Tarta cu piure de spanac(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2752) Cartoful se curata,se taie in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda. Cu 2 minute inainte de a termina de fiert cartoful,se adauga in cratita la fiert si spanacul. Din lapte caldut si smantana sa face un sos. Dupa ce au fiert,spanacul si cartofii se amesteca bine,pana se obtine un piure care se amesteca cu oul.Combinatia obtinuta se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie circa de 15 minute.
Rosii umplute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2437) Rosiile se spala se taie partea de deasupra (ca un capacel) si se scobeste miezul. Miezul de la rosii se curata de seminte si se amesteca foarte bine cu painea inmuiata in lapte,galbenusul de ou,ceapa,uleiul si branza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.
Pasta de pui cu cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4049) Pulpele se fierb pana cand carnea devine frageda.Separat,se fierb cartofii (curatati si taiati) cu verdeata. Dupa ce au fiert,cartofii se paseaza ca pentru piure,carnea se toaca foarte fin si se amesteca cu iaurtul.
Piure Mimosa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3221) Morcovul se fierbe,se face piure si se amesteca cu telemea si lapte. Se fierb ouale 10 minute.Se curata de coaja,se scoate galbenusul si se striveste cu furculita.
"Veloute" de primavara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2037) Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris. Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit,se adauga cubuletul de unt si se mixeaza cu un mixer de bucatarie.
Piure "cucurigu"(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2894) Se fierbe fasolea in baie de aburi (20 de minute),apoi se amesteca cu patrunjelul si galbenusul faramitat.Se adauga iaurtul si se mixeaza bine.
Piure de cartofi cu sfecla(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2637) Curata sfecla si cartofii, taie-i in felii subtiri sau in cubulete. Pune intr-o cratita putin unt si legumele. Adauga apa, cat sa se acopere legumele si fierbe la foc potrivit. Dupa ce legumele s-au inmuiat , paseaza-le trecandu-le prin sita sau marunteste-le cu ajutorul unui mixer. Pune apoi laptele cald, restul de unt si praful de chimen si amesteca bine piureul cu o lingura de lemn. Potriveste de sare.
sufleu de dovlecel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2359) si curata ..cartofii.de coaja ..si dovlecelul.. se spala..apoi se pun la fiert taiati cubulete..carnea separat se spala si se pune la fiert. dupa ce au fiert cartofii.dovlecelul si carnita..se scurg de apa..si se paseaza sau se baga la blender. un pic.. apoi se toatne totul intr-un castron de yenna..sau de inox.. se pune oul.cascavalul ras si smantana se sareaza un pic dupa gust..si se introdul la cuptor..la o temperatura de 150-180grade chiar daca aparent la supreafata este o culare de frumoasa aurie ..este bine sa verificati cu o scobitoare daca in mijloc..este facut..daca se pare ca este .scobitoarea uda..atunci trebuie sa mai lasati ..chiar sa amestecati un pic..pt a se coace in totalitate.este foarte bun si va asigur ca piticilor are sa le placa..
PLACINTA DE CARTOFI(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1973) SE FRIGE CEAPA LA FOC INCET DUPA CE SA FRIPT PE JUMATATE SE ADAUGA CARTOFI CURATATI SI TAIATI FELI SUBTIRI SE FRIGE TOTUL LA FOC INCET PINA CE SE INMOAIE CARTOFI SEPARAT SE BAT OUALE INTREGI SI SE ADAUGA COMPOZITIA DIN CARTOFI.COMPOZITIA SE PUNE INTR-O TIGAIE CU PUTIN ULEI SI SE PRAJESTE LA FOC INCET,SE INTOARCE SI PE CEALALTA PARTE CU UN CAPAC ATENTIE SA NU SE LIPEASCA DE TIGAIE.
Tocanitza de legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2496) Se spala si se toaca toate legumele;varza se toaca cat mai fin posibil. Se pune laptele, morcovii si cartofii la fiert si se amesteca timp de 10 minute. Se adauga restul legumelor si se fierbe in continuare pana cand toate legumele sunt moi. Pentru a obtine o pasta omogena se foloseste blenderul.