Aperitive si snackuri: Aperitive cu branza si cascaval ( 17 retete )
Clatite cu spanac si branza(...mai departe)
5 (Voturi: 2) (Vizualizari: 3045) Din faina, lapte si 3 oua se prepara un aluat de clatite. Se lasa o ora la frigider apoi se prajesc 15 clatite mai groase. Spanacul se spala, se opareste in apa clocotita, se scurge bine, se toaca marunt si se caleste in ulei incins. Se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La aceasta compozitie se adauga cele trei oua ramase, bine batute. Se amesteca bine compozitia pentru a se omogeniza. Intr-o cratita de marimea clatitelor, unsa bine cu ulei, se asaza in straturi succesive cate o clatita si umplutura de spanac cu branza, avand grija ca deasupra sa fie clatita. Se toarna smantana si se introduce la cuptor pt. 15 min.
Bulete de cascaval(...mai departe)
9 (Voturi: 2) (Vizualizari: 4610) Se bat albusurile spuma, se adauga cascavalul ras pe razatoarea mica, cele 3 galbenusuri si faina (cate putin). Se pudreaza palmele cu faina si se formeaza buletele. Se pun in ulei incins pana se rumenesc.
Cascaval pane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3419) Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita, pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc imediat. ~ 30 min
Pasta de branza cu ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3836) Branza rasa de freaca bine cu untul apoi se amesteca cu ceapa tocata fin. Se condimenteaza dupa gust.
OREZ CU LAMìIE(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1520) Mai ìntìi de toate trebuie sa pregatim pieptul care se taie subtire se rade lamìia,se taie patrunjelul. Se pune ìntr-o craticioara antiaderenta,pieptul ,untul sau ulei,la prajit ,cìnd ìncepe sa se prajeasca se pune si ceapa ,se caleste si aceasta ìmpreuna cu carnea apoi se pune orezul care se lasa la calit 2-3min fara apa sau supa dupa care se toarna putin din cantitatea de supa mestecìnd . Atunci cìnd orezul este aproape fiert se pune parmigeanul si putina zeama de lamìie(dupa gust,altfel riscati sa fie acru)trebuie sa aiba un gust delicat.Cìnd orezul e fiert si focul e oprit se pune razatura de lamìie si apoi patrunjelul. ìnainte de a putea fi servit se lasa 5min.acoperit cu capacul.
Tort cu blat de biscuiti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4622) se topeste margarina si ciocolata biscuiti se dau pe masina de carne si se amesteca cu margarina, ciocolata se topesca apoi biscuiti macinati se amesteca bine si se preseaza pe fundu cratitei se taie rondele bananele se pun peste blatu de biscuiti peste care se tarna budinca preparata cand e rece se pune frisca
fetucine cu funchi porcine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2047) sepun spachetele la foc cu sare cind fierbe apa in clocot se taie ciupercile feli se pune ulei de masline usturoi si patrunjel si se fierb 10 min se scurg pastele se pun peste ciuperci
prajitura cu mar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2883) se pun intr-un vas ouale zaharu untura margarina si se freaca ,apoi se pune faina si vanilia pana se omogenizeaza.se imparte in 2.se intinde prima foaie in tava unsa se pun merele indulcite si calite apoi a 2 foaie.se coace
salata cu paste si sunca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2857) se pun pastele la fiert.se fierbe si asmestecu mexican.se racesc.se amesteca impreuna cu castravetele si ardeiul taiat cubulete si sunca taiata tot cuburi si maioneza
TORT DE IAURT(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 14227) IAURTUL SE AMESTECA CU ZAHARUL SI SE BATE CU MIXER - GELATINA SE DIZOLVA IN PUTINA APA RECE [ EU DIZOLV GELATINA IN SUCUL DE LA COMPOT ]SI PE URMA SE PUNE PUTIN PE FOC [CA LA PIFTIE ] FRISCA SE BATE IN LAPTE RECE CUM SCRIE PE PLIC FRUCTELE SE TAIE BUCATELE MAI MICI TOATE INGRDIENTELE SE PUN IN IAURTUL BATU CU ZAHARUL / FRUCTELE / FRISCA / GELATINA / SE VA OPRI PUTINA FRISCA PENTRU ORNAT. SE VA DA LA RECE SI SE VA CONSUMA A DOUA ZI /