Preincalziti cuptorul. Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu telul. Adaugati zaharul pudra. Bateti galbenusurile, apoi puneti-le in amestecul de albusuri cu zahar. Adaugati in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Omogenizati compozitia cu o spatula. Asezati pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi turnati cu lingura compozitia intr-un strat subtire .Nivelati cu spatula. Dati la cuptor si coaceti timp de 5-10 min.. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor)
Prepararea cremei de ciocolata
Preparati un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Fierbeti siropul pana la topirea zaharului. Bateti spuma galbenusurile, apoi adaugati siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza. Bateti frisca si incorporati-o in compozitie cand aceasta s-a racit.
Prepararea glazurii. Pastrati putina ciocolata pt. decor. Incalziti frisca, adaugati in ea ciocolata ramasa topita si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati amestecul sa se raceasca.
Finisarea prajiturii. Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm taiati platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Puneti crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Puneti cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si asezati unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand terminati, puneti-le la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, imbracti in crema de ciocolata fiecare prajitura. Dati din nou la rece 5-10 min. Scoteti-le de la rece , turnati glazura si cu o spatula acoperit uniform deasupra si lateral.
Negresa (4)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3009) Zaharul cu untul, laptele si doua linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Se scoate cca 100 g din aceasta compozitie si se pune deoparte. Ce ramane se lasa la racit apoi se adauga cele 4 galbenusuri pe rind frecand intruna. Se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina si praful de copt dizolvat in lamaie, apoi nucile date prin masina. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit pana se dezlipeste de pe margini. Compozitia lasata deoparte se pune pe foc cu cele doua linguri de cacao ramase pana da in 2-3 clocote. Se scoate tava si imediat se toarna aceasta “glazura” deasupra, se intinde bine cu un cutit si se da la rece.
Mousse au chocolat-oh la la(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2692) Se topeste ciocolata, se adauga frisca si se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se adauga romul si se lasa totul sa se raceasca. Separat, se mixeaza bine albusurile cu zaharul apoi adauga crema de ciocolata.
Prajitura rapida si dulce cu ness(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5855) Albusurile se bat spuma cu 300g de zahar apoi se adauga 2 linguri de faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava unsa si tapetata cu faina (se foloseste tava mare de la aragaz) si se da la cuptor pentru 30 min. Blatul va creste la cuptor dar se va lasa apoi, asa trebuie sa fie – subtire. Galbenusurile se freaca cu 10 linguride zahar, 5 linguri de faina, 1/2 l lapte si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se pune un pachet de margarina si se amesteca bine, pana cand crema devine spumoasa. Jumatate din cantitate se intinde peste blat iar in cealalta jumatate se adauga pentru culoare/aroma cateva lingurite cacao, ness sau ... ce vreti voi si se intinde deasupra. Se pune si un strat de frisca si e gata.
Chocolate Royale Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2689) Se combina firmiturile de copt oreo cu untul. Se pun intr-o tava de 20 cm (rotunda). Se bate crema de branza cu zahar, pana cand se inmoaie zaharul. Se adauga ouale, cate unul cate unul si se amesteca, pana cand sunt mixate bine apoi se adauga ciocolata topita amestecata cu lichior (daca folositi). Amestecul se pune in tava si se da la cuptor, la 350 grade F, pentru 45-50 minute. Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.
Salam de biscuiti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3218) Se topeste untul cu zaharul, sa adauga cacaoa, galbenusurile (albusurile se bat spuma), apoi biscuitii zdrobiti, albusurile si esenta de rom. Se amesteca bine. Se ruleaza strans pe folie sau celofan. Se da la frigider si se serveste a doua zi dupa ce s-a intarit.
Prajitura cu ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3270) Se pune intr-un castron faina, zaharul si praful de copt si se amesteca bine. Apoi se adauga ouale batute bine, ciocolata si untul topite. Se bate bine compozitia cu mixerul si se pune la copt la foc potrivit 40 minute, in cuptorul incalzit in prelabil.