|
elisor
membru senior
|
Posted 07/09/05 @ 12:30
|
Nu's ce s-a intamplat dar mi s-au inversat randurile, e bine si-asa. Te-ai gandit sa te apuci de scris, pe bune, carte pt. cei mici si mai putin mici, cred ca le-ar place. Asta s-a vrut sa fie un compliment, sper sa-l gusti ca atare! O zi cu soare si tie!
Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005 |
|
|
Ana68
Supercalifragelistic
|
Posted 07/09/05 @ 18:57
|
7 septembrie 2005 - Noutati despre copiluti...nu am :aceeasi zburdalnici... Ah!Mi-am amintit:luni seara am fost la doctorita de familie sa ne spuna ce fel de calciu sa cumparam pentru Luana...Ne-a dat reteta si am luat calciu cu D3 si vitamina C.ia Luana cate una pe zi impreuna cu o vit.C. Am zis si pentru mine,ca am carcei,spasme musculare,tziuituri,vajaieli si nervi cat cuprinde,de nu ma mai pot abtine uneori...Si eu am trecut pe calciu cu magneziu...Doctora mi-a dat reteta sa iau si ceva pentru nervi,habar n-am cum se cheama,l-am cumparat,dar farmacista mi-a recomandat sa iau numai daca este neaparat nevoie...Asa ca am aruncat banutii...dar cine stie vreodata?! Poate ca si subconstientul meu e la datorie ca mie mi se pare deja ca ma simt mai bine,nu am mai avut carcei si in plus parca nu m-am mai enervat...Doamne-ajuta!
Completare
Elisor...ma bucur ca iti place cum scriu... Imbatranim,e adevarat...si mereu am zis ca imi doresc sa raman o persoana moderna si deschisa la minte,atat cat pot,dar unele jocuri ale copiilor din ziua de azi chiar nu le inteleg,incerc sa o fac,dar ma dau batuta... Ii povesteam odata lui Alex cum jucam eu "9 pietre", "la putere..." , "bum-bum stop", "printre munit si printre vai", "ascunsea"...Ma asculta cu gura cascata...Intr-o pauza de vorbire m-a intrebat fascinat,cu ochii mari si stralucindu-i de curiozitate:"Mama? Da' tu chiar asa te jucai?!" M-am gandit sa scriu o carticica,ceva,candva....Hm...trebuie sa am inspiratie si sa fiu in pasa de scris...Nu stiu daca ar iesi ceva...Am renuntat la idee! Daca e adevarat ca baietii se simt mai atasati de mame si fetele de tati?Da,e adevarata...cel putin la mine a fost...Pentru mine tata a fost un model...Mereu am cautat in baietii cu care am avut relatii de prietenie si apoi in cei doi soti ai mei...pe tata.Daca nu in aspectul fizic,macar in felul de a gandi...Se pare ca cautarile mele s-au terminat,in sfarsit ,in iarna lui 2002...Am gasit si asemanare fizica,dar si mentala... Luana? hehehehe....da:Luana+ tatal ei= club privat,acces restrictionat...Se poate patrunde in club dupa muuuuulte desbateri furtunoase si numai pentru un timp extrem de limitat... Alex? Facem si noi doi clubul nostru,dar nu suntem chiar asa exclusivisti:primim si fetite.Tatici, nu! Sora Luanei,care acum are 18 ani,fata lui Marius....pe la 3-4 ani se casatorea cu tatal ei....Deci e valabila ipoteza! Ma opresc pentru azi.... Imi e foame,s-au revoltat piticii din stomac!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
|
|
|
elisor
membru senior
|
Posted 08/09/05 @ 12:31
|
Ana-Maria, fii serioasa, nu ai nevoie de ce stiu eu ce pregatiri pt. a scrie o carte (ma refer la partea literara, ca material, nici nu-mi imaginez), crede-ma ca ai acel dar de a povesti si asa cum scrii mie chiar imi place si daca vreodata te gandesti sa scoti o carte si chiar o vei edita, nu stiu cum vei face, cum vei da de mine, dar musai sa ajunga si in posesia mea. Mi-au trecut prin mana carti proaste de ma intrebam de ce le-or fi scos pe piata. Vei avea succes, believe me!
