6 catei usturoi 1 ceapa 50g sunca afumata 1 ardei rosu ulei de masline 1/2l supa 1/2l lapte 1 morcov 1-2 linguri faina 1 cub Maggi
Mod de preparare:
Se incinge putin ulei de masline se adauga sunca care se prajeste putin urmata de ceapa, usturoi si ardei care in prealabit s-au taiat marunt.
Se sting cu supa facuta in prealabil dintr-un cub MAGGI si se pune si morcovul care la fel se taie rondele. Cand morcovul s-a fiert, se amesteca laptele cu faina, se torna in supa si se mai dau cateva clocote.
Se mai adauga dupa gust sare, piper, eventual usturoi pisat si se presara deasupra cu patrunjel proaspat, frunze de usturoi verzi, frunze de arpagic verzi, fiecare dupa gust.
Daca vrem supa mai cremoasa atunci amestecam cu lapte 2 linguri de faina.
Mod de servire:
Supa se serveste cu crutoane de paine prajita si dupa gust cand crutoanele sunt aproape prajite putem amesteca in tigaie un catel de usturoi pisat.