~ 300g faina de malai 1l lapte sare bacon carnati afumati cas ( cascaval, branza Mozarella, branza burduf, telemea ) smantana 5-6 oua
Mod de preparare:
Mamaliga : Se fierbe laptele cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga "in ploaie" faina de malai amestecand continuu pana ce mamaliga incepe sa se "umfle", apoi se ia de pe foc. Cu o lingura cu apa se umezeste suprafata mamaligii , se rastoarna cu o miscare brusca pe un fund de lemn. Cand s-a racorit putin ( atat cat sa poti pune mana! ) se imparte mamaliga ( in sectiune transversala ) in 2 blaturi cu ajutorul unui fir de ata. Se ia un blat si se aseaza intr-o cratita pentru copt. Se aseaza umplutura: carnatii afumati taiati rondele, baconul taiat cubulete, casul taiat in cubulete, apoi smantana. Se aseaza deasupra umpluturii blatul superior pe care se preseaza cu ajutorul unei linguri 5 - 6 cuiburi pt. oua. Apoi se adauga ouale asezandu-se frumos in cuiburile create. Mai adaugi niste branza ( cascaval ) rasa peste oua. Se coace la cuptor la foc moderat pana cand se coc ouale ( se coaguleaza bine-bine albusurile ). Se serveste calda. Muraturile nu trebuie sa lipseasca la aceasta masa