Despre jocuri, da...minunate, si eu jucam "7 pietre" si imi placea la nebunie, "ratele si vanatorii", etc, cum spuneai si tu, aceeasi reactie a avut-o si Andreas, fascinat de povestirile copilariei mele, cu jocuri, nazdravanii cat cuprinde (are cu cine semana) si nici lui nu-i vebea sa creada ca mama lui s-a jucat astfel. Probabil, ei isi inchipuie despre noi ca toata viata am fost mamici.
Sanatate multa si intradevar si mie mi-a dat doctoreasa, cat am fost graviduta, calciu pt. carcei, era sa scriu cercei. Ei as, la cat am ajuns sa te cunosc, din povestirile de pe aici, mie greu sa cred ca ai avea nevoie de medicamente pt. nervisori. Dar daca iti vei aminti cum se cheama, poate imi spui si mie, sa am in vedere.
Cat despre relatia cu tatal meu, ce sa zic? Veneram si locul pe unde calca, ceva exceptional a fost, si cum spuneai si tu, inconstient am cautat sotul care sa aiba "ceva" care sa-mi aminteasca in permanenta de tati. Si cand visez mi se intampla ceva ciudat, nu pot spune cu exactitate daca mi-am visat sotul sau tatal, e ceva ce se amesteca. Am avut o multime de "flash-uri". Andreas are o relatie minunata cu taica-su, el e cu mult mai mult calm, jocuri pc, au ei un club in care eu am acces doar cand sunt probleme, il doare burtica, febra, viseaza urat. mai vedem de-a lungul anilor, dar mi-ar place sa "sparg" acest mit, iar copiii mei sa fie atasati in aceeasi masura de ambii parinti. Oare vom reusi?!
Ana-Maria, scuza-ma ca m-am bagat cu bocancii in jurnalul tau,acum imi dau seama ce ti-am insirat pe-aici, sper sa nu recidivez, ca ar fi f. urat din partea mea. Nu aveam acest drept, scuza-ma!!!!
Sanatate tie si copilasilor!
|
|
Ana68
Supercalifragelistic
|
Posted 08/09/05 @ 18:04
|
8 septembrie 2005 - LA MULTI ANI!!! pentru mine si ceilalti....
Azi am stat in casa...Alex tot pe afara...Nu stiu ce are,dar se pare ca ii da personalitatea pe de-a laturi,caci si aseara si azi s-a cam ratoit la mine si a cam ridicat tonul...hm...nu-mi place.Aseara a luat un sut in fund,cu cearta de rigoare,iar azi l-am atentionat de vreo doua ori...Se pare ca trebuie sa cobor pe Mos Nicolae din pod...Are prieteni noi si cred ca ii copiaza...Eu nu zic sa nu il las sa se exprime,sa-si etaleze personalitatea...ca doar e si el om,insa ma sperie faptul ca ajunge sa i se para ca are dreptul sa faca cam orice si...n-as vrea.Trebuie sa am iar acea interminabila discutie cu el...M-am saturat sa tot ii spun ce sa faca,cum sa faca,cum sa se comporte,de ce e bine sa asculte...Cel mai tare ma sperie gandul ca va intra in vreo gasca depravata...uf,inca de mic i-am tinut discursul cu drogurile...cu bautura...Sper ca am tinut un discurs pe intelesul lui...oricum va trebui reluat.Imi amintesc si eu ca ascultam ce ziceau mama sau tata,dar numai ce ma interesa...restul intrau pe dreapta si ieseau pe stanga....ma gandesc ca Alex de mic s-a aratat a fi o fire independenta...nu e incapatanat,e independent...Poti sa ii spui cum e mai bine sa faca,el tot ca el face...si pana nu da de greu,nu intelege ca asa cum i se spune e mai bine..Si parca nici atunci nu ar vrea sa coopereze...Cand nu stie ce sa faca si cand a ajuns la capat...atunci il vezi ca vine:"mamiiiiii.....nu stiu sa fac aici!"Atunci am senzatia,prima reactie,ca as vrea sa-i dau una,asa ca pentru invatare de minte.Ma abtin si ...hai sa rezolvam problema...O rezolvam,e bine,intelege,dar....nu mai bine daca....Si ma apuca niste nervi si ridic tonul.Il intreb de ce a mai venit sa ma intrebe daca stia cum sa rezolve treaba...Pai asa...ca sa vada daca stiu si eu cum se face si daca nu cumva e gresita solutia lui....Of,of,... Alex e un visator...Daca ar fi dupa el ar sta tot cu ochii pe geam privind cum trec norii,ar visa ...habar n-am ce...uneori il intreb la ce se gandeste.Te minunezi ce poate visa:roboti,carti de joc,cum l-ar cotonogi el pe Grasu' si cum s-ar razbuna pe David care i-a spus ca nu mai vrea sa fie prieten cu el...Si cate si mai cate...Alexu',Alexu'...Ma intreb:isi va reveni copilul meu vreodata din visarea asta?
