500 g cirese fara samburi 4 linguri vin rosu 4 linguri de zahar pudra 55 grame fistic cu coaja 1 lamaie 1 limeta 125 ml smantana pentru frisca 1/2 cana mascarpone (a 250g)
Mod de preparare:
Ciresele se lasa la marinat in vin cu 2 linguri de zahar. Intr-o tigaie uscata se prajeste fisticul, iar dupa ce este gata se lasa la racit si se toaca marunt. Se rade coaja de lamaie si limeta si se stoarce lamaia.
Intr-un bol separat se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca. Apoi se adauga Mascarpone, coaja rasa de lamaie si limeta, si sucul stors. Daca doriti ceva mai dulce mai puteti adauga zahar.
Amestecul de cirese se imparte in 4 cupe iar peste acestea se pune cate putin din compozitia de frisca si se presara fisticul.
Mod de servire:
Se serveste in cupe intr-o zi de vara (se pot tine si la rece putin dupa preferinta)