Ciuperci Champignon umplute cu sunca si trase la tava
Reteta:
Ciuperci Champignon umplute cu sunca si trase la tava
Numar portii:
4
Ingrediente:
½ kg ciuperci Champignon proaspete mari ¼ kg ceapa 200 gr sunca presata 2 rosii mari 50 de gr cascaval sau parmezan ulei de floarea soarelui sare piper
Mod de preparare:
Ciupercile Champignon se curata si li se taie coditele separat. Palariile se aseaza cu partea unde a fost
codita in sus. Coditele se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se trage(caleste) la tigaie in ulei pana devin
translucida apoi se adauga coditele taiate si se lasa pe foc mediu pana se patrund. Apoi se adauga sunca
presata taiata marunt in prealabil si se ameseca usor Nu se mai lasa pe foc Se adauga sare si piper si se
trece deoparte. Cand se raceste (sa nu fie fierbinte) se umple palariile ciupercilor fara a deveni supraplin. Se presara la final
cascavalul ras sau parmezanul si peste se acopera cu o felie de rosie de 0.2-0.3 mm se aseaza ciupercile
intr-o tava de Teflon unsa cu ulei si se lasa la foc mic spre moderat acoperit cu un capac timp de 15 minute.
Mod de servire:
Se serveste cald ca atare sau langa garnitura de orez.