Continuare
Elisor,de ce sa ma supar pe tine?N-am nici un motiv,din contra comentariile tale si ale altor mamicute de aici,pe adresa jurnalului meu,ma bucura,sunt un stimulent de a continua sa scriu si,nu in ultimul rand,ma amuza....caci astfel si voi scrieti cate ceva despre copilasii vostri,chiar despre voi,lucruri haioase si interesante totodata.... Cum scriam...treaba cu editatul unei carti...nu stiu.Cred ,mai degraba,ca nu am curaj sa fac asa ceva,caci mereu in viata m-am ferit de esec,cu toate ca de multe ori am avut parte de el....In plus cred ca costa ceva si la cat de plina de carti e piata ...si eu,un autor super-ultra-mega-extra necunoscut....ce vanzare as face,macar sa imi scot editatul..hehehehe...Si-apoi cred ca ai nevoie de ceva relatii,pile,care sa faca in asa fel incat cartea sa ajunga intr-o librarie ceva...Nu stiu,am senzatia ca mecanismele in aceasta "afacere" sunt prea multe,parghii de pus in miscare.....Nu stiu...Si apoi eu nu sunt asa inspirata,nu mi se pare ca scriu bine sau frumos...cu toate ca mi s-a mai spus sa scriu o carte si de alte persoane...
Medicamentul ala e un narcoleptic,se cheama Medazepam ...Am citit prospectul si nu cred ca voi folosi vreodata din el...In primul rand creeaza dependenta,ceea ce eu nu am nevoie....Deocamdata vad ca imi e mai bine de cand iau calciu si magneziu...nu am mai avut tziuituri in urechi si nu mi-au mai tremurat muschii...si parca nu mai sunt asa nervoasa....
Cam atat pentru astazi....
|
|
|
Yrys78
membru incepator
|
Posted 08/09/05 @ 21:22
|
Ana, La multi ani! Ma ierti ca am tras cu okiu, dar asa imi esti de draga cum povestesti...Eu mai postez la supermiresici sa mai iau pulsul ca am intrat in fibrilatii si am vazut ca tu ai last post la weblogs si am zis...musai e rost de ras si de savurat limbaj frumos. Crede-ma ca rad cu lacrimi cand te citesc...Gheo, geamanul meu s-a dus la culcare ca a vazut ca n-are sansa nu nebuna lui, ca ea tot cu fetele...Zice: hai mergi al calculator ca vad cu te mananca degetutele...stie el ce stie. Iarta-ma daca am intrat cu bocancii. Iarta-ma ca am uitat sa iti spun personal la multi ani mai devreme. Pentru mine tu esti Ana, la fel ca matusa mea preferata si ca viitoarea mea copila. Asa o sa o cheme, de-asta am uitat ca esti si Mariuca. Esti si la Timisoara, care e asa de diferit de sudul asta rau si aprig, eu sunt afscinata de zona si de oamenii de-acolo. Si mai ai si un umor...de mor...o sa mor de invidie ca io-s la podul alalalt. Ma incranceneaza viata asta asa agitata si oamenii astia de uit sa mai glumesc si sa mai zambesc. Iti iubesc copii: eu am fost ca Alex si ca Luana. Nimeni nu ma astampara decat tata. Tata e in continuare idolul din copilarie si eu ii sunt zeita...stiu ca datorita lui am putut sa fac tot ce am facut pana acum. Si stii de ce? nu ca s-a dat peste cap si mi-a dat bani sau mi-a facut nush ce, ca n-are saracu' - le dau io, ca-s vai mama lor si ma doare sufletul sa ii vad asa. Insa tata nu mi-a criticat niciodata deciziile si nu m-a judecat. Iar asta e mare luru si e singurul om care a facut treaba asta. Deci, Ana, capul sus ca ai lucruri pe care nimeni altcineva nu le are: ai un sot minunat - nimeni nu e perfect - ai 2 copii care altfel, molai, n-ar mai avea farmec si ai un umor si un talent la scris, de moare omu'. La multi anis i noapte bunica, mamica (e un joc pe care i l-am facut lu' mima mea)
http://community.webshots.com/user/yrys78
Yrys78 |
|
|
elisor
membru senior
|
Posted 08/09/05 @ 23:12
|
Da, asa e, am uitat ca si Anele-marii sunt Maria. Spun si eu un intarziat "La multi ani!" , sa traiesti, copiii la fel si sa ne delectezi cu povestile tale, zau ca esti unica si ai atata haz, azi am avut o zi grea cu Bianca, cea mai grea si bine am facut ca am intrat pe la tine, ca ma culc si eu binedispusa. Somn usor, vise placute, noapte buna, pa! Cam astea sunt urarile noastre de noapte buna, ar mai fi si purecii care ne pupa, dar nu-i frumos sa dam si altora!
