•250 g couscous •1 ardei rosu •3 legaturi de ceapa verde •2 castraveti proaspeti •3 linguri de ulei de masline •2 linguri de suc de lamaie •1 cutie de ham (de porc sau vita) (340 g) •200 grame de telemea sau feta
Mod de preparare:
Couscousul se pune intr-o oala cu apa fiebinte si se lasa 10 minute pana se face. Se slapa ardeiul si se taie in cubulete.
Se spala ceapa si se taie in inele. Se spala castravetii, se scot samburii si se taie in cubulete.
Se amesteca uleiul de masline cu sucul de lamaie si se amesteca usor intr-un castron impreuna cu couscous-ul, ceapa si castravetii taiati.
Se pun apoi ardeiul, bucatile de ham (taiat in cuburi) si bucatile de telemea. Este o combinatie foarte gustoasa.
Ce vin se poate servi: Un vin rosu delicat sau un vin alb, demi-sec
Mod de servire:
Ce vin se poate servi: Un vin rosu delicat sau un vin alb, demi-sec