Retete pentru robotul Philips: Deserturi pentru robotul Philips ( 15 retete )
Formute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1396) Se face aluatul (eu am facut rapid toate aluaturile la robot) se intinde o foaie, se taie forme, se dau cu albus batut spuma, se tavalesc pe o parte in nuca macinata cu zahar si se lasa la cuptor pana sunt gata!
Margarete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 9035) Se face aluatul si se fac margaretele cu forma respectiva, se pune cate un cubulet de rahat in mijloc si se lasa la cuptor.
Cornulete cu nuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1454) Se face aluatul si se las aun pic la rece, apoi se fac forme de cornulete cu mana si se lasa la cuptor pana sunt gata.
Cozonacei cu mac(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1292) Stafidele se lasa la inmuiat in rom. Se amesteca drojdia cu zahar si lapte cald. Se lasa putin. Se framanta un
aluat din faina, amestecul de drojdie, zahar si unt. Se acopera si se lasa la crescut 30min. Se scurg stafidele
si se amesteca cu macul si nuca. Se unge cu grasime o forma. Se framanta aluatul, se intinde si se taie
dreptunghiuri lungi de 80cm. Se taie o fasie si se imbraca margine formei. Compozitia de mac se
repartizeaza pe dreptunghi si se niveleaza. Se ruleaza incepand cu latura lunga. Ruloul se taie apoi in felii de
4cm grosime si se aseaza in forme de briose. Se lasa in cuptorul incins la 180grade C cca 40 min. Dupa ce
sunt gata si racite se ung cu un amestec din zahar pudra si suc de lamaie.
Fusecuri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1738) Faci coca, o lasi la frigi cel putin o ora si apoi intinzi foaie si tai ce forme vrei tu!
Cornulete fragede(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1988) se amesteca bine toate intr-un aluat moale si matasos (nu glumesc, exact asa se simte la mana :) ). se
imparte in 4 si din fiecare parte se intinde o foaie dreptunghiulara, nu subtire! de vreo 0,5cm minim. se unge
foaia cu unt topit din belsug, se ruleaza si se dau cele 4 suluri la frigider. se lasa vreo 2-3 ore. se scot apoi
sulurile, se taie felii de vreo 2 cm si se intind. se ruleaza, cu rahat sau gem sau nuca inauntru. se dau la 180
de grade - eu am pus vreo 160 ventilat ca faceam cate 2 tavi odata.
Fursecuri cu cacao(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1516) Se pun toate ingredientele la robot si se face coca. Dupa ce am facut aluatul, l-am lasat la rece juma' de ora si apoi la treaba - intins foi si taiat forme
Prajitura cu mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1428) Ouale se freaca cu zahar, se pune uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, faina, praful de copt. Pe rand, cate putin, se
amesteca. Iese un amestec moale, care curge, ca o smantana groasa. In tava cu hartie de copt se toarna
cam un sfert din amestec, apoi se acopera cu merele (curatate de coaja, taiate in felii subtiri). Se toarna
restul de compozitie. Se coace la foc mic, se incearca cu scobitoarea. Eu fac o portie jumatate, la tava mea. In afara de mere, am mai pus si alte fructe, in amestec, cum ar fi
piersici si struguri, dar lista e deschisa. Chiar si niste nuci sunt gustoase. Am pus si smantana in loc de iaurt
(nu aveam iaurt, dar aveam multa smantana, nu prea grasa) Dar chiar si numai cu mere, este delicioasa. Eu mai pun si putina scortisoara. Ca asa-i la mere...
bilute, o gaura cu degetul in centru si se pune putina dulceata - se lasa la cuptor
Bombonele cu smochine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1168) Se dau la robot 60g migdale, 115g smochine si se amesteca cu 2 linguri cacao, 1/2 lingurita scortisara, 3 linguri miere, 1 lingura coaja rasa de portocala, 1/2 lingurita extract de migdale - se fac bilute si se dau prin zahar