Papanasi cu branza de vaci si smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8016) Se formeaza un aluat de branza de vaci, faina, zahar, coaja de lamaie rasa, bicarbonat stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Aluatul se lasa putin la dospit, dupa care din el se face o bara, se portioneaza si se formeaza papanasii, avand la mijloc o gaura. Acestia se prajesc in ulei incins, la foc foarte mic, pana se rumenesc pe ambele parti.
Briose venetiane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2479) Pentru a va reusi bine retea va trebuie un robot. Varsati faina in vasul robotului. Intr-o craticioara amestecati laptele cu drojdia, amestecati si adaugati jumate din zahar. Apoi adaugati la faina zaharul ramas si continutul din craticioara plus sarea, porniti robotul. In timpul functionarii, adaugati ouale unul cate unul. Taiati untul, care trebuie sa fie foarte rece, in cuburi, si introduceti cate o bucatica in robot. Lasati-l sa amestece pentru alte 5/10 minute pana ce se obtine o coca omogena.
Pe blatul de bucatarie (masa de lucru) puneti faina si framantati foarte repede, formand o paine pe care o lasati sa creasca 45 minute. Luati din aluatul crescut bucatele mici si cu mana faceti bilute pe masa de lucru. Puneti briosele intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie pentru copt, la o distanta de cativa centimetri una de alta, si lasati-le sa creasca pemntru alte 30 minute. Spargeti un ou intr-o craticioara si cu o pensula de bucatarie ungeti briosele dupa care adaugati un picut de zahar deasupra. Dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 °.
Papanasi cu branza de vaci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4836) Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o putem modela. Se formeaza apoi papanasi rotunzi pe o planseta presarata cu faina, care se fierb in apa clocotita cu sare 15-20 minute.
Budinca de papanasi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2682) Se da branza prin sita sau se sfarama bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cate unul, grisul, faina si sarea. Din ¾ din compozitie se prepara papanasi: se pun in apa clocotita cu lingurita in forma de galuste si se lasa sa fiarba. Papanasii sunt fierti cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau 1-2 clocote. Se scot cu lingura de spuma si se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet: un rand de papanasi fierti, un strat din compozitia oprita nefiarta, la care s-a mai adaugat 3 linguri de smantina. Se umple forma, deasupra trebuind sa ramana un rand de papanasi. Se da la cuptor, la foc potrivit.
Papanasi cu cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4823) Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron, se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se sareaza, se pune faina (se poate adauga 1 ou). Toate acestea se freaca bine si se pun la loc cald sa creasca. Se iau apoi papanasii cu lingura imbibata in grasime si se prajesc in tigaie, in grasime foarte bine incinsa.
Papanasi cu iaurt(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8027) Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se fierb pana ce este fiert grisul, apoi se ia de pe foc si cu lingura se fac gramajoare care se dau prin pesmet (calit in prealabil si amestecat cu zahar).
Papanasi cu mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4449) Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batand bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cand aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.
Papanasi prajiti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6236) Se freaca branza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza galuste lunguiete si turtite, care se dau prin faina. Se prajesc in ulei fierbinte.
Papanasi din mere cu drojdie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2266) Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cand a crescut se amesteca cu restul de lapte, zaharul, ouale batute si sarea. Se adauga faina, untul topit si merele rase. Se pune acoperit cu un servet la un loc cald sa creasca. Se scoate cate o lingura din aluat, se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Gogosi bestiale(...mai departe)
10 (Voturi: 2) (Vizualizari: 7055) Iaurtul se amesteca cu oul, un praf de sare, coaja de lamaie si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iese un aluat moale. Uleiul trebuie sa fie incins in momentul in care aluatul este gata. Se ia cu lingurita din compozitie si se pun gogoselele in tigaie. Se scot pe hartie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.