Bucatarie Internationala: Retete din Noua Zeelanda ( 24 retete )
Scones(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2248) Se amesteca prima parte cu restul compozitiei , se pun cascavalul sau ce se doreste , se face o foaie mare si groasa de 2 degete inaltime dupa care se taie in cuburi de marimea a 3 degete, se coc in tava la cuptor potrivit pina se rumenesc cam 20 – 30 min. Se pot face cu :cascaval,patrunjel tocat,ceapa cu cascaval si ham,telina si ardei rosii, smochine, curmale, stafide ,susan
Din aluatul asta ies 8 duzine de scones.
Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1967) Deci o cana de biscuiti macinati pudra, 2 linguri de zahar si o lingura de margarina dulce topita. Se amesteca toate foarte bine si se pune pe fundul unei forme cu inel.Se preseaza cu podul palmei foarte bine si universal. Se da la cuptoul incins la temperatura medie doar pt 10 minute dupa care se scoate si se lasa deoparte pina se face umplutura.
Umplutura: Se amesteca toate aceste ingrediente cu un mixer si se potriveste de zahar si alte esente dupa plac. Se adauga albusurile batute spuma si se adauga la umplutura amestecind usor pina se omogenizeaza, se toarna peste biscuit si se da la cuptor pina compozitia s-a copt foarte bine la mijloc. Se raceste in tava in care s-a copt pina la decorare.
Nota: Daca nu ai forma cu inel se ia o foaie de aluminiu si se tapeteaza o forma de tort avind grija sa se lase destul aluminiu la margine cit sa se poata trage afara in sus tinind cu amindoua miinile si nu dintr-o parte numai dupa ce prajitura a stat la frigider cel putin 5-6 ore preferabil peste noapte. In loc de smintina daca vrei se poate adauga inca un pachet de brinza insa mie imi place ca tortul sa fie mai usor.
Dupa ce s-a racit si este gata de servit mie imi place sa ornez tortul cu o dulceata preferata, cel mai bine cea care are fructe mici, afine, mure, zmeura, cirese negre, si gemuri sint bune. Ah si frisca.
Nici nu vreu sa ma gindesc la acest tort... cu cit ma gindesc cu atit ma ingras.
Pofta buna
Sos alb (pentru peste in general)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4115) Unt 100gr.,faina 100 gr., 1 litru lapte, pus pe foc untul apoi se adauga faina se mesteca bine si se pune laptele dupa care se invarte pina fierbe putin faina.Dupa ce s-a racit se adauga patrunjelul tocat fin , caci atunci cind e fierbinte patrunjelul isi pierde culoarea .
Cartofi cu susan(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2909) Cartofi taiati cuburi si amestecati cu faina, ceva delicat(ori de pui, porc, sau vita, sau chiar doar delicat de vegetale),apoi pusi in tava intinsa se presoara unt incalzit dupa care deasupra se presoara susan. Stau in cuptor cam 1 ora.
Kumara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1585) Kumara taiata cuburi , pusa in tava intinsa amestecata cu faina, sare , curry,apoi smantana si lapte , amestecati bine si dat la cuptor cam 1 ora.
Mexican roll-ups(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1506) Se pune foaia de tortillas(sau turta facuta din faina, apa, drojdie(sau praf de copt), sare si coapta pe tava deasupra aragazului) sau aluat de clatite mai gros in care puneti si praf de copt, facute clatitele mari si racite.Deci pe turta se unge cu crema de fasole, apoi crema de avocado, cascaval rasp e razatoarea mare,oua fierte tari si foliate, ardei verde taiat cubulete mici, smantana, apoi rulati si taiati in doua putin vertical.
Pandispan(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2050) In tava unsa se pune foaie pergament . Cuptorul se incinge la 180 grade sau maxim,Ouale battue tare, zaharul se adauga in ploaie pina se termina in trepte,se mixeaza pina capata putin culoarea galbena.Se amestecata faina cu praful de copt. Se adauga din mixura si se amesteca cu lingura apoi se adauga treptat si restul pina se termina mixura(faina cu praf de copt). Se adauga apa usor si se pune in tava. Se coace la 180 grade cam 20- 30 min. Se rastoarna pe un prosop si se inveleste.
YO-YOS(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1605) Untul si zaharul se amesteca la mixer pina e pufos, se amesteca cele 2 fainesi apoi se amesteca cite putin in compozitia de unt cu zahar. Se amesteca incet. Se pun pe tava unsa . Se ia compozitie si se fac mingiute apoi se presoara cu furculita ca sa se lateasca.Se coc la 160 – 180 grade cam 20 min. Crema : unt cam 2 linguri, apa fiarta 2 linguri, zahar pudra 150 g, custard powder, sau praf de budinca cam 1 lingura. Se amesteca bine toate si se pun intre doi binsuiti ( yo-yos)
Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2192) Baza: ½ pachet de biscuiti mixati cu 50 g unt apoi se pun intr-o tava de tort inalta pe peretii tavii si pe fundul tavii, se da la rece.
Umplutura: Se bat ouale cu zaharul spuma, se adauga faina in ploaie, si restul ingredientelor, se pun in tava apoi se coc la 180 grade cam 35 min.