Sirop din muguri de brad(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4272) Mugurii curatati de codite se spala cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cat sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cat volumul lor (la 1kg muguri se pun cca 2l apa). Se fierb cca o ora pana se inmoaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea la rece 48h iar daca este cald, numai 24h, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice. Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare,presand mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cantareste si, la 1l suc, se va pune zaharul.
Sirop de afine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 11233) Afinele se spala si apoi se lasa la soare cateva ore. Apoi se paseaza iar siropul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul. Din momentul in care incepe sa clocoteasca se mai lasa 20min. Se adauga la final putina zeama de lamaie. Se pune cald in sticle si se raceste in paturi.