|
|
gen68
not a sinner anymore
|
Posted 09/09/05 @ 07:54
|
ana, mama, hai ca incet, incet, mai cu ajutorul nostru, mai cu umorul tau iti faci un jurnal pe cinste. ma faci sa-mi iau inima in dinti si sa incep si io unul pe-aici (ca acasa am, de vreo 5 ani de cand s-a nascut marius) eu ador jurnalele, autobiografiile, la mine, primul lucru pe care il fac cand citesc o carte este sa citesc tabelul cronologic al autorului (daca are si biografie, si mai bine).
in legatura cu relatia tata-fiica, dupa cum au scris si fetele, e purul adevar. vad ca e probata pe mai multe fete, nu numai pe mine. si mai uit si la al mic al meu, are o relatie mai speciala cu mama si cu mine, decat cu tat-su.
gen, mamica doar de marius
poze cu de-alde noi
|
|
|
Ana68
Supercalifragelistic
|
Posted 11/09/05 @ 18:49
(Edited 11/09/05 @ 18:56)
|
11 septembrie 2005 - Intotdeauna am urat toamna....In primul rand pentru mine,copil fiind,septembrie insemna ca incepe toamna si pe urma ca incepe scoala....iiiihhhh...beah! Mereu am urat toamna,ca se facea frig...ploua si era atat noroi,iar eu in fiecare seara trebuia sa imi sterg pantofii si sa ii dau cu crema aia facuta de Guban,care putzea ingrozitor a motorina.... Intotdeauna am urat toamna : trebuia sa ma imbrac gros si cand ma jucam transpiram toata,dadeam jos geaca si raceam....Asta era raceala de toamna... Intotdeauna am urat toamna : ieseam in parc cu gasca,in parcul care cu o luna ,doua inainte era verde totul si tipete si rasetele pluteau pe deasupra frunzisurilor...iar acum ne alergam prin covorul roscat de frunze moarte,care parca tziuiau cand calcam pe ele si soarele caldut si fara forta al toamnei ne incingea hainele luminand prin crengile chele ale copacilor... Intotdeauna am urat toamna : nisipul de pe plaja nu mai mirosea a incins,ci a ud si a mucegai,a ranced....Marea era morocanoasa,maronie si ciufuta...atat de rece....Pescarusii invadau malul,cu tipetele lor pitzigaiate,certareti si ursuzi...Ah!Ce dor imi e de tipetele lor acum...ca aici bantuie ciorile si cucuvelele... Intotdeauna am urat toamna : pe faleza era pustiu,ici colo indragostiti ...hotelurile care par parasite....uneori cate un bar uitat deschis...unde plimbareti obositi beau tacticos cafea,cu privirile in zare...poate cu nostalgia verii trecute..catei vagabonzi,mirati de disparitia atator oameni de care se fereau...iar acum doar ei si vantul... Intotdeauna am urat toamna : miros de fum in sfarsit de octombrie,miros de must,negreala de nuci curatate pe degete,haine ude de la atatea borcane spalate pentru pus muraturi,miros de otet fiert cu miere...mere,prune...miros de gemuri si dulceturi...si munca indarjita pentru pus d-ale gurii pe iarna... Intotdeauna am urat toamna : picuri reci trezindu-ma noaptea,izbind in geam cu ura,plapuma pusa de mama sa ma invelesc,miros de naftalina,nas rece,picioare stranse la piept,sa le incalzesc.... Intotdeauna am urat toamna : ziua mea,aproape de iarna,cand lumina se stingea la ora 23 si stateam la lumanare sau lampa cu gaz...si petrecerea dormita ...pana la 5 dimineata,cand onor conducerea comunista catacdisea sa "aprinda" becul...imi doream sa ma fi nascut vara... Intotdeauna am urat toamna..... O mica abatere de la ura : 28 octombrie 2003...a venit Luana pe lume!!!Incepe scoala.....O luam de coada.Alex incepe clasa aIII-a...Va fi mai greut.Eu incep serviciul...
