Crema pentru tort sau prajituri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 24656) Se amesteca la rece laptele, zaharul si cacaoa apoi se pun la foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa ( putin mai mult ca pentru clatite, sa nu cada crema de pe lingura). Se ia de pe foc, se taie marunt pachetul de margarina, se amesteca, se adauga esenta de rom, nucile sau stafidele (dupa gust ) si se lasa la racit la temperatura camerei ( nu la frigider). Daca se ingroasa prea tare crema si este greu de intins pe blat, se unge mereu lama cutitului cu lapte.
Crema pentru tort(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7649) Intr-un ceaun sau o oala cu fundul dublu se bat ouale cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa. In functie de aroma pe care o preferati adaugati coaja rasa si zeama de la lamaie sau portocala, sau cele doua linguri de cacao. Se mai tine pe foc 2 min. apoi se da la rece. Se bate frisca pe jumatate (sa nu fie tare ci ca o smantana groasa) apoi se adauga crema de oua si se amesteca usor.
Crema de ciocolata pentru tort(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8954) Untul se freaca spuma (nu de la frigider, ca lasa apa) cu 100 g zahar pudra apoi se adauga ciocolata Finetti. Peste acest amestec se adauga o mana de stafide macerate 12 h in coniac (daca nu le poti pune de cu seara, le poti fierbe).
Crema de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2943) Zaharul, cacaua si faina se pun intr-o craticioara, se amesteca bine apoi se adauga laptele rece. Amestecul se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand usor. Se ia de pe foc, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Crema caramea de 5*(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2534) Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.
Crema rapida de banane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4497) Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.
Crema de ness(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 17524) Se bat pe abur ouale intregi cu zaharul pana devin ca o smantana. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga nessul. Se amesteca toate ingredientele cu untul batut spuma.
crema de iaurt de fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6069) se bate frisca cu cele 4 linguri de zahar(daca se doreste mai dulce,normal cu iaurtul de fructe este suficient de dulce),apoi se adauga intaritorul de frisca;se adauga treptat iaurtul.Se lasa la frigider pana se raceste.
Cirese marinate in vin cu mascarpone(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1305) Ciresele se lasa la marinat in vin cu 2 linguri de zahar. Intr-o tigaie uscata se prajeste fisticul, iar dupa ce este gata se lasa la racit si se toaca marunt. Se rade coaja de lamaie si limeta si se stoarce lamaia.
Intr-un bol separat se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca. Apoi se adauga Mascarpone, coaja rasa de lamaie si limeta, si sucul stors. Daca doriti ceva mai dulce mai puteti adauga zahar.
Amestecul de cirese se imparte in 4 cupe iar peste acestea se pune cate putin din compozitia de frisca si se presara fisticul.