•1 3/4 ceasca faina •2 linguri de zahar •1 lingurita praf de copt •1/2 lingurita bicarbonat de sodiu •1/2 lingurita de sare •1/4 lingurita nucsoara macinata •2 oua mari •1 ceasca lapte •1 ceasca smantana •1/4 ceasca unt topit sau ulei vegetal, plus putin suplimentar pentru tigaia in care veti gati clatitele •1/2 lingurita extract de vanilie •1/2 lingurita coaja de lamaie rasa fin •1 1/2 ceasca afine proaspete
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Intr-un alt castron mai mare, bateti usor ouale, apoi adaugati pe rand laptele, smantana, untul topit (sau uleiul) si extractul de vanilie.
Acum combinati compozitiile din cele 2 castroane, amestecand pana la omogenizare. Adaugati coaja de lamaie, afinele, si invartiti usor cu o spatula de cauciuc sa nu le sfaramati.
Incalziti bine, bine o tigaie pentru clatite (la foc mediu aproximativ 3-4 minute), apoi turnati cateva picaturi de ulei.
Pentru fiecare clatita, folositi aproximativ 1/4 ceasca de compozitie (ca masura) sau un polonic - dupa ce ati turnat compozitia, se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul.
Clatitele sunt gata imediat ce prind o culoare rumenie.
De preferinta, se servesc pe farfurioare caldute, cu un cubulet de unt si sirop de artar sau de afine.
Mod de servire:
se servesc pe farfurioare caldute, cu un cubulet de unt si sirop de artar sau de afine.