Completare...
Yrys,multumes de urare!Asa cum am mai scris,nu e nici o suparare ca ai tras cu ochiul aici...De aia e si postat ,sa fie tras cu ochiul...hihihi...sa radeti,sa va amuzati ,sa va binedispuneti... Nici mie nu imi plac copilasii foarte cuminti,gen unde ii pui acolo intzepenesc...Copiii mei sunt copii atomici,este era lor...insa uneori sunt extrem de atomici,de eu,mama lor,de altfel tot atomica si eu... ajung la limita in care ei ma lasa in urma si ma pierd pe drum... Timisoara nu-i orasul meu,Yrys...Aici doar stau...Eu sunt nascuta si cresuta in Constanta.Sufletul meu a ramas acolo.Eu nu am nici o legatura sufleteasca cu Timisoara,din punct de vedere al dragostei fata de un oras....Oamenii de aici sunt cu adevarat deosebiti,altfel decat in sud,alt stil de viata....e mult mai aproape de occident...Insa dragostele mele au ramas in sud-est...acolo e marea mea draga...acolo e nisipul ala drag cu miros ranced de toamna...eheiiii... Imi place Timisoara,daca nu mi-ar fi placut nu as fi stat aici...dar in mine clocoteste sange dobrogean... Te imbratisez si te sarut pentru vorbele tale frumoase! Elisor, hihihihihihi....esti o simpatica!Ce sa fac daca tata a vrut sa ma numesc Maritza si mama a facut o criza de nervi si a plans o zi de suparare....Si atunci tata a zis:"pai,hai nevasta,nu mai fi suparata!Uite,ii unem numele la ambele bunici,ca sa te impac si pe tine si pe ele".Si asa eu m-am "intitulat" Ana-Maria,cu liniuta neaparat,ca asa a vrut tata,Dumnezeu sa-l odihneasca!,ca toata viata lui asa m-a strigat,niciodata doar Ana sau doar Maria... Asa ca,uneori si Anele mai sunt Marii......Te imbratisez si iti multimesc pentru urari si vorbe frumoase...Cel mai mult ma bucura ca am reusit sa iti descretesc fruntea si sa te binedispun.... Gen,nu ne-am mai intalnit pe forum....Bun venit la "Curiozitate!"...Pai da-i bice si fa-ti un jurnal...E relaxant ,cel putin pentru mine este.Aici pot posta ce imi trece prin minte ( sper ca nu voi avea parte de replici in contradictoriu....) Succes!!!!
Continuare...
Pe 12 septembrie 2005 incepe scoala....IAR...DIN NOU...INCA O DATA...Parca as incepe eu,nu fi-miu...
Succes in noul an scolar la scolarite si scolarei!!!!!
|
|
|
iren
Sadicä, dar nu ma tratez
|
Posted 11/09/05 @ 20:53
|
Io-s aiurita rau, am shi uitat sa-tzi zic La multzi ani, asha ca zic acu, mai cu-ntirziere: LA MULTZI ANI! Tare-mi place cum scrii, m-apuca nostalgia...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo pozne
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora. |
|
|
elisor
membru senior
|
Posted 14/09/05 @ 23:12
|
Ana-Maria, hi, hi , rade ciob de...am inceput scoala! Din prima zi am luat-o in freza de la invatatoare "e istet foc, dar insistati cu disciplina", ei chestia asta m-a cam enervat , dar ce-ar trebui sa fac, sa-l pun in camasa de forta si sa-i pun un calus in gura sau toata ziua, doar i-am explicat de nspe ori "ca la scoala iti tii pliscul inchis, il deschizi ca sa mananci in pauza mare sau sa-i raspunzi doamnei politicos". Ma asteptam la mai multa intelegere din partea ei in cls.I, nu stiu la ce dreq de scoala l-am inscris dar tare mi-e ca renumele de scoala cu pretentii mi se confirma si nu prea imi surade. In fine, te mai bazai io cu aventuri in cls.I, voua cum v-a mers? Sper ca esti/sunteti bine ca nu te-am mai "vazut" de ceva timp pe aici sau ati terminat deja o culegere?!
Eli mami de Bianca & Andreas |
|
|
|
Mesaj nou
Raspunde la mesaj
|
|
|